Jak to rozumieć i co z tym zrobić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak to rozumieć i co z tym zrobić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Jak to rozumieć i co z tym zrobić

Witam Was drogie panie ( i panowie ? ) mam do was bardzo ważne pytanie. Byłem przez półtora roku z dziewczyną, niestety od jakiegoś miesiąca zaczęło się psuć miedzy nami, tydzień temu zerwała ze mną ( okłamałem ją i bardzo tego żałuję ( to nie była zdrada) ). Pytałem sie czy jest jeszcze szansa, odpowiedziała że mogę się starać ale nic nie obiecuje. Przez kilka dni zero kontaktu, wkoncu zdobyłem się na odwagę i poszedłem do niej. Długo rozmawialiśmy, nie płaszczyłem się i nie zachowywałem jak desperat, poprostu wszystko jej tłumaczyłem i mówiłem jak bardzo mi zależy mimo tego że tak schrzaniłem. Wszystko wydawało się być na dobrej drodze. Następnego dnia zaproponowałem randkę wieczorem, na początku nie zgodziła się tłumacząc że nie ma czasu bo ma inne plany, po dwóch godzinach jak odpisalem "ok, może innym razem" napisała że być może jednak znajdzie czas. udało się, było całkiem miło jednak nadal rozmowy o przeszłości miały miejsce choć starałem się zmieniać temat mówiąc że tym razem się nie zawiedzie i będę walczył. Po tym spotkaniu to ona pierwsza się odezwała, smutna, mówiąc że nienawidzi mnie za to co zrobiłem, po chwili sms czy jej nie odprowadzę na autobus ( mieszkamy niedaleko siebie ) pod pretekstem oddania mi czegoś. Wieczorem tego dnia też się spotkaliśmy ( co chyba było błędem ). Wyjechałem do miasta w którym studiuję kolejnego dnia, napisałem jej na dzień dobry sms'a , cały dzień nie odpowiadała, zadzwoniłem, też nic. Nie chce być nachalny ale jak tu się starać gdy ktoś nie chce kontaktu ze mną, mimo że dzień wcześniej chciał się spotkać itp. Napisałem wieczorem tylko że się martwię. Wkońcu przyszła odp, bardzo lakoniczna że wszystko ok i nie widzi powodu dla którego miałbym się martwić. Jej przyjaciółka mówi mi że mam dać jej od siebie odpocząć i nie daj Boże nie robić jakiś scen ( kwiaty, serenady pod oknem itp ;P ). I wszystko byłoby ok ale skoro mam się starać to jak jednocześnie dać od siebie odpocząć??? Mam totalny mętlik w głowie i proszę od dobre rady drogie panie. Dodam też ( może to ułatwi wam danie rady ) nie usunęła np z facebooka wspólnych zdjęć, ani nie zmieniła kontaktu w telefonie itp. Czy to tez może cos znaczyć? Ale najważniejsze, jak starać się skoro mam dać jej odpocząć.

Aha, nie chce o niej zapominać, kocham ją i wiem ze chce walczyć ale nie wiem już jak to ogarnąć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak to rozumieć i co z tym zrobić

Myślę, że nie masz co się napinać. Jak wrócisz ze studiów na weekend czy coś to dopiero się odezwij, zaproponuj spotkanie.

A mogę wiedzieć jakie to było kłamstwo? Może okazać się, że dziewczyna robi burze w szklance wody i nawet nie ma sensu się o nią starać tongue

3

Jeśli naprawdę Ci na niej zależy powinieneś na wstępie zrozumieć podstawową sprawę, a mianowicie, że musisz dać jej czas na uporanie się z tą całą sytuacją i na pogodzenie się z bólem, który niewątpliwie jej zadałaś. Nie wyklucza to jednak tego, że nie możesz o nią walczyć, a wręcz powinieneś to robić. Przestań patrzeć na tą sytuację tylko i wyłącznie ze swojej perspektywy i postaraj się zrozumieć swoją ukochaną. Moim zdaniem małymi kroczkami osiągniesz swój cel nie narzucając jej teraz za bardzo swojej osoby. Np. wysyłaj jej każdego dnia tylko jednego sms-a na dzień dobry, lub dobranoc, pisząc jej coś miłego i życzliwego. Nie oczekuj jednak, że ona będzie na te sms-y odpowiadała bo po prostu nie jest na to gotowa po tym jak ją zraniłeś i musisz wbić sobie do głowy, że po tym wszystkim nie zacznie zasypywać cię czułościami. Staraj się powoli odbudować jej zaufanie, ale koniecznie powinieneś dać jej odpocząć a sprawisz tym samym, że jej poczucie żalu trochę opadnie. Rób małe i delikatne gesty, tak aby poczuła, że wciąż Ci zależy, że chcesz z nią być, że nie zapomniałeś i że żałujesz swojego postępowania, ale nie oczekuj jednocześnie natychmiastowej reakcji, bo skoro namieszałeś w waszym związku musisz teraz uzbroić się w cierpliwość i po prostu czekać.

4

Boje się tylko jednej rzeczy, że pomyśli gdybym się nie odzywał, że już mi nie zależy, a zależy mi jak cholera wink

A co do kłamstwa, poszło o to że nie mówiłem jej o 2 imprezach na których byłem, tzn mówiłem ale niekoniecznie dokładnie wszystko, a ostatnio jak już wszystko się w miarę wyjaśniło kumpela powiedziała jej o kolejnej imprezie zanim ja to zdążyłem zrobić i wyszło na to ze szykuje kolejne kłamstwo ;/ a miało tak niebyć... no i ciach, posypało się.

5 Ostatnio edytowany przez pączek w lukrze (2011-11-30 19:00:20)

Słuchaj, to nie jest tak, ze jeśli się nie odezwiesz, to ona to odbierze jako brak zainteresowania albo deklaracje, ze Ci nie zależy. Ja jestem 3 mies. po rozstaniu z człowiekiem, którego kocham, ale on mnie, jak stwierdził, przestał kochać. Zależy mi na nim, tęsknie, myślę, ale nie odzywam się do niego, uważam, ze sam powinien się odezwać, jeśli będzie coś chciał ode mnie - co do tej pory nie nastąpiło. Milczeniem pobudzisz jej wyobraźnie, a jednocześnie sam się uspokoisz, opadną emocje i nabierzesz dystansu, i ona tez tego potrzebuje, wierz mi.

6

Lusia*M* napisał/a:

Staraj się powoli odbudować jej zaufanie, ale koniecznie powinieneś dać jej odpocząć a sprawisz tym samym, że jej poczucie żalu trochę opadnie.

sęk w tym że nie do końca wiem jak to zrobić teraz

7

Odbudować jej zaufanie możesz, tak jak już pisałam, przede wszystkim cierpliwością. Koniecznie powinieneś jej przypominać o tym jak ważna jest dla Ciebie, ale nie bądź nachalny i nie rób afery gdy np. nie odpisze na twojego sms-a. Poza tym postaraj się namówić ją na jakieś spotkanie, może wspólne wyjście do kina, ale nie nastawiaj się na to, że od razu będzie jak dawniej. Powiedz jej po prostu, że brakuje ci jej towarzystwa i chciałbyś spędzić z nią trochę czasu. Nie rób nachalnych gestów i nie staraj się naprawić wszystkiego w jeden wieczór, bo to zapewne nie jest możliwe. A przede wszystkim nie traktuj jej jak swojej własności bo niestety to ty schrzaniłeś i musisz ponieś teraz konsekwencje. Jeśli np. odmówi gdy poprosisz ją o spotkanie, nie rób wyrzutów, i nie myśl, że wszystko stracone. Powiedz Ok poczekam, aż będziesz gotowa. Zresztą mam wrażenie, że jeśli naprawdę Ci zależy postąpisz mądrze i właściwie.

8

Odezwała się pierwsza, zgadzając się na spotkanie ( chcę ja zabrać do teatru, już dawno obiecany wypad który mam nadzieję będzie miłą niespodzianką ). Chwilę po smsowalismy całkiem normalnie. Dziś napisałem rano sms życząc miłego dnia i znowu cisza. Jak to odczytywać? Czy ona się w jakiś sposób "łamie" i mogę liczyć że coś z tego będzie czy poprostu nie ma co robić dlatego chce się spotkać ( tego się boję najbardziej ).

9

Hmm, moim zdaniem dales dupy z tymi klamstwami i tyle, jej na pewno jest przykro,ze nie dosc, ze polazles sam na imprezke to jeszcze jakbys w ogole Ja w tym pominal mimo, ze juz jakis czas tworzyliscie zwiazek.
Daj jej odsapnac bo moim zdaniem gorsza od klamstwa jest teraz nadgorliwosc i pantoflarstwo.

10

Chłopaku czytaj uważnie to co napisałam!!! Ona nie jest zmuszona czy jakoś zobowiązana do tego, aby odpisywać na każdego Twojego sms-a (pomyślałeś w ogóle o tym, że ona w ten sposób może chce dać Ci pewnego rodzaju nauczkę?). Skoro zgodziła się na spotkanie z Tobą to jest to krok w dobrą stronę, nie analizuj wszystkiego aż tak bardzo i poczekaj na rozwój wypadków. A jeśli, aż tak bardzo Cię to wszystko męczy, to po spotkaniu zapytaj ją wprost czy widzi dla Was jeszcze jakieś szanse. Przeproś jeszcze raz, za to że namieszałeś i daj jej do zrozumienia, że wciąż Ci zależy. Powiedz, że w żaden sposób nie chcesz na nią naciskać, i poczekasz tyle ile będzie trzeba, ale chcesz wiedzieć jak ona to widzi.

11

Nie naciskaj, nie bądź nachalny. Chce się spotkać- spotkajcie się, rób wszystko żeby było cudownie. Nie odzywa się potem też pomilcz trochę i zobaczysz co będzie:)

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak to rozumieć i co z tym zrobić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024