Przyjazd znajomych 'pod' wesele? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Przyjazd znajomych 'pod' wesele? - Netkobiety.pl

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Przyjazd znajomych 'pod' wesele?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Przyjazd znajomych 'pod' wesele?

Witam
mam małe zapytanie czy w waszych miejscach zamieszkania jest taki zwyczaj' przyjeżdżania znajomych, kolegów, rodziny po d wesele?

U mnie tak jest tzn. zauważyłam,że mało ludzi to praktykuje ale mój M. i jego rodzinka owszem.
Np. wczoraj byliśmy na weselu i 'pod wesele' przyjechały jego siostrunie (dodam,że On mieszka z Nimi,żeby się napić weselnej wódki). No i zabrali ze sobą jedną parę jeszcze z którymi się generalnie nie lubimy za bardzo, ale tolerujemy się.
Staliśmy pod tym weselem prawie trzy godziny, nudziło mi się i za bardzo nie cieszyło a wręcz pokłóciłam  się o to z Moim M. bardzo, bardzo.

Jak to jest u Was?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyjazd znajomych 'pod' wesele?

jesli dobrze zrozumiałam,to takie "przyjeżdżanie pod wesele" jest dla mnie beznadziejnym i głupim pomysłem

pierwszy raz się z takim czymś spotkałam,przyznam sie że czuła bym się jak idiotka uczestnicząc w czyms takim

3

Dokładnie tak się czułam jak idiotka, bo nie dość,że na tym weselu nikogo nie znałam (oprócz Państwa Młodych), to jeszcze rodzeństwo M. się nam zwaliło na trzy godziny.
Porażka ale i tak ja jestem ta najgorsza,że się obraziłam i fochy strzelałam.

4

w ogóle co to za zwyczaj zwalać sie komuś pod wesele?
dla mnie to coś na zasadzie stoją sępy pod oknem i patrzą jak ludzie się bawią

5

Mi na miejscu tych "przyjezdnych" byłoby wstyd przyjechać pod czyjeś wesele nie będąc gościem weselnym... Nie wiem w ogóle kto wymyślił coś takiego, jak dla mnie beznadzieja.

6

dokładnie to wstyd nic więcej

7 Ostatnio edytowany przez cisowianka (2014-09-17 19:28:09)

Nie wyobrazam sobie aby ktoś pod wesele przyjechal z moich czy z mojego narzeczonego znajomych. Jak tak mozna ? Na sępa ? !

Pamietam jak mielismy z byla klasa półmetek, kolezanka i jej rodzeństwo z facetami przyjechalo pod lokal. Ona zaczela wynosić jedzenie, wódkę.
Ja wiem ze ona placila za to, dawala na skladke ale jakby tak kazdy chcial żeby rodzeństwo z partnerami przyszlo i kazdy by cos wynosil to nic by nie zostalo na stołach.
Wstyd.

8

drzema napisał/a:

Witam
mam małe zapytanie czy w waszych miejscach zamieszkania jest taki zwyczaj' przyjeżdżania znajomych, kolegów, rodziny po d wesele?

U mnie tak jest tzn. zauważyłam,że mało ludzi to praktykuje ale mój M. i jego rodzinka owszem.
Np. wczoraj byliśmy na weselu i 'pod wesele' przyjechały jego siostrunie (dodam,że On mieszka z Nimi,żeby się napić weselnej wódki). No i zabrali ze sobą jedną parę jeszcze z którymi się generalnie nie lubimy za bardzo, ale tolerujemy się.
Staliśmy pod tym weselem prawie trzy godziny, nudziło mi się i za bardzo nie cieszyło a wręcz pokłóciłam  się o to z Moim M. bardzo, bardzo.

Jak to jest u Was?

To chyba takie wesele w remizie było. Czy staliście pod restauracją w centrum miasta? To może lepiej przyjść po weselu, wyniosą zainteresowanym wódkę pozlewaną z niedopitych kieliszków i nadgryzione kotlety... Jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. Z jakiej części Polski jesteś?

9

Nie bardzo zrozumiałem post szczerze mówiąc.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Przyjazd znajomych 'pod' wesele?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024