Mam słabe paznokcie, włosy w porządku, ale wiem,że zwykle preparaty witaminowe sa przeznaczone jednoczenie do włosów i paznokci, jakie Waszym zdaniem są najlepsze???
ja używałam preparatu tylko na włosy Vitapil Puritans Pride, i mimo,że jest na łamliwe i rozdwajające się włosy i zapobiegać ma ich wypadaniu, mi przy okazji wzmocnił też pazurki. Tylko dlaczego nikt nie wymyślił preparatów na włosy do picia, bo te tabletki sa takie wielkie!!!grrrr
3 2007-08-08 23:41:28 Ostatnio edytowany przez coma (2007-08-08 23:52:28)
zachecam do zazywania Skrzypovity firmy N.P.PHARMA SP Z O. O. to sa tabletki na wzmocnienie paznokci, na włosy i na skórę, niestety trzeba brać tabletki aż dwa razy dziennie , kosztuje ok,16 zl, al epo miesiacu widzialam efekty, kupiłam tez do twarzy krem tej firmy i to jest naprawdę mistrzostwo!!!
Może znacie Salfazin PURITANS PRIDE to ta sama firma co Vitapil, no te tabletki mają w skłądzie głównie cynk i glukonian, to ponoć powoduje, że cynk łatwiej się wchłania i jest przyswajany prze organizm. nalezy zażywać go wieczorem, wtedy chyba spada poziom cynku w organizmie, ja używałąm w celu wzmocnienia paznokci i nawet nie wiem po jakim czasie stały się Ok, przedtem straszliwie mi się łamały!!!
niezla i niedroga ponoc jest Naturell Silica, tez na wszystko, na włosy, paznokcie i skórę!!!nie uzywalam, bo nie mam problemów,ale ze słyszenia wiem..
Ja używałam Wyciągu ze skrzypu polnego z witaminami firmy Vitapolfarm, w składzie miał drożdże, więc chyba nie każdy może używać, ci co sa uczuleni na drożdże raczej odradzałabym. A poza tym jest tam eksrakt z pokrzywy, alg morskich, witaminy A, z grupy B, E. Tabletki kosztowały ok. 20 zł, i jest ich dużo bo w opakowaniu aż 100, więc się opłaca!
Ni e wiem, moze znacie Revalid (Vifor Fribourg-nie znam tej firmy,właśnie spisuję z opakowania;)), było trochę droższe bo ok 40PLN, ale opakowanie ma 90 tabletek, z wiatminami, drożdżami, jakieś ekstrakty z kiełków i związki siarczkowe, na razie stosuję 2 tygodnie i chyba działa, tak mi sie zdaje ze mam mocniejsze paznokcie.
8 2008-02-25 13:48:59 Ostatnio edytowany przez kknd (2008-02-25 20:29:57)
W wiekszości przypadków za kruchość paznokci odpowiadają geny. Odpowiednia pielęgnacja nie sprawi, że bedą one twarde, ale na tyle wzmocni , że nie będą się łamać.
Sałatka piękności - składa się z drobno posiekanych listków cykorii, natki pietruszki , cebuli i orzechów włoskich. Z oliwy i soku cytrynowego przygotowuje się sos , którym zalewa się warzywa i całość posypuje ziarnem słonecznika.
Jeśli chcemy znacząco wzmocnić paznokcie trzeba działać wielostronnie. Oprócz stosowania kosmetyków na płytkę, warto zadziałać od środka - pijąc napary ziołowe . Dodatkowo można przeprowadzić 10 dniową kurację ziołową (wypijając napar ze skrzypu i pokrzywy).
Są dwa rodzaje odżywek. Pierwszy ma postać oliwki lub kremu. Pokrywa się paznokcie na ok. 10 min. W tym czasie składniki aktywne wbudowują się w płytkę. Dobre odżywki zawierają wzmacniający wapń lub krzem i odżywcze witaminy z grupy B. Drugi typ ma formę lakieru. Są wygodniejsze w użyciu , ale mniej skuteczne.
Jeśli chcemy znacząco wzmocnić paznokcie, trzeba działać wielostronnie. Oprócz stosowania kosmetyków na płytkę paznokcia, warto zadziałać od środka. Można korzystać z gotowych preparatów. Podobny efekt osiąga się , stosując odpowiednią dietę i pijąc napary ziołowe. W codziennym jadłospisie powinny znależć się warzywa i mięso.
Ja uzywam od ponad 2msc Revalid (Ewopharma). Mialam problem z nasileniem wypadania wlosow i kiepskimi paznokciami. Nie zaobserwowalam rewelacyjnych efektow - wypadanie nie jest az tak bardzo intensywne (ale nie wiem na ile to zasluga tabletek, a ile poprostu gospodarki organizmu), a paznokcie wciaz sie rozdwajaja. Slyszalam, ze VICHY ma skuteczna terapie na wlosy - do wcierania w skore oraz tabletki ( w przypadku wypadania), inne dla mezczyzn i inne dla kobiet. Kuracja VICHY ma tez wysoka cene.
ja polecam Maxi krzem ,wzmacnia włosy i nadaje im blasku ,osobiście miałam problem po rozjaśnianiu ,włosy miałam suche i strasznie mi wypadały po 3 tygodniach stosowania maxi krzemu odbudowały się .polecam:)
Ja używam naturalnych preparatów robionych z bezpiecznych produktów roślinnych. W Gliwicach jest taki Pan co się tym zajmuje. Sam robi swoje preparaty i przyznam, że ten od włosów, paznokci cery daje radę. Nazywa się Pilonyx, ale nie wiem, czy można dostać go gdzieś poza Gliwicami. Mają w zasadzie swój sklep internetowy więc zakup nie będzie problemem.
Jak ktoś ma ochotę zaryzykować to polecam
ja na paznokcie polecam Gal Uroda, takie tabletki, mi bardzo pomogły na rozdwajanie się, w sumie teraz nie mam już z tym problemów.
Kiedyś stosowałam revalid ale wiecie co lepiej zadbać o odpowiednią dietę, w niejs dostarczać potrzebnych mikroelementów.
slyszalam ze silica jest na nic...
ja osobiscie wyprobowalam capivit, wlosy mam grube i szybko urosły,a paznokcie to niewiem bo mam akryl.
polecam capivit!
a ja slyszalam o naturalnym sposobie - siemie laniane. mozna kupic zmielone, zalewa sie wrzatkiem, co prawda powstaje taki glut ale pocukrzone albo z miodem - do przezycia. trzeba pic codziennie rano. wzmacniaja sie na pewno paznokcie i wlosy ale co z wplywem na blask włosów to nie wiem
Temat stary jak świat, ale... szukam dobrej odżywki do paznokci. Są strasznie zniszczone, a kiedyś wyglądały po prostu pięknie...
Będę wdzięczna za pomoc...
Jeśli to ma być coś wartościowego, to polecam np. kosmetyk o nazwie INTENSYWNA ODŻYWKA KERATYNOWA od New Nails. Jeden z lepszych tego typu produktów. Moje paznokcie również były dramatyczne, ale w miarę szybko udało mi się je doprowadzić do porządku ;-)
Szkoda marnować czas na eksperymenty, dla tego najlepiej od razu sięgnąć po sprawdzony preparat. Obecnie najbogatszy skład oraz proporcje dobrane tak, aby pokrywać dzienne zapotrzebowanie organizmu ma Ha-Pantoten Optimum. Suplement diety już od osiemnastu lat utrzymujący się na polskim rynku w czołówce najchętniej kupowanych. A to wszystko dzięki swej skuteczności.
ekspert hapantoten - sory, ale Twój post jakoś średnio mnie przekonuje.
Hmmm.... New Nails znam ze szkoleń. Nie widziałam, że sprzedają swoje kosmetyki. Poczytam ;-)
szala włosy i paznokcie będą piękne tylko pod warunkiem, ich zdrowia. Ich prawidłowy wzrost i struktura jest możliwy tylko w przypadku zapewnienia organizmowi ich wszystkich składowych. Dlatego bardzo ważna jest zróżnicowana, pełnowartościowa dieta. A w zimie i obecnie na początku wiosny, kiedy nie mamy dostępu do regionalnych świeżych warzyw i owoców (bo o wartości tych sprowadzonych chyba nie ma co dyskutować) jest to trudne. W związku z tym chcąc cieszyć się pięknymi włosami i paznokciami warto zainwestować w suplementy. Niestety same kosmetyki nie wystarczą. Są bardzo cenne w walce o dobry wygląd, ale nawet najlepsze odżywki nie sprawią, że włos będzie błyszczący kiedy jego struktura jest zaburzona. A paznokcie będą się zawsze łamać kiedy będą przesuszone. Najmądrzej a zarazem najskuteczniej zadbać o podstawę.
ekspert - pierwsze słyszę ;-) Poważnie piszesz? Nie znam tej marki.
Możesz mi napisać w czym ten kosmetyk jest lepszy od tego, o którym pisałam?
22 2012-03-20 20:01:43 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-03-20 20:02:54)
Przepraszam, że tak zacznę, ale czy tylko ja mam wrażenie, że Krasnal i szala to te same osoby, które na siłę chcą coś reklamować ??
Jeżeli się mylę, to przepraszam, ale gdzie nie wchodzę, to Wy próbujecie na siłę pokazać, że wiecie coś lepiej i że jesteście "ekspertami". A dla każdego coś innego będzie dobre.
Zanim napiszesz brednie zastanów się kilka razy. Senior krasnal to nie ja, senior szala to ja.
Skoro trafiasz ciągle na moje i jej posty to musisz mieć wybitnego pecha, bo razem mamy ich mniej niż Twoja końcówka.
Forum jest od dyskusji, a kiedy ktoś wchodzi i pisze o produkcie Ha-Pantoten i nazywa się ekspert hapantoten to ktoś ma to brać na poważnie? Mniej detektywa Monka, więcej merytoryki.
24 2012-03-21 19:23:32 Ostatnio edytowany przez ekspert hapantoten (2012-03-21 19:25:09)
Szala odżywka New Nails jest produktem do użytku zewnętrznego. A Ha-Pantoten Optimum jest suplementem diety. Ma postać tabletek, które przyjmuje się raz dziennie. Jego stosowanie zapewnia prawidłową budowę i wzrost. I tak jak w temacie dba o włosy i paznokcie będące wytworami skóry. A że ma najbogatszy skład można porównać tutaj http://wwww.hapantoten.pl/ha_pantoten_optimum
Dzięki. Na razie spróbuję tego kosmetyku New Nails ale na pewno sprawdzę również to, o czym piszesz.
Przynajmniej brzmi to ciekawie.
Najskuteczniej byłoby zadziałać Ha Pantotenem i zabazpieczać paznocie przed uszkodzeniami zewnętrznymi, odżywką/
Cyn jest dobry na włosy i na paznokcie.
Jeśli masz plamki na paznokciach białe to właśnie oznaka braku cynku
a jeżeli masz ochotę na domowe i tańsze sposoby, to kup sobie suszona pokrzywę ( czy nawet nazbieraj ) i pij naparki, ze skrzypu, albo siemie lniane - dobre na wszystko
29 2013-01-24 15:28:52 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-01-31 08:40:14)
To chyba jednak nie jest metoda dla mnie ;-) Mnie pomaga odżywka + oliwka. spam ma tanie kosmetyki do paznokci, które przynajmniej mnie pomagają. A swoje już z paznokciami przeszłam - doprowadziłam je do kiepskiego stanu. Na szczęście teraz wyglądają już w 100% normalnie ;-)
Ja polecam tabletki Biotebal, mnie pomogły. Biorę je od miesiąca i już widzę poprawe w paznokciach choćby, nie rozdwajają się już tak bardzo;) Poza tym, na paznokcie stosuję jeszcze odżywkę z eveline 8w1 czy jakos tak. Podobno coś co pomaga na wszystko nie pomaga w niczym, ale ta odzywka działa naprawde;)
Teraz rzeczywiscie dużo jest tych wszystkich suplementów i tez cięzko tak naprawde jest sie zdecydować na te najlepsze. Tutaj na pewno ważne jest to zeby kuracja nie trwała krócej niż 3 miesiące.
Akurat takie odżywki do rozdwojonych paznokci nie pomagają mi, podobnie z włosami. Ale warto brać skrzyp polny, takie kapsułki zawierają też witaminy i minerały.
Dziewczyny podobno liczy się systematycznośc, ale zastanawiam się czy takie witaminki w tabletkach serio działaja? Po jakim czasie widziałyście u siebie poprawę?
Ja widzę oczywiście, nie po tygodniu czy dwóch, ale po kilku miesiącach. Włosy są na pewno mocniejsze i paznokcie twardsze. No, ale to trzeba faktycznie systematycznie stosować i najlepiej o tej samej porze i zgodnie tak jak z ulotką, tzn. czasem z posiłkiem, inne po, a jeszcze inne na czczo. Dobrze to robić wedle wskazań, bo zostały napisane po to, aby zmaksymalizować efekty
ja stosuję Horestail Forte i jestem bardzo zadowolona. Paznokcie się nie łamią, włosy też się nie łamią (to moja zmora, mam mnostwo takich antenek na głowie) i są jakby bardziej lśniące
ja polecam witaminy dla kobiet w ciąży uzupełniąwszelkie niedobory
ktoś tu pisał, że najlepsze dla niego są witaminy dla kobiet w ciąży, u mnie z kolei na włosy super zadziałał amlan forte z vital progres, choć jest to suplement na odchudzanie.
ja w ciąży suplementowałam witaminy tymi drażami Merz Spezial. Nie było przeciwskazań, chociaż ja zawsze dodatkowo konsultowałam z moim ginekologiem
ja w ciąży suplementowałam witaminy tymi drażami Merz Spezial. Nie było przeciwskazań, chociaż ja zawsze dodatkowo konsultowałam z moim ginekologiem
ja też spróbowałam tych draży i po kilku miesiącach faktycznie koniec z niedoborami