Witam, od kilku dni mam posmak krwi, taki metaliczny w ustach. Ślina jest przejrzysta bez oznak krwawienia, zastanawiam się co może być powodem..
Czy któraś z Was miała coś podobnego?
witam
niewiem jakie są przyczyny posmaku krwi w ustach.. wiem ,że kobiety na początku ciąży tak mają... ja też tak miałam..ale jakie inne są tego powody to niewiem...
o kurcze ! to by był jakiś cud
poważnie? kobiety w ciąży tak mają? a możliwe, że w bardzo wczesnej ciąży ?
4 2012-07-18 11:23:55 Ostatnio edytowany przez jablonka (2012-07-18 11:36:18)
tak... to możliwe.. dlaczeg by nie ... ja tak miałam... może wybierz się po test
szkoda,że nie zaznaczyłaś ,że chorujesz na jajniki
morze bierzesz jakieś leki które dają podobne objawy jak w przypadku ciąży.. pogadaj z lekarzem jeśli test wyjdzie pozytywny... bo może się okazać ,że masz objawy ciążowe przez chormony... jeśli test będzie pozytywny na pewno zleci bete.. by zobaczyć czy wzrasta
i usg ale to dopiero za 2 tygodnie
choruje na endometrioze, brałam hormony, które wprowadziły mnie w stan sztucznej menopauzy, odstawiłam je 2 tygodnie temu. Teraz już nic nie biorę.. hmmm
wiesz co .. niewiem.. leczysz się państwowo czy prywatnie ?
prywatnie, a czemu pytasz?
8 2012-07-18 12:07:59 Ostatnio edytowany przez jablonka (2012-07-18 12:08:43)
to może zadzwoń do lekarza i powiedz o objawach.. zapytaj się czy leki które brałaś mogły mieć takowe skutki uboczne :)jeśli nie zrób test ciążowy bo co będziesz tak siedzieć w niepewności
ale by było fajnie wizyte mam umówioną na 27 lipca.. może poczekam
ale dziękuję za odpowiedź, nie sądziłam, że posmak krwi w ustach może być objawem ciąży
cenna informacja.
POWODZENIA
napisz jak będziesz wiedziała
tzrzymam kciuki
dziękuję, dam znać
i i i robiłaś test ???
jeszcze nie robiłam testu, boję się chyba rozczarowania.. wolę sobie jeszcze troszkę pożyć w nadziei ale myśle, że jutro albo w weekend sobie zrobie
no... nie no... co ma być to będzie..czekaniem ciąży nie wyczarujesz nie zrozum mnie źle..albo jesteś albo nie.. po co niepotrzebnie się nakręcasz
rób test
z tego co wiem 14 dni mija
15 2012-07-20 07:17:09 Ostatnio edytowany przez skomplikowana (2012-07-20 07:17:40)
już kupiłam w weekend zrobie, może jutro. Chociaż nie wiem czy nie za wcześnie
14 dni mija od odstawienia tabletek, po których owulacja mogła być od razu albo wcale.. hmm ale ten posmak krwi.. no i ciągle bym spała.. w sumie to może być efekt zaburzeń hormonalnych ale zrobie
a za tydzien i tak jade do mojego lekarza
16 2012-07-20 09:33:22 Ostatnio edytowany przez jablonka (2012-07-20 09:37:14)
musi minąć 14 dni od stosunku w dniach płodnych inaczej test nie wyjdzie..
właśnie nie wiem kiedy i czy w ogóle miałam dni płodne..
oj no rob ten test bo juz sie nie moge doczekac
Jutro rano zrobie chociaż czuje ze czeka mnie jedna kreska.. ale dam znać
skąplikowana- strasznie to wszystko u ciebie skąplikowane
ja nigdy nie zapomnę zdziwienia na swojej twarzy jak zobaczyłam dwie kreski... kiedy zrobiłam test to tak jakbym patrzyła na siebie z boku
No niestety, jedna kreska... nie wiem czy kiedykolwiek zobacze na teście 2 kreseczki..
czyli wracamy do punktu wyjscia - skad ten posmak krwi w ustach? czy juz Ci przeszlo?
mam posmak krwi, co prawda nie cały czas ale pojawia się kilka razy w ciągu dnia.. zastanawiałam się czy np. kwas foliowy nie wywołuje takiego posmaku.. bo wlasnie od ok 2 tygodniu biorę.
być może jest za wcześnie nie łam się... idziesz do lekarza.. brałaś leki.. wszystko jest możliwe