Dokumenty związane z przeprowadzką i ślubem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Dokumenty związane z przeprowadzką i ślubem? - Netkobiety.pl

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Dokumenty związane z przeprowadzką i ślubem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez natallia (2010-06-14 18:53:27)

Temat: Dokumenty związane z przeprowadzką i ślubem?

Najpierw chcę zaznczyć, że z góry przepraszam jeśli umieśćiłam ten watek w złym dziale ale naprawdę nie wiedziałam gdzie to umieścić... Ale przejdę do sedna sprawy. Otóż jak juz wczesniej wspomnialam, we wrzesniu wychodze za maz a takze zmieniam miejsce zamieszkania i nazwisko. Jak w związku z tym gdzie ( za ile) muszę sprawy załątwić. Wiem na pewno, że:
- musze wziaść akt urodzenia z urzedu stanu cywilnego ( cos jeszcze ?? )
- musze zmienić dowod, bo zmieniam nazwisko
Ale co musze zrobic w zwiazku z zmiana miejsca zamieszkania? Jakie dokumenty zalatwic i gdzie za ile? Kompletnie nie wiem...
No i co ze sluzba zdrowia? Przejde do innej miejscowosci a takze innej przychodni? Czy sama mam wybrac swoja karte zdrowia w obecnym osrodku zdrowia czy oni sami to przeniosa, jak to w ogole wyglada?
Czy jest jeszcze coś co powinnam wiedziec?? O jakiś waznych dokumentach, haczykach itp.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dokumenty związane z przeprowadzką i ślubem?

Nie wiem, może poszukaj w internecie, a do przychodni idź się spytać jak będzie, ale wydaje mi się że musisz sama je wziąć.

3 Ostatnio edytowany przez dominika25 (2010-08-02 15:45:10)

musisz powymieniać wszystkie dokumenty najlepiej po ślubie żebyś 2 razy nie zmieniała.dowód prawo jazdy jeśli masz itp.pozmieniać adresy w bankach.co do lekarza to musisz sobie wybrać w nowej miejscowości i tam się dowiedzieć ale powinni przesłać.musisz tez zameldować się w nowej miejscowości automatycznie wymeldują cię ze starego  tak chyba jest. ja tak miałam ale wyprowadzałam się w tej samej miejscowości.Pewnie w zusie też byś musiała podać taka informację ,tam gdzie mieszkasz musiałabyś złożyć informacje w gazowni w rejonie energetycznym,złożenie informacji u pracodawcy,zmienić dane w urzędzie skarbowym ,w sieci telefonicznej jeśli masz na abonament

4

W każdej przychodni możesz 2 razy w roku zmienić lekarza rodzinnego bez ponoszenia żadnych dodatkowych opłat. Wypełniasz po prostu deklarację o wyborze lekarza rodzinnego, pielęgniarki i położnej, a wybrana przez Ciebie przychodnia załatwi wszystkie formalności za Ciebie.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Dokumenty związane z przeprowadzką i ślubem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024