Punkt G - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1 Ostatnio edytowany przez men (2009-05-01 00:09:30)

Temat: Punkt G

Czy macie jakieś miejsce na ciele, po za tymi intymnymi gdzie pieszczoty was bardziej podniecają

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Punkt G

kazda kobieta ma punkt G w tym samym miejscu ;] moze na poczatku poczytaj na ten temat.Proponuje zaczac od jakiejs lekkiej literatury np. Bravo girl, zebys nie przeciazyl umyslu wink A jezeli nie chce Ci sie czytac, to powiem Ci: pkt G znajduje sie wewnatrz pochwy ( pochwa to to miejsce ,gdzie wprowadzasz czlonka przy stosunku-nie mylic z odbytem) na jej przedniej sciance,kilka centymetrow od wejscia pochwy.

3

A więc przepraszam. Myślałem zupełnie inaczej i dziękuje za poprawienie mojego błędu

4

nie ma sprawy wink

5

Men pisał poza miejscami intymnymi, tak są takie punkty u kobiet u mnie są to dolna część  pleców i kark a tak na marginesie DeliciousNight nie stresuj nowo przybyłych haha.

6

men - mnie na przykład podniecają pocałunki w szyję i brzuch smile Dobrą metodą na zwiększenie podniecenia jest także tak zwane "mizianie"- jak my to nazywamy, czyli delikatne dotykanie całego ciała opuszkami palców. Najbardziej pobudza np. "mizianie" szyi, zgięć rąk i nóg, ramion i plecków smile

7

liza1971 napisał/a:

Men pisał poza miejscami intymnymi, tak są takie punkty u kobiet u mnie są to dolna część  pleców i kark a tak na marginesie DeliciousNight nie stresuj nowo przybyłych haha.

Edytowal posta dopiero kiedy go oswiecilam tongue wczesniej post brzmial zupelnie inaczej wink

8

szyja,plecy i .......uszy....:D to bardzo wrazliwe miejsca;)

9

mnie na maksiorka kręci przytulanie od tyłu i kiedy on nachyla się i całuje moją szyje przy tym jego dłonie wiją się od mojej pupy aż do piersi o boże odlot big_smile

10

Trafiłem na ten post przez przypadek dlatego wyjaśnię czy raczej przybliżę  temat.Stref erogennych na ciele jest wiele dlatego wymienię tylko te najbardziej istotne.Punkt G już wspomniano,dalej więc punkt U(czyli cewki moczowej)sutki,anus,ale również stopy,szyja,kark,uda,pachwina małżowiny uszne.(tylko wymieniłem część)Jeśli chodzi o orgazmy to mogą być to"jednoogniskowy,wieloogniskowy,częściowy,wielokrotny,mini,długotrwały czy też wyobrażeniowy.temat mężczyzn gdzie mają swoje strefy erogenne pominę

11 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2010-05-18 09:29:48)

Mnie np. bardzo podnieca smyranie i mocniejszy masaż w okolicy kręgosłupa, całowanie i drażnienie uszu, czasami po prostu namiętne pocałunki, i bardzo dotykanie podbrzusza i wewnętrznej strony ud.
Ale jeśli odpowiednio się dotyka wtedy z dotykania każdego z zakamarków ciała można odczuwać przyjemność, podniecenie... smile
Szirina tez mam tak jak Ty że kręci mnie przytulanie od tyłu, fajnie jak tak z zaskoczenia ktoś zaczyna tak przytulać, i czuć że tego chcę i powoli dawać się przekonywać, podniecać smile

12

carboczar napisał/a:

punkt U(czyli cewki moczowej)

Jakakolwiek kobieta może odczuwać przyjemność przy dotykaniu cewki moczowej?! Szczerze wątpię.

13

Anemonne napisał/a:
carboczar napisał/a:

Jakakolwiek kobieta może odczuwać przyjemność przy dotykaniu cewki moczowej?! Szczerze wątpię.

Trochę to dziwne... Mnie "robi" szyja i dotykanie piersi. smile

14

Anemonne
Jak na 100% (net)kobietę,nie wiele wiesz o seksuologi,podawanie czegoś w wątpliwość jak się nie wie nie jest dobrą metodą przedstawiania swojej racji.Warto czasem zaufać ludziom którzy wiedzą coś więcej na ten temat.Aby nie być gołosłowny pozwoliłem sobie poszukać w necie coś na ten temat.Mam nadzieję że modzi nie potraktują tego jako naruszenie regulaminu.
http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,96114,3712944.html
pewno są i inne informacje na ten temat ale można samemu sobie poszukać.

15

Anemonne napisał/a:
carboczar napisał/a:

To jestem dziwakiem tongue?

mnie jak sie odtyka cewke moczową to raczej chce mi sie siusiu niż do orgazmu:):)

Ale nie przecze Carboczar,może są takie kobiety które to podnieca;)))

17 Ostatnio edytowany przez Delicious (2010-05-18 18:06:10)

ja tam lubię jak mnie masuje calą i tam tez tzn mowie o stopach

18

Ja kocham stopy i dłonie, no i pośladki a zwłaszcza mięsień gruszkowaty smile. A co do punktu G to dopiero w pewnym wieku i z pewnym partnerem zbadałam jego tajniki.

19 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-05-18 21:00:54)

carboczar napisał/a:

Anemonne
Jak na 100% (net)kobietę,nie wiele wiesz o seksuologi,podawanie czegoś w wątpliwość jak się nie wie nie jest dobrą metodą przedstawiania swojej racji.Warto czasem zaufać ludziom którzy wiedzą coś więcej na ten temat.

Akurat o seksuologii wiem całkiem sporo, rozmawiam też otwarcie z innymi kobietami na ten temat. Żadna z nich nie lubi "pieszczot" okolic cewki moczowej, oczywiście to jest jakby nie było statystyka, ale i moje doświadczenia osobiste.
A w artykule, który zlinkowałeś (pożal się Boże, z gazety.pl - tam każdy może napisać, co mu ślina na język przyniesie) nie ma słowa o cewce - punkt U, który Ty zdefiniowałeś jako cewkę, tam jest opisany jako punkt 2,5 cm wgłąb pochwy, a tam, z tego co mi wiadomo, cewki nie ma. Przynajmniej na pewno nie ma bezpośredniego wejścia do niej.

20

A tu bym polemizowała. Anemonne zna się akurat na seksuologii jak mało kto smile (nie chcę się podlizywać, ale w tym wypadku musiałam).
Co do tematu- nie sądzę, żeby pieszczoty cewki moczowej, czy tam jej bliskiej okolicy było przyjemne. Przynajmniej ja nigdy nie słyszałam, żeby jakiejś kobiecie się to podobało.

21

Powtórzę to raz jeszcze parafrazując twoją wypowiedź nie masz pojęcia najmniejszego  o seksuologi(i każdy seksuolog Ci to powie)Twoje zaznaczenie pożal się Boże(chociaż nie wiem co do tego ma Bóg)że redaktorzy GW  piszą byle co,wskazuje tylko i potwierdza Twoją nie kompetencję.Nie wiem co czytałaś i co zrozumiałaś z tego artykułu tyle ,że ja  podpieram się nauką nabytą na studiach medycznych a Ty czym?Czy ja gdzieś napisałem że wszyscy muszą odczuwać bodźce  w punkcie U?Przytoczę fragment  z podręcznika  gdzie"cytat:Norma w seksuologii jest pojęciem  dosyć abstrakcyjnym.Zazwyczaj uważa się,że wszystko co sprawia przyjemność a nie szkodzi zdrowiu i nie zagraża wolności człowieka dorosłego i zdrowego  psychicznie partnera jest dozwolone.To co jednym osobą sprawia przyjemność dla innych może się okazać okrutne,obrzydliwe,dla innych jest przyjemnością.Przyjemność seksualna jest sprawą indywidualną:koniec cytatu"Dla przykłady podam że są kobiety które marzą  np.o pissingu,który sprawia im przyjemność.Więc powtarzam o seksuologi  nie masz pojęcia i dużo jeszcze musisz się uczyć.Tema uważam za zakończony.

22 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-05-18 22:39:30)

carboczar, jesteś niesamowicie (przesadnie) pewny siebie i puszysz się jak paw z powodu posiadania wykształcenia medycznego, zupełnie jakbym Cię gdzieś obraziła (gdzie?). Mogę zapytać, jakiej specjalności lekarzem jesteś? Jest to pytanie powodowane jedynie ciekawością.

Oczywiście, że przyjemność seksualna jest czymś indywidualnym dla każdej jednostki, to nie ulega wątpliwościom. Jednak uważam, że nie można powiedzieć, że opisywany przez Ciebie punkt U występuje u każdej kobiety, skoro przyjemność z dotykania tej strefy odczuwa wręcz mniejszość kobiet. Poza tym powtarzam raz jeszcze, że pomiędzy tym, co piszesz, a tym, co opisane jest w tamtym artykule, są pewne nieścisłości.

Natomiast mówienie mi, że "nie mam pojęcia o seksulogii" na podstawie tego tylko jednego przykładu, z którym się nie zgadzasz, świadczy wyłącznie o Tobie i Twojej nieumiejętności zniesienia czyjegoś sprzecznego z Twoim zdania. Nie wspomnę już, że jako osoba tak wykształcona powinieneś lepiej sobie radzić z polską pisownią ("jednym osobą"?!) - skoro już jesteśmy przy czepianiu się.

23

Jak ktos nie umie uargumentowac swojej wypowiedzi i poprawnie pisac, to zaslania sie wyksztalceniem (jako dodatkowa ''obrone'' stosujac obrazanie rozmowcy) wink Odnosi to tylko skutek odwrotny, osmieszasz sam siebie. W sumie to taki dowod, ze nie trzeba byc myslicielem ani szczegolnie dojrzala/inteligentna osoba, zeby skonczyc medycyne, wystarczy tylko dobrze wkuwac.

A co do tematu,to jesli cewka moczowa jest tam, gdzie mysle (cytat: ''U kobiet cewka moczowa jest bardzo krótka i ukryta jest głęboko pomiędzy wargami sromowymi, tuż ponad pochwą''), to dla mnie dotykanie tego miejsca jest nieprzyjemne, nawet bolesne. Mozliwe, ze ktoryms kobietom sprawia to przyjemnosc, ale Carboczar napisal o ''najbardziej istotnych'' strefach erogennych. Nawet po wpisaniu ''punkt u'' w google znajduje mi tylko pkt G. Ciekawa jestem, czy znasz jakas kobiete lubiaca ''pieszczoty'' cewki.

24 Ostatnio edytowany przez Lena (2011-03-31 21:19:13)

Punkt G istnieje, mówią o tym naukowcy, więc polecam fachowy artykuł: spam

25 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-04-22 22:35:44)

Ja polecam świetny spam, na którym dowiecie sie wielu ciekawych rzeczy na temat wielokrotnego orgazmu u kobiety, czym jest kobiecy wytrysk, gdzie znajduje sie punkt G i inne wrażliwe punkty na ciele kobiety.

26

Tak mi się przypomniało:

GJE

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024