Na mojego 4-miesięcznego synka działa usypiająco suszarka bardzo lubi przy niej zasypiać. A jak to wygląda u Waszych dzieci?
Ja jeszcze dzieci nie mam, ale moja siostra ma Siostrzenica jak była młodsza, to zawsze gdy się włączało odkurzacz to stała przy nim i hmmm nie krzyczała i nie wyła, ale starała się chyba naśladować jego dźwięk Wyraźnie cieszyła się tym. Siostrzeniec uwielbia wszystkie takie sprzęty (suszarka, odkurzacz, żelazko itp) i czasem jak był nie w sosie albo trzeba było go jakoś szybko uspokoić lub odciągnąć uwagę, to było załączenie suszarki i już buźka mu się śmiała
Moja córka jak miała 2 latka to strasznie bała sie lodówki. Miałam taką nie za ciekawą lodówkę,która jak sie wyłączała to tak dziwnie stukała i jak nie daj boże córcia stała akurat w tym czasie koło niej,to uciekała z wielkim wrzaskiem!!
Dzieci jeszcze nie mam, ale jak byłam mała, to momentalnie usypiałam przy takim "buczeniu" Najskuteczniej działał na mnie odkurzacz, prysznic (szum wody) i... mecze w tv tzn. ten "szumiący" odgłos krzyczących kibiców. Do tej pory, przyznam szczerze, najłatwiej mi się przy takich dźwiękach zasypia
U nas suszarka była najlepszym lekarstwem na kolke u starszego syna. Żadne specyfiki nie pomagały - jak się włączało suszarkę mały sie uspokajał
Moje dzieciaki tez uwielbiały odgłosy suszarki. Ale ciekawie miał mój znajomy z żoną. Ich córeczka nie chciała spać, płakała i wybudzała się zaraz po uśpieniu. Poradziłam właśnie suszarkę, zadziałało bardzo skutecznie, więc kolega nagrał płytkę ok. 120 min odgłosu suszarki i załączali małej. Zasypiała tak do 3-go roku życia, a przy każdym wyjeździe ta płytka była właśnie najważniejszym elementem!! Aż się zgubiła podczas przeprowadzki. Moja znajoma położna, twierdzi że maleńkie dzieci lubią takie odgłosy bo przypominają im "brzuch mamy"... W środku też słyszą szum przepływającej krwi i parę innych dźwięków!
Fajnie dokładnie ja tak samo mam nagraną Mp3 na 1,5 godzinki :):)
Na mojego synka działała tylko i wyłącznie suszarka! Przez pierwsze trzy miesiące przeżywałam koszmar. Mały prawie nie spał i ciągle płakał. W szpitalu pierwszą noc po porodzie krzyczał do 3 nad ranem. już później płakałam razem z nim. Byłam wykończona ciągle płakałam i po prostu nie radziłam sobie z takim dzieckiem. Wszyscy mówili, że mnie podziwiają bo nawet spacer to był koszmar. Ciężko mi było bardzo bo byłam z nim tylko sama nie miałam żadnej pomocy! Pomogła suszarka bo tylko przy niej zasypiał. Ale po miesiącu i do niej się przyzwyczaił. Teraz ma 11 miesięcy ale ciągle mało śpi i wszystko robi ze mną.
A moja mała lubiała odkurzacz-choć nie był za cichy,zaraz przy nim zasypiała:)Wiem , że dzieci słyszą w brzuchu takie szumy-jelita,bicie serca i potem te dźwięki je uspokajają
Moja córcia bardzo lubi odkurzacz jak go włączam to wydaje okrzyki radości i potem ucieka
Psycholodzy radzą puszczać takie nagrane szumy np dźwięk fal morskich, bo dziecku kojarzą się z wodami płodowymi. Ponoć dobrze też robi nagrane bicie serca matki. Noworodki zaraz się uspokajają.
witaj,moj synek jak mial pare miesiecy tez uwielbial odkurzaczi wszystko co glosno chodzilo.....jak mial 6/7 miesiecy to zaczal sie tego bac,nie moglam nawet odkurzac!!!dzis ma prawie 9 miesiecy i znowu polubil odkurzanie.......jak widac dziecko zmienne jest,pozdrawiam
mój Oskar ma 14 mies strasznie boi się miksera suszarki blandera itp aż kwiczy a zaś budzi się z płaczem w nocy koszmar.Co uspokaja dzieci głos lecącej wody z kranu przypomina im wtedy odgłos wód płodowych gdy byli w brzuszkach.