W jakim banku najkorzystniej założyć konto bankowe? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » W jakim banku najkorzystniej założyć konto bankowe?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 81 ]

Temat: W jakim banku najkorzystniej założyć konto bankowe?

W jakim banku polecalibyście mi założyć konto bankowe ? Zależy mi na sprawdzonym banku. Nie chcę jakichś dziwacznych opłat ukrytych ani takiego za który by trzeba płacić .Zrobiłam oczywiście sama mały research na rynku i osobiście zastanawiam się nad mbankiem, ale może macie inne, jeszcze lepsze propozycje i doświadczenia z innymi bankami ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: W jakim banku najkorzystniej założyć konto bankowe?

Praktycznie każdy bank ma podobnie,są niewielkie różnice.nawet jeśli za coś nie płacisz,to ta oplata jest w czym innym ukryta.Bardziej mi odpowiada BGŻ i mimo wszystko PKO BP

3

dokładnie, ja polecam PKO BP, zero jakichkolwiek problemów, sporo bankomatów..
i dobrze obsługiwane konto internetowe, dla mnie to wielkie zalety smile

4

Ja mam konto w PKO BP i nie narzekam smile Wcześniej zrobiłam rozeznanie gdzie najlepiej i większosć ma właśnie tam.

5

Jaki bank będzie dla Ciebie najlepszy, to trochę zależy od twoich oczekiwań i od tego, co jest dla ciebie istotne. Jedni np. wolą żeby było blisko do oddziału i tu świetne będzie PKO BP, inni wolą wszystko załatwiać przez internet i tu np. może być mBank. Jeszcze dla innych będzie ważna gęsta sieć bankomatów i możliwość wypłacania z nich bez prowizji, brak opłaty za prowadzenie rachunku albo dodatkowe usługi (np. Konto na obcasach BZ WBK).
A umowę i regulamin i tak trzeba przeczytać, bo opłaty zazwyczaj nie są ukryte, tylko klienci nie czytają tabel prowizji i opłat. Oczywiście bank może zawsze zmienić tabelę prowizji, ale na to już nie mamy wpływu oprócz tego, że możemy zagłosować nogami i przenieść rachunek do innego banku.

6

Ja nie polecam  banku Citi Hadlowy...  9,90 opłaty co miesiac ;/ żenada

7

Ja polecam BZ WBK, konto bez opłat za prowadzenie <30 lat, Konto na obcasach, łatwy dostęp do środków dzięki koncie internetowym.

8

Kilka rzeczy warto wziąć pod uwagę wybierając bank:
- Po pierwsze koszty korzystania z konta, czyli oprócz opłaty za konto, również np. koszty przelewów i kart.
- Po drugie liczba dostępnych za darmo bankomatów i jeśli jesteś raczej tradycjonalistką liczba oddziałów i łatwy do nich dostęp.
- Kolejna ważna rzecz, to dobre konto oszczędnościowe i kredyt odnawialny.
- Wreszcie warto sprawdzić inne usługi, jakie oferuje bank, nawet jeśli nie jesteś nimi zainteresowana teraz, to może będziesz w przyszłości. Te usługi to np. możliwość płacenia kartą w internecie, fundusze czy ubezpieczenia.

9

Elnett napisał/a:

Ja polecam BZ WBK, konto bez opłat za prowadzenie <30 lat,

No właśnie, interesuje mnie bardzo to konto, na stronie było napisane że zero opłat miesięcznych i generalnie same superlatywy, ale gdzieś musi być jakiś haczyk wink.

10

To konto oczywiście nie jest całkowicie pozbawione opłat, np. za przelew do obcego banku w oddziale BZ WBK trzeba zapłacić aż 5 zł. Ale np. w bankowości elektronicznej wszystkie przelewy są bezpłatne. Jest też kilka innych opłat za pewne szczególne czynności bankowe, raczej rzadkie, chyba  że regularnie wypłacasz pieniądze w bankomatach innych banków niż  BZ WBK (5 zł), albo sprawdzasz dostępne saldo w bankomacie (1 zł) - odsyłam do Tabeli prowizji i opłat.

Myślę, że główny "haczyk" tkwi w nazwie konta: kiedy przekroczysz 30 lat te warunki przestają obowiązywać. Bank jednak liczy zapewne, że zdążysz się do niego w międzyczasie przywiązać i nawet po ukończeniu 30-tki nie przeniesiesz rachunku gdzie indziej:-)

11

mam konto w WBK, założyłam je bo pisło że zero opłat, przysłali mi karte płatnościową i wszystko było ok, nie korzystałam z konta ponieważ nie miałam takiej potrzeby, Gdy po 3 miesiącach weszłam sobie przez internet na moje konto , patrzę a tam debet 9 zł( za miesiąc zabierają 3 zł) oszuści

12

kasiulek nie oszusci tylko nie przeczytalas tabeli oplat i prowizji...przeczytaj ja i dowiesz sie dlaczego pobrano oplaty...

13

A ja polecam Pekao. Tym bardziej że zapowiadana jest zmiana strony transakcyjnej, co na pewno jest dobrym pomysłem. Ja właściwie wszystko załatwiam przez internet więc strona musi być dobra smile

14

Sporo ciekawych opcji jest w Lukasie.

Chociaż teraz ze względu na kryzys banki wydziwiają. Co po chwilę coś się zmienia.

15

Od wielu lat jestem związana z mBankiem, bo spełnia wszystkie moje oczekiwania. Konto jest bezpłatne, opłata za używanie karty bankomatowej również nie jest pobierana, przelewy darmowe, słowem nic mnie to konto nie kosztuje. Sieć bankomatów jest naprawdę duża, bo choć mBank ma niewiele bankomatów własnych, to działa w sieci Euronet (zdaje się są jeszcze inne, ale ja z nich nie korzystam) i ma podpisane umowy z innymi bankami, np. BZ WBK.
Jednak można napotkać także na problemy, na przykład wtedy, gdy klient chce wystąpić w innym banku o kredyt i są mu potrzebne wyciągi z konta lub jakiekolwiek pisma wymagające pieczątek i podpisu pracownika banku. Warto na to zwrócić uwagę, jeśli w przyszłości planuje się takie kroki. W takiej sytuacji polecam banki stacjonarne, ja sama dodatkowo mam konto w Getin Bank - także bezpłatne z dostępem do internetu, darmowe przelewy, ale już za używanie karty trzeba niestety zapłacić (jeśli się mało z niej korzysta). Rzeczywiście każde konto ma swoje plusy i minusy, dlatego trzeba je dostosować do własnych, indywidulanych potrzeb.

16

kasiulek_9011 napisał/a:

mam konto w WBK, założyłam je bo pisło że zero opłat, przysłali mi karte płatnościową i wszystko było ok, nie korzystałam z konta ponieważ nie miałam takiej potrzeby, Gdy po 3 miesiącach weszłam sobie przez internet na moje konto , patrzę a tam debet 9 zł( za miesiąc zabierają 3 zł) oszuści

Bo to trzeba zobaczyć na tabelę opłat albo przy zakładaniu konta poprosić panią o takie informacje.
Niedawno zdecydowałam się na konto <30, ale że nie ukończyłam jeszcze 18 roku życia to musiała iść ze mną mama podpisać, że wyraża zgodę tongue. Jako że moja mama zna się na tego typu sprawach, bo pracuje w podobnej branży, to musiała wypytać o każdy szczegół. I właśnie Pani, która nas obsługiwała sprawdziła specjalnie czy są pobierane opłaty i okazało się, że dopiero od niedawna bank nie pobiera pieniędzy za niekorzystanie z karty, co w sumie bardzo mnie ucieszyło smile.
Na przyszłość więc radzę dokładnie pytać i czytać. Haczyki są wszędzie.

17

A ja polecam Wam oferte Getin Banku. Mam tam konto i jestem z niego bardzo zadowolona!!!

18 Ostatnio edytowany przez cindy (2010-05-14 14:41:30)

Polecam Plan Internetowy w BGŻ. Miesięczna opłata za prowadzenie to tylko 1 zł. Posiadam tam konto i jestem zadowolona smile

19

mamba napisał/a:
kasiulek_9011 napisał/a:

Bo to trzeba zobaczyć na tabelę opłat albo przy zakładaniu konta poprosić panią o takie informacje.
Niedawno zdecydowałam się na konto <30, ale że nie ukończyłam jeszcze 18 roku życia to musiała iść ze mną mama podpisać, że wyraża zgodę tongue. Jako że moja mama zna się na tego typu sprawach, bo pracuje w podobnej branży, to musiała wypytać o każdy szczegół. I właśnie Pani, która nas obsługiwała sprawdziła specjalnie czy są pobierane opłaty i okazało się, że dopiero od niedawna bank nie pobiera pieniędzy za niekorzystanie z karty, co w sumie bardzo mnie ucieszyło smile.
Na przyszłość więc radzę dokładnie pytać i czytać. Haczyki są wszędzie.

ale chodzi o to właśnie że ja dokładnie wszystko przeczytałam, polecili mi to znajomi. Konto zakładałam w styczniu tego roku i powiedziano mi że konto jest absolutnie darmowe do czasu gdy nie osiągnę 30 lat:) no ale cóż co miesiąc mi zabierają, nie wiem o co chodzi. Pisze że niby za karte, ale ja z karty ni korzystam:(

20

Ja wspomnę o banku, o którym nikt jeszcze nie napisał - ING.
Jutro właśnie idę otworzyć tam konto. Na razie mam w Millenium, ale chcę zmienić na ING. Mogę się wypowiedzieć na temat konta Direct, bo na inne nie patrzyłam. Bezpłatne jest otwarcie rachunku, wystawianie karty do bankomatu, nie płaci się za przelewy internetowe, od niedawna wypłaty z wszystkich bankomatów są darmowe, a za kartę płaci się tylko jeśli nie zapłaci się kartą kwoty 100zł w ciągu miesiąca. 100zł to nie dużo na miesiąc, więc spokojnie dam radę zapłacić taką kwotę.
Czyli na pierwszy rzut oka wszystko darmowe. Jutro pójdę do banku to dowiem się dokładnie.

21

a osobiście polecam bank Nordea smile
Bezplatne sprawdzanie stanu konta w bankomacie, łatwy konkretny dostep do konta przez internet- jestem bardzo zadowolna. I bardzo prosta aktywacja karty platniczej smile W sici kont Nordea- przelewy bezplatne natomiast do innych bankow- za niewielka opłatą smile Osobiscie jestem bardzo zadowolna smile

22

A ja polecam ING jestem badzo zadwolona z tego banku.

23

Dziewczyny, może przyda Wam się przy podejmowaniu decyzji o wyborze konta:

Ranking najlepszych kont internetowych
6 lipca 2010
"Dziennik Gazeta Prawna" sprawdził ofertę 27 banków na najlepsze konta internetowe. To pierwszy ranking, w którym oprócz kosztów prowadzenia konta oceniono jego użyteczność i jakość obsługi klienta - zaznacza redakcja. Najlepiej wypadły: Deutsche Bank, ING Bank Śląski oraz Inteligo, należący do PKO BP.
Dostęp do konta przez internet ma już u nas 15 mln klientów banków, zaś aktywnie korzysta z niego 9 mln osób. To najszybciej rozwijający się segment usług bankowych.
Przy wyborze e-banku klienci kierują się jednak dość tradycyjnymi kryteriami. Przede wszystkim wysokością opłat za przelewy, bezpieczeństwem pieniędzy i bankową ceną za prowadzenie rachunku - czytamy we wtorkowym wydaniu "Dziennika Gazety Prawnej".

24

Ja mam konto w Banu Zachodnim WBK. I naprawdę jestem zadowolona. Jeżeli masz wpływy powyżej 1000 zł, to nie płacisz nic za prowadzenie konta. Do mojego rachunku została wydana karta płatnicza, opłata za nią to 1,00 miesięcznie. Warunki są korzystne i naprawdę warto.

25

Ja mam w ING i sobię bardzo chwale

26

Jest wiele porownywarek w necie np najlepsze-konta.pl gdzie latwo mozemy porownac i wybrac najlepsze konto dla nas ;] ja tak zrobilem  wg mnie najlepsze jest db net deutsche banku bo najtansze dobre tez jest mbank, toyota bank - szczegolnie bezpieczenstwo i bzwbk oraz direkt Ing

27

Nie ma oszustów - tylko każde konto jest inne. Np. ostatnia oferta BOSia skierowana jest do ludzi aktywnych, którzy dużo korzystają z konta i kart. Za każdy przelew dostaje się 1PLN, ale utrzymanie kosztuje 10pln miesięcznie (o tym nikt nie mówi). Trzeba czytać umowy.
Ja mam konto bankowe w DB. Nazywa się dbNET i mi pasuje. Oczywiście były na początku przeboje, jak aktualizowali system, ale terz się wszystko unormowało. Akurat w moim wypadku placówkę banku mam pod nosem i to też dużo znaczy.

28

Witam. Ja posiadam konto DIRECT w ING Banku Śląskim. Jest to konto internetowe za które nic nie płacę, jedyna opłata jest za kartę w wysokości 5 zł ale też nie do końca bo jak się nią zrobi zakupy za ponad 100 zł to nie ma już tej opłaty. Pieniążki wybieram w każdym bankomacie bez prowizji. Dodatkowo mam założone konto oszczędnościowe do konta DIRECT i co miesiąc wrzucam na nie 10% pieniążków które dostaje - warto mieć jakieś oszczędności w tych trudnych czasach. Przelewy przez internet mam za darmo, owszem są jakieś opłaty ujęte w tabeli opłat i prowizji i większości dotyczą korzystania z usług w oddziałach banku. A że konto jest internetowe więc wizyta w oddziale jest nie potrzebna gdy chcemy zrobić przelew.

Najgorszy z kolei bank do tworzenia konta jest PKO SA. Opłaty mają wysokie, za każdy przelew w placówce banku płaci się 2 zł, a przez internet 50 gr. Prowizja za wybranie pieniędzy w innym bankomacie jest z tego co pamiętam 3 zł za każde wybrane 100 zł. Skandal normalnie. Niestety ze względu na kredyt hipoteczny w tym banku również mam tam konto, na razie bez opłat bo sobie wzięłam konto <30. Potem trzeba szybko kredyt spłacić big_smile

29

Uważajcie na Raiffeisen Bank! Na blogu raiffeisenwatch-kropka-wordpress-kropka-com opisuję stosowane przez niego nieuczciwe praktyki, z którymi spotkali się niewinni klienci

30 Ostatnio edytowany przez noelle (2010-10-26 22:33:40)

Najtansze aktualnie konta to:
1. mbank - za darmo wszystko, minus gotowke mozna wplacac jedynie przez wplatomaty
2. db net - za darmo wszystko pod warunkiem, ze zrobi sie karta jedna transakcje na miesiac (inaczej koszt karty to 5pln)
3. ing direct - za darmo wszytko pod warunkiem, ze zrobi sie karta transakcji za min. 100 pln/miesiac (inaczej koszt karty to 5pln) 

Ogolnie warto zalozyc konto w banku, ktory ma blisko bankomat i oddzial. Najpierw warto znalezc taki bank a potem zobaczyc  jakies

Proszę o niepodawanie linków do stron internetowych na forum!

31

ja mam konto w BPH TFI. Przeniosłam się z PEKAO SA i dla mnie jest okey. Jakiś powiew świeżości w porównaniu do tego co było wcześniej. Nie wiem, ale ten bank ma zupełnie inne podejście... chociażby to, co robią w sieci. Prowadzą  bardzo fajnie działania w Internecie jak np. własny kanał na You Tubie, na prawdę zupełnie inne podejście.

32

Cóż, jeśli chodzi o konto bankowe to można polecić te sprawdzone - mBank oraz Inteligo. Przeglądając ostatnie rankingi na najlepsze konta bankowe wysokie pozycje zajmuje ostatnio konto w Deutche banku. Główny plusy to oczywiście darmowe otwarcie/prowadzenie konta, przelewy przez internet oraz darmowa karta do konta. Warto tu zwrocic tu też uwage na oprocentowanie które w przypadku konta w DB wynosi aktualnei 5,05 %, jest to więc jedno z wyżej oprocentowanych kont. Z tego co sie orientuje aktualnie trwa promocja w ramach które DB rozdaje jakieś gratisy do konta

Dla bardziej wymagających mogę polecić konto w Raiffeisen - Premium które posiada szereg udogodnień, niektóre z nich to bezpłatne wypłaty z bankomatów zagranicą jak i w Polsce oraz pakiet usług R-Assistance&Concierge. Tu jednak opłata za konta uzależniona jest od ilości wpływów na konto

33

ania.sol napisał/a:

1. mbank - za darmo wszystko, minus gotowke mozna wplacac jedynie przez wplatomaty

Mbank juz nie jest darmowy,od kilku miesiecy obserwuje ze z konta mi znikaja pieniadze na opłaty.Nie duzo bo ok.3zł miesieczne ale trzeba to podkreslic

34

byłam w PKO-zlikwidowałam
byłam w ING-zlikwidowałam
jestem w Millenium-jestem zadowolona w końcu

35 Ostatnio edytowany przez segpp (2011-12-03 09:52:27)

Dbnet, DeutscheBank jet to najlepszy bank jaki spotkałam, wystarczy raz w miesiącu zapłacić kartą płatniczą obojętnie na jaką sumę i cała obsługa jest darmowa,żadnych opłat, reszta banków mają ukryte opłaty a zwłaszcza mBank i inteligo, a zmieniłam kilka.

36

Zależy mi na sprawdzonym banku.

Bank BGŻ należy do sprawdzonych i najbardziej korzystnych, chociaż dla kobiety Millennium,
może zobacz Numer Jeden Finanse,
ponieważ z internetowych kont bankowych najbardziej popularny i sprawdzony jest mBank i Inteligo prowadzone przez PKO Bank Polski.

37

Ja polecam Eurobank. Mam tam konto już od 5 lat i nie miałam z nim problemów.

38

My mamy w mbanku obecnie ale myślimy nad drugim oddzielnym kontem w PKO BP. tym bardziej że rozmyślamy kwestię pożyczki właśnie w tym banku. a same watunki prowadzenia konta jaki i bankowości internetowej (bo my bez tego ani rusz) są całkiem przystępne.

39

PKO BP, ten polecam ;p

40

cisowianka napisał/a:

PKO BP, ten polecam ;p

czyli mogę być spokojna...:)
PKO BP ma sporo możliwości, różnego rodzaju karty, konta więc jest w czym wybierać.

41

ja polecam mBank oraz Alior Bank, szczególnie ten drugi. W Aliorze na koncie jest lokata nocna, zawsze to parę groszy tongue Można pieniądze we wszystkich bankomatach wyjmować, są konta walutowe, na świecie bez prowizji też płacimy. Ja polecam jeśli ktoś dużo podróżuje - wtedy szczególnie konto walutowe, bo nie ma przeliczenia z obcej waluty na złotówki.

42

A ja polecam ING: darmowe konto, przelewy, wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce, brak opłaty za kartę (warunek: miesięczne transkacje kartą na co najmniej 100 zł), bankowość internetowa mogłaby być mniej "obrazkowa".
Mam również konto w Aliorze, ale bez karty, bo za nią trzeba płacić smile . Konto mam tam głównie dlatego, że mam tam fundusze inwestycyjne, duży plus za przejrzystą bankowość internetową.
Miałam konta w innych bankach albo bardzo dobrze znałam ich ofertę, bo tam pracowałam, ale akurat te dwa banki najbardziej mi odpowiadają, bo aktywnie korzystam z ich produktów, nie chce mi się szukać bankomatów, a w oddziale to nie pamiętam kiedy ostatnio byłam - wszystko załatwiam przez Internet.

43

widze ze dyskusja wre:). A co powiecie o kontach w Skokach? Ja mam dość zżerania mojej kasy przez banki i myslalem o przenniesniu konta do Skoku WOłomin, macie jakies doswiadzcenia?

44

Skoki są generalnie pewnymi źródłami inwestycji. Ja przynajmniej nigdy nie słyszałam o żadnym ich upadku czy bankrutctwie. Zobacz ile ten wołomiński jest na rynku ale cos mi sie kojarzy ze juz ładnych pare lat. Najprosciej jest pojechac, pogadac i tyle.

45

Elnett napisał/a:

Ja polecam BZ WBK, konto bez opłat za prowadzenie <30 lat, Konto na obcasach, łatwy dostęp do środków dzięki koncie internetowym.

Miałam to konto przez 5lat,bylo darmowe jak podpisywalam umowe z BZ WBK,mowili,ze super konto,ze się oplaca,ze za darmo wszystko.Pozniej ni stąd ni zowąd bez powiadomienia mnie wprowadzili 7zl za miesiac opłaty.I musialam zaplacic karę 14zł!!! Juz nigdy nie załoze tam konta.

46

inteligo i Mbank

47

polecam w pełni darmowe ekonto w mbanku
zakładałem tutaj: bankowe-konto.net bo rzeczywiście, sama nacięła bym się na ukryte koszty,
a trochę tych haczyków jest chyba w każdym banku, ale udało się i mam konto za free smile

48

Ja mam konto w Inteligo. Nie płacę nic za utrzymanie konta jeśli średnia arytmetyczna z miesiąca środków na koncie wnosi więcej niż 100zł. Za kartę płatniczą nie płacę nic jeśli suma transakcji przekroczy 100zł. A że praktycznie wszędzie płacę kartą więc nie ma problemu. Jedynie za co płacę to nie obowiązkowa dodatkowa usługa "bankomaty bez granic" czyli ze wszystkich bankomatów w Polsce mogę wypłacać kasę za darmo. Kosztuje mnie to 4zł miesięcznie.

49

iwa36 napisał/a:

zakładałem tutaj: bankowe-konto.net bo rzeczywiście, sama nacięła bym się na ukryte koszty,
a trochę tych haczyków jest chyba w każdym banku, ale udało się i mam konto za free smile

Akurat mbank przestał być jakiś czas temu darmowy i trzeba płacić 2 zł na miesiąc. Niby niedużo, ale ja mojego polskiego konta nie używam za często, moje pieniądze leżą tam czasami nieużywane kilka miesięcy i tak mi te 2zł miesięcznie bank skubie. Nie podoba mi się to. Pewnie jakbym mieszkała w Polsce i regularnie używała konta to by mi było wszystko jedno, ale sytuacja jest inna i chyba konto zlikwiduję. Mam też konto w WBK, ale znowu mam spore ale: niby bank internetowy działa, ale żebym nie mogła sama zmienić limitów mojej karty w internecie tylko musiała iść osobiście do banku by podpisać nową UMOWĘ? No litości, toż to średniowiecze. Pod tym względem pasuje mi mbank, że mogę sobie wszystko pozmieniać z necie, niezależnie od tego gdzie jestem. A jak zadzwoniłam do WBK, że chcę zwiększyć limity miesięczne karty i nie wiem jak to zrobić, bo nie mogę tego znaleźć w banku internetowym, to pani była bardzo zdziwiona, że tego w ogóle tam szukałam i oznajmiła, że powinnam się zjawić w najbliższym oddziale banku i podpisać papierek. No tak, tylko najbliższy oddział WBK jest nadal w Polsce, a jeśli mi ktoś np. ukradnie kartę to chciałabym sobie sama limity pozmieniać do 0, a nie czekać na reakcję banku. Potrzebny mi jest bank darmowy, z którego mogę korzystać za pomocą internetu.

50

kaisa_malene napisał/a:
iwa36 napisał/a:

Akurat mbank przestał być jakiś czas temu darmowy i trzeba płacić 2 zł na miesiąc. Niby niedużo, ale ja mojego polskiego konta nie używam za często, moje pieniądze leżą tam czasami nieużywane kilka miesięcy i tak mi te 2zł miesięcznie bank skubie. Nie podoba mi się to. Pewnie jakbym mieszkała w Polsce i regularnie używała konta to by mi było wszystko jedno, ale sytuacja jest inna i chyba konto zlikwiduję. Mam też konto w WBK, ale znowu mam spore ale: niby bank internetowy działa, ale żebym nie mogła sama zmienić limitów mojej karty w internecie tylko musiała iść osobiście do banku by podpisać nową UMOWĘ? No litości, toż to średniowiecze. Pod tym względem pasuje mi mbank, że mogę sobie wszystko pozmieniać z necie, niezależnie od tego gdzie jestem. A jak zadzwoniłam do WBK, że chcę zwiększyć limity miesięczne karty i nie wiem jak to zrobić, bo nie mogę tego znaleźć w banku internetowym, to pani była bardzo zdziwiona, że tego w ogóle tam szukałam i oznajmiła, że powinnam się zjawić w najbliższym oddziale banku i podpisać papierek. No tak, tylko najbliższy oddział WBK jest nadal w Polsce, a jeśli mi ktoś np. ukradnie kartę to chciałabym sobie sama limity pozmieniać do 0, a nie czekać na reakcję banku. Potrzebny mi jest bank darmowy, z którego mogę korzystać za pomocą internetu.

Właśnie takich haczyków uniknęłam smile , żeby były w pełni darmowe wystarczy nie zamawiać karty do rachunku albo wydać nią miesięcznie 200 zł pełny opis tutaj: bankowe-konto.net
a że ja lubię małe zakupy wybrałam opcje z kartą.

51

Też mogę polecić PKO BP mam tam konto od dobrych paru lat i jestem zadowolona smile

52

Dla osób pełnoletnich, które nie ukończyły 30 lat polecam ?Konto dla Młodych? w PKO Banku Polskim. Opłata za jego prowadzenie: 0 zł dla osób do 26 lat, od 26 do 30 lat O zł, przy wpływach w wysokości min. 1 tys. zł, w pozostałych przypadkach 5 zł miesięcznie. Wypłaty z wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie - 0 zł. Opłata za krajowe przelewy internetowe - 0 zł, za dostęp do bankowości elektronicznej (iPKO)- 0 zł, karta debetowa ? 0 zł (przy transakcjach powyżej 350 zł/miesięcznie).
Dla osób od 13 do 18 lat - polecam Konto Pierwsze. 0 zł za prowadzenie rachunku, darmowe przelewy internetowe i wypłaty z wszystkich bankomatów w kraju i na świecie.
Wszystkie osoby pełnoletnie mogą założyć "Konto za Zero". Wystarczy zagwarantować wpływy na rachunek w wysokości 2 tys. zł, aby było ono za darmo. Nie trzeba też nic płacić za przelewy internetowe, kartę debetową i wypłaty z bankomatów eService, BZ WBK i oczywiście PKO Banku Polskiego.
Szczegóły na stronie internetowej Banku i w oddziale.
Polecam.
Ekspert PKO Banku Polskiego

53

flores18261 napisał/a:

Też mogę polecić PKO BP mam tam konto od dobrych paru lat i jestem zadowolona smile

"Mam tak samo jak tyyyy...." tongue
Ja mam konto Za Zero. Wypłata wpływa co miesiąc na konto, więc nie płacę za prowadzenie, poza tym karta, iPKO, przelewy są darmowe. Bardzo wygodne konto... big_smile
A jakie Ty masz ??

54

Cześć dziewczyny smile Osobiście posiadam konto w Banku Zachodnim, ale obecnie jest dużo ciekawych ofert. Zajrzyjcie sobie na stronke czasnafinanse.pl  Znajdziecie tam rankingi usług bankowych smile Dużo informacji na temat kredytów, pożyczek itp smile Może się przydać. Pozdrawiam! !

55

Ja posiadałam konta w BZ WBK oraz mBanku. Z WBK zrezygnowałam, bo bez mojej wiedzy i zgody zaczęli naliczać jakieś opłaty na niby bezpłatnym koncie. Z czasem uzbierało się 50 zł na minusie. Konto szybko zlikwidowałam. teraz posiadam tylko w mBanku. Jak na chwilę obecną jestem zadowolona. Faktycznie są tam jakieś opłaty, ale to w moim przypadku ubezpieczenie karty, z którego w każdej chwili mogę zrezygnować.

56

witam! chciałabym założyć konto w banku tylko nie wiem w jakim:( nie pracuje przez cały rok tylko w sezonie tzn kwiecień- październik i chodzi mi o taki bank w którym nie będę musiała miesięcznie wpłacać jakiejś określonej kwoty ...a pozatym żeby konto było opłacalne i w ogóle..... pomóżcie

57

moonika2012 napisał/a:

witam! chciałabym założyć konto w banku tylko nie wiem w jakim:( nie pracuje przez cały rok tylko w sezonie tzn kwiecień- październik i chodzi mi o taki bank w którym nie będę musiała miesięcznie wpłacać jakiejś określonej kwoty ...a pozatym żeby konto było opłacalne i w ogóle..... pomóżcie

Chodzi Ci o zwykłe konto osobiste, czy konto oszczędnościowe?

58

Ja też chcę zmienić bank, głównie chodzi mi żeby opłaty zmniejszyć.

59

Polecam mBank. Praktycznie żadnych opłat oprócz około 2 zł za prowadzenie konta osobistego. Z bankomatami nie mam problemów. Za bodajże 5 zł można wykupić usługę miesięczną wypłaty z wszystkich bankomatów. Ja z tego zrezygnowałam. Mieszkam w Poznaniu więc raczej nie ma z wbk problemów, nie wiem jak w mniejszych miejscowościach.

60

Co polecić, nie wiem, ale na pewno wiem, że nie polecę banku BPH! Bank bardzo bardzo słaby pod kątem bankowości elektronicznej - wszystko zamotane, nie intuicyjne, dziwne i inne niż w każdym innym banku...

Warto pamiętać, szukając konta, czy ma to byc konto z przelewem wynagrodzenia, konto dla studenta czy konto do używania okazyjnego ...

Ja mam konto a Alior Banku - konto o nazwie Rozsądne - daje 5% cash backu za zakupy spożywcze ( w moim przypadku około 20-30 zł miesięcznie), koszty karty wzrosłyz 5 do 7, ale i tak jest zawsze co najmniej 10-15 zł na plusie, więc nie jest źle smile a bankowość elektroniczna jest naprawdę w porządku. Karta z Pay Passem więc też lubię to smile)

Jeśli chodzi o sam bank, to jest dość namolny pod kątem wydzwaniania z wszelakimi ofertami ale też zawsze można zablokowac zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych (choć nigdy mi się nei chce tego zrobić smile ), poza tym w gruncie rzeczy w porządku.

61

Ja ostatnio siedzę w bankach, więc kiedy szukałam konta wspólnego dla siebie i chłopaka, zdecydowałam się na Deutsche Bank. Ich konto dbNet jest zdecydowanie za zero złotych (bez wpływów i wachlowania kartą), karta darmowa pod warunkiem zrobienia jeden transakcji miesięcznie. Dodatkowo dostałam jeszcze konto oszczędnościowe 4%, co jest prawdziwym rarytasem w dzisiejszych czasach.

Mam też konto w Credit Agricole - jeszcze ze starego Lukas Banku - jestem bardzo zadowolona z bankowości elektronicznej, a także tej bezpośredniej, w oddziale. Nigdy nie miałam żadnych problemów, ale ostatnio CA robi konwersję wszystkich "starych" rorów na nowe, obarczone nawet kilkunastozłotowymi opłatami, od których nie można się wymigać wpływami i używaniem karty, więc myślę nad likwidacją.

Poza tym miałam jeszcze jako dzieciak konto w banku spółdzielczym - wiocha i wysokie opłaty, a także w PKO BP - i standardy tego banku są dla mnie nadal za niskie, ale potrzebuję tego konta ze względu na kredyt studencki.

62

SweetHarmony napisał/a:
ania.sol napisał/a:

Mbank juz nie jest darmowy,od kilku miesiecy obserwuje ze z konta mi znikaja pieniadze na opłaty.Nie duzo bo ok.3zł miesieczne ale trzeba to podkreslic

jest to przykład typowych ukrytych opłat smile

63

Od jakiegoś czasu jestem w Getin Banku, oprócz internetowego dostępu zależało mi na oddziale w moim mieście. Ja jestem zadowolona, dodatkowo cenię sobie ich lokaty krótkoterminowe, mają dobry procent.

64

No i widzicie ... No mam Ranking który wszystko wyjaśnia .
http://www.money.pl/ranking-kont-osobistych/?rfguidfo
Zawsze mówiłam że Alior - sync nie sync - nie ważne , Jest najlepszy !

65

Ja polecam Citibank, w moim przypadku żadnych kosztów za prowadzenie konta, wszystkie bankomaty za darmo, zero za przelewy. Ogólnie mówiąc wszystko za darmo.

Posty [ 1 do 65 z 81 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » W jakim banku najkorzystniej założyć konto bankowe?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024