platynowy blond z ciemnych farbowanych włosów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » platynowy blond z ciemnych farbowanych włosów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 53 ]

Temat: platynowy blond z ciemnych farbowanych włosów

witam wszystkie ktore maja zamiar rozjasnic farbowane włosy badz panie ktore chca to zrobić A więc zaczne od tego że udało mi sie to zrobić WBREW TEMU CO mówili mi fryzjerzy i to bez zadnych wymyslnych dekoloryzacji ktore mają w salonach Miałąm czarno od kilku lat farbowane włosy roznymi farbami (...) ktore czesto podcinam mam fryzure na BOba i zachciało mi sie jasnych włosów u fryzjera powiedziano mi ze jest to praktycznie niemożliwe itd itd ale ja jestem uparta poczytałam poczytałam w necie i zamowiłam superintensywny rozjaśniacz (Tu była nazwa produktu) i Nałozyłam w czwartek efekt włosy białe u nasady(moje naturalne ciemny brąż) ppotem żółtawo pomaranczowe jasno (nie rude ani czerwonawe ten rozjasniacz eliminuje czerone odcienie)w piątek na drugi dzien nałozyłąm drugi raz czas wg.instrukcji  kolor białojasnozółto lekii odcien zółtopmaranczowy minimalny SOBOTA nakładam 3 raz mySle sobie albo bede łysa albo blondi EFEKT włoski białó minimalnie żółte na to nałozyłam od razu (...) superjasny popielaty blond jak zmyłam to był szok mam superjasne biało platynowe włosy w całosci przpiekne włosy mięciutkie przesuszone to prawda ale nie zniszczone zadnej gumowatosci włosów ani wypadania teraz dobre odzywki i po kłopocie Weszłam do tego fryzjera to nei chciał mi WIERZYC!!!!!!!!!!dotykał włosów czy to aby nie peruka i powiedział ze nawet zniszczenia nie widzi ale powiedział ze dobrze że zrobiłam to tym rozjasniaczem bo gdyby to był inny to pewnie byłabym łysa Tego rozjasniacza jet prawie pół kilo to bedzie na odrosty plus oczywiscie woda utleniona tej samej firmy 9 % I dlatego pisze bo jest moZliwe uzyskanie platyny na rozjasnionych włosach do tego szampon fioletowy do jasnych włosów kupie z tej samej firmy dodatkowo rozjasniajacy.Podziecie sie swoimi doswiadczeniami

Powód edycji: reklama
                    impresja

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: platynowy blond z ciemnych farbowanych włosów

Pisze jeszcze raz zaskoczona iż usuniete zostały w moim wpisie pierwszym nazwy farby i rozjaśniacza ktore używam i niewiem dlaczego na dole pisze ze niby REKLAMA!!!!!!!!! przeciesz ja nic nie reklamuje tylko dziele sie z kobietami własnym doswiadczeniem i porada a nie że cos reklamuje czytałam na dole wątek na temet pielegnacji włosów rozjasnianych i praktycznie w kazdym wpisie jest uzyta przez dziewczyny nazwa konkretnej odzywki czy maseczki i z jakiej firmy i jakos nikt nie usónał tych nazw a przeciesz to rownież mozna pomyslec ze reklamują konkretne firmy Ciekawa jestem dlaczego w moim przypadku tak zrobiono czyzby komus przeszkadzał fakt ze istnieja faje produkty do rozjasniania?przeciesz ja nie odbieram pracy fryzjerom jest zwykłym prostym człowiekiem ktoremu udało zrobić sie cos z włosami lepiej niz niejednemu fryzjerowi w tej naszej kochanej ojczyznie Jestem xzaskoczona niemile iz tak zrobiono w moim przypadki myslałam ze to fajna strona gdzie mozna podyskutowac z dziewczynami o włosch farbowaniach rozjasnianiach ale widze ze komus to przeszkadza

3 Ostatnio edytowany przez kasiula810 (2009-05-30 10:48:22)

Tez jestem zdziwiona.
W innich watkach wielokrotnie padaly nazwy konkretnych produktow, i jakos to nikomu nie przeszkadzalo.

4

Dzieki za wpis za odpowiedz czytam rózne watki i wszędzie sa nazwy konkretnych firm oraz produktów i cały czas jestemw szoku ze moje zostały usuniete pewnie fryzjerzy sa oburzeni tym ze bez ich pomocy mozna samemu włsoy rozjasnic mało tego czeto czytałam na forach iz towłasnie w salonach fryzjerskim zniszczyli włosy kobietom poprzez swoje niewiadomo jakie dekoloryzacje ale ponoc uzywaja zwykłych badziejstw wmawiaja ludziom ze to bog wie co i zarabiaja kase bo mysle ze usuniecie moich nazw ma zwiazek z kasą bo może jakis fryzjer nie zarobi ale nie ma problemu podaje swoje gg jesli ktoras z pan chciałąby znac nazwe profesjonalnego kosmetyku 2719581 bo to nie jest żadna tajemnica w kazdym badz razie pisze do was wszystkich rozjaśniłam włsoy z czarnych farbowanych od wielu lat na jasnoplatynowe włosy ktore nie są zniszczone mało tego zrobiłam to w 3 DNI i nie jestem małolatką ktora niewie co robi tylko dorosła kobietą zameżna oraz dzieciatą więc głupot wam nie pisze poprostu jestem odwazna i udało sie

5

też jestem zdziwiona

6

A ja prawdo podpobie znam powód edycji twojego wątku.
Otóż od razu widać że robisz reklamę produktu albo swojego albo dostajesz za jego sprzedaż prowizje. Jeśli ktoś siedzi w reklami to wie czym się różnią normalne rozmowy od reklamy. Jesteś zapewne dobrym handlowcem ale na forum siedzą dobre moderatorki oraz jest wspaniała dyrekcja która wie kiedy ktoś robi lita reklamę.
Jako że sama poniekąd się zajmuje raklamą to mam ostrzeżenie dla wszytkich pań NIE WIERZCIE W CUDA to nie jest zwykła dziewczna która rozjaśniła włosy z czarnych na platyne i do tego zrobiła to w 3 dni to jest handlowiec który chce wam sprzedać swój produkt. Spytacie jak ta osoba zarobi na sprzedaniu wam tego produktu otóż firma która zajmuje się takimi rzeczami ma wgląd do statystyk i swoje sposoby na zorientowanie sie z kąd ktoś się dowiedział o takowym produkcie. Ale to tyle o reklamie. A teraz pora na zajęcie stanowiska w sprawie rozjaśnianych włosów.

Otóż nie ma możliwości żeby uzyskać z czarnych farbowanych(wielokrotnie bądź raz) włosów platynowego blądu a tym bardziej żeby zrobić to w 3 dni jeszcze dodatkowo bez dekoloryzaji i żeby przy tym włosy nie były znioszczone.
Pierwsza rzecz każda farba niszczy włosy i każdy rozjaśniaccz.
Druga rzecz żeby zejść z czarnego koloru na blond potrzeba serii rozjaśniań, fabowań w określonych odstępach czasu.
Trzecia rzecz nie ma takiego rozjaśniacza takiej farby która ściągłaby czarny kolor i ten kolorbyłby od razu blondem.
Czwarta rzecz aby zejść z czarnego koloru i uzyskać blądy trzeba dokonać dekoloryzacji pponieważ trzeba zdjąć czarną farbę która osiadła na włosach. Nic nie pokryje czarnego koloru farby czli koloru najcien=mniejszego. Jak już dokonamy dekoloryzacji to trzeba położyć farbe żeby włosy nie miały rudego odcienia.
Po za tym jeśli 3 razy w ciągu 3 dni któraś z pań położyłaby rozjaśniacz na włosy to w najlepszym przypadku te włosy byłyby suche, łamliwe, zniszczone i ciągnące(pod warunkiem oczywiście że owa pani miałaby przed farbowaniem włosy grube, mocne i gęste) w przeciwnym wypadku groziłoby top wyłysienie.
Kolejna bardzo ważna sprawa to ta że z czasem podczas mycia kolor i tak zmieniałby odcien na jekiś tak rudawy bądź złoty, niewielkim ratunkiem byłoby tu zastosowanie szamponu "wybielającego".
Aha zapomniałam jeszcze wspomnieć że takie rozjaśnianie do skutku do upadłego grozi wypaleniem ran na skórze głowy.

Zapytacie skąd to wszytko wiem. Otóż z praktyki. Kiedyś miałam blond włosy, grube, gęste zdrowe. I wymyśliłam sobie że zrobie sobie bronzowe. Bratowa położyła mi farbe. Po jej spłukanie włosy zrobiły się prawie czarne. Więc postanowiłam je rozjaśnić i właśnie bratowa położyła mi rozjaśniacz po którym włosy zrobiły się pomarańczowe. W kolejnym dniu poszłam do fryzjerki która nie chciała się podjąć ich naprawy ale kiedy wziełam odpowiedzialnośc na siebie zrobiła to. Po fryzjerze efekt był złotego blondu.
A skutki tego mojego rozjaśniania takie: włosy cieńke, połamane, zniszczone, suche, ciągnące się, skóra głowy z ranami od nadmiaru rozjaśniania.
Od tej pory korzystam tylko z uług specjalistow i ich rad. Skoro fachowiec mówi że nie da się uzyskać z czarnych platyny a tym bardziej po 3 dniach to tak właśnie jest.
Ponadto później też miałam czarne włosy i zchodziłam z nich na blond. Robił mi to fachowiec w salonie. Najpierw było ściąganie farby a później dopiero farbowanie na jaśniejsze ale jeszcze nie blond. I na chwile obecną po pół roku od kąd zaczełam rozjaśnianie z czarnych mam blond włosy ale nie platynowy blond bo takowy jest nie do uzysaknia jeszcze na tym etapie. Jeśli ten produkt który polecasz byłby taki cudowny to salony fryzjerskie by go używały a jakoś go nie stosują bo nie uzyskują platyny z czarnych.
Wiem jak wygląda zchodzenie z czarnego kolory na blond i nikt mi nie wmówi że jest inaczej. Że jest cudowny rozjaśniacz który zmieni kolor na platyne w 3 dni.
Edytkaa1 lepiej usun swoją reklame bo nikt przy zdrowych zmysłach ci nie uwierzy.

7

Zgadzam się z Tobą Kasiulka wink
Również w praktyce przekonałam się, że to NIEMOŻLIWE i to w tak szybkim czasie ( 3-krotnie zmieniałam kolor włosów z ciemnego brązu do blondu)....
I lepiej nie korzystać z tej rady, chyba że ktoś chce stracić większość włosów wink

8

sueno6 napisał/a:

I lepiej nie korzystać z tej rady, chyba że ktoś chce stracić większość włosów wink

Otóż to takie coś prowadzi tylko do wyniszczenia włosów. Szkoda czasu, włosów i pieniedzy...

9

Ja z ognisto-czerwonych, farbowanych doszłam do platynowego blondu w ciągu dwóch tygodni. Rozjaśniałam kilkakrotnie, potem nakładałam porządne jasne farby - i byłam blondynką smile fakt faktem od razu zaczęłam łykać witaminy Merz, używałam szamponu dla b. słabych włosów i odżywki WAX - bardzo dbałam o włosy, bo były zniszczone, łamliwe, wypadały jak szalone. Teraz jestem brunetką i przez wakacje chcę, aby moje włosy odżyły - nie planuję na nich żadnych zabiegów.
Więc da się w 2 tygodnie, ale za cenę straty połowy włosów.

10

ja byłam dwa razy blondynką i dwa razy żałowałam tego bo włosy nie nadawały się po tych rozjaśniających zabiegach do niczego. nie polecam takich radykalnych zmian.

11

Witam ja z kolei zawsze robiłam pasemka blond na moich ciemnych włosach. Ale juz miałam dosc tych pasemek i postanowiłam zafarbowac włosy na całości farba na blond. Wybrałam farbe garnier XL1 superrozjaśniający blond 100% koloru. na moje włosy potrzebowałam 2 takie farby. Przyznam szczerze, że efekt wyszedł super!!! włosy mają odcień platynowy, co prawda na odrostach jest lekka poswiata żółtego ale prawie niewidoczna, włosy po farbie garnier są miękkie, świecące, dobrze sie rozczesują, naprawde polecam super  sprawa smile))

12

Przeniesiony post SłodkiejLandrynkix3

SlodkaLandrynkax3 napisał/a:

Siemka ;D
Farbuje wlosy od roku na kolor czarny. Chcialabym cos zmienic, bardzo mi sie podoba kolor platynowy blond. Co mam zrobic zeby uzyskac taki kolor?
Czekam na odpowiedzi ;]]

13

Witam serdecznie, proszę o pomoc
Od kilku miesięcy ma krótkie włosy (dłuższy chłopak)
udało mi się dojsc do mojego naturalnego koloru jasny średni brąz
około miesiąca temu fryzjer namówił mnie na balejage (czy jak to sie pisze) jeden kolor rozjaśniaczem - blond
w sumie całość wygląda jak popielata

No i tu zaczynają się schody i moje pytanie
Chciałabym zafarbować sama całość na blond, w związku z faktem, że nigdy tego nie robiłam potzrebuję i proszę o radę
czy jest to możliwe i w jaki sposób mogę to zrobić
konkretnie jakiej farby lub rozjaśniacza użyć, żeby włosy nie wyglądały na żółte jak jajecznica albo kurczak wielkanocny.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję i pozdrawiam

14

siemka;]
od dawna chcialabym miec platynowy kolor włosów u fryzjera powiedziano mi ze nie bedzie mi to pasowac bo mam duze brazowe oczy ale mi sie to tak podoba,i nie zrobia mi bo nie rozjasnie ich i nigdy nie uzyskam takiego koloru;(
ale ja mysle ze moze bylo by to mozliwe...
jesli ktos moze mi pomuc i dac jakoms rade to prosze o napisanie na gg 15811703 bardzo bede wdzieczna Pozdrawiam:)

15

Natalio, na pewno jest to możliwe-słyszałaś może o zmianie koloru włosów przez Joannę Koroniewską która była brunetką a teraz jest blondynką i tak jak Ty ma ciemne brązowe oczy

http://img.interia.pl/kobieta/nimg/x/x/Nowa_fryzura_nowa_3598958.jpg

16

milo mi to słyszec...a moze pomozecie mi jaka farba mam to zrobic zeby zolte nie byly...
Proszę!

17

natalia1990 napisał/a:

milo mi to słyszec...a moze pomozecie mi jaka farba mam to zrobic zeby zolte nie byly...
Proszę!

Masz to zrobić u fryzjera! Dobrego fryzjera...

18

dokładnie!! wczoraj oglądałam taki program o metamorfozach i dziewczyna farbowała włosy na czarno przez 7 lat i mieli jej zmienić kolor na blond i wyraźnie było powiedziane że NALEŻY TAKIE ZMIANY PRZEPROWADZAĆ U SPECJALISTY, STYLISTY, FRYZJERA. sama sobie zniszczysz włosy, będą żółte albo zielone czy jakieś tam, dodatkowo stracą naturalną wartość i będą zniszczone!!

19

noelle87 napisał/a:

Natalio, na pewno jest to możliwe-słyszałaś może o zmianie koloru włosów przez Joannę Koroniewską która była brunetką a teraz jest blondynką i tak jak Ty ma ciemne brązowe oczy

http://img.interia.pl/kobieta/nimg/x/x/ … 598958.jpg

Hm...Noelle nie wydaje mi sie by J.Koroniewska byla brunetka..:)

20

no dobrze;]
to jakiej firmy rzdzicie mi farbe i ile razy musze nią farbować bo na pewno za pierwszym razem nie bedzie 100% efektu...
dziekuje za rady;)

21

dfzieki za odpisanie hehe ;d

22 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2009-11-06 17:35:16)

Już wcześniej dostałaś odpowiedź przecież... Nie farbuj w domu sklepową farbą, tylko u fryzjera profesjonalną. Fryzjer również odpowie na wszystkie Twoje pytania i wątpliwości.

23

ale ja juz wczesniej pisalam ze fryzjer mowil ze to jest nie mozliwe zeby uzyskac taki kolor na tak ciemnych włosach.
Widocznie zle przeczytalas-Cioteczka Dobra Rada
...

24

Dlatego chcem wiedziec jakimi farbami farbowaly dziewczyny ze wyszedl im ten kolor 100%...
Ja i tak mam zniszczone wlosy wiec i tak mi zbytnio nie zalezy tylko chcem miec ten kolor ;DDD...
Pozdrawiam;)

25

Ja jak farbowałam to musiałam 2 razy nakładać farbę bo za pierwszym razem wyszły rude.
To była kompletna pomyłka co zrobiłam z włosami radzę Ci nie rób tego bo włosy mam teraz jak siano i już nie wspomnę o tym ,że wcześniej miałam włosy długie do połowy pleców ,a teraz do ramion!!a  nie które mają zaledwie 10cm!!
Naprawdę nie warto sad .

26

uuuuuu ... smutna sprawa!
chyba masz racje lepiej nie kombinowac...

27

hehe oki poslucham sie wszych rad wink i dardzo dziekuje wink ...
Nie farbuje!

28

jeśli naprawdę chcesz, to wybierz się do innego fryzjera, a najlepiej do jakiegoś renomowanego w Twoim mieście salonu, bo ja uważam że z włosami można wszystko zrobić ale musi zająć się tym ktoś doswiadczony i obeznany, tak by nie zniszczyć niczego!!!

i nigdy w życiu sama nie próbuj robic takich rewolucji na glowie sama!!

29

to wszystko zalezy od włosów. jakie kto ma. Jednym moga wypasc a innym wrecz przeciwnie a nawet sie nie zniszcza. mi jak bym miała zniszczone włosy takie ze az siano to nie nakladała bym sobie rozjasniacza bała bym sie ze odpadna. Mój naturalny kolor włosów jest blond farbowałam sie ze 3 lata na jasny i miałam zdrowe włosy zadbane, xachciało mi sie eksperymentu teraz mam czarne, ale tuz przed swietami robie sobie blond mimo ze mam mocne i zdrowe włosy to robie sobie sam balejarz, i stopniowo chce zejsc na platyne. Wiem ze by mi nie odpadły ale wole nie ryzykowac jeszcze taka napalona na ten blond nie jestem chodz nie ukrywam ze te pół rou jak sie farbuje na Ciemny to juz sie nie moge doczekac bo lepiej sie czuje w Tej mojej naturze;)) jednak jestem wierna mojemu kolorowi;**

30

dołącze sie do tych wypowiedzi bo akurat jestem żywym przykładem na to że z czarnych włosów mozna stać sie blądynka smile:)
ja to robiłam wielokrotnie mam wyjątkowo mocne włosy i mogę sobie często pozwalac na zmianę kolorku ....
Z czarnego do blądu doszłam tak jak założycielka tego postu po przez rozjasniacze i też 3-4 razy je rozjasniałam kiedy były juz żólte dałam jasny bląd juz z kolorem i wyszły piękne platynowe włosy ..potem jak juz przyciemnilam je po dość długgiiiimmmmm czasie (regeneracja  odżywkami) to sobie znou robiłam blądy ale nigdy juz z czarnego tylko z brązu z brązu jest bardzo łatwo przejśc na bląd i nie polecam robic tego rozjaśniaczem bo mozna być marchewką a tego odcienia ciężko sie pozbyć ja z brązu na bląd przechodziłam przez robienie sobie włosów nie rozjaśniaczem a farbą o ton jaśniejszym odcieniem i tak po dłuzszym oczywiście czasiie znowu byłam blądynką i teraz z perspektywy czasu i osłabiania włosów polecam lekkie schodzenie z koloru ton po tonie nie ma co sie katować tymi rozjaśniaczami smile smile

31

Edytkoo1 jaka to nazwa rozjaśniacza,który zamówiłaś?Ja też po wieluu próbach ciężkiego produkowania się z moimi nieznosnymi włosami doczekałam sie jasnego koloru,ale włosy mi po jakims czasie zżółkły...:(

32 Ostatnio edytowany przez elewina987 (2010-01-15 21:22:58)

Takze moge sie wypowiedziec w tym temacie. Ja po naprawde wielu probach, oraz po wielu roznych farbach, wkoncu mam wlosy takie jakie chcialam. Z bardzo ciemnego blondu mam teraz srebrna platyne. Niestety aby to uzyskac musze wlosy (odrosty) najpierw rozjasnic rozjasniaczem (zadnym sklepowym, tylko profesjonalnym, ktory zamawiam z internetu z profesjonalnej fryzjerskiej firmy), a pozniej na to farbe, nie pamietam teraz nazwy, ale po rozjasnieniu wlosow moim rozjasniaczem nawet na niskiej wodzie, wlosy sa tak biale, ze kazda farba na nich zlapie.
Sa zniszczone nie powiem, ale nie tak, jak nieraz sie czyta, ze na glowie siano zamiast wlosow. Dobra maska, odzywka i wlosy beda ok. No i ten profesjonalny rozjasniacz.

Ahaa i wszystko robie w domu wink

33

witam
ja mam taki problem... pod koniec wakacji malowalam wlosy na intenstywna czerwien... teraz ten kolor wyblakl i mam dosc widoczne odrosty gdyz moj naturalny kolor to ciemny blond... chcialabym wrocic jakos do naturalnego ale nie wiem w jaki sposob... prosze o jakies rady

34

Dodam,ja pofarbowalam wlosy i wyszly bardzo ciemne,wiec jak wrocilam do Polski to pierwsze odwiedzilam salon fryzjerski,odbarwiono mi wlosy,oczywiscie duzo zabiegow kosmetycznych,potem farba prawidlowa,do mojego naturalnego koloru,i po sprawie,wprawdzie to kosztuje,ale sama bym sie bala wykonac taki zabieg..szczegolnie rozjasniac,wiadomo ze rozjasniacze to silne srodki i kazdy wlos jest inny,no ale kazdy ma swoj wybor......pozdrawiam cieplutko

35

mi się zachciało blondu po trzech latach farbowania na intensywna czern wink
postrzelona jestem wiec czym predzej poszłam do sklepu, bo na fryzjera szkoda bylo mi pieniedzy. zrobilam jednym rozjasniaczem, zero efektu. na nastepny dzien kupilam avangarde i jakis drugi rozjasniacz i zmieszalam je ;o
a do tego nalozylam sobie czepek foliowy. wytrzymalam tak 20 minut, z glowy to tak parowalo jak z czajnika ;| a wlosy owszem wyszly blond ale zolty, tylko na odrostach bialy ;p no ale co z tego jak kolejne trzy godziny spedzilam pod zimnym prysznicem, z pantenolem na glowie, maslanka, miesem i roznymi takimi- nic nie pomagalo pieklo jak cholera. na nastepny dzien inteligentnie poszlam do lekarza mialam poparzenie skory glowy III stopnia, wypisala leki, jak doszlam do apteki i okazalo sie, ze wyszlo mnie to 170 zł to myslalam, ze zawalu dostane ;o oprocz tego stracilam troche wlosow, ale dzieki tym lekom spowrotem staly sie geste, grube i w miare czego zdrowe. do teraz uzywam miliona odzywek, maseczek, jedwabiu, bo wiem ze po takim ich spaleniu dlugo beda sie jeszcze regenerowaly. dobrze, ze nie wypadly mi wszystkie. ale do teraz czuc uwypuklenia na glowie i w tamtych miejscach niestety wlosy juz nie odrosna, bo spalilam cebulki ;| wrocilam spowrotem do czerni niedawno i juz chyba w zyciu sie nie pokusze na taki pomysl tongue wiec odradzam samodzielne rozjasnianie

ale wczesniej robilam pasemka czerwone avangarda i wyszly ladne, potem sie te czarne splukaly i mialam blond pasemka ze swoimi naturalnymi, ale ta farbe chyba wycofali, bo jej skladniki nie byly zgodne z normami UE a szkoda, bo dobra byla. pozdrawiam

36

Dziewczyny, a próbowała któraś mając włosy ciemny brąz, rozjasnić je, a po rozjaśnieniu nałożyć inną farbę? Marzy mi się taki kolor jaki ma Julia Kamińska big_smile i teraz oglądam Taniec z Gwiazdami i aż mnie w sercu ściska jak na nią patrze tongue

37

Fryzjerzy głupoty gadali że to niemożliwe. Nie chciało im się robić hehe big_smile Moja koleżanka była czarna, poszła do fryzjerki i rozjaśniła bez problemu. Fakt, trochę długo to trwało ale efekty były super smile

Ale widzę, że zaradna kobitka z Ciebie i sama sobie zrobiłaś z pozytywnym efektem, super.:)

38 Ostatnio edytowany przez shati (2010-05-23 08:24:55)

Prosze was o porade.

Od dobrych paru lat robie sobie pasemka blond. Mój naturalny kolor to ciemny brązowy. Pasemek mam tyle że włosy wyglądają jakby całe byly zafarbowane na blodn. w zwiazku z tym że każda wizyta u fryzjera kosztuje mnie ponad 100 zl i trwa ponad 3 godziny pomyslalam ze moze czas zmienic kolor włosów na czarny.

Samo zafarbowanie na czarny pewnie nie bedzie problemem, ale jesli sie okaze ze ten kolor mi nie pasuje to ile bede potrzebowala czasu zeby wrocic do blondu? czy bede miala takie etapy ze przez chwile bede ruda, pomaranczowa, żółta a pozniej dopiero blond??

A moze jest moliwosc na takich czarnych włosach robienia blond pasemek ? dałoby sie zrobic idealnie blond pasemka na czarnych włosach? pozniej coraz wiecej i wiecej zeby wrocici calkiem do blond??

Za rok mam ślub wiec czy do roku czasu jestem w stanie zmienic znowu włosy na jasne ?

39

Shati - spróbuj...za rok to już spokojnie wrócisz do koloru blond...
Miałam podobny problem co Ty - całe życie prawie pasemka blond, coś mnie tknęło, żeby spróbować ciemnego odcienia, a że mam ciemną karnację i ciemną oprawę oczu - szybko się zdecydowałam...
najpierw jednak fryzjerka zmieniła moje jasne włosy na średni brąz - wyglądały spoko, ale potem zachciało mi się jeszcze ciemniejszych i sama ufarbowałam je na ciemny brąz, który dawał wrażenie czarnego - i przeżyłam szok big_smile
Zdawałam sobie sprawę, że nie mogę za szybko zmienić na jasne - dlatego odczekałam z 3miesiące, po czym - fryzjerka znowu zrobiła mi pasemka blond - ale nie za dużo - takie refleksy i do tego średni blond, który o dziwo chwycił....a potem znowu po 2 miesiącach - pasemka blond, tym razem więcej - włosy stały się wtedy już dużo jaśniejsze...a po kolejnych 2 miesiącach i kolejnych pasemkach - były już jaśniutkie wink
Tak więc pod stałą kontrolą fryzjera - nie masz się co obawiać!
A co do odcienia żółtego czy pomarańczowego - nigdy nie miałam z tym problemu, bo moje włosy akurat szybko chwytają farbę...
A może pozostaniesz jednak w ciemnych włosach wink i sama się zdziwisz jak Ci ładnie...trzeba próbować!

40

Możesz spróbować użyć szamponu koloryzującego zamiast farby - wypłucze się po ok. miesiącu - dwóch codziennego mycia.

41

a przy okazji powiedzcie mi, skoro ja mam wlosy tylko rozjaśniane, to czy pozniej na to moge nałozyc farbe np platynową czy mi wypadną włosy ??

42

kiedys gdy miałam czarne włosy kupiłam czeską farbe specjalnie do ciemnych włosów. po jednym nałozeniu były czerwone , dosłownie czerwone. owszem chciałam takie , ale włosy były łamliwe , suche zniszczone , jak złapałam za koncówki to sie ciągneły jak guma. poza tym po 3 myciach zrobiły sie rude.  wiec za jakis czas znowu zafarbowalam na czarny.... ostatnio znudzil mi sie ten kolor i stwierdzilam ze chce wrocic do swojego naturalnego koloru jakim jest rudy. kupilam rozjasniacze i gore glowy mialam zoltą , grzywke czarną a wlosy nierowny brąz. nie moglam na siebie patrzec w lustrze... poplakałam sie. no  i na drugi dzien poszlam do sklepu po tamta farbe ktora farbowalam sie kiedys. ale tym razem gore glowy mialam pomaranczową , włosy straszne sprezynki i nic poza tym... nie bylo sladu po dawnej czerwieni;/  nalozylam na te wlosy burgund i stwierdzilam ze juz nigdy czarnego. tak zaluje ze zaczelam je farbowac. i poza tym ..tak straszne rany na glowie...

43

Odważne są te Wasze eksperymenty smile Ja wychodzę z założenia, że jeśli chce diametralnie zmienić kolor włosów, to bez rąk profesjonalisty się to nie uda, albo efekt będzie daleki od zamierzonego.
Ja niestety nie mogę pozwolić sobie na blond (choć platynowy bardzo mi się podoba), bo mam ciemą oprawę oczu- brwi i rzęsy. Miesiąc temu zafarbowałam jednak włosy z jasnego na ciemny brąz. Na początku wyszły ciemniejsze niż chciałam, ale po jakiś 2 myciach kolor był identyczny z tym, jakiego się spodziewałam.
Takie domowe eksperymenty są ryzykowne, i uwierzcie- wiele kobiet po nich płakało smile

44

ja nie odwazylabym sie samodzielnie rozjasniaczem robic wlosow...wystarczy ze fryzjerka mi spalila wlosy i do tego nierowno je zafarbowala...opowiem wam jak to bylo od poczatku:
wlosy zaczelam farbowac od poczatku liceum, w sumie nie wiem po co...moze dlatego ze mama farbuje, kolezanki...mieszkajac u rodzicow zawsze byl ktos kto mogl nalozyc mi farbe. pozniej chodzilam na farbowanie do fryzjerki. na poczatku roku moja fryzjerka wyjechala wiec bylam skazana na sama siebie. ufarbowalam raz samodzielniie i pozalowalam tego...mialam zle pokryte odrosty i wygladalam koszmarnie. pozniej mi ufarbowala wlosy kolezanka ktora uczy sie na fryzjerke, nadal mi niie pokrylo odrostow. odrosty mialam rude a koncowki czarne. stwierdzilam ze jedym ratunkiem bedzie sciagniecie koloru (tego czarnego) i ponowne zafarbowanie na jednolity kolor. poszlam do fryzjerki zeby mi to zrobila. sciagnela kolor i zafarbowala wlosy. okazalo sie ze po wysuszeniu wlosow mialam pierz na glowie...zaplakana wybieglam z salonu. narzeczony po mnie przyjechal, jak mnie zobaczyl to go zatkalo...okazalo sie ze pierz to najmniejszy problem. wlosy mialam w roznych kolorach...mialam siwe, pomaranczowe, czarne. pojechalismy od razu do fryzjerki z polecenia do ktorej chodzila moja szefowa z poprzedniej pracy. jak mnie fryzjerka zobaczyla to sie zalamala. nalozyla mi krem koloryzujacy bo kolejnej farby moje wlosy by niie przezyly. jak ogladala wlosy aby dobrac odcien to okazalo sie ze wlosy miejscami rowniez byly zielone...nalozyla ten krem, maseczke i wlosy po wysuszeniu byly ladne i blyszczace. w drodze powrotnej do domu kupilam sobie w hurtowni fryzjerkiej maske do wlosow loreal profesional oraz olejek do wlosow tej samej firmy. zaczelo sie smarowanie wlosow na sucho tym olejkiem, sa tak zniszczone ze przyjmuja kazda jego ilosc bez obciazania wlosow. wczoraj mylam pierwszy raz glowe po tej przygodzie i uzylam tej maseczki. cale wlosy przykrylam ddatkowo folia aby substancje odzywcze wchlonely sie. po wysuszeniu i wymodelowaniu wlosy byly piekne, blyszczace oraz sypkie.
moral z tego taki ze jak ktos nie potrafi nic zrobic porzadnego na glowie to niech za fryzjerstwo sie nie zabiera bo wiecej zrobi szkody niz pozytku. jestem wsciekla jak pomysle o tej pozal sie boze fryzjerce...kretynka skonczona. bardzo chetnie podziele sie co to za salon gdzie nie potrafia nic dbrego na glowie zrobic jesli ktoras to interesuje...tak ku przestrodze zeby pozniej nie wyjsc z placzem po wizycie u fryzjera...

45

nie wierzcie fryzjerom!!! ja poszłam do fryzjerki żeby mi rozjaśniła do blondu, a miałam włosy farbowane na średni blond a chciałam taki jaśniutki, i usłyszałam że ona tego się nie podejmie bo boi się że wyjdą mi żółte włosy... czy to nie śmieszne? Po miesiącu poszłam do innego fryzjera i powiedziałam że chcę jasny blond, a fryzjer (bo to był facet) powiedział że jasny nie będzie mi pasował i zrobił mi miodowy, wyszłam taka wkurzona.... I powiem wam że fryzjer nigdy nie zrobi nam tego na głowie co chcemy, bo oni się boją że potem im nie zapłaciły...

46

dziewczyny!!! Bardzo Was proszę, nie kombinujcie same z rozjaśnianiem! To najgorsze co może byc i też nie wierzę autorce wątku że nie zniszczyła włosów. Swoje naturalne włosy mam ciemno brązowe, kiedyś wymarzyłam sobie właśnie jasne, wręcz platynowe. I zaczęłam kombinowac z rozjaśnianiem. Jak wyszły żółte to robiłam jeszcze raz, nie od razu! i po jakimś czasie włosy miałam całe popalone, poskręcane na końcach, sztywne, kruszyły mi się w dłoniach! Straszne! W końcu trochę odczekałam i poszłam do fryzjera zrobic profesjonalne pasemka. I po wyjściu z salonu nie mogłam uwierzyc w efekt! Pasemka miałam platynowe (pod spodem miałam rude bo miałam tam ciemniejsze) ale za to włosy jak nowe! i już nigdy w życiu nie zafarbuje się sama! i nie od razu miałam całą głowę platynowa bo tak się nie da! Dopiero po kilkunastu wizytach uzyskałam platynowe włosy bez zniszczeń, więc nie wierzcie w bzdury że włosy w 3 dni będą platynowe i nie zniszczone. LEPIEJ NA POCZĄTKU ROBIC PASEMKA U FRYZJERA, POTEM CORAZ ICH WIĘCEJ AŻ NA WŁOSACH BĘDZIE JUŻ JASNY BLOND! lepiej poczekac na tą platyne niż zniszczyc włosy, dobrze wam radzę. I skoro fryzjer mówi że najpierw wyjdzie wam rudy a dopiero przy kolejnej wizycie blondd to tak będzie i tak trzeba robic! A nie wierzyc w cuda i odrazu nakładac tone rozjaśniacza z kiosku...

Pozdrawiam

47

Gabisiula ma rację, włosy bardzo łatwo zniszczyć przy farbowaniu, jeśli nie umie się tego robić. Zresztą, nawet przy codziennej pielęgnacji można sobie zafundować koszmarek na głowie. A źle pielęgnowane włosy później będzie jeszcze trudniej ufarbować. Zresztą sprawdźcie same, czy nie niszczycie sobie włosów, zupełnie niechcący: http://www.teraz-zdrowie.pl/10-najwieks … ji-wlosow/

48

Co do tego rozjaśnienia z czarnych wlosów na platynowy blad to powiem jedno jest to nie realne żeby trzy razy nałożyc  rozjasniacz i to jeszcze 9% wodzie. Sory ale ja w to nie uwierze jestem fryzjerką i mam spore doświadczenie. Po pierwsze jesli byś tak zrobiła to nie masz połowy włosów a po drugie nie uwierze że fryzjerka powiedziała, że nie masz zniszczonych włosow......

Jest to nie prawda i nie rubcie tak jak pisze ta kobieta po pozbedziecie połowę włosów jak nie gorzej....

POZDRAWIAM:)

49

Może jakieś farby bez amoniaku nie zniszczą włosów np. Herbatint

50

Prosze was o rade. Byłam u fryzjerki i zrobila mi pasemka blond z brazem ciemniejsze niż chcialam i to bardzo ciemniejsze. jedna strone tez mam jasniej ufarbowana.Mam juz odrosty ze 2cm a jestem ciemna blondynka. Byłam u innej fryzjerki to powiedziała ze jedyne wyjście to wszystkie włosy zrobić w pasemkach 50 na 50 naturalnego blondu i jasnego. Czy jest taka opcja zeby zrobic moze jakis sam balejaz blond?Jak je rozjaśnić bo chce być kiedyś blond.Pomocy!!!

51

Ja mialam ciemny blond pratktycznie wpadajacy w braz. chcialam zafarbowac wlosy na jasny blond ale wiedzialam ze nie uzyskam zgody rodzicow i takie tam. wiec przy pomocy kolezanki zafarbowalam wlosy na platywnoy blond. moaj wiedza byla zerowa wiec bez zadnych rozjasniacz ani niczego kolezanka nalozyla mi farbe. trzymalysmy o 15 minut dluzej niz bylo to wskazane. efekt? mam ''zlote'' wlosy!!!
u fryzjera uslyszlam ze najmniej 200zl mi policzy bo trzeba teraz zrobic dekolaryzacje, pozniej dopiero rozjasnic i nalozyc farbe. w sumie poszla bym do tego fryzjera juz bez zadnych kombinacji chybza ze... sprobowalabym znowu z kolezanka najpierw nalozyc kolor zblizony do mojego brazu, pozniej rozjasniaczem a na koncu farba? czy nie wyjdzie taniej? tyle ze boje sie o to zeby mi nie wyszly jakies zolte te wlosy i jakies plamy... CO ROBIC???
smile

52

Witam, ja miałam włosy farbowane na czarny kolor od 4 lat. Tez zachciało mi się jasnego blondu, który nosiłam kiedyś. moje włosy farbowane na czarno były w dobrym stanie, farbowane nie byle jakimi farbami, odzywiane maskami. Jeden fryzjer odmówił mi dekoloryzacji, tez poweidział ze zejśccie do blondu jest niemożliwe. Znalazłam druga fryzjerkę, która w tej chwili cały czas sie "opiekuje" moimi już jasnymi blond włosami:) Czyli jednak sie udało:) Opowiem jak do tego doszło. Najpierw dekoloryzacja na czarne włosy, rozjasnily sie nierówno, inaczej u nasady, inaczej na koncach, generalnie mialy kolor miedziany. Nalożylysmy dekoloryzator jeszcze raz bo wlosy zniosly pierwszy zabieg dobrze, nie rwały się. Nie rozjasniły się już wiele, bo to za duzy szok na raz. Pozostal odcien miedziany. Takiego nie chciałam:) Więc pofarbowałysmy wlosy na kolor modny w tym sezonie- rudy, bardzo mi sie podobał, był taki miedziany i zmywał sie z czasem do miedzianego blondu. Nosilam go jakies 3 miesiace niecale ale starsznie sie zmywał, wlosy po dekoloryzacji w ogole nie trzymały farby. poszlam znowu do fryzjera na kolejna dekoloryzacje i kolejne podejscie do blondu. Nie udalo sie i tym razem. wlosy rozjasnily sie na kurczakowoą żółć, a żadna farba blond juz nie chciala tego wziac, pofarbowalam wiec wlosy znowu na rudo. Kiedy farba znowu sie maksymalnie wymyla i byl juz kolor miedziany blond, poszlam do fryzjera i zażądałam blondu:) Pani powiedziała ze mosliwe jest to tylko ewentualnie balejazem blond. zgodzilam sie. byl ro belajaz z rozjasniacza, czyli tzw biala henna. no i mam ten blond, aczkolwiek na poczatku tez nie byl zadowalajaco bialy bo pani nie chiala mi wypalic wlosow, wszystko robila bardzo ostroznie, wlosy i tak po samym farbowaniu sie rwały po rozjasniaczu, to bylo nieuniknione. więc wlosy sie niszcza niestety chocby sie to robilo u fryzjera najlepszymi kosmetykami. rozjasniacz to rozjasniacz. oczywscie ten w salonie jest mniej szkodliwy, ale tak czy siak szkodliwy jest. W tej chwili chodze 1-2 razy w tygodniu do fryzjera na ampułki z keratyna na wlosy, ktora trzymam w cieple minimum 10min, w domu obowiazkowo po kazdym myciu stosuje maski i dodatkowo na wlosy po umyciu odzywki, nawet na suche. Wlosy niestety sa słabe, ale widzę z tygodnia na tydzien jak się regenerują i tak tez powiedziala mi fryzjerka ze one sie zregeneruja tylko musza byc poteznie nawilzane. Więc dziewczyny moja rada - TYLKO U FRYZJERA! nie kombinujcie same... jak chcecie jednak zostac z włosami:)

Posty [ 53 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » platynowy blond z ciemnych farbowanych włosów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024