Przewlekły katar - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Przewlekły katar

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Przewlekły katar

Szukałam podobnego wątku i nie znalazłam, więc postanowiłam założyć nowy.

Trzeci tydzień mam katar. Co rano lub w nocy boli mnie gardło. Tona polopiryny nie pomaga, robię co się da... Zaczęło się od poniedziałku dwa tygodnie temu kiedy to przy gwałtownym spadku temperatury kierowca autobusu ustawił ogrzewanie na tryb "piekło". Zawsze ściągam kurtkę w autobusach i pociągach. Na drugi dzień bolało mnie rano gardło i pojawił się katar. Zauważyłam, że gdy wyłączę kaloryfer i w nocy jest zimny to budzę się bez bólu gardła. Niestety katar zostaje, ale śluz od jakiegoś czasu zrobił się gęsty. Nie chcę jeszcze iść do lekarza bo to w końcu "tylko" katar i zanikający ból gardła.

PS. Kuzynka z tego co słyszałam męczy się z katarem od 1.11, a dzieci brata mają ospę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przewlekły katar

Tan "tylko katar" i "tylko ból gardła" to przeziębienie, które należy leczyć, bo inaczej rozsiewasz zarazki dalej. Idź do lekarza.

3

Wygląda to na infekcję zatok. Do lekarza czym prędzej! A doraźnie porób sobie okłady z ciepłej soli kuchennej - sól trzeba podgrzać na patelni, przesypać do czystego woreczka i przykładać na czoło u nasady nosa. Metoda skuteczna i dostępna dla każdego, a nawet jeśli to nie zatoki, to na pewno sobie tym nie zaszkodzisz.

4

sa jakies tabletki na katar ale nie pamietam nazwy najlepiej jak sie zapytasz w aptece tongue

5

Warto wypróbować ekstraktu z pelargonii afrykańskiej (pelavo). To naturalny środek w pełni. Pomaga w infekcjach dróg oddechowych. Ale jak nie przechodzi coś takiego, to lepiej skonsultować to z lekarzem.

6

Miałam czas przewlekłego kataru na który brałam i pomagał mi prenalen na katar. Ale to jest tak jak z profilaktyką i leczeniem. Walczyłam  z objawami. Okazało się, że problem tkwi w zatokach a konkretnie w przegrodzie nosowej. Także przy utrzymującym się problemie należy jednak wybrać się do laryngologa.

7

Ale bierzesz ten psikacz do nosa czy syrop na przeziębienie?? Ewentualnie mogłabyś się nam pochwalić w, którym miesiącu ciąży jesteś? smile

8

Jeżeli twój stan się pogorszy po prostu idź do lekarza, ale wydaje mi się,że to raczej paskudne przeziębienie cię złapało.

9

no jak coś poważnego to nie ma żartów
ale tak doraźnie psikniecie solą czy łyk syropu z prenalenu nie zaszkodzi na pewno wink

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Przewlekły katar

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024