Poznalem dziewczyne, na poczatku bylo OK a teraz sie przestala odzywac - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznalem dziewczyne, na poczatku bylo OK a teraz sie przestala odzywac

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 86 ]

1 Ostatnio edytowany przez sebus (2014-12-07 02:46:58)

Temat: Poznalem dziewczyne, na poczatku bylo OK a teraz sie przestala odzywac

Witam wszystkie panie tego forum oraz panow.
Na poczatku chcial bym przeprosic za brak polskich znakow, poniewaz posiadam angielska wersje systemu i ich nie mam zawartych.
Nie wiedzialem do jakiego tematu wrzucic ow temat wiec mam nadzieje ze tutaj gdzie pisze wlasnie jest dobrze, ale do rzeczy:

Poznalem na pewnym portalu przyjmijmy dziewczyne o imieniu X. Jest to znany portal ale mniejsza z tym. Sam ja odnalazlem, napisalem, nasze pisanie zaczelo sie mniej wiecej tak od 8 listopada, na poczatku luzne rozmowy, ona mi odpisywala czasem po kilku dniach, ja tez nie zwracalem uwagi jednak bylem zainteresowany pisaniem ;(. Pewnego pieknego weekendu stalo sie tak ze sie spotkalismy jednoczesnie Online na tym portalu calkowicie przypadkowo, no i zaczelo sie... Pierwsza nasza rozmowa nas tak pochlonela ze pisalismy ze soba 8-9h nawet nie wiedzialem kiedy ten czas zlecial przy fajnych tematach... jakos tak wyskoczylem ni z tad ni z owad z propozycja luznego spaceru po 8h pisania, odmowila, oczywiscie przyjalem to do wiadomosci , na koniec podziekowalem ladnie za rozmowe i poszlismy spac. Nastepnego dnia identyko sytuacja, nie spodziewalem sie ze tak moze byc ale znowu sie spotkalismy i zaczelismy duzo pisac... minelo kolejne 9h, jednak podczas tej rozmowy zaskoczyla mnie, sama zaprosila mnie na spacer, widzialem ze byla bardzo mna zainteresowana po sposobie pisania, no i stalo sie, nastepnego dnia spotkanie, spacer 1 godzinny, porozmawialismy, popatrzelismy na siebie ogolnie nie bylo zle, wydawalo sie ze wpadlem jej w oko ;(. Na pozegnanie buziak ode mnie i czesc. W dniu spotkania po spotkaniu postanowilem jej nie przeszkadzac poniewaz miala troche wlasnych spraw z nauka itp do zalatwiania, mowie sobie ze pewnie odezwie sie nastepnego dnia jednak nie bylo zadnego sms-a, telefonu, wiadomosci na portalu od niej... W koncu nie wytrzymalem i postanowilem napisac od niej po 2 dniach co to sie dzieje z nia i napisala mi ze za bardzo nie ma czasu w tygodniu wchodzic na neta i ze jak cos to bedzie w weekend. Mamy weekend, dzis juz niedziela a ona sie nadal nie odzywa, w ubiegly piatek w godzinach wczesno-wieczornych napisalem do niej eska na ktorego mi nie odpisala, dzownilem tez wczoraj bo chcialem ja zaprosic na randke, wykonalem 2 telefony i nie odebrala... Uwazacie ze mam czekac czy dac sobie spokoj? Dziewczyna na prawde wydala sie sympatyczna/zainteresowana mna, wpadla mi w oko z wygladu i poczatkowej fazy znajomoscii jej humoru itp, chcial bym to kontynuowac ale ona nie daje znaku zycia sad

P.S - W wiadomosci do niej w ubiegla srode pisalem ze jezeli nie chce ze mna utrzymywac kontaktu to niech mi napisze wprost, jednak nic takiego nie mialo miejsca i wyjasnila mi, co sie dzieje z nia co mnie uspokoilo jednak teraz obrot o 180 stopni i nie wiem czy jest zajeta po prostu swoimi sprawami czy nie i czy ma mnie w dupie i czy sobie juz darowac czy poczekac te pare dni jednak jeszcze.

Z gory dziekuje za pomoc sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznalem dziewczyne, na poczatku bylo OK a teraz sie przestala odzywac

Wyrzuć ją z głowy teraz, już! Niestety nie zrobiłeś na niej wrażenia na spotkaniu. Po co ją całowałeś na dowidzenia?! Portale, wiadmo, trzebabyło wypic kawę i iśc do domu, dać jej pomyśleć czy chce się dalej z tobą komunikować. A tak, przegrałeś. Przykro mi. Temat jak dla mnie do zamknięcia tongue

3

9 godzin klepania wiadomości i tylko godzinny spacer? Coś tu nie halo. Jeśli już to powinnor być odwrotnie. Tymi wiadomościami znacząco pogorszyłeś swoją atrakcyjność.

Po drugie to po co ją męczyłeś smsami i telefonami skoro Cię olewała? Wyszedłeś na desperata. Znowu Twoja atrakcyjność poszła w dół.

Daj sobie spokój, ona po prostu nie jest Tobą zainteresowana. Na przyszłość radzę być mniej nachalnym. Dostajesz zlewke to dla Ciebie oznacza koniec relacji. Tymi wiadomościami i telefonami, które ona odrzuca sam siebie kastrujesz wink

4

"Wyrzuć ją z głowy teraz, już! Niestety nie zrobiłeś na niej wrażenia na spotkaniu. Po co ją całowałeś na dowidzenia?! Portale, wiadmo, trzebabyło wypic kawę i iśc do domu, dać jej pomyśleć czy chce się dalej z tobą komunikować. A tak, przegrałeś. Przykro mi. Temat jak dla mnie do zamknięcia"

Nie calowalem a dalem calusa w policzek, to wszystko. Spotkanie to ja skonczylem po okolo godzince.

Witcher napisał/a:

9 godzin klepania wiadomości i tylko godzinny spacer? Coś tu nie halo. Jeśli już to powinnor być odwrotnie. Tymi wiadomościami znacząco pogorszyłeś swoją atrakcyjność.

Po drugie to po co ją męczyłeś smsami i telefonami skoro Cię olewała? Wyszedłeś na desperata. Znowu Twoja atrakcyjność poszła w dół.

Daj sobie spokój, ona po prostu nie jest Tobą zainteresowana. Na przyszłość radzę być mniej nachalnym. Dostajesz zlewke to dla Ciebie oznacza koniec relacji. Tymi wiadomościami i telefonami, które ona odrzuca sam siebie kastrujesz wink

Wydaje mi sie ze niektorzy ludzie zaczynaja znajomosc od takich portali, czasem nawet pisza wiecej niz te 20h i sie spotykaja wiec tu chyba raczej nie o to chodzi, poza tym nie oddalem siebie calego na "tacy", staram sie byc tajemniczym chlopakiem zeby dziewczyna chciala mnie lepiej poznac i byc ciekawa jakim facetem jestem - to odnosnie portali.

Co do meczenia SMS-ami przez caly tydzien napisalem do niej az 5 smsow, Wow, skoro mi odpisala w srode to pomyslalem ze jest ok i ze mimo mojej notki o tym ze "Czy nie chce ze mna utrzymywac kontaktu juz?" odpisala to pomyslalem ze jednak jest dobrze i chce kontynuowac znajomosc ze mna, telefony wykonalem dwa i nic wiecej sie nie odzywalem, mysle ze zbytnio sie nie narzucalem, ja rozumiem narzucanie sie poprzez pisanie esow codziennie i dzwonienie z 4 razy po 4 razy pod rzad... Skoro piszesz ze nie jest mna zainteresowana to ja sie pytam w jaki sposob mysla dziewczyny? Przeciez prosilem ja o szczerosc w tym zeby powiedziala jezeli nie chce ze mna rozmawiac/pisac i bym to lepiej przetrwal a tak to sie mecze tylko bo nie wiem na czym stoje i smutny jestem tylko przez to, taka kobieca logika?. Glupota ;/.

5

Widocznie coś poszło nie tak na żywo. A może ona wyczuła, że chcesz się związać na stałe, a ona szuka czegoś innego? Różne powody. Może jest w związku, a rozmowa z Tobą to była taka odskocznia? Sytuacje są naprawdę różne, może być nawet tak że jej się spodobałeś, ale nie jest gotowa wchodzić w związek, bo może przeżywa poprzednie rozstanie, nikt Ci nie powie co w jej głowie siedzi.

Odpowiedź jednak jest prosta: należy sobie dać spokój.

6

Nie sposobałeś się jej fizycznie.

Gdyby na tym spotkaniu okazało sie, że w rzeczywistości wygląda gorzej niż na zdjęciu, ze cię  nie pociąga to co?Napisałbyś jej wieczorem "Sorry, ale jesteś brzydka i nie chcę się z tobą więcej spotykać"?

Jesteśmy nauczeni, ze nie mozna nikogo dyskryminować za wygląd, nie można grubasowi powiedzieć, ze jest gruby, garbatemu, ze ma garba ani chudemu, ze jest za chudy. Więc kiedy stajemy twarzą w twarz z kimś, kto nam się nie podoba nie jesteśmy w stanie się do tego przyznać, bo to jest niepoprawne politycznie. no i wtedy następuje milczenie...

7

Widocznie coś poszło nie tak na żywo. A może ona wyczuła, że chcesz się związać na stałe, a ona szuka czegoś innego? Różne powody. Może jest w związku, a rozmowa z Tobą to była taka odskocznia? Sytuacje są naprawdę różne, może być nawet tak że jej się spodobałeś, ale nie jest gotowa wchodzić w związek, bo może przeżywa poprzednie rozstanie, nikt Ci nie powie co w jej głowie siedzi.

Odpowiedź jednak jest prosta: należy sobie dać spokój.

Z tego co mi mowila to jest gotowa na kolejny zwiazek i mowila ze pare miesiecy samej to za dlugo...

Iceni napisał/a:

Nie sposobałeś się jej fizycznie.

Gdyby na tym spotkaniu okazało sie, że w rzeczywistości wygląda gorzej niż na zdjęciu, ze cię  nie pociąga to co?Napisałbyś jej wieczorem "Sorry, ale jesteś brzydka i nie chcę się z tobą więcej spotykać"?

Jesteśmy nauczeni, ze nie mozna nikogo dyskryminować za wygląd, nie można grubasowi powiedzieć, ze jest gruby, garbatemu, ze ma garba ani chudemu, ze jest za chudy. Więc kiedy stajemy twarzą w twarz z kimś, kto nam się nie podoba nie jesteśmy w stanie się do tego przyznać, bo to jest niepoprawne politycznie. no i wtedy następuje milczenie...

Ogolnie mi sie Ona spodobala, na moj temat tez nie mowila nic zlego, w sumie ja jestem takim facetem ktoremu nie zalezy na wygladzie buzki czy nog czy pupy i brzucha, ja chce madra kobiete do zycia i do bycia razem...

Zobaczymy co bedzie dalej, dzieki za odpowiedzi.

8

sebus napisał/a:

W wiadomosci do niej w ubiegla srode pisalem ze jezeli nie chce ze mna utrzymywac kontaktu to niech mi napisze wprost, jednak nic takiego nie mialo miejsca

Naprawdę mało kto ma odwagę (nawet przez internet) powiedzieć, że nic z tego nie będzie. Znam wiele przypadków, takich jak nagłe zerwanie kontaktu, albo grzecznościowe jego utrzymywanie (ale bez przesady).

9

Harper'sBazaar napisał/a:
sebus napisał/a:

W wiadomosci do niej w ubiegla srode pisalem ze jezeli nie chce ze mna utrzymywac kontaktu to niech mi napisze wprost, jednak nic takiego nie mialo miejsca

Naprawdę mało kto ma odwagę (nawet przez internet) powiedzieć, że nic z tego nie będzie. Znam wiele przypadków, takich jak nagłe zerwanie kontaktu, albo grzecznościowe jego utrzymywanie (ale bez przesady).

Nie nawidze takich sytuacji wlasnie... Wole najgorsza prawde od zycia w niepewnosci, ehh..

10

No możesz sobie woleć, ale kobieta nie powie wprost że nie chce kontynuować znajomości.
Więc nie zajmuj się tym co ona powiedziała, tylko napawaj faktem, że Cię olała co jest jednoznaczne.

11 Ostatnio edytowany przez sebus (2014-12-07 14:49:57)

pitagoras napisał/a:

No możesz sobie woleć, ale kobieta nie powie wprost że nie chce kontynuować znajomości.
Więc nie zajmuj się tym co ona powiedziała, tylko napawaj faktem, że Cię olała co jest jednoznaczne.

Nie rozumiem myslenia kobiet, najlepiej zostawic faceta w kropce i niech sie martwi... po prostu brak slow... jakie to PUSTE ;o

12

Nie masz go rozumieć, wystarczy przyjąć do wiadomości że tak jest.
Puste jest oczekiwać, że inni będą się zachowywać tak jak Ty byś chciał.Kobiety są jakie są, ma to swoje wady i uroki.

13

Jeden, jedyny raz powiedziałam facetowi, że nie jest w moim typie. Miał taką minę, że po 15 latach ją pamiętam. Do tego idiotyczne pytania: "ale dlaczego?", "a co mam zrobić, żebym był?", "naprawdę nie ma szansy, że ci się spodobam?". Nigdy więcej! Wszelkie inne znajomości kończyłam oziębieniem kontaktów - aż się sami domyślili.

14

sebus napisał/a:
pitagoras napisał/a:

Nie rozumiem myslenia kobiet, najlepiej zostawic faceta w kropce i niech sie martwi... po prostu brak slow... jakie to PUSTE ;o

Nie no... bo oczywiście FACECI to wszystko tłumacza na koniec... po prostu brak slow... jakie to zalosne;o

15

Vinnga, ale zdarzają się też tacy, którzy "biorą to na klatę" wink Ja miałam tak dwa razy, choć w jednym przypadku była późniejsza próba odnowienia kontaktu (prawdopodobnie było to spowodowane moimi wcześniejszymi słowami, że "może gdybyśmy spotkali się w innym czasie to coś by z tego było"). Ale fakt, spotkać się z kimś po to, żeby powiedzieć mu, że nic z tego nie będzie (i czasami przecież trudno to uargumentować, takie rzeczy się czuje) nie należy do najprzyjemniejszych wink

16

Ja każdej kobiecie, która mi się podoba, na dzień dobry mówię, że nie jest w moim typie.I mam gwarancję, że przez miesiąc będzie mi udowadniać, że jednak jest:D

17

Iceni, fakt, ja już kilka razy przerobiłam taki scenariusz big_smile Raz facet miał, uwaga - "zasadniczo swoją ex", którą oczywiście zostawi (jak można zostawić swoją byłą?), ale nie teraz bo był pogrzeb babci albo awaria wodociągów. Kiedy powiedziałam, że w takim razie wolałabym się nie spotykać i ograniczyć kontakt do absolutnego minimum to był wielce oburzony, a kilka tygodni później zablokował mnie na czymkolwiek się dało (mimo, że już nie rozmawialiśmy) wink Inny przepadł nagle (ale żyje - z Fejsbuka mnie nie wyrzucił a dodaje posty), i to w trakcie zapraszania mnie do kina big_smile

18

Iceni napisał/a:
sebus napisał/a:
pitagoras napisał/a:

Nie no... bo oczywiście FACECI to wszystko tłumacza na koniec... po prostu brak slow... jakie to zalosne;o

Owszem, ja odmowilem 3 dziewczynom, powiedzialem prawde... nie wolno wrzucac wszystkich do jednego worka dlatego dla mnie takie zachowanie jest zalosne.

19 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-12-07 15:15:05)

Znaczy się jak nie dostaniesz informacji wprost to nie zakumasz?

...jak to było z tym pitagorasowym strzeleniem w ryj?

20

sebus napisał/a:

sebus napisał/a:

Owszem, ja odmowilem 3 dziewczynom, powiedzialem prawde... nie wolno wrzucac wszystkich do jednego worka dlatego dla mnie takie zachowanie jest zalosne.

No właśnie, nie wolno wrzucać wszystkich do jednego worka tongue

edit:

Iceni napisał/a:

w wolnym przytoczeniu: "jeśli ktoś cię strzeli w ryj to pojmiesz, że cię nie lubi czy musi ci to powiedzieć"

21

Znaczy się jak nie dostaniesz informacji wprost to nie zakumasz?

Chyba jakis staroswiecki jestem ale uwazam ze ludzie po to maja mozg i jezyki i usta zeby mowic/rozmawiac. Ew jak nie chca rozmawiac to w dzisiejszych czasach mamy SMS-y itp...

vinnga napisał/a:
sebus napisał/a:

sebus napisał/a:

No właśnie, nie wolno wrzucać wszystkich do jednego worka tongue

edit:

Iceni napisał/a:

w wolnym przytoczeniu: "jeśli ktoś cię strzeli w ryj to pojmiesz, że cię nie lubi czy musi ci to powiedzieć"

Nie wolno wrzucac, nie wrzucam wszystkich kobiet ale wiekszosc pewnie taka jest/bedzie.

22

Autorze, a jak TY się zachowujesz jak nie jesteś kimś zainteresowany? Olewasz go? No właśnie. A jak się czujesz, jak ta osoba, którą zainteresowany nie jesteś Ci się narzuca i wypisuje? Denerwujesz się i TYM BARDZIEJ nie chcesz z nią kontynuować znajomości. Zachowuj się tak dalej a się skończy, że laska Cię poblokuje gdzie się da i może wtedy się ogarniesz ze swoim zachowaniem.

23

kejter napisał/a:

Autorze, a jak TY się zachowujesz jak nie jesteś kimś zainteresowany? Olewasz go? No właśnie. A jak się czujesz, jak ta osoba, którą zainteresowany nie jesteś Ci się narzuca i wypisuje? Denerwujesz się i TYM BARDZIEJ nie chcesz z nią kontynuować znajomości. Zachowuj się tak dalej a się skończy, że laska Cię poblokuje gdzie się da i może wtedy się ogarniesz ze swoim zachowaniem.

Nie, nie olewam, jezeli nie mam mozliwosci sie spotkania to pisze w esku po prostu szczerze albo w jakis inny sposob. Nie pisze nic do niej, nie narzucam sie, widze po prostu ze to nie ma najmniejszego sensu, ja juz wykazalem sie zainteresowaniem a ona prawdopodobnie ma to w 4 literach ze sie tak wyraze.

Pozdrawiam

24 Ostatnio edytowany przez Max901 (2014-12-07 16:02:35)

Autorze, tak po prostu jest i tyle. Musisz się z tym pogodzić. Tylko w tanich serialach albo kiczowatych komediach romantycznych ludzie ze soba tak rozmawiają o wszystkim itd. Zapomnij o niej.

25

Ja się niestety nie dziwię, że kobiety nie mają odwagi mówić Panom wprost o co chodzi, bo wtedy mogą się tak uczepić sad. Ich ego spada i to "wina" kobiety, że Jej się nie spodobał.
Są zarówno mężczyźni i kobiety, którzy umieją zachować się fair. Sama taka jestem. Na początku nigdy jeszcze kogoś nie skreśliłam, ale po paru spotkaniach podejmowałam co dalej. A co mnie spotykało zachowania odrzuconych Panów rodem z  brazylijskiej telenoweli...
Więc Wy święci też nie jesteście tongue.

26 Ostatnio edytowany przez sebus (2014-12-07 20:12:51)

Nektarynka53 napisał/a:

Ja się niestety nie dziwię, że kobiety nie mają odwagi mówić Panom wprost o co chodzi, bo wtedy mogą się tak uczepić sad. Ich ego spada i to "wina" kobiety, że Jej się nie spodobał.
Są zarówno mężczyźni i kobiety, którzy umieją zachować się fair. Sama taka jestem. Na początku nigdy jeszcze kogoś nie skreśliłam, ale po paru spotkaniach podejmowałam co dalej. A co mnie spotykało zachowania odrzuconych Panów rodem z  brazylijskiej telenoweli...

Niestety to dziala w dwie strony ale jak mowie, nie wrzucam wszystkich kobiet do jednego powiedzmy tzw "zlego worka" wink

Sytuacja patowa, dziewczyna przyjela ode mnie zaproszenie na FB kilka godzin temu ktore wyslalem kilka dni temu jednak nic sie nie odezwala ani na telefon ani na fb ani na portalu na ktorym ja poznalem... Troche to bez sensu ;/. O co chodzi?

27

sebus napisał/a:

O co chodzi?

No nie rozumiesz Człowieku że laska ma Cie gdzieś???
O co jeszcze ma chodzić?
Jaka sytuacja patowa, jakie dylematy masz?
Wszystko jasne jak cholera.

28

sebus napisał/a:
Nektarynka53 napisał/a:

Niestety to dziala w dwie strony ale jak mowie, nie wrzucam wszystkich kobiet do jednego powiedzmy tzw "zlego worka" wink

Sytuacja patowa, dziewczyna przyjela ode mnie zaproszenie na FB kilka godzin temu ktore wyslalem kilka dni temu jednak nic sie nie odezwala ani na telefon ani na fb ani na portalu na ktorym ja poznalem... Troche to bez sensu ;/. O co chodzi?

No niestety w dość niemiły sposób pokazała, że nic z tego nie będzie. Ale nie wiem z drugiej strony dlaczego tak to przeżywasz. Jak teraz nagle się odezwie będziesz zadowolony?

29

Lepiej żeby się nie odzywała, bo najlepszy w takiej sytuacji jest brak kontaktu

30

sebus czy ona musi wysylac wiadomosc Spier... zebys zrozumial ze ona nie jest zainteresowana? Cywilizowani ludzie lapia takie proste znaki jak urwanie kontaktu.

31 Ostatnio edytowany przez sebus (2014-12-08 14:55:40)

"Lepiej żeby się nie odzywała, bo najlepszy w takiej sytuacji jest brak kontaktu" - tutaj wlasnie tego zbytnio nie rozumiem, jak by nie bylo to przyjela moje zaproszenie na FB, jednak nic sie nie odezwala, po prostu nie rozumiem tego, dla mnie na logike skoro by nie chciala miec ze mna kontaktu to by w ogole nie przyjela zaproszenia ode mnie na FB bo po co przeciez? To kompletny bezsens, nic sie nie trzyma kupy... A moze Ona ma jakies problemy ze teraz sie nie odzywa po prostu? Nie wiem, moze jeszcze jakos delikatnie wybadac sytuacje? Sprobowac? Poradzcie cos, moze ona czeka na jeszcze jakas probe kontaku ode mnie... Tylko czy to bedzie taktowne jak zadzwonie jeszcze raz?

Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za odpowiedzi.

32 Ostatnio edytowany przez rossanka (2014-12-08 15:01:00)

posluchaj rady starszej forumowiczki,,:daj sobie z nią spokój.Dodanie Cie do znajomych na FB czy NK czy gdzie tam jeszcze kompletnie nic nie znaczy.
Wymiana numerów telefonów tez nic nie znaczy wierz mi.
Nie wkrecsj się myślami,ze ona jest zajęta,nie ma teraz czasu itd.Ona nie jest zainteresowana.
Edit
Dobrze,zadzwon,ale zakład,źe ona albo nie będzie odbierać,albo się wykreci od spotkania.
Ale jeżeli ma Ci to potwierdzić,ze nie to znaczy nie,to dzwon.

33

Tak, przyjęła zaproszenie na FB, bo chce z tobą chodzić. Tak jak z połową FB big_smile

Masakra..Mam takiego kolegę (nieważne skąd), którego przyjęłam na fb - z grzeczności też, bo się widzieliśmy..on co jakiś czas gdzieś mnie zaprasza i nie potrafi zakumać, że brak odp. oznacza NIE, bo "nie" wprost też nie kumał wcześniej. Teraz nawet nie odpowiadam, bo wiem, że on to bierze za zachętę do dalszych starań.

Jesteś taka właśnie mękołą.
Także dzwoń, "walcz" dalej, aż ona na widok twojego avatara na fb albo dźwięku tel. będzie miała odruch wymiotny.
Dobrze ci idzie.

Tak, kocha cię tylko się wstydzi i czeka na twój ruch. big_smile

34

Niektorzy przyjmuja zaproszenia odruchowo, nawet nie zastanawiajac sie od kogo.
Niektorzy przyjmuja wszystkie zaproszenia, bo sadza, ze odrzucajac uraza w ten sposob zapraszajacego, a nie chca byc postrzegani jako chamy/suki tongue

Dodanie kontaktu naprawde o NICZYM nie swiadczy.

ZABLOKOWANIE  natomiast to juz wyrazny sygnal big_smile

35

No właśnie,dlaczego wielu meżczyznom nawet tym starszym(jak ja big_smile)wydaje się,ze wymiana numerów telefonów cos znaczy?Nic nie znaczy,poza tym,ze zakłada się ze druga osoba jest w miarę bezpieczna (nie jest psychopata) i jest to tylko kontakt z nią(bo jak ja poinformować np o zmianie planów w wypadkach losowych?).Nie rozumiem dlaczego niektórzy tego nie rozumieją.

36

sebus napisał/a:

moze ona czeka na jeszcze jakas probe kontaku ode mnie... Tylko czy to bedzie taktowne jak zadzwonie jeszcze raz?

Haha big_smile
tak tak, na pewno wpatruje się w non stop w telefon, wyczekując wiadomości od Ciebie, od czasu do czasu wycierając łzy z tęsknoty za Tobą big_smile

Daj sobie spokój z tymi pseudoanalizami co ona chce, co ona myśli itd, to do niczego nie prowadzi.

Tym bardziej do niej nie dzwoń, no chyba, że chcesz jej usilnie podać jaja na tacy big_smile

37 Ostatnio edytowany przez enya (2014-12-08 16:56:46)

Do autora wątku!

My kobiety jesteśmy niezrozumiałe? Myślę, że to kwestia indywidualna, a nie uzależniona od płci. Zresztą Wy faceci też zachowujecie się identycznie...

Ostatnio byłam na spotkaniu z gościem z netu, też podobnie jak Ty wydawał się być zainteresowany. Podobnie zakończył spotkanie z pozytywnym akcentem wink. Potem dostałam od niego  sms, sugestie co do kolejnego spotkania się. Miał się odezwać i co? Jakoś tak zleciało i gosciu milczy. Też mogłabym zapytać po co ta ściema z jego strony, że się odezwie, że chce się jeszcze spotkać.

Tak też to nie ta Twoja panna jest dziwna tylko niektórzy ludzie nie wiedzą czego chcą, nie potrafią być szczerzy i jasno komunikować swoich intencji.
Rozumiem Cię, takie zachowanie jest irytujące, szczególnie kiedy ktoś się zaangażuje, a ta druga strona nas olewa. Zresztą jak dla mnie niezależnie, czy jest zaangażowanie, czy nie takie "udawanie czegoś", kłamanie, unikanie to zwykły brak szacunku do drugiej osoby - nie traktowanie jej serio jako osoby, tylko tak trochę przedmiotowo. Ja jestem za stawianiem sprawy jasno, co komu szkodzi napisać sms w stylu "fajnie było Cię poznać ale myśle, że z tego i tak nic nie będzie, powodzenia". Przynajmniej sprawa jest jasna, nikt się nie łudzi i nie marnuje czasu, ani energii na zastanowianie się, na czekanie, robienie sobie nadziei.

Napisałam to wyżej w odniesieniu do ich spotkania, i tego co po spotkaniu, czyli sms-ów, braku kontaktu, konkretów. Nie pisałam tego w odniesieniu do facebook - przejmowanie się zaproszeniami, czy ich brakiem na facebook'u to dziecinada.

38

enya napisał/a:

Do autora wątku!

My kobiety jesteśmy niezrozumiałe? Myślę, że to kwestia indywidualna, a nie uzależniona od płci. Zresztą Wy faceci też zachowujecie się identycznie...

Ostatnio byłam na spotkaniu z gościem z netu, też podobnie jak Ty wydawał się być zainteresowany. Podobnie zakończył spotkanie z pozytywnym akcentem wink. Potem dostałam od niego  sms, sugestie co do kolejnego spotkania się. Miał się odezwać i co? Jakoś tak zleciało i gosciu milczy. Też mogłabym zapytać po co ta ściema z jego strony, że się odezwie, że chce się jeszcze spotkać.

Tak też to nie ta Twoja panna jest dziwna tylko niektórzy ludzie nie wiedzą czego chcą, nie potrafią być szczerzy i jasno komunikować swoich intencji.
Rozumiem Cię, takie zachowanie jest irytujące, szczególnie kiedy ktoś się zaangażuje, a ta druga strona nas olewa. Zresztą jak dla mnie niezależnie, czy jest zaangażowanie, czy nie takie "udawanie czegoś", kłamanie, unikanie to zwykły brak szacunku do drugiej osoby - nie traktowanie jej serio jako osoby, tylko tak trochę przedmiotowo. Ja jestem za stawianiem sprawy jasno, co komu szkodzi napisać sms w stylu "fajnie było Cię poznać ale myśle, że z tego i tak nic nie będzie, powodzenia". Przynajmniej sprawa jest jasna, nikt się nie łudzi i nie marnuje czasu, ani energii na zastanowianie się, na czekanie, robienie sobie nadziei.

Napisałam to wyżej w odniesieniu do ich spotkania, i tego co po spotkaniu, czyli sms-ów, braku kontaktu, konkretów. Nie pisałam tego w odniesieniu do facebook - przejmowanie się zaproszeniami, czy ich brakiem na facebook'u to dziecinada.

No w koncu ktos cos napisal konkretnego/madrego, masz takie samo podejscie jak ja i chociaz dobrze ze Ty jedyna mnie rozumiesz.

P.S - Wspolczuje tego ze facet sie nie odezwal...

39

Ja przez pewien czas spotykałam się z takim męczydupą wink po jakichś 6 miesiącach zdecydowałam się zakończyć związek. Wprost. Bez ściemy. Bez unikania, nieodbierania telefonów itd. Ale do czasu. Bo do niego nie docierało, że z nim nie chcę być. Chciał o nas "walczyć"... A dlaczgo nie chcesz ze mną byc? jeszcze mnie nawet dobrze nie poznałaś... daj mi szansę, dlaczego nie chcesz, dlaczego taka jesteś. Mówiłam, że nie i już, nie jest w moim typie, nie podoba mi się. Raz nawet w złości kazałam mu się odpier... Nie zrozumiał. Znów "a czemu, a dlaczego, a spróbujmy".
Skończyło się zablokowaniem go na skype'ach, facebookach itp i zmianie numeru telefonu.

To taki przykład, że to niby my, kobiety, jesteśmy dziwne.

Niektórzy po prostu nie rozumieją nawet najprostszych przekazów.

40

Witam
Ja podobnie się czuję. Poznałem na portalu miłą i konkretną dziewczynę. Potem przeszliśmy na kontakt telefoniczny. Rozmawiałem z nią trzy albo cztery razy, krótko. Poza tym SMSY. Prawie miesiąc pisałem z nią. Trochę mnie wzięło, spodobała mi się na tyle, że napisałem jej nieco więcej niż powinienem.Nadmienię, że jestem w związku, a ona szuka kogoś z "kręgosłupem moralnym".
Poinfomowalem ją, że się rozchodze z żoną. Ona także pytała, czy moja połówka wie o tym. Napisała do mnie wiersz, taki zmysłowy.
A kiedy ja napisałem jej szczerze, co czuję, odpisala nagle, że ma nadzieję, że to nie do niej. Że się nie znamy. To prawda niestety. Poza tym dzieli nas kilkaset km.
Na mojego SMS odpisala" nie ten czas". I jak tu żyć?
Dodam, że bardzo mnie korci napisanie do niej SMSA, a najlepiej jakbym zadzwonił. Tylko nie chcę niczego popsuć jeszcze bardziej. Nie chcę się narzucać.
Jak myślicie, czy ona ma na myśli, że ten właściwy czas kiedyś nadejdzie?

41

Właściwy czas nadejdzie po Twoim rozwodzie.

42

Jacenty dzięki za celny komentarz. Martwi mnie tylko , że to potrwa. Oby nie zapomniała .

43

CatLady napisał/a:

Ja przez pewien czas spotykałam się z takim męczydupą wink po jakichś 6 miesiącach zdecydowałam się zakończyć związek. Wprost. Bez ściemy. Bez unikania, nieodbierania telefonów itd. Ale do czasu. Bo do niego nie docierało, że z nim nie chcę być. Chciał o nas "walczyć"... A dlaczgo nie chcesz ze mną byc? jeszcze mnie nawet dobrze nie poznałaś... daj mi szansę, dlaczego nie chcesz, dlaczego taka jesteś. Mówiłam, że nie i już, nie jest w moim typie, nie podoba mi się. Raz nawet w złości kazałam mu się odpier... Nie zrozumiał. Znów "a czemu, a dlaczego, a spróbujmy".
Skończyło się zablokowaniem go na skype'ach, facebookach itp i zmianie numeru telefonu.

To taki przykład, że to niby my, kobiety, jesteśmy dziwne.

Niektórzy po prostu nie rozumieją nawet najprostszych przekazów.

A nie jestescie ? Pół roku spotykałąś się z gościem, który nie jest w Twoim typie i Ci się nie podobał ?

44

oficer -- zobacz na sytuację z jej perspektywy... flirt przez SMS-a, ledwie się znacie, mieszkacie na drugim końcu świata, jesteś żonaty... Zafascynowała się, potem poszła po rozum do głowy i koniec. Jeśli jesteście sobie pisani, to będziecie razem bez względu czy za rok, dwa czy pięć. A jeśli nie to rozwiedź się z żoną, a znajdziesz (może) inną dziewczynę z którą się zestarzejesz.

45

Gary
Nie mieszkamy na dwóch krańcach Polski. Z tego co napisałaś czerpię nadzieję, że nawet gdyby upłynął rok, ona będzie zainteresowana poznaniem mnie. Na ogół pisała mi w stylu " na chwilę obecną nie", albo" nie przekonujesz mnie". Ja jestem bardzo zajętym człowiekiem na codzień, z tego co ona pisała, to również nie traci czasu na głupoty. I to pozwala mi sądzić, że być może coś z tego będzie. Z moim charakterem trudno mi tak zostawić ten niedopowiedziany zwrot " nie ten czas". Chciałbym coś ustalić, wytłumaczyć,ale zdaję sobie sprawę, że nie mam argumentów. Dlatego postanowiłem nie pisać i nie dzwonić do niej. Jeżeli czas leczy wszystko, to z pewnością będę miał okazję to zrobić. Dodam, że ona konkretnie ze mną rozmawiała, ustaliliśmy kilka tematów do omówienia przy innej okazji. Jest osobą honorową i nie rzuca słów na wiatr. Nie znam jej, ale o tym jestem przekonany na 100% bo mam dowody.

46

Witajcie
Temat jakby wyczerpany. Trochę czasu minęło, ale to nie przynosi ulgi. Dzisiaj mija miesiąc, odkąd ostatni raz kontaktowalem się z Jagodą.
Ogarnia mnie zwątpienie, czy ta cisza i przerwa w relacji w ogóle się skończy. Dodam, że nadal powstrzymuję się przed jakimkolwiek pisaniem, dzwonieniem. Bo co mam Jej zaoferować...
Żyję w swoim tempie, nie myślę obsesyjnie o Niej, ale czuję, że nadszedł u mnie kryzys. To wbrew naturze.

47

oficer91 napisał/a:

Witajcie
Temat jakby wyczerpany. Trochę czasu minęło, ale to nie przynosi ulgi. Dzisiaj mija miesiąc, odkąd ostatni raz kontaktowalem się z Jagodą.
Ogarnia mnie zwątpienie, czy ta cisza i przerwa w relacji w ogóle się skończy. Dodam, że nadal powstrzymuję się przed jakimkolwiek pisaniem, dzwonieniem. Bo co mam Jej zaoferować...
Żyję w swoim tempie, nie myślę obsesyjnie o Niej, ale czuję, że nadszedł u mnie kryzys. To wbrew naturze.

Wiesz, ja bym się jednak delikatnie przypomniała smile Jakieś pozdrowienia czy zapytanie, co słychać... Do stracenia i tak nic nie masz.

48 Ostatnio edytowany przez odlotowy (2016-05-26 22:45:56)

oficer91 napisał/a:

Witajcie

Człowieku co ty piszesz? Kryzys? Wbrew naturze?
Zacznę od tego, że byłeś bardzo needy i samym tym zepsułeś. Czytałem wątek dokładnie i zapewne będziesz miał problem z tym aby przyjąć pewne rzeczy do wiadomości ale zamiast brać się w garść bo generalnie nic nie straciłeś, zachowujesz się jak koleś po zakończeniu 10-letniego związku, z którego masz dwójkę dzieci. Ogarnij się i tyle. Przerwa w relacji? Jakiej relacji? To, że przegadałeś z nią na jakimś portalu nic nie znaczy i nie ma znaczenia. Równie dobrze mogła jednocześnie rozmawiać z kimś innym w tym samym czasie. Nie pykło i tyle. Idź do przodu. Jej tłumaczenia są oczywiście żenujące i każdy myślący facet od razu kapuje o co chodzi. Nie ma czasu? Ciekawe czy tylko dla Ciebie? Ma dużo obowiązków? A co takiego miała poważnego do robienia? Zrozum, że nie byłeś jej targetem i gdyby była Tobą zainteresowana sama ciągnęła by do Ciebie.

Jak to faceci mówią - nie ta, to następna, więc tą porzuć i bierz się za następną.

49

Piegowata'76 napisał/a:
oficer91 napisał/a:

Witajcie

Wiesz, ja bym się jednak delikatnie przypomniała smile Jakieś pozdrowienia czy zapytanie, co słychać... Do stracenia i tak nic nie masz.

No przecież On ma Żonę, to jak ma się odzywać do innej Babki?

A co do tamtej Kobiety, moim zdaniem była fair, dowiedziała się, że ma Żonę to dała sobie spokój. Moim zdaniem pokrętnie zakomunikowała Mu, że jak się rozwiedzie to ma się do Niej odezwać.

50

Krejzolka82
Dokładnie tak myślę. Czekanie sprawia ból, ale nic więcej nie da się teraz zrobić. Wyprowadzilem się od żony, czekamy na sprawę rozwodową. Na pewno nie odezwę się do Jagody do czasu aż będę po. Im więcej czasu mija, tym bardziej mam mieszane uczucia. Nigdy nie byłem w takiej sytuacji, a jeśli byłem to wieki temu.

odlotowy
Bardzo dziękuję za opinię. Ta kobieta to nie jakaś 18 tka, jest singielką, ma odpowiedzialną pracę, więc doskonale rozumiem, że nie chce tracić czasu na zajętego póki co faceta. Czy ja się rozsypalem? Nie. Napisałem, że mam co robić, w chwilach poza pracą walczę, realizuję cele, które sobie wyznaczam. To nie jest wpływ destrukcyjny na moje życie. Przyjąłem do wiadomości wszystko, co mi Jagoda mówiła i pisała. Sądzę, że okazuje jej szacunek , gdy nie kontaktuje się natrętnie. Nie mam Jej nic na chwilę obecną do zaoferowania. Przecież nie zaproszę jej na spotkanie, gdyż jeszcze oficjalnie jestem w związku.

51

Jacenty, Gary, odlotowy dzięki za komentarze. Dociera do mnie jednak, że to koniec, nie ma się co łudzić. Piegowata dziękuję, przypomniałem się mimo wszystko. I co? I nic, cisza. Ani nie odbiera, ani nie odpisuje. Cóż temat zamknięty.
Pozdrawiam

52 Ostatnio edytowany przez oficer91 (2016-05-29 23:56:21)

Krejzolka82
Jednak nie to miała na myśli. Pokretnie napisała, ale to chyba oznaczało, że mam nie kontaktować się. Nie odbiera telefonów. Zadzwoniłem wczoraj, ale pomyślałam że zbyt późno było i nie mogła odebrać. Dzisiaj jeszcze raz dzwoniłem i nic. Napisałem SMS i cisza.
Zatem Ciao Bambino, The End.
Pozdrawiam

53

oficer91 napisał/a:

Jacenty, Gary, odlotowy dzięki za komentarze. Dociera do mnie jednak, że to koniec, nie ma się co łudzić. Piegowata dziękuję, przypomniałem się mimo wszystko. I co? I nic, cisza. Ani nie odbiera, ani nie odpisuje. Cóż temat zamknięty.
Pozdrawiam

I po co Ci było to przypomnienie o sobie???

Według mnie, nie jesteś konsekwentny.

54

Krejzolka82 to i tak już nie ma znaczenia po co, dlaczego itp. Ale przynajmniej wiem o co chodzi.

55

oficer91 napisał/a:

Krejzolka82 to i tak już nie ma znaczenia po co, dlaczego itp. Ale przynajmniej wiem o co chodzi.

O to chodzi, że dalej masz Żonę.

Mam nadzieję, że coś Cię to czegoś nauczyło.

56

Krejzolka82
W tej materii niestety, jeszcze nie nastąpiło zakończenie. Owszem mam Żonę, na papierze.

57

oficer91 napisał/a:

Krejzolka82
W tej materii niestety, jeszcze nie nastąpiło zakończenie. Owszem mam Żonę, na papierze.

Nieistotne czy na papierze czy w łóżku, istotne, że masz.

58

Czyli co mam myśleć o braku odpowiedzi z jej strony? Teraz już mam całkowicie zamazany obraz. Mieć jeszcze nadzieję? Kolejny miesiąc czekać? Dwa? Pewnie już mnie wykasowala z telefonu.

59

oficer91 napisał/a:

Czyli co mam myśleć o braku odpowiedzi z jej strony? Teraz już mam całkowicie zamazany obraz. Mieć jeszcze nadzieję? Kolejny miesiąc czekać? Dwa? Pewnie już mnie wykasowala z telefonu.

Nic nie myśleć.
Po prostu zastanów się najpierw, jak znowu zechce Cię się "amorować" z inną babką, mając Żonę.
I nie ważne czy na papierze czy w łóżku.

60

Przykro mi to mowic ale ta dziewczyna najwidoczniej nie jest zainteresowana Toba. Wyglada na to ze byla zainteresowana ale moze ten pocalunek stal sie za szybko? Teraz bedzie cie unikac bo widzi ze jestes zainteresowany jej osoba a ona Twoja juz chyba nie sad Ale glowa do gory. Skoro nie ta, to bedzie inna-lepsza! smile

61

Jacenty89 napisał/a:

Właściwy czas nadejdzie po Twoim rozwodzie.

Zgadzam sie z tym!

62

Dzisiaj też cisza, zatem daję na luz. Na jakiś czas, wydawało mi się, że miesiąc to wystarczy. Myliłem się. Teraz poczekam dłużej. Lato idzie, może kogoś spontanicznie poznam. Tylko już nie przez neta, bo to niepewne.

63

64 Ostatnio edytowany przez CatLady (2016-05-30 13:04:34)

DiMatteo napisał/a:

A nie jestescie ? Pół roku spotykałąś się z gościem, który nie jest w Twoim typie i Ci się nie podobał ?

Pół roku to był taki łączny czas. To był związek na odległość, wiec widywaliśmy się, z tego, co pamiętam, tak raz na miesiąc na kilka dni, tu weekend, tu trochę wolnego. Gdyby policzyć tylko te dni, w które się fizycznie widzieliśmy to wyszły by może 2 miesiące. Reszta online.

A koleś zrobił dramat jakbym go porzuciła po 10 latach małżeństwa.

65

Jednak warto było się przypomnieć

Posty [ 1 do 65 z 86 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznalem dziewczyne, na poczatku bylo OK a teraz sie przestala odzywac

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024