STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,117 1,118 1,119 1,120 1,121 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 72,671 do 72,735 z 102,605 ]

72,671

Odp: STOKROTKA-CAFE

Czytam...czytam...każdy ma jakieś problemy...
Chyba nie ma człowieka na świecie, który mógłby z pełnym przekonaniem powiedzieć, że żyje bezproblemowo...
Jak nie finanse, to zdrowie, to coś zupełnie innego...
Ciężkie jest życie...

Ja dziś padam na py...  na buzię wink
Upał, ponad 30 stopni- po akcji "pościel" wybrałam się do taty, stamtąd na cmentarz, zakupy i do domu. Każdy z tych odcinków- autobusem (z cmentarza do domu nawet dwoma,  z przesiadką).
Pochodzić też musiałam. Byłam w banku, po okulary.
Potem syn przyjechał na chwilę.

Nogi to mi do d*** wchodzą, zaraz walnę się na sofę i nie ma mnie wink

72,672

Hej

Jak ja nie znoszę tego upału.
W domu i owszem dobrze jest posiedzieć, ale już w oborze i na dworze coś porobić to masakra.
Kiedyś upał tak mi nie przeszkadzał.
Teraz  nie mogę wogóle wychodzić z domu.

Cały dzień myję szafę i układam ciuchy.
Nie ma jeszcze drzwi, ale facet powiedział, że jemu nic nie będzie przeszkadzać, bo
nie będzie już żadnego wiercenia.
Przy tym układaniu piorę i piorę.
Pralka robi dzisiaj już chyba 10 pranie.
Część rzeczy do wyrzucenia.
Część mężowi do wycierania sprzętów.
Część na cele charytatywne.
Końca jeszcze nie widać.

Kropeczku życzę wam obojgu zdrowia.
Radzicie sobie i to jest najważniejsze.
Chyba jeszcze ważniejsze jest uczucie, które was łączy.
A odnośnie dobierania leków.
Ja też bardzo długo zmieniałam, aż trafiłam na odpowiedni.
A przy tych zmianach byłam już jedną nogą na tamtym świecie.
Mój organizm nie toleruje zmian.
Tyłek ma uczulenie na zastrzyki.
Żołądek w opłakanym stanie.
Nie przerywam brania tych leków, bo boję się, że przy ponownej próbie rozpoczynania terapii,
nie dała bym rady.
Ja przy każdej zmianie leku byłam kilka razy na izbie przyjęć.
Nic na to nie poradzę.
Tobie życzę odpowiedniego trafienia leku na twój organizm.

72,673

Czytuniu
       nie zazdroszczę pracować w taki upał.
Jeszcze trochę i będzie chłodniej.

72,674

ech cieszę się że tu wróciłam smile

Ba-cha Jacek mnie woła "Diabełku" ....   big_smile
cuś w tym jest bo moja mama zawsze mi mówiła że mam diabła za uszami big_smile

u nas też upały a mój organizm tego już nie lubi a poza tym latem to ja zawsze narzekam że mam tyle kłaków na głowie to jest gorzej jakbym w czapce z lisa chodziła
za krótkie żeby spiąć ale wystarczająco długie żeby mózg ugotować big_smile

Morawko wspomniałaś o zakonnicy ja to jestem jakaś taka przesądna
jak spotkam zakonnicę to już wiem że nie powinnam niczego załatwiać

dziś rano jak wyszłam z psem to od razu trzy baby na swej drodze spotkałam, później stał samochód z rejestracją 8888 i jak jeszcze pomyślałam że jutro 13-ty to mówię - już lepiej z domu nie wychodzić !!!!

kiedyś był tu temat o wrzosach
i pamiętam jak moja mama mówiła że wrzos przynosi nieszczęście,konwalie i perły to łzy
i różne inne takie np żeby nie dawać w prezencie butów ostrych przedmiotów itp itd

a pamiętacie taki stary przedwojenny polski film pt "Wrzos" ?

72,675

wifa napisał/a:

Czytuniu
       nie zazdroszczę pracować w taki upał.
Jeszcze trochę i będzie chłodniej.

podobno jeszcze dwa tygodnie takich upałów .... hmm

72,676

Nie wiem, jak reszta, ale ja nie jestem przesądna.
Wypadek samochodowy mieliśmy 12, a nie 13.

72,677

niebieskikropek napisał/a:

u nas też upały a mój organizm tego już nie lubi a poza tym latem to ja zawsze narzekam że mam tyle kłaków na głowie to jest gorzej jakbym w czapce z lisa chodziła
za krótkie żeby spiąć ale wystarczająco długie żeby mózg ugotować big_smile

Ja mam długie, ale gęste, w sensie, że też ich dużo.
Przy tych upałach nawet jak zepnę, w środku one są całe mokre. Chyba jeszcze gorzej hmm

Kurde...dziwnie się czuję, jakbym miała gorączkę. Mierzyłam, jest ok, ale uczucie takie mam...

Ja niby przesądna nie jestem, ale w niektóre rzeczy wierzę.

72,678

Kropek z tymi "pingwinkami " lol
to prawda jak zobaczysz zakonnicę to zawsze coś się nie uda czy przepadnie ...

ja już mam taką długość włosów,że zepnę w kitkę .... ale tylko w domu smile
mam wiecznie spocone włosy na karku   ale ich nie obetnę

Czytka z tym słońcem to chiiiiba mamy tak przez meno ...
niby jestem ciemnej karnacji a w tym roku mam blade nogi ... no bo nie jeżdżę na rowerze ... smile
wszędzie gdzie tylko idę ... przechodzę do cienia ....
gdzie te czasy ... gdy uwielbiałam słońce ....
ale na jakąś wyspę i na plażę ... to bym pojechała smile

Wifka wg. prognozy ... teraz w sobotę lekkie załamanie pogody
a potem do końca września ładna pogoda ....
to na mur beton przełożycie wyprowadzkę do zimowego mieszkania ...  do października ?? lol

zaraz gaszę światło ... okna pootwieram szerzej ...  upalnie jest nadal

http://imgup.pl/di/ERZS/111-gifaw3r9.gif
                                                                               no to pstryk lol

72,679

Było super.Dzieci przywiozły węgiel na grilla , kiełbasę i szaszłyki pyszności...bawiłam się z wnusią.Pogoda dopisała.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cb1c8ed56d.jpg

72,680 Ostatnio edytowany przez luc (2016-09-12 21:01:57)

Bry wieczór.
Tylko się przywitowuję wink
Wifka jeździła meleksem po Krakowie, hi, hi.
Spadam do dalszej roboty.

72,681

Hejka!
Oglądacie "Wlk. test o zdrowiu?" To w takim razie nie przeszkadzam.
Nara.

72,682 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-09-12 21:56:03)

Basiu
         nigdy nie planujemy kiedy się wyprowadzimy, to jest decyzja natychmiastowa.
Zimno nam nie przeszkadza, bo mamy dom opalany drewnem.

Lucynko
       hihihi dlaczego dziwisz się, że meleksem?
Jestem od Ciebie starsza, więc mam mniejszą kondycję. lol

Grażynko
      widać, że jesteś szczęśliwa.
Pewnie też bym była jakby syn i synowa rzadko przyjeżdżali.

Gochnia
       od 18 ogladam TVN24, a raczej słucham.
Dzisiaj spieniłam sie na Morozowskiego, zaprasza takie osoby,
że szlag człeka bierze.
Napisałam na ich stronie co myślę.

Mystko
       ja mam krótkie włosy, ale też  wilgotne w czasie upału.

72,683 Ostatnio edytowany przez blanka56 (2016-09-12 23:34:56)

Witam  wieczorowa pora wszystkie Stokrotki !!!

Przyznaje bez bicia ,ze mam zaleglosci w czytaniu .....skonczylam na Klaudynie ,no i doczytalam ,ze Wifa byla w Krakowie ....
Wifka ,Ty lepiej nigdzie nie wyjezdzaj ...bo ta kafejka jakas pusta bez Twoich postow i wiecie co dziewczyny ....kazda z Was tu cos od siebie daje .....Baba pyszne sniadania ..szkoda ze to tylko wirtualnie
Bacha ,trzyma porzadek ...a i czasami kogos zruga albo zasadzi kopa .....ale i tez wstawia fajne obrazki i humory .....
Morawa ....hi hi i swoje przesady ..ale i tez pisze o rzeczywistosci .....
Klaudyna pisze piekne wiersze ....ma specyficzne poczucie humoru...mnie pasuje ...
Strzala wstawia super muze ...aczkolwiek nie za czesto gosci ...ale jest usprawiedliwiona .....sorry Basia ..wiem, ze to twoja broszka !!!
Gochnia zaserwowala nam tu troche slangu mlodziezowego ale i tez poczucie smaku ogrodniczego ....
Mysti i  Kropek fajnie pisza,widac ze maja "reke do pisania " ...szkoda,ze tak zycie troche sie nie uklada jak powinno ...ale trzeba przec do przodu i byc zawsze dobrej mysli ....
Nanusia zawsze cos doradzi ....ach taka chodzaca encyklopedia ....
Nasza Marysia ..to dopiero numerek musi byc ...chcialabym  chociaz raz byc z Toba na imprezie ....zawsze sie posmieje z Twoich dowcipow ....
Ela,Czytka  to nasze pszczolki   ......
Czytka ,Nowa ..przyblizaja dla mieszczuchow troche klimatu jaki panuje na wsi ....
Ale swoje udzialy rowniez maja ..Luc ,Basia ,Sandra....
Marty cosik dawno nie bylo ????

72,684 Ostatnio edytowany przez gochnia (2016-09-12 22:36:06)

Melduje sie!
Widze ciemnosc, bo awaria pradu na mym zadupiu pod Szcz. W mig tele do Enei wykonalam i slysze, ze o 1ej wlacza. A corka troche pospala i za nauke sie pozno wziela, wiec przy swieczkach i lampeczkach sleczy. A tez po mamie ze wzrokiem na bakier.
O Blanka jest. Ogrodowe wiesci sa takowe: papryczka chilli slicznie suszy sie kazdego dnia, a w occie sloiki czekaja na swoj czas. Gladiole zakonczyly swoj zywot w te niedz.Ale za to astry pokazuja swe oblicze w pelnej krasie.
Cebulek zliczylam do 82 szt.tzn. tiulpan, krokus, narcyz. Ale to malizna, bo przy duzej przestrzeni, jakos tak znikomo.
Wifa- tup, tup nozką mocno jesli nie po Twej mysli ulubione politycz. potyczki na tefałenie24 idą.
Nanus- a Ty myslisz, ze ja czesto Baltyk widuje?? Zawsze cos...a moze ze 4-5 razy nalicze tego lata. Ale jeszcze nadzieja jest.

72,685

Puk puk witam stokrotnie Stokrotki -pozdrawiam wręcz upalnie buziole -czytam Was i jak to czytam to aż gały wytrzeszczam jakie macie problemy
Pozdrawiam osobiście Mystique71

72,686 Ostatnio edytowany przez blanka56 (2016-09-12 23:22:11)

Witaj Basia 1973 !!

Przeczytalam Twoja sygnaturke ....im wiecej poznaje ludzi ,tym bardziej wole moje psy .... poniewaz nie mam juz zadnego psa ,moja wersja by brzmiala...im wiecej poznaje ludzi ,tym bardziej  wole psy ....

72,687

Basia1973 napisał/a:

Pozdrawiam osobiście Mystique71

Dziękuję smile  Czym sobie zasłużyłam na osobiste pozdrowienie?
Również Cię pozdrawiam, Imienniczko smile

Blanko --- fajnie napisałaś o każdej z nas.
Każda jest inna, każda coś wartościowego wnosi do Stokrotek , każda jest jak inny kwiat na tej łączce. Dlatego tak tu ciekawie, kolorowo.
Lubię Cię czytać smile

Dobrej nocy smile

72,688

Gdzies mi post zaginal?
Tez to samo u Basi przeczytalam- witam Cie, choc nie przypominam sobie. A ja mam 2psiaki i dodam, ze: kocham psy, a ludzi tez, niektorych  mniej, innych nie nawidze, a jeszcze innych nie da sie nawet polubic.

72,689

Bateria pada, czekam do 1ej, by swiatla pogasic itp. Poki co: Blogich snow! Tymczasem..

72,690 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-09-13 00:56:10)

No proszę bardzo!!!hihihi ja tu w gości przychodzę
A Państwo już sobie śpi
       lol
Przychodzę powiedzieć że ja się wyleżałam przez cały dzień,nie wychodziłam nawet na zakupy.
Już wcześniej pisałam jestem smarkata i kasłata......ledwie żyję do tego temperatura  ufffff.
Wifciuostrzegałaś  wiem... ale to moczenie to mały pikuś...
Bardziej zaszkodziła woda lana ze szlaucha .
Jak się było młodym latało się po kałużach rowach  i dobrze było.
Żadnych dolegliwości,chorób.
Biorę leki i jak na razie nie jest dobrze.

No dobrze kochane śpijcie słodko w ramionach swoich panów.
Dobrej nocki życzę.......dobranoc.

http://oi63.tinypic.com/2vacdjs.jpg

Nie powinien wam się przyśnić

lol

72,691 Ostatnio edytowany przez blanka56 (2016-09-13 01:42:51)

gochnia napisał/a:

kocham psy, a ludzi tez, niektorych  mniej, innych nie nawidze, a jeszcze innych nie da sie nawet polubic.

Hm !! Gochnia trafnie to ujelas ......podpisuje sie ....

72,692 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-09-13 01:09:40)

Blanka napisał/a:

Nasza Marysia ..to dopiero numerek musi byc ...chcialabym  chociaz raz byc z Toba na imprezie ....zawsze sie posmieje z Twoich dowcipow ....

Hihihihihihi   numerek a nawet dwa numerki hihihihihihihi.
Jak będziesz w PL to się'' zpykniemy''  lol   lol
  Pozdrowionkaaaaaa i dobranoc..... big_smile

=Gochnia]kocham psy, a ludzi tez, niektorych  mniej, innych nie nawidze, a jeszcze innych nie da sie nawet polubic.

A ja mam też tak,że na nie których nie da się nawet spojrzeć/patrzeć                lol   :l

http://oi65.tinypic.com/2nhn4w9.jpg
.

72,693

gochnia napisał/a:

dodam, ze: kocham psy, a ludzi tez, niektorych  mniej, innych nie nawidze , a jeszcze innych nie da sie nawet polubic.

Psy kocham (obecnie nie mam żadnego), ludzi różnie wink ale nie mogę stwierdzić żebym kogokolwiek nienawidziła. Czasem nie lubię, czuję niechęć, wręcz nie znoszę, ale uczucie nienawiści jest mi obce.

72,694

Witam po przerwie technicznej.
Mam nadzieję, źe mego błędu nie zauwaźyłyscie. Spóźniłam się z korektą.
Ładuję wszystkie akcesoria, by się obudzić. Bo budzikom nie ufam, nie ma to jak tele pod nosem- ciemnym rankiem pohukuje hi, hi.
Marysia- hi, hi. Mówisz, ze warzywko raczej nie przysni się, hmm...
Mysti- z innością u kaźdej z nas zgadzam się calkowicie. To tworzy klimę, bo jesteśmy "jakieś", no i chce się kontynuacji.
Jutro czeka mnie wywiadówka nr 1. A w szkole juź gorąco:" mama: mamy sprawdzian z j. polskiego- córka. Z czego- pytam. Z niczego. A z Kanta teź? Nie- pani poda 2tematy dowolne i piszemy, tak ot. Aha..."
Lecę w puch, bo 4h to niewiele, by przeźyć jutrzejszy ukrop.
Buźka.

72,695 Ostatnio edytowany przez gochnia (2016-09-13 01:50:34)

Hej Luc!
Mam silne podstawy, by aź taką odrazą pałać do paru osób: jeden  kradł, drugi niszczył mnie psych.- stróź pod jednym dachem kiedyś tu mieszkający, a jeszcze inny to w pracy.
Takie zycie, ze spotykasz róźne osóbki na drodze: próbujesz pomóc, a co masz w podzięce......
Dobranoc.

72,696

Zaraz sie kapnelam ,ze  "zjadalas" NIE   .....ja przeczytalam tak jakby bylo... nie nienawidze ....

72,697 Ostatnio edytowany przez luc (2016-09-13 02:02:19)

gochnia napisał/a:

Hej Luc!
Mam silne podstawy, by aź taką odrazą pałać do paru osób: jeden  kradł, drugi niszczył mnie psych.- stróź pod jednym dachem kiedyś tu mieszkający, a jeszcze inny to w pracy.
Takie zycie, ze spotykasz róźne osóbki na drodze: próbujesz pomóc, a co masz w podzięce......

Gochnia - ale nienawiść to coś innego. Moim zdaniem, to jest uczucie bardzo niszczące....tego, który nienawidzi.
A z ludźmi różnymi się spotykamy, jak to w życiu.

Błąd zauważyłam, ale błędów żadnej Stokrotki nie poprawiam hi, hi.

Dobranoc.
Gaszę http://s2.rimg.info/90c5afd7eecf7e9af1aa687cf8c45cb6.gif

Dni jeszcze bardzo ciepłe, ale noce chłodne, więc przykrywam wszystkie, oprócz Czytki, Klaudynkę podwójnie.

72,698

Daj pospać, Luc.
No, ok. Moźe za silnie ujęłam, bo aź tak to bolało.
Pracownik dobrze zarabiał, stróz bez renty, emerytury dostał wikt i opierunek, chciał wciąź więcej i więcej, a jak nie dostał, to mścił się. A jak mówisz, by się pakował i "adieu", to on:" źe sie powiesi"- nie jest to łatwe do rozgryzienia. A ja go mijam często na ulicy obok. Czy wiesz, jakie złe emocje towarzyszą tej starej co prawda historii, no ale zawsze.
Apropo s błędow, to widzę u siebie, niestety juz nic nie zrobię. Bez uprawnień.
Kładz się, proszę. Oczka podkrąźone nazajutrz mieć będziesz.

72,699 Ostatnio edytowany przez blanka56 (2016-09-13 03:30:50)

Gochnia ...teraz zobaczylam Twoj post ....a jednak chodzilo Ci ze ...."nienawidze "
Moze odniose sie ..jak juz o tym piszemy .....uwazam ,ze rozsadny i kulturalny  czlowiek ustapi  osobie agresywnej ,nietaktownej ....nie mam tu na mysli kradziezy czy rozboju ,bo to powinno byc karalne za kazdym razem ...nie jak w Polsce ... powyzej 250zl....i powyzej pewnego wieku !!!!!!
Ja unikam toksycznych ludzi  i staram sie z nimi miec zerowy kontakt,czasami jest to nieuniknione ,jestem  wtedy uprzejma  ale trzymam dystans ...po co mam sie denerowac ,wole swoj czas wykorzystac na to co lubie i mnie pasjonuje .
Mialam tu tak duzo zawirowan ze strony ...tak mi sie wydawalo bliskich mi kolezanek ....a to, ze znalazlam lepsza prace , ze szybko dostalam podwyzke pensji,ze jestem zawsze zadbana , ze znalazlam sobie fajnego faceta.... ktory nieopatrznie powiedzial do mojej kolezanki... ze bedzie mnie wszedzie zabieral ...a ona za moimi plecami mnie obgadywala ....ja to slyszalam ...to byly glupoty co mowila i nie obchodzilo mnie to.....tylko.... jak on sie odniesie do tego co uslyszal.....a tu mile zaskoczenie z jego strony ....ze nie jest ladnie obgadywac przyjaciol ,ze nigdy by sie nie zwazal z taka kobieta ...wyzwala nas ,oberwalo sie tez jej przyjacielowi .. i w nocy przy 30 C mrozie wyszla z naszego domu.Rano jej przyjaciel wszystko mi powiedzial co ona na mnie mowila przez te wszystkie lata naszej znajomosci ....zerzerala ja zazdrosc ,ze mi wszystko idzie w zyciu jak "po masle "...
Juz w szkole  postawowej  dogadywalam sie bardziej z chlopakami anizeli z dziewczynami...i tak mi to pozostalo do dzisiaj ..nie lubie plotek ,nie lubie narzekania ,nie lubie intryg ..ale tez wiem ,ze mezczyzni tez to potrafia ,czasami jeszcze bardziej anizeli niejedna kobieta .Przyjaciolke i duzo dobrych znajomych mam ,ale w Polsce.
To jest moj jedyny na obczyznie  problem w zyciu ,ze nie mam takiej bliskiej kolezanki ......ten brak rekompensuje nowymi zainteresowaniami ,praca ,sportem.

Milego wtorku wszystkim !!

72,700 Ostatnio edytowany przez blanka56 (2016-09-13 04:07:38)

Poczytalam  zalegle posty ...
WIFCIA , fajna wycieczka ,mysle, ze gdyby byll deszcz to niewiele byscie zobaczyli ...wiec pogoda dopisala i pomysl z tym melexem tez byl dobry w taki upal .
Auto dotarte ...ponoc juz tego sie nie  praktykuje .. i jak Wam sie jechalo nowym nabytkiem ?

Grazka ,super, ze mieliscie dobry czas z dziecmi i wnukami .

Kropku ,tak mi przykro .. zawsze trzeba myslec pozytywnie  ...ale i tez cos dzialac aby bylo lepiej w zyciu , czasami i pieniadze nie daja tyle szczescia co bliska sercu osoba ..pamietaj o tym ...to bardzo wazne w zyciu .. slonce zaswieci napewno dla Was !!

Morawo ,tak czytam co piszesz o swoim zyciu ....to wy pasujecie z Babaskiem ..no wiesz.. czasami atmosfere w domu trzeba oczyscic ,ale nie krzycz na Bobaska z byle powodu ....widac, ze sie stara jak moze ..inny by siedzial z piwem i grzal miejsce przed TV....ja za Ciebie wypije tego kielicha czystej ..taka polecaja pic lekarze, jak ktos ma smaka ..a choruje na podagre i inne schorzenia ....

Czytko ,no to juz jestes prawie  kontent ..jeszcze drzwi i bedziesz miec gotowa szafe .

Marysia ,na Ciebie to zawsze mozna liczyc !!!

Babo ,powiadasz ,ze nie ma grzybow ...to mnie zasmucilas ...znajomy pojechal do Polski ..a ja porosilam go o suszone grzyby  i masc .Wyslal  mi maila ,ze masc kupiona a na grzyby idzie do lasu ...no i sluch zaginal ...czyzby zabadzil w Borach Tucholskich !!!!

72,701 Ostatnio edytowany przez blanka56 (2016-09-13 04:38:38)

Kaludi , tak bardzo Cie rozumiem i wiem ... co to bol glowy .
Jestem zdziwiona... co to za lekarz ,ze tak mowi do pacjenta ..on chyba nie wie co to przewlekly bol glowy ....
Napewno musisz zrobic rezonans ...ale tez pomysl o sposobie odzywiania ..tak nagle nie bedziesz miala poprawy ..musi minac conajmnie 2 miesiace ,aby byly jakies rezultaty pozytywne ,ale trzeba   trzymac sie jadlospisu tego co wolno jesc .

Ja jak zmienilam nawyki zywieniowe to nie choruje ,nie jestem na zadnej diecie , staram sie jesc tak aby zachowac w organizmie rownowage zasadowo-kwasowa .
Zakwaszony organizm powoduje duzo schorzen i bole glowy .
Obstrukcje powoduja zatrucie organizmu i przewlekle bole glowy .
Postaraj sie jesc mnie produktow z zawartoscia glutenu ,jedz wiecej owocow i warzyw ..nie mozesz jesc surowych, gotuj na parze ,piec w piekarniku ,nawet jablka.Duzo ryb ,ja nawet na parze z jarzynami robie .
Jak mozesz zrob sobie oczyszczenie jelit ..zobaczysz jak sie dobrze poczujesz ...ja tu kupuje taki plyn ktory musza wypic ludzie przed badaniem jelita grubego.
To jest 5 litrow wody samkowej , ktora trzeba pic co 10min -1 szklanke ..po 1,5godz. jest odruch wyprozniana ..nie masz pojecia  jakie zlogi czlowiek w sobie posiada .

Czasami tez nie trzymam sie jadlospisu..jak dorwie sie do czekolady ,to zjem cala tabliczke ..a na drugi lub trzeci dzien mam taki bol ,ze tabletke musze zazyc bo dzien stracony .. torsje i ciemny  pokoj ....ostanio zjadlam 2 porcje lodow i cala noc cierpialam .
I co jeszcze wazne ....posilki jedzone regularnie ,najlepiej jak mozesz o tej samej godzinie i nie najadac sie ...lepiej mniej a czesciej ....kiedys lekarz mi powiedzial ..jak czujesz juz jakies lekkie symptomy zblizajacego sie bolu bierz szybko tabletke ,nie doprowadzaj do duzego bolu ,bo go potem tak szybko nie zwalczysz ..i to sie sprawdza .
Uciskaj po 10 razy na przemian miejsce miedzy kciukiem a palcem wskazujacym ,to samo gdzie jest puls za uszami i na skroniach .
Zycze duzo zdrowka ..i wracaj na laczke ,bo brakuje Twoich wierszy ale i tez Twoich madrych postow !!!

72,702

Już wtorek,jakbyście nie wiedziały smile
Dzień Dobry.
Tradycyjnie
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8ADwKKMkeKtPxR2Y88I4HUL1tYBNpcc8n8Mj5D3AmCCpTmQvG
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSSyRKltp4zEucSlDHzstJRCmSJMoiOpunEU7N4-hoteUksBIYQhQ
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxL3dAIbj9SQzPsKggbvuXc1mIbw3v9CiVSOB6U2HTIAOgqZMK7g
Najedzcie się na początek,śniadanie to podstawa.
Smacznego smile

72,703

blanka56 napisał/a:

....kazda z Was tu cos od siebie daje .....

Bacha ,trzyma porzadek ...a i czasami kogos zruga albo zasadzi kopa .....ale i tez wstawia fajne obrazki i humory .....

Strzala wstawia super muze ...aczkolwiek nie za czesto gosci ...ale jest usprawiedliwiona .....sorry Basia ..wiem, ze to twoja broszka !!!

Blanka   już taka jestem ... i nie zmieniam się ... tak jak mam napisane w sygnaturce lol

http://imgup.pl/di/EDAA/d3047ececc2917a4eeb56b47bf360004.gif
czasami może za mocno napiszę ...  i wystawiam się na "znielubienie"
z tymi obrazkami i humorkiem to mam ostatnio lenia ...
i to nie jest moja broszka z wstawianiem piosenek ... smile    Strzałka nas odmładza wstawiając piosenki "młodzieżowe" lol

bardzo trafnie opisałaś STOKROTY ... lol

72,704

witaj Babo- śniadanie to podstawa .... lol lol

jak i kawcia o poranku

http://imgup.pl/di/TJ49/output-zzaifa.gif

Blanka napisałaś o wodzie sAMkowej ??? czy sMAkowej ??? (zwykła literówka smile)
ile tego trzeba wypić ????

http://imgup.pl/di/LJPQ/f5b03bcca97d832da4c441dfba82c8251498.jpg

miłego dnia WSZYŚCIUTKIM ...

72,705

Poczytałam i wiem co się na łączce dzieje.

Czytałam,co napisała Mysti .Macie zgryz , ale dobrze,że się razem wspieracie.
Jestem szczęściara,bo nie mam (na razie) takich problemów jak Wy. Można powiedzieć ,że na nic nie choruję-bo to co mi dolega,to pryszcz.Kiepski też na zdrowie nie narzeka.Kłopotów finansowych też nie mam - dopóki nie muszę sprawdzać na koncie,czy mi pensja wpłynęła,to się nie mam czym martwić.Aczkolwiek różnie było w życiu i dlatego teraz umiem sobie radzić mając i nie mając .
Większych problemów też nie mam.Największy to ten,że zepsuł mi się odkurzacz .A nie mam kiedy iść do sklepu ,żeby kupić nowy.

Kiedyś miewałam bardzo silne migreny,średnio raz na miesiąc.Z wymiotami,światłowstrętem ,zaczynające się nagle bez żadnych zwiastunów. Od kiedy zaczęłam regularnie chodzić na pedicure-nie mam migren.Już 8 lat. I wierzę w to ,że ma to związek.

Blanka napisała,że bardziej się dogadywała z chłopakami niż z dziewczynami. Ja też.I tak jest do tej pory.Chociaż mam kilka koleżanek, które nie mają w sobie zazdrości i nie plotkują na każdym kroku.I wiem,że zawsze możemy się razem wygadać z bolączek i to nie pójdzie dalej w świat.

Dobra,starczy na razie,trza chałupę ogarnąć. I chyba muszę uderzyć do Czytki z prośbą,żeby mnie "zorganizowała",bo jakiś taki chaos jestem i nic nie mogę zdążyć ,bo mi czasu krótko smile

Na razie....

72,706

Dzien dobry
Tak tak przez meno,,,,,dodatkowo meczy upał i innych pełno dodatkowych zmian ludzie
Oglądam Mjak milosc ,zawsze nagram sobie i pózniej moge obejrzeć hi hi
Pozdrawiam

72,707

Dzien dobry.

Tak czytam historie Kropka i jakbym czytała o sobie.
Bo to wszystko nie do konca zalezy od nas.
Kto pracowal tylko w panstwowce,  to noe ms bladego pojecia o tym jak prywaciarze robia, ze nie zaplaca...itp...do tego wykorzystuja.

Szlag mnie trafia...siedze w ZUSie na  komisji z mama i te baby tu laza i kawki nosza...a inni biegaja u prywaciarza.

Ja tez myslalam, by zostac "tirowka"

72,708

Baba sniadanie pyszne
Basiu hi hi
Blanka unas to nazywa sie fortrans ale jest cos lepszego 66 zł kosztuje
Mam miec to badanie ale mam cykora ludzie w październiku
Wszystko zalezy jakie mamy charaktery i jakich rodzin pochodzimy
Jeśli z biednej rodziny ,to staramy sie i podążamy za edukacja ,bo wtedy i praca lepsza ??????
Patologia jak najszybciej odejść i układać sobie zycie dalej od tego środowiska ,bo inaczej jak wejdziemy w to tak nam zostanie i wtedy powtarzamy to wszystko i jest złe
Przeciez wiadomo rodziny sie nie wybiera ,dlatego od nas zalezy jak pokierujemy swoim życiem
Moj syn wyjechał zagranice ,i zawsze mowi jakbym przebywał z Polakami ,to watpię żebym sie nauczył języka ,skończył studia ,jego denerwują takie rzeczy jak sprowadzanie wszystkiego co polskie ,bo jedzenie złe bo to złe ,jestem tu w tym kraju i robie i jem gdzie mieszkam i zyje szanuje kraj z którego pochodzę ,ale nie bede sprowadzał wszystko co polskie ,bo nie dałoby sie żyć normalnie ,ja nie przyjechałem na zarobek ,tylko tu żyć i mieszkać ,pracowac

72,709

Witam

No i dobrze, że Blanka nie okrywałaś mnie w nocy, bo leżałam na kołdrze
i przy otwartym na oścież oknie.
Pięknie nas opisałaś.
Ciekawe rzeczy piszesz, napisz więcej o tej wodzie.
Czy u nas taką kupimy ?

Baba z tą organizacją jakoś sobie radzę.
Zostało mi jeszcze 7 worków ubrań do ułożenia.
Rozłożę to na kilka dni, żebym mogła cieszyć się z nowej szafy.
W przeciwnym wypadku radości nie będzie, tylko złość.
Na kilka dni odłóż wszystkie prace na bok.
Potem będą chęci.

Baśku też uważam , że zwiększone odczuwanie ciepła spowodowane jest meno....

Gochnia ty spać nie mogłaś ?
Co się dzieje ?

Lucynka twoje nocne wpisy to normalność, więc nie dziwi mnie, że
można cię zastać o 2 w nocy.

Dzisiaj jadę do dentysty.
Mam otwarty kanał w zębie.
Nie wiem co lekarka mi zrobi, bo nie jest najlepiej.

Miłego wtorku.

72,710

Napisałam post i go nie ma uciekł hi hi
Idę robic sniadanie i leki trzeba wsiąść

72,711

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d52364bb822.jpg

Witanko

Dzień piękny i taki będzie do końca dnia....Słucham na głos ulubiony zespół VIVAT...

Buziaki...

72,712

Dzień dobry Laleczki

Miłego dnia Wam życzę.

72,713

Nowa piosenka powala człowieka piękna
Zmieniam pościel ,pranie włączyłam wszystkie ścierki ręczniki ,koszule nocne podkoszulki ,bo ten upał wszystko spoconehi hi
Dzisiaj na obiad makaron z serem hi hi
Kupiłam rosołowe z kurczaka ,pierwszy raz w życiu ,po 2 zł ,ludzie tak brali ,moj mowi weź ,to mach 2 kg
Wczoraj rosół gotowałam ,ludzie jaki tłusty ,dałam 4 kawałki ,bedzie na zupy na kilka zup hi hi
Moja ryzanke muszę ugotować dzisiaj ,moj tez polubił ,daje ziemniaki ,ryz ale dodaje listki bobkowe ,ziele angielskie
Wczoraj oglądałam test na zdrowie ,moj powiedział tyle lat nie pracujesz ,no bo juz 27 lat i pamiętasz ,przeciez to zostaje człowiekowi w głowie ,jeśli przez 17 lat wykonujesz ten zawód to trudno wszystko zapomnieć ,nawet mając uszkodzenie mozgowe hi hi

72,714

Ja dziś leczo mam w planie zrobić.
Na szczęście moja wczorajsza niedyspozycja minęła. Pewnie ten upał mnie tak sponiewierał - za dużo pochodziłam na słońcu, stąd te dreszcze...tak myślę..
Dziś nawet nie wychodzę, nie muszę. Zakupów robić nie potrzebuję, do załatwienia też nic nie mam.
Pranie się robi, posprzątam trochę i tyle.

72,715 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-09-13 10:57:45)

Hejka

Blanko
        ale miałaś pisane.
Tak, jak Ty unikam ludzi,którzy są toksyczni, nie nadają na tych samych falach,
nie mam z nimi żadnych wspólnych tematów.
Mam za mało czasu, aby tracić go na byle co. tongue

Mystko
        trąbią nie wychodzimy z domu w czasie upału.

Morawko
       Ty gotujesz ryżankę, a ja klopsiki z indyka.
To gotowane żarło wychodzi mi bokiem, ale jak mus to mus.

Grażynko
        fajna wklejka. smile

Czytuniu
        jak najmniej bólu u zębologa.

Sandro
        pracowałam u prywaciarza, wtedy najwięcej zarabiałam w swoim życiu,
mało tego dostałam w prezencie jako premię za dobrą pracę eurokuchnię,
panele oświetleniowe itd.,
a nawet pomógł mi wybudować piętro na działce i ocieplić dom.
Prawda jest taka, że nie pracowałam 8 godzin,
bo jak było trzeba to jechałam na kontrolę nawet na 14 godzin.
Na targach to była praca od 7,00 do 20,00 przez cały tydzień.

Babo
       chyba pomyliłaś Mystkę z Kropką.

Basiu
      zaraz sie dowiem, jak taka woda się nazywa, co używa Blanka.

Z netu

"przyjmowanie preparatu FORTRANS (dostępny jedynie w aptekach, na receptę). Do przygotowania potrzebne jest 1 opakowanie (4 saszetki) preparatu. Każdą saszetkę Fortransu należy rozpuścić w 1 litrze wody niegazowanej (razem 4 litry) i wypić w ciągu 5 – 6 godzin. W celu poprawienia smaku roztworu można go schłodzić lub dodać sok z cytryny;
    od momentu rozpoczęcia przyjmowania roztworu Fortransu nie można nic jeść, można natomiast pić wodę niegazowana lub herbatę. Reakcją organizmu na przyjmowanie roztworu będą liczne wypróżnienia, na koniec treścią płynną."

Dzisiaj byłam pracowita, jak mrówka pomyłam okna na pięterku,
posprzątałam, a teraz sjesta, bo gorąco jak się patrzy.

72,716

Dzień dobry.

http://img1.picmix.com/output/pic/original/9/8/2/0/5040289_3c5dd.gif.
Kawa już wypita.
Babo dziękuję za śniadanko....
Ostrzegają o nie wychodzeniu z domu,kto nie musi niech nie wychodzi.
    Przede wszystkim  pamiętać o nakryciach  głowy.
Ja nie muszę siedzę pod parasolem na tarasie  i się bujam       lol
Niech to lato trwa wiecznie....ale jakie już dni krótkie.
Idę na 15 do przychodni,mąż rano wyciągnął mi numerek do lekarza .
  Zostawiam pozdrowienia stokrotkom ........

72,717 Ostatnio edytowany przez luc (2016-09-13 13:36:37)

Dzień dobry.
Ciepło, ale słońce jest nieco zamglone.
Dziś praca zarówno fizyczna (sprzątanie po wycince drzew) jak i umysłowa.

Co do środków przeczyszczających.
Generalnie jestem im przeciwna. Organizm oczywiście należy oczyszczać, odkwaszać, ale w sposób naturalny. Od środków przeczyszczających organizm się uzależnia, a powinien robić to samodzielnie. Poza tym te środki przeczyszczające nie są obojętne. Nie bez powodu np. fortrans jest na receptę.
Doraźnie oczywiście można niektóre środki zastosować (akurat przed fortransem bym przestrzegała), ale regularne używanie nie jest dobre.

72,718

Grażka fajny obrazek lol  i piosenka  bardzo miła do słuchania lol

byłam u swojego "psycholka "
na poczekalni siedziała Matka z córką ...

po co wchodzisz ze mną ???? pyta córka ...
Matka :
a po to,żeby wiedzieć co powiesz
co masz zamiar zrobić ... no powiedz
i dalej : do niczego się nie nadajesz .... powinnaś iść do pracy ... a nie leżeć i słuchać muzy ..
wszystkie koleżanki w Twoim wieku maja rodziny ...dzieci ...a TY co ????

usłyszałam tylko to co mówiła głośniej - ta Matka - cały czas do niej nadawała ....
córka miała 41 lat ... i była w głębokiej depresji ... to widać i czuć....
wg. mnie Matce przydałby się dobry psycholog >>>  bo ona cały czas dołowała ją  a z drugiej strony było widać  z jaką miłością patrzyła na tą córkę ...   

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE .... 

72,719

Witam Stokrotki

Gotuję obiad ,to mam chwilke czasu.
Mój wymyślił sobie knedle ze śliwkami.
U nas robi się z ciasta podobnego do kopytek,czyli z ugotowanych pyrów.
A on twierdzi,że tylko z mąki i dzwoni teraz do swojej rodzinki i pyta ...a ja gotuję juz te ziemniaki  hi hi.

Na sama myśl używania środków przeczyszczających,robi mi sie słabo.
Nie mam skłonnosci do żadnych sensacji żoładkowych.
Nigdy nie dopadła mnie żadna zemsta,czy to faraona ,czy jakiegoś wezyra.

Niby nie mozna wychodzić bez potrzeby z domu,a ja na spacerze w lesie o 12 ,czyli w samo południe spotkałam masę ludzi.
Choć większość szła albo jechała rowerami nad jezioro,to i byli tacy jak ja.
Jedynie dojscie te 100 m do lasu ,jak i z lasu jest uciązliwe.
Psa nie zabieram.Jemu starcza spacer z  panem przed 8 rano.

Blanko
Nie mam absolutnie żadnej wiedzy encyklopedycznej.
Nawet już nie pamietam ze szkoły podstawowych rzeczy.
W moim wieku nadrabiam to doświadczeniem.

Basiu
Leczenie mojej mamy dopiero nabrało sensu,jak ja zaczęłam wchodzić z nią do gabinetu.
Musiał być z napisem neurolog, a nie psychiatra. Ewentualnie neurolog psychiatra,bo inaczej nie weszła.
Mówiłam za nią ,bo na pytanie,jak sie czuje,to odpowiadała np,że na zmianę pogody ,ją łamie w kościach.
I co ten biedny lekarz miał jej przepisać  ?

Wifa
Jeździsz teraz na perszingu ?

Moi pracownicy też nie narzekają na pracę u mnie.
Mają wolne na wszystkie uroczystości rodzinne.
Mój najnowszy opowiadał,że nie był przy urodzeniu żadnego ze swoich 3 dzieci.
U mnie nawet odprowadzał je 1 wrzesnia do szkoły.
Ja mu idę na rękę i on też stara się dobrze wykonywać pracę.
Ale wiem,jak w niektórych firmach traktuje sie pracowników,ale wiem też co oni potrafią nawywijać.

Marysiu

To nie rejestrujesz sie telefonicznie  ?

Pyry sie ugotowały

72,720

Tak mi sie spodobalo ..jak pisze Mysti ....wiec i tez napisze  CZESC LALECZKI !!!

Dzisiaj wstalam wczesniej ,pomimo iz poszlam pozno spac ...ranek juz chlodny ale dzien zapowiada sie goracy ..wiec wszystko jest OK.

Wifa jakas wena we mnie wstapila ..sama sie dziwie ....moze przez to ,ze wrocilas hi,hi !! wszystko co nie jest smaczne ale zdrowe jest bezplciowe  w smaku ....

Basiu ..bardzo dobrze ze masz takie motto zyciowe , i przylaczam sie do niego !!!
tej wody jest 5 ltrow .ale ja nie dalam rady ,wypilam tylko 4.5l ,musi byc schlodzona , taki proszek w saszetce tez u nas jest ,ale ja kupilam juz gotowa wode .zaczelam rano w sobote ,musisz sie przygotowac na caly dzien latania tam gdzie krol piechota chodzil.....

Morawo ,nie boj sie tego badania ,dostaniesz napewno znieczulenie .U nas usypiaja do tego badania . Tak naprawde to kazdy po 50 -ce powinien przejsc takie badanie .

Luc ,tego sie nie robi czesto i nie ma mowy o jakims uzaleznieniu. Czeste czyszczenie jelit  skutkuje tez wyplukaniem dobrych bakterii ,to sie robi 2 razy w roku .
Picie ziolowych herbatek nie zalatwi sprawy czyszczenia ,ja jestem przeciwniczka picia codziennie ziolowych herbat i ziol ..owszem mozna ale nie czesto ,ziola i herbaty ziolowe tez skutkuja niegatywnie na organizm ..tak sie zastanawialam czy czasami Klaudyne nie boli glowa po heratach ziolowych ,pisala kiedys ze pije .....np; picie duzo miety powoduje wysuszanie blon sluzowych z zoladka ,jelit . Najzdrowsza jest woda z cytryna ,jesli ktos nie moze cytryny sama wode .Ja nawet po jedzeniu pije wode zamiast herbate .
Laleczki milego dnia !!

72,721

Nie będzie knedli,bo mój jak zobaczył te ziemniaki ugotowane,to powiedział,że nie bedzie jadł pyrów ze śliwkami.
Gotuję mu zupę pomidorową z przecieru  hi hi. Zje z tymi pyrami.

Ja zjadłam makrelę wędzoną z ogórkiem kiszonym.

Słuchajcie.
Przeczytałam,co jest napisane na worku ,na odpady pt. Tworzywa sztuczne.
Dostałam szoku.
Wrzuca się butelki po napojach,ale nie wrzuca się  zakrętek od nich.
Wrzuca się opakowania kartonowe po mleku i napojach
i co najdziwniejsze
Puszki po konserwach i napojach oraz kapsle np od piwa.
Chyba miałam inne wyobrażenie ,co to są tworzywa sztuczne.

Czy Wy też tak sortujecie te tworzywa ?
Bo jestem albo cała głupia ,albo nie douczona.

72,722 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-09-13 15:52:14)

Witajcie dziewczynki !

Przeczytałam ostatnią stronę bo w te wcześniejsze nie pokazują mi się na tym małym lapku a duży lapek jest u fachmana.

Blanko , od 19-go roku życia mam bóle głowy , sa nieraz mocne a nieraz słabsze ale zawsze upierdliwe, różne miałam leki przeciwbólowe a lekarze mówią że bóle głowy mają wiele przyczyn i mogą mi tylko dawać tabletki przeciwbólowe które najczęściej nie działają , wykupuję biorę, nie pomagają więc wyrzucam i doszłam do wniosku że to nie ma sensu. Lekarze mówią ze to może być od kręgosłupa i to najczęściej a kręgosłup nawet gdy miałam zdrowy to takie diagnozy mi dawali bo to najprościej. Pare dni temu kekarz stwierdził ze po co mi skierowanie do specjalisty jak on mnie raz dwa się pozbędzie a co gorsza to ma rację. Raz do roku idę do specjalisty, jestem olana byle jakimi tabletkami przeciwbólowymi , skierowania na rezonans nie dostanę bo lekarka mówi ze nie ma takiej potrzeby i to na tyle, ratuj się kto może.
Taką wodę z saszetką rozpuszczoną 4 litry to musiałam wypić 12 godz przed badaniem kolonoskopii , miałam pół godziny na jej wypicie  i nawet nie była najgorsza.

Nanusia Ty się jeszcze dziwisz wszechobecnej głupocie?  Mnie już nic nie dziwi , widzę że w odpadach jest wszystko pomieszane a jak przyjeżdża samochód po pojemniki z odpadami to wrzucają jak leci . Konsekwencji w tej segregacji to nie widzę bo zauważyłam że nie na wszystkich osiedlach jak i miejscowościach jest segregacja i osobne pojemniki.

Lucynko masz rację jeśli chodzi o środki przeczyszczające ze nie należy ich brac stale i systematycznie, a ja jestem ta co od lat pije ziółka liść senesu, gdy leżałam w szpitalu to stwierdzono ze mam gładką budowę jelit i nie mogą mi niczego zalecić , najlepiej jak będę sobie radziła tak jak do tej pory i piję senes nadal bo inaczej padłabym na glebę.
A za przykrywanie podwójnie moich stópek ślicznie Ci dziękuję to jednak nie tylko moje puchowe  kołdry mnie ogrzewają big_smile

No już więcej nie piszę bo z małego lapka piszę a tu co chwilkę mi się blokuje , jak odzyskam zdrowego dużego lapka to wszystko nadrobię a teraz wszystkie Was serdecznie pozdrawiam.

72,723

hej

zabrałam się dziś konkretnie za podłogę z odsuwaniem szafek kanapy itp itd i konkretnie chrupło mi w krzyżu
ale 3/4 roboty wykonałam !!!
na jutro jestem zarejestrowana do rodzinnej po recepty to pewno będzie jedna więcej na to chrupnięcie ...

jak przestanie mi chrupać to się odezwę

72,724 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-09-13 17:30:37)

Ahoj dziewczyny

Nanusiu
        jeżdzę, może nie tak często, jak na początku.
Spowodowane jest tym, że pikny wstawił do garażu i nie widzę. lol

Mam problemy z wypróżnianiem, przy tym jałowym jedzeniu gdzie nie ma błonnika co jakiś czas muszę wypić herbatę "Xennę"
Poza tym odkąd pamiętam miałam z tym kłopoty.

Co do śmieci mamy pojemniki z różnymi napisami,
nie wiem jak pikny je napełnia, wynoszenie to nie moja bajka.

Klaudynko
      jak długo naprawiają to ustrojstwo buuuuuuu ?

Blanko
      dziekuję miło, że piszesz bo wróciłam. smile
Lubię Twoje posty, zresztą innych dziewczyn też.
Jak napisałyście jesteśmy kolorowe.

Dzisiaj robiłam klosiki gotowane i nie dodałam bułki..... /taki przepis z netu/.
Wrzuciłam na wodę, a one wszystkie  sie rozklejają. sad
Jasna chorera nie lubię niespodzianek szczególnie kuchennych,
wzięłam przecedziłam te parę sztuk latających w wodzie, dodałam do reszty
i na nowo po wyrobieniu wsadzałam do wody.
Roboty od cholery, bałaganu, a jedzenie buuuuuu  / nie cierpię gotowanego/. sad

Nanusiu
        dobry pracodawca  to i pracownik stara się, aby dwie strony były zadowolone.
Mój miał wybrane, zaangażowane osoby, a resztę traktował znacznie gorzej,
ale tez pracownicy robili, aby robić.

Basiu
           osoby chore często, jak pisze Nanusia mają skłonności albo do wyolbrzymiania, albo do lekceważenia choroby.

Marysiu
        co powiedział lekarz?

72,725

Jestem już po wizycie.
Pani doktor stwierdziła że to wirus.
Przepisała  leki,jeżeli nie będzie poprawy w ciągu 4 dni mam brać antybiotyk.
    Zakazała aby za dużo nie gadać smile paskudne gardło zobaczyła.
     Chyba od tego suchego kaszlu.
       Nanuśnie rejestruje się... wydzwanianie do przychodni nie na moje nerwy.
A tak mam pewne smile  Ale to też zależy która ma dyżur z pan rejestratorek .
  Przez kabelek nie widać  którą noga wstała     lol
Lubię knedle ....a najlepiej mi smakują jak ktoś je  przygotuje .

Trochę owoców nie zaszkodzi smile
                    http://www.hostmat.eu/images/84384218981178399064.gif

72,726 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-09-13 17:07:48)

Kropek napisał/a:

Kropku mnie tez tak chrupnęło w piątek .
Syn wyjechał we czwartek to ja już w piątek  wziełam się za generalne porządki.
        U mnie już  naszło po chrupnięciu...:P
Samo przyszło samo poszło hihihihi   trzymaj się : ) odzywaj się !

72,727 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-09-13 17:28:49)

Wifciu  ja mało kiedy dodaję bułkę moczona ew.tarta.
Wrzucam  male kulki do wody i zaraz je wyjmuję, później robię sos.
Za to więcej jajek/ bez podsmażania na patelni.
Jeżeli jest mowa o dietetycznych klopsach.

Wifcia napisał/a:

Marysiu
        co powiedział lekarz?

Kazała mało mówić lol  a co to ja niemowa ?    http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif
  Tak czuję ,że chyba już jest lepiej,mniej kaszlę .
                      http://www.pozytywniej.pl/upload/234c686bc3112b24f90897054e1bf9ff9027.jpg

72,728 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-09-13 17:45:39)

Chorerka wkleiłam dwa razy ten sam post.

http://2.bp.blogspot.com/-DD8jBnUCcyA/VJw5Upu5QqI/AAAAAAAAFfg/FA4Q-35LraU/s1600/Sluzba_zdrowia_1643321.jpg

72,729

Marysiu
      ja wcale nie dałam, bo co będę bułkę jadła?
Wyszło to co wyszło.
Dbaj o siebie, abyś nie musiała brać antybiotyków.

72,730

Marysia 1981 napisał/a:
Kropek napisał/a:

Kropku mnie tez tak chrupnęło w piątek .
Syn wyjechał we czwartek to ja już w piątek  wziełam się za generalne porządki.
        U mnie już  naszło po chrupnięciu...:P
Samo przyszło samo poszło hihihihi   trzymaj się : ) odzywaj się !

Marysiu bo to jest tak - kto zna trochę niemiecki szybciej zaskoczy ale napiszę po naszemu

przychodzi baba do lekarza i mówi że ma "heksenszus"  (ból w krzyżu)

lekarz kazał jej się pochylić kopnął ją w tyłek a ona puściła bąka

i lekarz mówi - szus już sobie poleciał a heksa może wrócić do domu

big_smile

72,731

niebieskikropek napisał/a:

big_smile

big_smile  big_smile  big_smile

72,732 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-09-13 18:45:23)

Kropek napisał/a:

A to ci dopiero heheheheh        dobre!!http://emotikona.pl/emotikony/pic/0fuck.gif

Wifcia napisał/a:

bo co będę bułkę jadła?

Wifciu następnym razem się uda    lol
Najgorszy to ten pierwszy  Raz.....  lol

72,733 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-09-13 19:18:55)

Marysia 1981 napisał/a:

Wifciu następnym razem się uda    lol

Marysiu
      już sie udało, jak włożyłam bułkę.
Eeeeee nie lubię bałaganu w kuchni, ma być szybko, smacznie 
i bez zbędnych ceregieli.

Kropka
      hihihi super kawał.

Mystko
     żabka co taka małomówna jesteś?

Oglądam politykę i wścieklizna mnie bierze.
Chyba lubię się biczować. lol  tongue  smile

Marysia 1981 napisał/a:

Marysiu
       pierwszy raz przeżyłam prawie pół wieku temu i zapomniałam. lol

72,734

Po tej wycince dwóch drzew, sprzątania od groma. Jeden świerk stał koło schodów - mnóstwo plam z żywicy. Ale się to cholerstwo fatalnie czyści...

Marysia 1981 napisał/a:

Pani doktor stwierdziła że to wirus.
Przepisała  leki,jeżeli nie będzie poprawy w ciągu 4 dni mam brać antybiotyk.

Marysiu - zmień lekarkę smile
Jeśli to wirus, to antybiotyk i tak nic nie zdziała, a faszerowanie się antybiotykiem... zwłaszcza bez potrzeby sad
Antybiotyk nie działa na wirusy!
Jeśli to infekcja wirusowa, to najlepszy jest własny system odpornościowy. Czyli zastosować naturalne metody wzmacniające układ immunologiczny (witaminę C w większych dawkach, syrop z cebuli, czosnek, i co tam jeszcze z domowych "babcinych" sposobów).
Ja się tak ostatnio kurowałam, bo też mnie jakiś wirus dopadł.
Ale zrobisz jak uważasz wink

72,735

Marysiu  Luc ma rację - antybiotyk nie jest na wirusy

oczywiście zrobisz jak zechcesz ale ja na Twoim miejscu płukałabym gardło szałwią i piła herbatkę z majeranku - jedną płaską łyżeczkę majeranku zaparzyć pod przykryciem ok 10 minut przecedzić i pić ale na takie gardło nie gorące !!!  można posłodzić cukrem albo miodem

smile

Posty [ 72,671 do 72,735 z 102,605 ]

Strony Poprzednia 1 1,117 1,118 1,119 1,120 1,121 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024