ciepło w czasie okresu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » ciepło w czasie okresu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: ciepło w czasie okresu

zawsze miałam tak ze dzień przed okresem było mi cieplej niż zwykle.od jakiegoś czasu mam tak ze trwa to przez całą miesiączkę a czasami nawet do mniej więcej polowy cyklu. Normalnie jestem zmarzlakiem klasycznym. teraz w pokoju mam 22 stopnie a siedzę w podkoszulce bluzce i polarze i wcale nie jest mi gorąco,jestem wrażliwa na wiatr,ciągle czuje na plecach przeciąg tylko lekko zawieje albo odkryją mi się plecy. a w te dni jest mi ciepło,czuje ze organizm radzi sobie z zimnem ,produkuje jakby więcej ciepła,nie jest mi zimno w plecy czy brzuch,nie przeszkadza mi ze np mam luźno zawiązany szalik czy chustę. jak wchodze z dworu do np sklepu to musze zdjac szalik bo moge sie spocic. Obaiam sie ze to moga byc początki menopauzy.mam 38 lat i do tej pory regularne cykle chociaz ostatni byl o 3 dni krotszy.Troche sie tym wszystki martwię.dodam,ze jestem straszna panikarą jesli chodzi o zdrowie i nie tylko.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ciepło w czasie okresu

nie, to z pewnością nie menopauza. musiałabyś sie popytać mamy, w jakim wieku ona zaczynała menopauze.
Jestem o wiele młodsza od Ciebie, a mam tak samo.
i jeszcze więcej. Przed okresem, parę dni wcześniej potrafię z dwa razy w nocy wstać i się przebrać, bo jestem taka spocona, mokra koszulka, piżama. a nawet trzymając otwarta dłoń chwile na stole, zostawiam na jej powierzchni "kropelki" pary wodnej.
Przed okresem organizm gromadzi wodę, jeśli jej całkowicie nie wysiusiasz, to ją wypocisz smile
I nie jest to żaden zły objaw, a tym bardziej menopauzy. także jeśli cykl się skróci raz o te parę dni z rożnych powodów- dużo pracy, stres, tabletki, antybiotyki.
menopauzę powinno się rozważać, przy braku okresu, lub jeśli zaczyna ona być nieregularna ,  potem dopiero występują w ciągu dnia uderzenia gorąca, parę razy dziennie, przez dłuższy czas.
wiek 38 lat, to jeszcze nie ten czas smile

3

maskotek00 napisał/a:

nie, to z pewnością nie menopauza. musiałabyś sie popytać mamy, w jakim wieku ona zaczynała menopauze.
Jestem o wiele młodsza od Ciebie, a mam tak samo.
i jeszcze więcej. Przed okresem, parę dni wcześniej potrafię z dwa razy w nocy wstać i się przebrać, bo jestem taka spocona, mokra koszulka, piżama. a nawet trzymając otwarta dłoń chwile na stole, zostawiam na jej powierzchni "kropelki" pary wodnej.
Przed okresem organizm gromadzi wodę, jeśli jej całkowicie nie wysiusiasz, to ją wypocisz smile
I nie jest to żaden zły objaw, a tym bardziej menopauzy. także jeśli cykl się skróci raz o te parę dni z rożnych powodów- dużo pracy, stres, tabletki, antybiotyki.
menopauzę powinno się rozważać, przy braku okresu, lub jeśli zaczyna ona być nieregularna ,  potem dopiero występują w ciągu dnia uderzenia gorąca, parę razy dziennie, przez dłuższy czas. ( uderzenia gorąca do tego stopnia, że masz pot na czole, szyi)
wiek 38 lat, to jeszcze nie ten czas smile

4

dziękuje za odpowiedz:-) A zawsze tak miałaś w czasie okresu? mnie to martwi dlatego,ze zawsze to był taki jeden góra 2 cieplejsze dni i powiem szczerze ze jakoś nie zwracałam nigdy na to uwagi tylko cieszyłam się ze jest mi ciepło bo ja rasowy zmarzluch,kumpele cienkie bluzeczki a ja dodatkowo sweterek zawsze nosiłam lub żakiet bo a nóż zrobi się chłodniej i nie dam rady. Ale teraz jest tak prawie cały okres plus parę dni po okresie mniej więcej do polowy cyklu.i to mnie martwi.nie wiem moze poprawilo mi sie krążenie i nie  będę już na starość takim zmarzluchem:-) Teraz np w pokoju mam 21  stopni siedze sobie w pizamce ,szlafroczku,stopy mam gole i o dziwo są ciepłe.(jestem juz w 2 fazie cyklu ).
jak wyglądają te wybuchy gorąca w dzień?

5

a może w razie czego warto  zbadać hormony?
Nie, ja mam tak przed okresem. parę dni wcześniej, i wtedy wiem, że nadchodzi smile dodatkowo bolą łydki ( ale nie zawsze).
trwa to rożnie, czasem ustępuje wszytsko wraz z 1 dniem cyklu, a czasem, też trwa dłużej o te 2,3 dni.

menopauza średnio występuje po 45 roku życia ( chociaż ponoć jest to uwarunkowane genetycznie, stąd napisałam byś się zapytała w rodzinie kobiet jak to w ich przypadku było), i aby być już pewnym na początku , to trzeba przez co najmniej 12 miesięcy nie mieć okresu. Gdy w między czasie się pojawia okres, zaznaczam, że jest on bardzo nieregularny ( może występować co 3 miesiące nawet) jest bardzo obfity. spadek estrogenów wywołuje raz uczucie gorąca, lub zimna, zaburzenia snu, rozdrażnienie, spadek libido, suchość pochwy, także problemu tupu gastrologicznego , wzdęty brzuch, zaparcia. objawów jest sporo.
Z tego co pamiętam, z obserwacji, ( nie mojej osoby), to wybuchy gorąca są nagłe. ot tak, uczucie gorąca rozpala od środka, krople potu pojawiają się czole, twarzy, karku, dekolcie. W ciągu dnia, rzadziej w nocy. Jedynie kuracja hormonalna pomaga i łagodzi te objawy.

6

wiem,ze musze zbadac hormony.
Nie mam takich wybuchów gorąca ,ale czsami robi mi sietak gorąco w brzuchu ,na plecach ale nie poce sieprzy tym. ale nie wiem czy to nie ejst tez związane ze stresem.niestety sporo go mam na codzień.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » ciepło w czasie okresu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024