Facet mieszkający z rodzicami - dlaczego kobiety takiego skreślają ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet mieszkający z rodzicami - dlaczego kobiety takiego skreślają ?

Strony 1 2 3 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 417 ]

Temat: Facet mieszkający z rodzicami - dlaczego kobiety takiego skreślają ?

Był tu kiedyś pokrewny post, ale nie do końca. Z moich obserwacji wynika, że facet który ma powiedzmy 28-32 lata który mieszka z rodzicami jest praktycznie od razu skreślany przez kobiety. Zastanawiam się dlaczego ? Nie chodzi mi o sytuację, kiedy jest on pasożytem i mamusia mu pierze i gotuje a on się nawet nie dokłada do czynszu tylko o takiego, który w tej chwili nie widzi sensu wynajmować mieszkania czy też dzielić go z obcymi ludźmi jak może mieszkać w domu rodzinnym płacąc rachunki, gotując sobie i piorąc, póki np. nie pozna odpowiedniej partnerki. A to wygląda tak, że koło się zamyka i nie pozna partnerki bo ta już go skreśla jako maminsynka lub też gołodupca, co go na mieszkanie nie stać. Czy każda kobieta przed trzydziestką lub trochę po ma swoje mieszkanie ? Dla mnie osobiście nie jest to powód do skreślenia takiej osoby, bo zawsze jak nam zagra to możemy zamieszkać razem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet mieszkający z rodzicami - dlaczego kobiety takiego skreślają ?

Hmm co by tu napisać aby nie urazić... Jeszcze parę lat temu mi to nie przeszkadzało,myslalam sobie,przy dzisiejszych zarobkavh może nie każdego stać na wynajem,o kupnie nie mówiąc.Ale życie zweryfikowano mój pogląd na ta sprawę.Jeszcze powiedzmy 25 mieszkający z rodzicami nie kojarzy się źle.30 latek juz gorzej ale powiedzmy 40, 50 ??
Tak ze teraz juz jestem ostrozna i facet w moim wieku jeśli jeszcze mieszka z rodzicami,zapala mi się czerwona lampka.Ale jak mowie,ja akurat się sparzylam mimo dobrych intencji.
Pytasz,to odpowiaam.Bez obrazy.

3

rossanka napisał/a:

Hmm co by tu napisać aby nie urazić... Jeszcze parę lat temu mi to nie przeszkadzało,myslalam sobie,przy dzisiejszych zarobkavh może nie każdego stać na wynajem,o kupnie nie mówiąc.Ale życie zweryfikowano mój pogląd na ta sprawę.Jeszcze powiedzmy 25 mieszkający z rodzicami nie kojarzy się źle.30 latek juz gorzej ale powiedzmy 40, 50 ??
Tak ze teraz juz jestem ostrozna i facet w moim wieku jeśli jeszcze mieszka z rodzicami,zapala mi się czerwona lampka.Ale jak mowie,ja akurat się sparzylam mimo dobrych intencji.
Pytasz,to odpowiaam.Bez obrazy.

Popieram, pomijam sytuację kiedy na przykład rodzice są obłożnie chorzy i potrzebują opieki.

4

Tomasinho napisał/a:

A to wygląda tak, że koło się zamyka i nie pozna partnerki bo ta już go skreśla jako maminsynka lub też gołodupca, co go na mieszkanie nie stać.

Dobrze, ze nazywasz rzeczy po imieniu:) to juz pierwszy krok do sukcesu.

Jesli moj syn w wieku 25 lat jeszcze sie nie wyprowadzi na "swoje", to go sama eksmituje.

Nie ma to jak randki pod nosem tesciowej:)) albo nie daj Boze wspolne pozniej mieszkanie.

5 Ostatnio edytowany przez rossanka (2014-12-15 14:56:01)

Aha jeżeli by facet zamieszkał okresowo u rodziców w wyniku splotu okoliczności:np po rozwodzie,albo np w wyniku utraty pracy ,wypadku), nie przeszkadzało by mi,oby tylko ten okres nie trwał latami .

Acha,może kobieta nie skresla takiego faceta jako golodupca,jak piszesz Autorze,ale może sobie pomyśleć cos w stylu :kurcze,facet np 35 letni jeszcze mieszka z rodzicami,to kiedy się zamierza wynieść?Jak spotka partnerkę?A jeśli ja spotka np w wieku 45 lat? Poza tym nie zręcznie bym się czuła np nocujac u niego z rodzicami za ściana.Albo po ślubie z treściami w jednym domu?

6

Sam znasz odpowiedź- taki facet traktowany jest jako gołodupiec lub łamaga życiowa, która woli mieszkać z rodzicami by mieć wygodniej niż usamodzielnić się i nabierać jakiegoś doświadczenia. Przede wszystkim należy odciąć pępowinę. Bez obrazy smile
Ostatnio poznałam takiego delikwenta. Lampka zdecydowanie się zapaliła. Nie skreśliłam go, ponieważ w styczniu wyprowadza się od mamy big_smile

7

Tomasinho napisał/a:

Był tu kiedyś pokrewny post, ale nie do końca. Z moich obserwacji wynika, że facet który ma powiedzmy 28-32 lata który mieszka z rodzicami jest praktycznie od razu skreślany przez kobiety. Zastanawiam się dlaczego ? Nie chodzi mi o sytuację, kiedy jest on pasożytem i mamusia mu pierze i gotuje a on się nawet nie dokłada do czynszu tylko o takiego, który w tej chwili nie widzi sensu wynajmować mieszkania czy też dzielić go z obcymi ludźmi jak może mieszkać w domu rodzinnym płacąc rachunki, gotując sobie i piorąc, póki np. nie pozna odpowiedniej partnerki. A to wygląda tak, że koło się zamyka i nie pozna partnerki bo ta już go skreśla jako maminsynka lub też gołodupca, co go na mieszkanie nie stać. Czy każda kobieta przed trzydziestką lub trochę po ma swoje mieszkanie ? Dla mnie osobiście nie jest to powód do skreślenia takiej osoby, bo zawsze jak nam zagra to możemy zamieszkać razem.

Zrozumiesz to jak sie przekonasz jaka jest roznica w przetarzaniu sie w czasie seksu przez cale mieszkanie a uprawianiem seksu po cichutku z tesciowa za sciana.

8

Ha ha ha, genialny przykład! Polać!

9

Ja sam uważam, że jak ktoś w nieskończoność będzie mieszkał z rodzicami to coś z nim jest nie tak. Chodzi mi o sytuację tymczasową. Ewidentnie widać, że większość kobiet chciałaby faceta z chałupą i kasą - nazwijmy rzeczy po imieniu - materialistki ale nie każdy ma takie możliwości. Mam kolegę, który miał dość mieszkania z mamą a teraz po paru miesiącach jak wydaje ponad połowę pieniędzy na wynajem (wspaniała Polska), to do tej samej mamusi chodzi na obiadki bo już nie zawsze jest co do garnka włożyć. Ja myślę, że najpierw trzeba osobę poznać a nie od razu sobie wyobrażać pieprzenie się po całym mieszkaniu ;p Skoro kobiety w Polsce to takie właścicielki i miłośniczki nieruchomości to powinny przygarniać facetów ;p

10

Kazda kpbieta chce faceta z chalupa i kasa tak samo jak kazdy facet chce kobiete w ponczochach i koronkowej bieliznie a nie w bawelnianych majtkach.

A jakbys nie zauwazyl kobiety z mieszkaniem tez maja wieksze powodzenie.
Tak samo jak pani menadzer bedzie atrakcyjniejsza kandydatka do zwiazku niz jej sprzataczka.

11

Tomasinho napisał/a:

Ja sam uważam, że jak ktoś w nieskończoność będzie mieszkał z rodzicami to coś z nim jest nie tak. Chodzi mi o sytuację tymczasową. Ewidentnie widać, że większość kobiet chciałaby faceta z chałupą i kasą - nazwijmy rzeczy po imieniu - materialistki ale nie każdy ma takie możliwości. Mam kolegę, który miał dość mieszkania z mamą a teraz po paru miesiącach jak wydaje ponad połowę pieniędzy na wynajem (wspaniała Polska), to do tej samej mamusi chodzi na obiadki bo już nie zawsze jest co do garnka włożyć. Ja myślę, że najpierw trzeba osobę poznać a nie od razu sobie wyobrażać pieprzenie się po całym mieszkaniu ;p Skoro kobiety w Polsce to takie właścicielki i miłośniczki nieruchomości to powinny przygarniać facetów ;p

Hm.Nie chodzi o materializm ale o zaradnosc.Jak potem wychować dzieci ,wykarmic je itd?Czekać na rodziców?
Co do zamożności,jeśli facet ma bogatych rodziców,dostał np od nich dom,samochód ,pracuje w rodzinnej firmie i zarabia 20000 mc,to tez nie jest zaradny.Rodzie zemra i co dalej?
Zobacz,jest ciężko.Ok może ktoś mieszkać z rodzicami rok,dwa,szukać pracy,zmieniać na lepsza.Ale jak np ktoś mieszka z nimi w wieku 4 0 lat,czyli praktycznie przez 15 lat od studiów nic się u niego nie zmieniło,to jak na to patrzeć?Przez 15 lat nie mógł się ogarnąć?
Taka prawda.I nie poważne jest wyzywanie się na kobietach jako na wstretnych materialistkach.Sam chciał byś mieć za partnerkę kobietę,która latami mieszka z rodzicami i ani myśli się usamodzielnic?I jeszcze twierdzi,ze nie może znalezc mężczyzny tylko dlatego,ze mieszka z rodzicami?

12

Kazda kpbieta chce faceta z chalupa i kasa tak samo jak kazdy facet chce kobiete w ponczochach i koronkowej bieliznie a nie w bawelnianych majtkach.

Dobre wink Czepiając się powiem że facet woli zgrabną kobietę o pięknej twarzy. Nic to nie da jak kaszalot będzie miał koronki ;p No i woli kobietę z mieszkaniem, bo jest gdzie bzykać a nie dlatego że myśli gdzie dzieci będą biegały ;p

13

Kobieta o ładnej twarzy big_smile Teraz ty pojechałeś równo smile

14

Tomasinho napisał/a:

Dobre wink Czepiając się powiem że facet woli zgrabną kobietę o pięknej twarzy. Nic to nie da jak kaszalot będzie miał koronki ;p No i woli kobietę z mieszkaniem, bo jest gdzie bzykać a nie dlatego że myśli gdzie dzieci będą biegały ;p

No ok. Kazdy facet chce kobiete o pieknej twarzy. I to niby jest lepsze od materializmu?

Kazdy sie rodzi  taka twarza, jaka mu natura wylosuje. Na mieszkanie sam zarabia. Wniosek z tego, ze wstyd byc golodupcem, bo to sie da zmienic.

15

Nie ma to jak za wlasna gamoniowatosc oskarzac polowe ludzkosci, ze taka kurna niesprawiedliwa i wymagajaca. W mysl zasady: jakims mnie Panie Boze stworzyl, takim mnie masz:)

Coz, do twardzieli i ambitnych przyszlosc nalezy.

16

zalezy jaka jest sytuacja. jesli mieszka z rodzicami, bo np. ma w tym miejscu prace, nie stac go na mieszkanie w duzym miescie, chce sobie odlozyc pieniadze na swoje a nie zwiazal sie jeszcze z zadna kobieta, to bym to jakos zrozumiala (tak do 30stki), choc na pewno bym sie nie zwiazala z takim...

dlaczego skreslony... kobieta chce faceta odpowiedzialnego, a taki ktory mieszka z rodzicami raczej nie pokazuje swojej odpowiedzalnosci, ktory bedzie potrafil ja wesprzec, a maminsynek to raczej nie jest facet ktory by wspieral, byl podpora itd.

to troche zalosne, trzeba brac zycie w swoje rece, a nie zyc na garnuszku rodzicow. usamodzielnic sie, odciac pepowine.

17

Tomasinho napisał/a:

pfffff i tak przechodzicie z rąk jednej kobiety w ręce drugiej,od mamusi do żony ,potem trzeba sie takim opiekować jak upośledzonym,lepiej od razu ubezwłasnowolnić bez prawa do prokreacji

18

Eee tam się przejmujecie kobiety wink. Uważam, że kobiety są materialistkami w takim samym stopniu jak mężczyźni. Tylko u każdego przejawia się to w inny sposób. Ale o tym by było pisania. Gdyby owy delikwent co ma pracę nie był materialistą to zapewne wynająłby tanie mieszkanie, a nie odkładał w nieskończoność pieniądze tongue. Czyż nie tak? Ja tam po studiach znalazłam obskurną stancję (aby jak najmniej płacić), a na zarobki nie narzekałam. Jak się chce to się potrafi.

19

Tomasinho nie generalizuj!
Jeśli potencjalna kandydatka na dziewczynę jest kumata-to szybko "rozgryzie"faceta. Będzie w stanie zorientować się czy ma do czynienie z przejściową sytuacją czy to zwykła "pijawka".
Pamietaj,że nie samą miłością się żyje-do gara też trzeba coś włożyć!Potencjalne potomstwo też samą miłością nie wykarmisz.
Samo życie-co?!

20

Randki u tesciow?
Dobry zart wink

21

kammiś napisał/a:

Randki u tesciow?
Dobry zart wink

Ta nutka niepewności, to takie podniecające big_smile

Uważam, że dorosła osoba, która nie chce się wyprowadzić od rodziców jest w jakimś stopniu nienormalna. Jak można nie chcieć mieć prywatności choć odrobinę dla siebie? Nie czuć potrzeby robienia i zachowywania się tak jak ma sie kaprys? Jak zrobić imprezę, jak zaprosić znajomych, jak zaprosić na noc dziewczynę/chłopaka? Masakra.

22 Ostatnio edytowany przez Tomasinho (2014-12-15 20:35:58)

Iceni - skoro takie to proste zarobić na mieszkanie, to dlaczego 3 miliony Polaków wyjechały za granicę ? Patrzenie na wygląd nie jest lepsze od materializmu. Obydwie rzeczy nie są dobre, ale taki przykład ktoś tu podał. Mnie natomiast śmieszy, że kobiety próbują być takie niezależne kosztem faceta. Bo jak któryś je kopie w d.... i zostawia z dzieckiem, to raczej jakoś one uciekają do mamusi a nie wynajmują sobie stancję czy kupują mieszkanie. Takich przypadków w moim otoczeniu znam przynajmniej kilka.

23

Nie porównuj samotnej matki z dzieckiem a kawalera w wieku 30 lat! Widzisz różnicę w zakresie obowiązków i wydatków???

Zdecydowanie stoję po stronie, że facet w wieku 30 lat powinien już coś osiągnąć. Nie mówię tutaj o sferze jedyniej materialnej, ale jak już mieszka z tymi rodzicami, to co on robi w wolnym czasie, który nie poświęca na gotowanie dla siebie, sprzątanie, rodzinę (no bo przecież z mamą i tatą nie spędza się czasu jak z dziewczyną/ żoną?). Jak nic nie robi, to wolny czas niech poświęca na WIĘCEJ pracy i niech zarobi na coś swojego smile

Teo, może twoja ostatnia wypowiedź jest nieco na wyrost, że dorośli faceci którzy nie chcą się wyprowadzić od rodziców są nienormalni... Może i są normalni, ale na pewno nie atrakcyjni dla kobiet... (ok, zależy dla jakiej kategorii kobiet, no ale to juz druga dyskusja).

24

Najlepsze są osobniczki mieszkające z rodzicami oraz nie posiadające prawa jazdy oczekujące od potencjalnego partnera obydwu tych rzeczy, tłumaczące własną ułomność zaradnością big_smile hipokryzja do potęgi n.

25

Teo napisał/a:
kammiś napisał/a:

Randki u tesciow?
Dobry zart wink

Ta nutka niepewności, to takie podniecające big_smile

Uważam, że dorosła osoba, która nie chce się wyprowadzić od rodziców jest w jakimś stopniu nienormalna. Jak można nie chcieć mieć prywatności choć odrobinę dla siebie? Nie czuć potrzeby robienia i zachowywania się tak jak ma sie kaprys? Jak zrobić imprezę, jak zaprosić znajomych, jak zaprosić na noc dziewczynę/chłopaka? Masakra.

Bardzo podniecajace big_smile

Ja tam uwazam ze kobieta nie powinna byc zalezna od faxeta - to tak co do tych kopnietych w dupe. Na to bym sobie nigdy nie pozwolila.
Mierze wlasna miara - skoro mam mieszkanie (co prawda odziedziczone ale spadek to spadek, wlasnosc moja), prawo jazdy i samochod to nie wyobrazam sobie zeby facet mial tego nie miec. Zwlaszcza jesli jest ode mnie starszy. Najbardziej mnie bawi nie to ze nie ma tych rzeczy materialnych tylko to ze nie moze prawa jazdy zrobic, a znam takich big_smile

26

geez napisał/a:

Najlepsze są osobniczki mieszkające z rodzicami oraz nie posiadające prawa jazdy oczekujące od potencjalnego partnera obydwu tych rzeczy, tłumaczące własną ułomność zaradnością big_smile hipokryzja do potęgi n.

Dokładnie. Takich kobiet też mało nie ma. Facet jak ma 30 lat to musi mieć mieszkanie, samochód, dobrą pracę i pewnie żonę z trójką dzieci. Ja bym na przykład nigdy nie pomyślał, że jak dziewczyna ma 30 lat i mieszka z rodzicami to już jest jakaś ułomna, gorsza, niezaradna. Może po prostu odkłada na mieszkanie ? Może nie widzi sensu wydawać kasy tylko po to, żeby jakiś ktoś sobie zarabiał na wynajmie ? Jasne, że jeśli taka osoba się zacznie z kimś spotykać i trwa to jakiś czas to można pomyśleć o wspólnym mieszkaniu ale dla mnie jest to niepojęte, że można kogoś skreślić za sam fakt mieszkania z rodzicami. Jestem przekonany, że jakby taka osoba się wyprowadziła i opłacała wynajem np. zarabiając 2 tysiące złotych (co i tak jak na Polskę jest dobrym zarobkiem) to taka materialna kandydatka by odstrzeliła takiego, bo by nawet nie miał na wyjście do knajpy. Pytanie co w takim razie do związku wnosi 30 letnia kobieta ?

27

A ja nie mam nic przeciwko, jak facet mieszka z rodzicami, o ile tylko z nimi mieszka... a nie jest przez rodziców utrzymywany lub nie umie odciąć pępowiny smile

28

Tomasinho napisał/a:

Iceni - skoro takie to proste zarobić na mieszkanie, to dlaczego 3 miliony Polaków wyjechały za granicę ? Patrzenie na wygląd nie jest lepsze od materializmu. Obydwie rzeczy nie są dobre, ale taki przykład ktoś tu podał. Mnie natomiast śmieszy, że kobiety próbują być takie niezależne kosztem faceta. Bo jak któryś je kopie w d.... i zostawia z dzieckiem, to raczej jakoś one uciekają do mamusi a nie wynajmują sobie stancję czy kupują mieszkanie. Takich przypadków w moim otoczeniu znam przynajmniej kilka.

Jeśli ja mam mieszkanie i jestem samodzielna, to facet też powinien, bo owszem, na randki możemy się spotykać u mnie, ale ile można? To ja nie mogę sobie do niego też wyskoczyć i nie martwić się o nic poza makijażem?

Zasada jest taka, żadna samodzielna kobieta nie chce faceta, który w wieku 30+ mieszka z rodzicami i na odwrót. Żaden zaradny i ogarnięty facet nie weźmie na poważnie kobiety, która w wieku 30+ mieszka z rodzicami. To działa w obie strony.

29

Teo napisał/a:
Tomasinho napisał/a:

Jeśli ja mam mieszkanie i jestem samodzielna, to facet też powinien, bo owszem, na randki możemy się spotykać u mnie, ale ile można? To ja nie mogę sobie do niego też wyskoczyć i nie martwić się o nic poza makijażem?

Zasada jest taka, żadna samodzielna kobieta nie chce faceta, który w wieku 30+ mieszka z rodzicami i na odwrót. Żaden zaradny i ogarnięty facet nie weźmie na poważnie kobiety, która w wieku 30+ mieszka z rodzicami. To działa w obie strony.

no racja! Sorki nie doczytałam, że mowa tu o 30+ tongue big_smile
w takim wypadku no to faktycznie powinien się usamodzielnić

30

bink napisał/a:

zalezy jaka jest sytuacja. jesli mieszka z rodzicami, bo np. ma w tym miejscu prace, nie stac go na mieszkanie w duzym miescie, chce sobie odlozyc pieniadze na swoje a nie zwiazal sie jeszcze z zadna kobieta, to bym to jakos zrozumiala (tak do 30stki), choc na pewno bym sie nie zwiazala z takim...

dlaczego skreslony... kobieta chce faceta odpowiedzialnego, a taki ktory mieszka z rodzicami raczej nie pokazuje swojej odpowiedzalnosci, ktory bedzie potrafil ja wesprzec, a maminsynek to raczej nie jest facet ktory by wspieral, byl podpora itd.

to troche zalosne, trzeba brac zycie w swoje rece, a nie zyc na garnuszku rodzicow. usamodzielnic sie, odciac pepowine.

To jak bys to zrozumiala to czemu nie zwiazala bys sie przeciez to normalny facet moze byc naprawde a kasy w inny sposob az tak nie zaoszczedzi a pracowac na dwoe zmiany to sie wykonczyc mozna nie sadzisz. Przeciez jak mieszka z mam nie musi byc mamisynkiem a jak pozna kobiete i jest chetny z nia zamieszkac to co tez caly czas jest zly ?. W ten sposob mozecie stracic okazje na poznanie naprawde fajnych facetow bo nie wszyscy co mieszkaja z rodzicami sa mamisynkami. A tacy co sami mieszkaa potrafia byc niezlym cwaniakami znam takich, dziewczyny tylko na sex urabiaja.

31

Teo napisał/a:
Tomasinho napisał/a:

A ja nie mialbym nic przeciwko kobiecie ktora mieszka z rodzicami , nierozumiem wszystkich co tak generalizuja przeciez przez to czlowiek wcale gorszy nie jest po co wynajmowac jak sie ma pokoj.

32

A tak ogolnie dam przyklad ktos zarabia minialna pensje czy niechby troche wiecej powiedzmy 1500zl wynajem mieszkania hm zalerzy gdzie jeszcze to wydatek przynajmniej 1000zl miesiewcnie co takiej osobuie zostaje na zycie troche nie wiele. A mieszkajac z rodzocami moze spokojnie zaoszczedzic ten tysiac czy troche mniej na czysto nie uwazacie ?.

33

mar3 napisał/a:

A tak ogolnie dam przyklad ktos zarabia minialna pensje czy niechby troche wiecej powiedzmy 1500zl wynajem mieszkania hm zalerzy gdzie jeszcze to wydatek przynajmniej 1000zl miesiewcnie co takiej osobuie zostaje na zycie troche nie wiele. A mieszkajac z rodzocami moze spokojnie zaoszczedzic ten tysiac czy troche mniej na czysto nie uwazacie ?.

Niby tak, ale częśc kobiet uzna takiego za frajera, no bo w jaki sposób taki gość miałby taka Księżniczke utrzymać? Niska pensja = niezaradny.
Niestety ale żyjemy w czasach w których dla wielu kobiet liczy sie hajs i jak facet nie ma mieszkania, auta i dobrej pensji to odpada. A co daje kobieta? W większości przypadków tylko urodę która szybko przemija. Kiepska to transakcja. tongue
Na szczęście są jeszcze kobiety które patrzą na charakter człowieka wink

34

NO to ja wiem ze nie wszystkie takie sa ale jak chca niech szukaja bogatego z mieszkaniem i samochodem ja wole zwyczajna kobiete co nie patrzy na to co kto ma i rozumie takie sytuacje i racjinalnie mysli wink

35 Ostatnio edytowany przez majka1986 (2014-12-15 22:13:52)

Mały_Książe napisał/a:

Niestety ale żyjemy w czasach w których dla wielu kobiet liczy sie hajs i jak facet nie ma mieszkania, auta i dobrej pensji to odpada. A co daje kobieta? W większości przypadków tylko urodę która szybko przemija. Kiepska to transakcja. tongue

big_smile co za stereotypy...

no wiesz, spotkałam się też z takim określeniem, że kobieta to wizytówka faceta smile

36

majka1986 napisał/a:
Mały_Książe napisał/a:

Właśnie,dlaczego sadzisz,ze kobieta wnosi tylko urodę?Przecież kobiety tez zarabiają,awansują,szkolą się,biorą nadgodziny. ..
Są oczywiście jednostki,ktorych marzeniem jest znalezienie faceta,który by je utrzymywał a onesiedzialyby w domu,ale mam wrażenie,ze to zależy od środowiska,albo wychowania?Znam może ze dwa przypadki,kiedy kobiety oczekują,ze partner będzie je utrzymywał.Obecnie są same.Reszta koleżanek pracuje tak jak ich mężowie,niektóre nawet więcej zarabiają a niektóre mniej.

37

Hehe ja nie twierdze ze tylko urode smile ale co ma myslec facet o kobiecie jak ona krzywi sie ze nie ma samochodu mieszkania wlasnego ze co leci tylko na to a nie jaki on jest. a przeciez moglby nie miec  w danej chwili pracy nawet tylkko szukac i co tez skreslacie od razu. A moze to wartosciowy i fajny facet i przeciez z czasem znajdzie prace i bedac z kobieta zamieszkaja i wszytko bezdie ok. Ale widac niektorzy od razu cos tam dziwne wymagania maja, ale ich wybor zawsze traca na poznaniu kogos fajnego. Czasem taki facet w przyszlosci moze okazac sie lepszym mezem i ojcem niz taki co sie szybko dorobil i ma wlasne mieszkanie i samochod. Bo to nei swiadzcy o niczym i o tym jaki on bedzie w zyciu.

38

mar3 napisał/a:

Hehe ja nie twierdze ze tylko urode smile ale co ma myslec facet o kobiecie jak ona krzywi sie ze nie ma samochodu mieszkania wlasnego ze co leci tylko na to a nie jaki on jest. a przeciez moglby nie miec  w danej chwili pracy nawet tylkko szukac i co tez skreslacie od razu. A moze to wartosciowy i fajny facet i przeciez z czasem znajdzie prace i bedac z kobieta zamieszkaja i wszytko bezdie ok. Ale widac niektorzy od razu cos tam dziwne wymagania maja, ale ich wybor zawsze traca na poznaniu kogos fajnego. Czasem taki facet w przyszlosci moze okazac sie lepszym mezem i ojcem niz taki co sie szybko dorobil i ma wlasne mieszkanie i samochod. Bo to nei swiadzcy o niczym i o tym jaki on bedzie w zyciu.

Tu masz częściowo racje.Bo może tak być zwłaszcza jak facet ma te dajmy na to 25 czy nawet 30 lat.
Ale jak juz zbliża się do 40 taki albo juz dawno ja przekroczył i nadal mieszka z rodzicami?Wtedy jest niepokojące.

39

rossanka napisał/a:
majka1986 napisał/a:
Mały_Książe napisał/a:

Właśnie,dlaczego sadzisz,ze kobieta wnosi tylko urodę?Przecież kobiety tez zarabiają,awansują,szkolą się,biorą nadgodziny. ..
Są oczywiście jednostki,ktorych marzeniem jest znalezienie faceta,który by je utrzymywał a onesiedzialyby w domu,ale mam wrażenie,ze to zależy od środowiska,albo wychowania?Znam może ze dwa przypadki,kiedy kobiety oczekują,ze partner będzie je utrzymywał.Obecnie są same.Reszta koleżanek pracuje tak jak ich mężowie,niektóre nawet więcej zarabiają a niektóre mniej.

Napisałeś o urodzie to tak jakoś mi to przyszło na myśl smile ale nie twierdzę że kobieta wnosi tylko urodę! No chociaż jak facet szuka zajebistej laski, a sam jest niezaradny życiowo, mieszka z mamusią i nie ma auta to sorry...

40 Ostatnio edytowany przez mar3 (2014-12-15 22:46:13)

No widzisz , zwlaszcza jak to teraz jest ze wiek sie troche przesunal w przod i ludzie sie tak mlodo nie zenia jak kiedys i duzo jest osob okolo 30 wolnych lub po nieudanych zwiazkach. Osoba okolo 40 tez wymagala by sprawdzenia dlaczego by mieszkala z rodzicami, szanse zawsze na poznanie mozna dac ngdy nie wiadomo. Ale musialo by znaczyc ze albo stary kawaler co zle wrozy wink albo po dlugim zwiazku mu cos nie wyszlo. Ale nie mowa tu o osobach okolo 40 tongue

41 Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-12-15 23:06:06)

Bo to bardzo nie trafne, zresztą same możecie określić,
Ciągnie cyca jak ma nawet 40 lat.
Chyba że chcecie mami synka który kocha swoich rodziców.                 
Teraz wiesz : dlaczego kobiety go skreślają                            Zbyś.

42

Zbys co tak ostro nie mozesz wszystkich jednakowlo oceniac kazda sytuacja jest inna.

43 Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-12-16 00:30:19)

No dobra jestem miękki jak nie powiem co.
Ale i tak to samo określę.
Cycu jest tylko jeden.
             Zbyś
           /Shakin' Dudi - Au Sza La La La /

44

Tomasinho napisał/a:

Jeżeli mowa o facetach koło 30-tki, to owszem, dziwne. Teraz, jak mam 23 lata, to jeszcze ujdzie (chociaż też mocno mnie by dziwiło, że 23-latek nie chce mieszkać sam), ale jakby miał te parę lat więcej, to raczej skreślony - no, chyba że padłoby mi na głowę. ;p Miłość w senie. Ale... wątpię.

Materialistka? Czy ja wiem... akurat to nazwałabym myśleniem przyszłościowym/odpowiedzialnym. Jeżeli mam 23 lata, studiuję dziennie, pracuję, stać mnie na wynajem mieszkania, utrzymanie siebie, kota itd., to dlaczego dziwne ma mi się wydawać wymaganie tego samego od faceta? Nie musi być milionerem, ale utrzymanie siebie, zapewnienie sobie lokum to nie są wygórowane wymagania. To powinno być uważane za coś normalnego. Kogoś, kto jest na tyle niesamodzielny, że nie utrzyma tylko jednej osoby, w sensie siebie, uważam za kompletnie niezaradnego. Z takim kimś mam się wiązać? I co dalej? Wprowadzi się do mnie i będę go utrzymywać? Och, super. Gadanie, że czeka na odpowiednią kobietę, która będzie dla niego motywacją, też do mnie nie przemawia. Co to, sierotka malutka jest, która sama sobie nie poradzi, dodatkowych bodźców potrzebuje, beze mnie sobie rady nie da? Śmieszne.

45

Wiadomo, że każda sytuacja jest inna. Może oszczędza na mieszkanie, a może ma bliżej do pracy, a może coś tam. Jednak jeśli facet jest kawalerem, ma stałą pracę i mieszka z mamusią mając 30 - 40 lat, to coś jest nie tak. W najlepszym razie to zwykła pijawa, robi to z wygodnictwa, bo mamusia ugotuje i upierze i niczego w zamian wymagać nie będzie. Z kobietą - partnerką już inaczej. Ona ma wymagania, nie będzie usługiwać jak mama. Znam taki przypadek z autopsji, mam kogoś takiego wśród bliskiej rodziny. Nie ma żadnego powodu przeciwko usamodzielnieniu się - poza wygodą. Ma 40 lat i mieszka z mamą. I ona też nie widzi w tym nic dziwnego, dziwi się za to, czemu on nie może sobie znaleźć partnerki na stałe...

46

Eileen napisał/a:
Tomasinho napisał/a:

Jeżeli mowa o facetach koło 30-tki, to owszem, dziwne. Teraz, jak mam 23 lata, to jeszcze ujdzie (chociaż też mocno mnie by dziwiło, że 23-latek nie chce mieszkać sam), ale jakby miał te parę lat więcej, to raczej skreślony - no, chyba że padłoby mi na głowę. ;p Miłość w senie. Ale... wątpię.

Materialistka? Czy ja wiem... akurat to nazwałabym myśleniem przyszłościowym/odpowiedzialnym. Jeżeli mam 23 lata, studiuję dziennie, pracuję, stać mnie na wynajem mieszkania, utrzymanie siebie, kota itd., to dlaczego dziwne ma mi się wydawać wymaganie tego samego od faceta? Nie musi być milionerem, ale utrzymanie siebie, zapewnienie sobie lokum to nie są wygórowane wymagania. To powinno być uważane za coś normalnego. Kogoś, kto jest na tyle niesamodzielny, że nie utrzyma tylko jednej osoby, w sensie siebie, uważam za kompletnie niezaradnego. Z takim kimś mam się wiązać? I co dalej? Wprowadzi się do mnie i będę go utrzymywać? Och, super. Gadanie, że czeka na odpowiednią kobietę, która będzie dla niego motywacją, też do mnie nie przemawia. Co to, sierotka malutka jest, która sama sobie nie poradzi, dodatkowych bodźców potrzebuje, beze mnie sobie rady nie da? Śmieszne.

O kiedy studenci wynajmuja mieszkania dziewczyno chyba ze u ciebie i maja bartdzo dobrze platne prace bow wiekszosci przypadkow wynajmuja tylko pokoj ze wspolokatorami a zeby samemu wynajac to trzeba miec kase a w naszym kraju za male sa zarobki podtswawowe. A co z osobami ktore studiuja w tym samym miescie tez maja wynajmowac mieszkania bez przesady naprawde.
Kto mowi ze masz go utrzymywac przeciez zarabialby tylko ze te zarobki sa za male na wynajcie samodzielnego mieszkania i tyle. Sama pisalas w innym poscie ze jak by zarbial to by bylo ok. Zreszta wlasne wynajmowanie saemu a wynajmowanie z kims jest taniej a swoje mieszkanie jeszce taniej jest utrzymac , trzeba myslec konkretnie w tych przypadkach bo tu kasa gra role a widac ze sa tu dziewczyny co jednak liczy sie tylko kasa dla nich wink

47

CatLady napisał/a:

Wiadomo, że każda sytuacja jest inna. Może oszczędza na mieszkanie, a może ma bliżej do pracy, a może coś tam. Jednak jeśli facet jest kawalerem, ma stałą pracę i mieszka z mamusią mając 30 - 40 lat, to coś jest nie tak. W najlepszym razie to zwykła pijawa, robi to z wygodnictwa, bo mamusia ugotuje i upierze i niczego w zamian wymagać nie będzie. Z kobietą - partnerką już inaczej. Ona ma wymagania, nie będzie usługiwać jak mama. Znam taki przypadek z autopsji, mam kogoś takiego wśród bliskiej rodziny. Nie ma żadnego powodu przeciwko usamodzielnieniu się - poza wygodą. Ma 40 lat i mieszka z mamą. I ona też nie widzi w tym nic dziwnego, dziwi się za to, czemu on nie może sobie znaleźć partnerki na stałe...

No ok a skad wiesz ze sie nie usamodzielni jak znajdzie partnerke ? znasz tak go dobrze i dlaczego nie ma teraz kobiety ??

48 Ostatnio edytowany przez mar3 (2014-12-16 00:21:09)

A to teraz jeszcze inny przyklad jak tak skreslacie od razu faceta z mostu bez szczegolow i powodow i nawet nie chcecie uwierzyc ze jest normalny i sie wyprowadzi od rodzicow bedac z dziewczyna. Bo dopuki nie pozna sie czlowieka to sie nie wie jaki jest a wy zakladacie z gory, zeby sie przekonac czy to mamisynek czy nie i czy sobie poradzi moze wystaczy z nim poprzebywac takie cos da sie zauwazyc. No ale przechodzac do sedna czyli przykladu : Jest sobie para okolo 30 mieszkaja razem wynajmujac mieszkanie cos im sie nie udaje rozchodza sie i co wracaja do rodzicow i co to jest cos zlego ? uwazane ze juz musza szukac mieszkania i saemu w nim zamieszkac jak zwlaszcza ich nie stac a razem ich bylo stac ?. I co taki facet czy kobieta tez jest zla skreslony na poczatku bo mieszka z rodzicami bo tak sobie zalozyliscie i nic o nim nie wiecie a okazac sie moze ze on mieszkal z koboeta przez kilka lat i jest w pelni normalny i potrafiacy wszystko zrobic taki tez jest skreslany?.

49

@mar 3
Znam go bardzo dobrze, to bliska rodzina. Mnie się osobiście wydaje, że im człowiek starszy tym trudniej mu kogoś znaleźć, z mieszkaniem czy bez...
I jednak upieram się przy swojej opinii, że to wygląda dziwnie... Sama bym podejrzliwie patrzyła, na faceta 40-letniego mieszkającego z mamą. Zastanawiałabym się, czy on, gdy zamieszka ze mną, będzie oczekiwał, że będę jak mamusia - bez szemrania obiadek, pranie, sprzątanie itp? W tym wieku mieszkanie z mamą swiadczy o niezaradności. I o wygodnictwie.

50 Ostatnio edytowany przez mar3 (2014-12-16 00:27:49)

CatLady napisał/a:

@mar 3
Znam go bardzo dobrze, to bliska rodzina. Mnie się osobiście wydaje, że im człowiek starszy tym trudniej mu kogoś znaleźć, z mieszkaniem czy bez...
I jednak upieram się przy swojej opinii, że to wygląda dziwnie... Sama bym podejrzliwie patrzyła, na faceta 40-letniego mieszkającego z mamą. Zastanawiałabym się, czy on, gdy zamieszka ze mną, będzie oczekiwał, że będę jak mamusia - bez szemrania obiadek, pranie, sprzątanie itp? W tym wieku mieszkanie z mamą swiadczy o niezaradności. I o wygodnictwie.

Tu sie zgodze ze im starszy trudniej kokos znalesc, moze ten taki jest co nie znaczy ze wszyscy jak np.taki z mojego przykladu wyzej ze umial funkcjnowac z kobieta mieszkac ale sie nie udalo i tymczasowo wrocil do rodzicow. Zreszta byla mowa o sobbach okolo 30 a idziemy w gore widze big_smile >Wiesz jest tez cos takiego ze inaczej sie wszystk widzi majac tyle lat a inaczej majac iles tam. Ktos kto ma 20 lat bedzie dla niego naprawde dziwne ze 40 lat i z rodzicami, ale osoba w podobnym wieku moze inaczej myslec. Zreszta nie raz po rozstaniu osoby nie chca lub nie powinny byc same.
A o tym twoim wiesz ze jest niezaradny czy tylko przypusczasz ? wink

51

Eileen Ty chyba żyjesz w jakiejś wyimaginowanej rzeczywistości. Ile zarabia osoba na przeciętnym stanowisku w Polsce ? 1500-2000 zł. Nie kazdy jest lekarzem, prawnikiem, superinżynierem. Są ludzie, którzy pracują w sklepach, biurach etc. Jak ktoś ma bogatych rodziców to i z mieszkaniem nie będzie miał problemów. A dzisiaj to jest największy problem młodych ludzi - mieszkanie. To na nie trzeba harować pół życia jak nie więcej i to oczywiście na kredyt. Jak masz chałupę to możesz sobie pracować za 2 tysiące. Gorzej jak jej nie masz. Mar3 napisał słusznie, że przecież zarabiając 2 tysiące jakoś się siebie utrzyma. Babka dokłada drugie tyle i się utrzymują we dwójkę.

52

No dobra, a jak ci rodzice są już wiekowi, facet ma w spadku po nich ten dom, opiekuje się nimi to co? Ma sobie na siłę wynajmować mieszkanie, dom budować, dla samej zasady? Przecież to bez sensu. To, że ktoś mieszka z rodzicami nie musi oznaczać, że jest niesamodzielny, niezaradny. Bywa, że sam tych rodziców musi finansowo wspomagać. Różne ludzie mają sytuacje w życiu.

53 Ostatnio edytowany przez Mały_Książe (2014-12-16 07:30:47)

Eileen napisał/a:

Wprowadzi się do mnie i będę go utrzymywać? Och, super.

No właśnie, lepiej wprowadzić się na gotowe do faceta i to niech on Ciebie utrzymuje tongue
A niby mamy równouprawnienie tongue

Mam nadzieję, że Ci wszyscy którzy dużo oczekują, w zamian mają równie wiele do zaoferowania wink

54 Ostatnio edytowany przez Mały_Książe (2014-12-16 07:36:28)

majka1986 napisał/a:
rossanka napisał/a:
majka1986 napisał/a:

Napisałeś o urodzie to tak jakoś mi to przyszło na myśl smile ale nie twierdzę że kobieta wnosi tylko urodę! No chociaż jak facet szuka zajebistej laski, a sam jest niezaradny życiowo, mieszka z mamusią i nie ma auta to sorry...

Czyli żeby mieć ładną dziewczynę trzeba być bogatym? tongue  Przynajmniej jedna szczera kobieta, która pisze wprost, że kobiety to materialistki, a przynajmniej ta ładniejsza ich część tongue

Czyli jak kobieta ma urode, to bogatego sobie załapie.

Jak nie bardzo z urodą, to i biedakiem mieszkającym z mamusią nie wybrzydzi tongue
I tyle w temacie. tongue

55

Mały_Książe napisał/a:
majka1986 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Czyli żeby mieć ładną dziewczynę trzeba być bogatym? tongue  Przynajmniej jedna szczera kobieta, która pisze wprost, że kobiety to materialistki, a przynajmniej ta ładniejsza ich część tongue

Jak nie bardzo z urodą, to i biedakiem mieszkającym z mamusią nie wybrzydzi tongue
I tyle w temacie. tongue

może nie do końca bogatym, ale facetem zaradnym... takim co ma swoja pensje i potrafi się sam utrzymać. A faceta w tych czasach bez samochodu sobie nie wyobrażam smile

Zresztą chciał panią to niech robi na nią big_smile A tak na poważnie wiadomo, że kobiety tez w tych czasach potrafią dużo zarabiać i być na dobrych stanowiskach, ale czy to powód żeby całe życie utrzymywać niezaradnego maminsynka tongue

czy kobiety to materialistki... hmm... uważam się za fajna laskę, więc mężczyzna dla mnie też musi być przystojny, dobrze ubrany i fajnie zbudowany, auto tez musi mieć, więc taki synek mamusi co go rodzice utrzymują odpada!

56

Mały_Książe napisał/a:
majka1986 napisał/a:
rossanka napisał/a:

I tyle w temacie. tongue

Aleś odkrycia dokonał....
A wyobrażasz sobie, żeby modelka VS związała się z otyłym śmieciarzem?
Albo w drugą stronę: czy przystojny biznesmen zainteresuje się brzydką miernotą?
Oczywiście że ludzie dobierają się pod względem atrakcyjności, żadnych mezaliansów nie ma.I dobrze.

57

pitagoras napisał/a:
Mały_Książe napisał/a:
majka1986 napisał/a:

I tyle w temacie. tongue

Aleś odkrycia dokonał....
A wyobrażasz sobie, żeby modelka VS związała się z otyłym śmieciarzem?
Albo w drugą stronę: czy przystojny biznesmen zainteresuje się brzydką miernotą?
Oczywiście że ludzie dobierają się pod względem atrakcyjności, żadnych mezaliansów nie ma.I dobrze.

cos w tym jest co pitagoras napisał...

58

Ja w wieku 25 lat jeszcze z rodzicami mieszkałem, ale to było podyktowane tym, że stwierdziliśmy z małżonką i rodzicami, że przez ten czas postaramy się odłożyć jak najwięcej na własny wkład w mieszkanie. No i plan się powiódł. Razem odłożyliśmy sporo, dołożyli trochę rodzice (na teściów nie ma co liczyć, mimo, że mają więcej niż moi, a nie chorują, bo moje to chorowite) i wzięliśmy niewielki jak na dzisiejsze czasy kredyt. Na tyle, że jego rata niespecjalnie wysoka.
Natomiast mam też znajomego, który jest trzy lata starszy ode mnie. Mieszka z mamą, od lat snuje wizje o bogactwie i własnej działalności (Robert Kiyosaki i inne publikacje), tyle że przez te lata rok pracował w normalnej firmie na normalną umowę. I o dziwo ma kobietę (od wakacji już żonę). Paradoks dla mnie, bo wszystkie koleżanki mówią, że kolega to on jest fajny (bo jest fajny i dobry człowiek), ale materiał na męża raczej kiepski.

59 Ostatnio edytowany przez Eileen (2014-12-16 10:22:35)

Mały_Książe napisał/a:
Eileen napisał/a:

Wprowadzi się do mnie i będę go utrzymywać? Och, super.

No właśnie, lepiej wprowadzić się na gotowe do faceta i to niech on Ciebie utrzymuje tongue
A niby mamy równouprawnienie tongue

Mam nadzieję, że Ci wszyscy którzy dużo oczekują, w zamian mają równie wiele do zaoferowania wink

A skąd wzięłaś to, że on ma mnie utrzymywać? Nadinterpretacja Twoją pasją czy argumentów zgodnych z rzeczywistością brak? smile 

Nie, nie lepiej. Nigdy w życiu nie zgodziłabym się, żeby facet mnie utrzymywał. oO Zakładając, że stać by mnie było teraz, żeby wynająć sobie sama kawalerkę w tym momencie, po studiach 2-pokoje spokojnie choćby dlatego, że będę mieć więcej czasu na pracę, to hm... Jeśli tego faceta nie będzie stać nawet na kawalerkę, to jak to ma wyglądać? Wprowadzi się do mnie, zarobi na swoje wyżywienie, media, a ja będę płacić za cały wynajem? Ja NIE CHCĘ pieniędzy od faceta. Chcę, żeby on nie potrzebował pieniędzy ode mnie.

mar3 napisał/a:

O kiedy studenci wynajmuja mieszkania dziewczyno chyba ze u ciebie i maja bartdzo dobrze platne prace bow wiekszosci przypadkow wynajmuja tylko pokoj ze wspolokatorami a zeby samemu wynajac to trzeba miec kase a w naszym kraju za male sa zarobki podtswawowe. A co z osobami ktore studiuja w tym samym miescie tez maja wynajmowac mieszkania bez przesady naprawde.
Kto mowi ze masz go utrzymywac przeciez zarabialby tylko ze te zarobki sa za male na wynajcie samodzielnego mieszkania i tyle. Sama pisalas w innym poscie ze jak by zarbial to by bylo ok. Zreszta wlasne wynajmowanie saemu a wynajmowanie z kims jest taniej a swoje mieszkanie jeszce taniej jest utrzymac , trzeba myslec konkretnie w tych przypadkach bo tu kasa gra role a widac ze sa tu dziewczyny co jednak liczy sie tylko kasa dla nich wink

No tak, ale dalej wynajmowanie pokoju w trakcie studiów > mieszkanie z rodzicami. Ale jak mówię, póki studiuje i z jakichś względów lepiej mu mieszkać z rodzicami, to jest do przeżycia. Natomiast po studiach, facet, jak w temacie, koło 30-tki? Nie mówię, że ma mieć własne mieszkanie. Nie mówię, że ma wynajmować 3-pokojowy apartament. Ma mieszkać bez rodziców. Tyle.

Nie pamiętam w którym poście pojawiły się ceny mieszkań, coś o 1000 zł. Może sprostuję. Warszawa (czyli ogólnie najdroższe) - 2 pokoje znalezione za 1000 zł, 3 pokoje - od 1500 zł spokojnie. Kawalerki wychodzą najdrożej, bo niewiele taniej się znajdzie, niż 2-pokojowe, ale jak się szuka dłuższy czas (zakładając, że ktoś studia skończy mając lat 25, to przez 5 lat do 30-tki...?), to spokojnie wpadnie coś w lepszej cenie.
Miasto powiatowe na Dolnym Śląsku - duży dom z ogrodem, garażem, 2 piętra, piwnica, strych, nie pamiętam ile pokoi (od cholery w każdym razie) to 1500 zł miesięcznie.
Małe miasteczko pod Wrocławiem - 3-pokoje, kuchnia, łazienka, "kanciapa", piwnica - 400 zł/mies.
Także nie demonizowałabym cen mieszkań. Wyjątkiem sporym są np. uzdrowiska, bo mimo że malutkie miasto, to za kawalerkę (ale z osobną kuchnią, łazienką, korytarzem - dość dużą) koło 500-600 zł nieraz.

60

Mój brat jest lekarzem, bardzo dużo pracuje i mieszka z mamą. Nie wynika to z bycia maminsynkiem czy też niezaradności finansowej a tylko z braku czasu na prowadzenie samodzielnego gospodarstwa domowego.
W tej chwili z nikim się nie spotyka, ale jeśli chciałby uprawiać seks bez mamy za ścianą, to stać go na fajny hotel wink

Mozaika29 napisał/a:

Mój brat jest lekarzem, bardzo dużo pracuje i mieszka z mamą. Nie wynika to z bycia maminsynkiem czy też niezaradności finansowej a tylko z braku czasu na prowadzenie samodzielnego gospodarstwa domowego.
W tej chwili z nikim się nie spotyka, ale jeśli chciałby uprawiać seks bez mamy za ścianą, to stać go na fajny hotel wink

akurat jest to dowód na jego niezaradność, mieszka z mamą bo jest mu wygodnie i nie potrafi sam o siebie zadbać

62

Mozaika29 napisał/a:

a jak mamy nie bedzie, to kto mu to gospodarstwo poprowadzi?

63

stonka_biedronka napisał/a:
Mozaika29 napisał/a:

akurat jest to dowód na jego niezaradność, mieszka z mamą bo jest mu wygodnie i nie potrafi sam o siebie zadbać

nie potrafi lub nie chce... tongue na jedno wychodzi, to że jest lekarzem nie znaczy, że nie jest maminsynkiem smile

64

W swoim życiu mieszkał już z kobietami jak również przez wiele lat na studiach mieszkał sam więc potrafi dużo rzeczy zrobić, lepiej lub gorzej.
Głównym czynnikiem w chwili obecnej jest brak czasu. On głównie tylko w domu śpi i bierze prysznic.
Gdy nie będzie mieszkał z mamą, to pewnie znajdzie kogoś kto za pieniądze zajmie się sprzątaniem, praniem czy zakupami.

65

Mozaika29, ja m.in. właśnie dlatego nie chciałabym faceta, który mieszka z rodzicami - bo prawdopodobne, że taki ktoś jest przyzwyczajony, że dom sam się "ogarnia". Ktoś, kto mieszka sam, wie, że lodówka nie napełnia się sama, stolik nie reaguje na "stoliczku, nakryj się", ubrania same się nie piorą itd. Nie mówię, że wszyscy faceci tak mają, ale jednak większa szansa, że ktoś, kto mieszka z rodzicami, bo nie ma czasu na zajęcie się domem, dalej będzie miał takie podejście - że dom ma być zadbany bez jego udziału. A to nie dla mnie, czyli kolejny argument za facetem, który mieszka sam.

Posty [ 1 do 65 z 417 ]

Strony 1 2 3 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet mieszkający z rodzicami - dlaczego kobiety takiego skreślają ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024