Czy on ją nadal kocha? Ona jest gorsza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Czy on ją nadal kocha? Ona jest gorsza - Netkobiety.pl

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy on ją nadal kocha? Ona jest gorsza

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

1 Ostatnio edytowany przez Aleksi (2024-08-24 17:00:21)

Temat: Czy on ją nadal kocha? Ona jest gorsza

Hej, pisze bo nie daję rady od wczoraj.

Mój aktualny związek trwa 3 lata, rozbiłam związek, w którym był mój partner. Czy mam się układa? I tak i nie. Jak to w związku. Partner ma firmę transportową, dużo pracy, nie mieszkamy razem. Ja pracuje w biurze.

Wczoraj znajomy partnera miał urodziny. Tak się składa, że jest to znajomy aktualnego chłopaka byłej mojego partnera. Łączy ich tylko fakt że oboje kiedyś grali w piłkę, no i oboje są wysocy i to tyle. Ten facet jest rok młodszy od mojego, jest inżynierem jakiś tam fabryk.

Do celu - ona jest totalnym przeciwieństwem mnie farbowana blondynka, 25 lat niebieskie oczy, sztuczne rzęsy, ja mam 28 lat ciemne włosy, ona też grubsza, taka M, ja S ale to na jej widok mój partner zrobił się inny. Przełknął ślinę i oczy zrobily się inne, zerknął na nią, jej facet dużo podróżuje po świecie w celach zawodowych ona z nim bo pracuje zdalnie i jak opowiadali o ostatniej podróży do Californii to mój partner zrobił się nerwowy, jak ona dotykała swojego chłopaka to tak samo.

Upił się w domu. Do teraz nie wstał.

Ona o ile z moim partnerem wymieniała zdania to mnie traktowała jak powietrze. Tak jakby mnie nie było.

Czy on może ją jeszcze kochać? Czy o co chodzi?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-08-24 16:58:53)

Odp: Czy on ją nadal kocha? Ona jest gorsza
Aleksi napisał/a:

Mój aktualny związek trwa 3 lata, rozbiłam związek, w którym był mój partner. Czy mam się układa? I tak i nie. Jak to w związku. Partner ma firmę transportową, dużo pracy, nie mieszkamy razem. Ja pracuje w biurze.

Wczoraj znajomy partnera miał urodziny. Tak się składa, że jest to znajomy aktualnego chłopaka byłego mojego partnera. Łączy ich tylko fakt że oboje kiedyś grali w piłkę, no i oboje są wysocy i to tyle. Ten facet jest rok młodszy od mojego, jest inżynierem jakiś tam fabryk.

Do celu - ona jest totalnym przeciwieństwem mnie farbowana blondynka, 25 lat niebieskie oczy, sztuczne rzęsy, ja mam 28 lat ciemne włosy, ona też grubsza, taka M, ja S ale to na jej widok mój partner zrobił się inny. Przełknął ślinę i oczy zrobily się inne, zerknął na nią, jej facet dużo podróżuje po świecie w celach zawodowych ona z nim bo pracuje zdalnie i jak opowiadali o ostatniej podróży do Californii to mój partner zrobił się nerwowy, jak ona dotykała swojego chłopaka to tak samo.

Ona o ile z moim partnerem wymieniała zdania to mnie traktowała jak powietrze. Tak jakby mnie nie było.

Nie rozumiem tego zdania:
"Tak się składa, że jest to znajomy aktualnego chłopaka byłego mojego partnera."
Twój partner jest gejem?

3

GloriaSoul napisał/a:
Aleksi napisał/a:

Wczoraj znajomy partnera miał urodziny. Tak się składa, że jest to znajomy aktualnego chłopaka byłego mojego partnera. Łączy ich tylko fakt że oboje kiedyś grali w piłkę, no i oboje są wysocy i to tyle. Ten facet jest rok młodszy od mojego, jest inżynierem jakiś tam fabryk.

Nie rozumiem tego zdania:
"Tak się składa, że jest to znajomy aktualnego chłopaka byłego mojego partnera."
Twój partner jest gejem?

Źle napisałam jej chłopak i mój partner mają wspólnego kolegę i to on miał urodziny.

4

Ta dziewczyna to jest z tego związku Twojego partnera, który rozbiłaś?

5

GloriaSoul napisał/a:

Kurczę nie cchce mieć tak bezpośrednio słowa rozwaliłaś. Bo oni mieli kryzys, ona walczyła długo o ten związek, kochała go, ale partner odszedł do mnie. Ale tak to ta sama dziewczyna, która z nim była a później pojawiłam się ja, ona ze swoim jest od roku.

6

Nie rozumiem, tak trudno odczytać ewidentne sygnały?
Albo nie masz za grosz wyczucia, albo trollujesz.
Widać jak byk ze ja kocha i jest o nią zazdrosny.
Najprawdopodobniej żałuje tego że z nią  zarwał i związał sie z tobą.

7

Aleksi napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Kurczę nie cchce mieć tak bezpośrednio słowa rozwaliłaś. Bo oni mieli kryzys, ona walczyła długo o ten związek, kochała go, ale partner odszedł do mnie. Ale tak to ta sama dziewczyna, która z nim była a później pojawiłam się ja, ona ze swoim jest od roku.

Przecież sama napisałaś, że rozbiłaś ten związek.
No cóż, on może ją nadal kochać.
Jak to się mówi "stara miłość nie rdzewieje".
Napisałaś, że ona jest gorsza.. sztuczna, rozmiar grubsza.
Kiedyś taka właśnie mu się podobała, przypomniał sobie chwile z nią.
Wasz związek już nie będzie taki sam

8

Szeptuch napisał/a:

Nie rozumiem, tak trudno odczytać ewidentne sygnały?
Albo nie masz za grosz wyczucia, albo trollujesz.
Widać jak byk ze ja kocha i jest o nią zazdrosny.
Najprawdopodobniej żałuje tego że z nią  zarwał i związał sie z tobą.

Niby tak, ale lepiej żeby ktoś spojrzał, bo ja mam tendencję do przesadzania.

9

GloriaSoul napisał/a:
Aleksi napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Przecież sama napisałaś, że rozbiłaś ten związek.
No cóż, on może ją nadal kochać.
Jak to się mówi "stara miłość nie rdzewieje".
Napisałaś, że ona jest gorsza.. sztuczna, rozmiar grubsza.
Kiedyś taka właśnie mu się podobała, przypomniał sobie chwile z nią.
Wasz związek już nie będzie taki sam

Czy sztuczna, no nie taka sztuczna jak na kontach na Internecie, może i usta ma zrobione prócz rzęs nie wiem ale jest to ze smakiem, natomiast mój partner zawsze mówił że lubi naturalne kobiety, kiedyś miała tylko farbowane włosy.

Co mam zrobić?
Jej facet kompletnie nie był zazdrosny a wie że kto jest jej byłym bo tak wynikło z rozmowy.

Co mam zrobić w tej sytuacji?

Ona nie była jakaś spięta wręcz ciągle się śmiała i była rozluźniona, opowiadała o podróżach o Kanadzie, stanach, Azji, o tym że on finansuje budowę domu a ona urządza.

10

Facet żaluje , że wymienił porządną kobietę na lafiryndę. I że tamta jest zadowolona z życia, jej się układa. A ty nim już nie myśli. Ma lepszego

11

Aleksi napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

A jak chcesz to określić inaczej niż "rozwaliłaś"?

12

Słuchajcie to ona jest porobiona, nie ja. Wiecie jest z bogatego domu, więc kasa była ładowana w jej wykształcenie i wygląd, ja sama doszłam do wszystkiego.

Może powiedzieć że rozwaliłam ten związek ale czy jakby było dobrze między nimi on by wyjechał ze mną na urlop czy z nią? Ona sama się zorientowała że on jest ze mną. I wtedy się rozstali.

13

Anna Renard napisał/a:

Facet żaluje , że wymienił porządną kobietę na lafiryndę. I że tamta jest zadowolona z życia, jej się układa. A ty nim już nie myśli. Ma lepszego

Czy lepszego? Ja mam na serio fajnego faceta - 29 lat ambitny, może nie buduje domu ale stać go na to. On dużo pomieścił i poświęca pracy, ona o to też walczyła a ja to zaakceptowałam.

Poza tym nie jest dla Was dziwne że pierwszy facet miał firmę, ma kasę (czyli mój) drugi ma kasę bo buduje dom z tego co się zorientowałam bez kredytu, czy aby na pewno jestem taka zła bo rozmawiałam związek?

14

Aleksi napisał/a:

Może powiedzieć że rozwaliłam ten związek ale czy jakby było dobrze między nimi on by wyjechał ze mną na urlop czy z nią? Ona sama się zorientowała że on jest ze mną. I wtedy się rozstali.

No i co z tego?

15

Lady Loka napisał/a:
Aleksi napisał/a:

No i co z tego?

To że nie byłam głównym powodem, więc rozstanie nie było z mojej winy.
A jego wczorajsze reakcje są dziwne i ciężko mi z nimi.

16 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-08-24 19:51:33)

Wstał już, rozmawialiście czy dalej śpi?

17

GloriaSoul napisał/a:

Nie rozmawialiśmy, bo on jest u siebie ja u siebie.

Naprawdę uważam że ma mnie, osobę dużą lepszą od byłej.

18

Aleksi napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Aleksi napisał/a:

No i co z tego?

To że nie byłam głównym powodem, więc rozstanie nie było z mojej winy.
A jego wczorajsze reakcje są dziwne i ciężko mi z nimi.

Rozstali się, bo on zaczął być z Tobą, czyli to Ty byłaś powodem.

Cóż widzi, co stracił, trawa u sąsiada zawsze jest bardziej zielona, sentyment do ex.
Karma wraca.

19

Aleksi napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

W czym jesteś lepsza od niej?
Nie przeczę, że możesz być od niej ładniejsza, zgrabniejsza, ładniej się ubierać.
Chodzi mi o inne zalety.

20

GloriaSoul napisał/a:
Aleksi napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

W czym jesteś lepsza od niej?
Nie przeczę, że możesz być od niej ładniejsza, zgrabniejsza, ładniej się ubierać.
Chodzi mi o inne zalety.

Ubieramy się inaczej, ona się w sieciówkach nie ubiera, ma taki inny styl.

Hmm nie znam jej tak żeby znać jej zalety albo wady.
Ją każdy lubi, jakoś tak kupuje sobą ludzi. Ona strasznie dużo mówi, jest taka jakby roztrzepana??

Oni w ogóle strasznie dużo się śmieją razem.

21 Ostatnio edytowany przez display (2024-08-24 22:39:33)

Myślę że trochę niepotrzebnie się martwisz. Zonaczyl ją pewnie po długim czasie, pewnie liczył,  że laska nadal po nim rozpacza i jest cieniem człowieka a ona radzi sobie bardzo dobrze. Pewnie jego ego zabolało.

Ps. Nie biczuj się tak za tamten związek, nie zrobiłaś dobrze wpieprzając się między nich ale to on był zajęty a nie ty. To on miał być wierny wobec niej a nie ty. W Polsce jak zwykle wybielanie biednego misia ma się dobrze. Jeszcze niech powiedzą,  że go zgwalcilas...

Ps2. Uważam że i tak musisz szczerze z nim o tym pogadać, nie ma co chować głowy w piasek. Jeśli wybadasz że on nadal coś do niej jednak czuje to wasz związek nie ma sensu. I wyciągnij wnioski na  przyszłość że nie wpieprza się między wódkę a zakąskę

22

display napisał/a:

Myślę że trochę niepotrzebnie się martwisz. Zonaczyl ją pewnie po długim czasie, pewnie liczył,  że laska nadal po nim rozpacza i jest cieniem człowieka a ona radzi sobie bardzo dobrze. Pewnie jego ego zabolało.

Ps. Nie biczuj się tak za tamten związek, nie zrobiłaś dobrze wpieprzając się między nich ale to on był zajęty a nie ty. To on miał być wierny wobec niej a nie ty. W Polsce jak zwykle wybielanie biednego misia ma się dobrze. Jeszcze niech powiedzą,  że go zgwalcilas...

Ps2. Uważam że i tak musisz szczerze z nim o tym pogadać, nie ma co chować głowy w piasek. Jeśli wybadasz że on nadal coś do niej jednak czuje to wasz związek nie ma sensu. I wyciągnij wnioski na  przyszłość że nie wpieprza się między wódkę a zakąskę

Obyś miała rację.
Dokładnie tak, nie mam poczucia winy.
Myślisz że jeśli coś czuję to mogą wrócić do siebie? Ona z tym facetem jest dopiero rok, poznali się jak on już budował dom, więc to nie wspólny dom, nic ich nie łączy. Może jakieś uczucie, bo za każdym razem jak się któreś śmialo to patrzyli sobie w oczy tak zauważyłam. Pewnie też wspólne przeżycia ich łączą, dla mnie te podróże to coś nie osiągalnego więc też nie wiem może ja to tak odbieram.

23

Aleksi napisał/a:
display napisał/a:

Obyś miała rację.
Dokładnie tak, nie mam poczucia winy.
Myślisz że jeśli coś czuję to mogą wrócić do siebie? Ona z tym facetem jest dopiero rok, poznali się jak on już budował dom, więc to nie wspólny dom, nic ich nie łączy. Może jakieś uczucie, bo za każdym razem jak się któreś śmialo to patrzyli sobie w oczy tak zauważyłam. Pewnie też wspólne przeżycia ich łączą, dla mnie te podróże to coś nie osiągalnego więc też nie wiem może ja to tak odbieram.

Jeśli on zechce do niej wrócić to ty i tak nic już nie możesz z tym zrobić.  Jest dorosły człowiekiem,  może sam decydować o sobie. Trochę rozumiem twój strach ale tutaj i tak niewiele masz do powiedzenia. Tak jak pisałam wcześniej uważam że powinnaś szczerze z nim porozmawiać,  zapytać i wybadać sytuację, powiedzieć to co zauważyłaś i tak naprawdę tylko tyle możesz zrobić. Zobaczysz jak on zareaguje,  spróbuj wybadać czy mówi prawdę czy może ściemnia.  Wiem że zapewne boisz się podejmować tego tematu z nim ale chyba dobrze wiedzieć na czym się stoi bo takie gdybanie i układanie scenariuszy w swojej głowie zaprowadzi cię do nikąd. Musisz wziąć to na klatę i podjąć z nim ten temat

24 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-25 01:28:14)

Aleksi napisał/a:

Wczoraj znajomy partnera miał urodziny. Tak się składa, że jest to znajomy aktualnego chłopaka byłej mojego partnera. Łączy ich tylko fakt że oboje kiedyś grali w piłkę, no i oboje są wysocy i to tyle. Ten facet jest rok młodszy od mojego, jest inżynierem jakiś tam fabryk.

Nic więcej nie piszesz o tych urodzinach, ale zrozumiałam, że była Twojego partnera i jej obecny facet też tam byli - czy kiedy szliście na te urodziny, to wiedzieliście, że ich tam spotkacie?

Tak szczerze, to razi mnie Twoje poczucie wyższości nad tą dziewczyną, zwłaszcza że jest w tym pewna niespójność, bo między wierszami przebija Twoja niepewność połączona z jakimś mniej lub bardziej uświadomionym podziwem dla niej.

25

Opcji przyszłości jest kilka.
Najgorsza to jest taka, ze zostaniecie razem a on będzie resztę życia tęsknił za nią.

Rozmawialiście już po tym jego upiciu?

26

Nie rozmawialiśmy, dzisiaj pojadę do niego.
Tak chłopak który miał urodziny uprzedził obie strony, mojego partnera i ją, byli też inni ludzie.
Poczucie wyższości bo to ja jestem z moim partnerem a ją zostawił, jestem lepsza. Ja jestem od niej 2 lata starsza, ja byłam seksowanie ubrana ona miała jakąś luźną różową sukienkę do pół łydek z dekoltem z przodu i tyłu, ale najgorsze jest to że każda pytała gdzie ją kupiła…

Ale nie podziwiam jej, gdzie to wyczytałaś?

Dzisiaj chce z nim porozmawiać.

27

Aleksi napisał/a:

Tak chłopak który miał urodziny uprzedził obie strony, mojego partnera i ją, byli też inni ludzie.
Poczucie wyższości bo to ja jestem z moim partnerem a ją zostawił, jestem lepsza. Ja jestem od niej 2 lata starsza, ja byłam seksowanie ubrana ona miała jakąś luźną różową sukienkę do pół łydek z dekoltem z przodu i tyłu, ale najgorsze jest to że każda pytała gdzie ją kupiła…

Pojedziesz do niego tak bez zapowiedzi, bez zaproszenia?
Jesteś pewna, ze on chce Twojej wizyty?
Gdyby mnie coś takiego spotkało jak Ciebie, gdybym widziała zachwyt mojego partnera nad byłą dziewczyną to bym czekała aż on przyjedzie do mnie, pierwszy spotkanie zaproponuje.

28

i jak to się ułożyło?
Rozmawialiście?

29

Może to zabrzmi dziwnie, ale gdybym to ja "rozwaliła" poprzedni związek swojego faceta i teraz dowiedziała się, że na jakiejś imprezie będzie ONA, ta poprzednia, to za boga chińskiego nikt by mnie na tę imprezę nie zaciągnął. Nie spojrzałabym w oczy tej kobiecie i czułabym się jak ostatni drań.

Dlaczego autorko zafundowałaś sobie taką rewelacyjną przyjemność? Spodziewałaś się zahukanej, smutnej myszki "gorszej od ciebie", a spotkałaś miłą, ładną, zwracającą na siebie uwagę innych dziewczynę i wzięła cię zazdrość?
Tak to bywa, gdy się coś kradnie. Potem trzeba żyć z przeświadczeniem, że zawsze ktoś może się po to w końcu zgłosić i zażądać zwrotu. Choć oczywiście faceta trudno tak po prostu "ukraść", bo jakby nie chciał to by nie polazł na boki, ale jak raz zboczył, może to zrobić jeszcze raz, taka natura kogoś kto zdradza. Będzie to nad tobą wisieć, już zawsze.

30

Haha chłop musiał już jakiś czas temu zdać sobie sprawę, że “zamienił stryjek siekierkę na kijek” xd

31

Aleksi
To niedobrze o tobie świadczy, że stosujesz takie kryterium: lepsza-gorsza.

32

Aleksi nie koniecznie dalej ją kocha. Jesteście razem już 3 lata. To naturalne, że prawdopodobnie wytwarzane hormony w organizmie już się zmieniły. Uczucie nie jest już takie jak na początku. Stabilizacja i miejscami nuda? Nagle pojawia się ktoś z przeszłości i emocje odżywają. Większość ludzi pamięta to co dobre, a zapomina to co złe. Moim zdaniem wbrew temu co się nam wciska faceci gorzej radzą sobie z emocjami od kobiet. Musi po układać sobie wszystko w głowie. Daj mu czas. Nie naciskaj, bo to tylko może przynieść odwrotny efekt.

33

Aleksi napisał/a:

Ja tez tak zrozumialam, ze ja jakby podziwiasz i troche zazdroscisz jej, moze tego ze jest taka otwarta, pewna siebie, ze jest dusza towarzystwa.

Chocby ta zwykla bluzka (dla ciebie) a wszyscy pytali gdzie ja kupila, a ty wystrojona poszlas i nic nie pytali, nie zachwycali sie toba.

34

Piryt napisał/a:

Aleksi nie koniecznie dalej ją kocha. Jesteście razem już 3 lata. To naturalne, że prawdopodobnie wytwarzane hormony w organizmie już się zmieniły. Uczucie nie jest już takie jak na początku. Stabilizacja i miejscami nuda? Nagle pojawia się ktoś z przeszłości i emocje odżywają. Większość ludzi pamięta to co dobre, a zapomina to co złe. Moim zdaniem wbrew temu co się nam wciska faceci gorzej radzą sobie z emocjami od kobiet. Musi po układać sobie wszystko w głowie. Daj mu czas. Nie naciskaj, bo to tylko może przynieść odwrotny efekt.

ale jak przelknal sline widzac ja, to mysle, ze ciagle mu sie podoba.
Wyglada zupelnie inaczej niz autorka, ale byc moze ta byla jest w jego typie, badz ma do niej sentyment.

35

Ona jest gorsza wedlug Ciebie. Niekoniecznie wedlug innych

36

A więc nie przegadaliśmy tematu, jedynie co powiedział - że ma świadomość jak bardzo ją skrzywdził, bo na zewnątrz silna babka ale w środku krucha. Dla mnie to idealizowanie jej. Nie wygląda na kruchą.
Zarzut że jej zazdroszczę - czego???? Może ona zazdrości mi?

37

Gotta go

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy on ją nadal kocha? Ona jest gorsza

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024