filezila napisał/a:no ja też staram się kontakt ograniczyć do minimum czyli ogólnie do jakiejś współpracy. zauważyłam, że ta moja znajoma lubi manipulować, gdy przychodzi nowa osoba do pracy to do niej obgaduje ludzi, których nie lubi, z którymi na własne życzenie się nie odzywa.
myślę, że tacy ludzie chyba są zakompleksieni i lubią się dowartościowywać .....
Rowiez mam takie wrazenie,ze ta moja znajoma tak naprawde manipuluje ludzmi,testuje ich i chce zeby robili tak jak ona chce ,bo tak jej wygodnie 
jak nie po jej mysli,to robi z siebie mala dziewczyke
,wpada niby w chisterie...A czasami cwana,egositka rozzczeniowa ,malo elastyczna 
Narzeka, SZUKA OFIAR tylko zeby ktos ja wiecznie pocieszal,a innych problemy ma tak naprawde gdzies 
UDAJE ze niby nie jest zazdrosna o inne kobiety,ale to klamtwo
RYWALIZUJE tak naprawde,zazdrosci,porownuje sie,nawet jest zazdrosna o znajomosci.. Tak naprawde sprawia jej przyjemnosc jak ktos mowi o kims zle szczegolnie o kims z kim tak naprawde rywalizuje-zazdrosna jest,choc moze sprawiac wrazenie,ze nie jest zazdrosna
,od takich jak najdalej
Ograniczylam kontakt z nia, juz od dawna czulam od niej cos zlego,nieszczerego,pomimo ze byla mila... Czesto wykorzystuje ludzi,do swoich celow-kiedy ktos jej potrzebny.. Ale mnie juz nie nabierze.
WOLE byc sama,niz spotykac sie z osoba,ktora chce mna manipulowc,chce zebym tanczyla jak ona WIELKA KSIEZNICZKA zagra,zeby mie wykorzytywala-jak jestem jej potrzebna-do jej
celow,nudy,wysluchania jej problemow ,skupiac sie tylko na niej. Ja rozumiem jak najbardziej,ze ktos ma zly dzien,ale nie caly czas,prawie codziennie-dreczyc ludzi ,a jak ma kogos to"olewka" ,to dziekuje za taka"znajomosc" Dosyc dawalam sie nabierac, wykorzystywc ,koniec.
ALE zeby nie bylo,ze tylko kobiety tak narzekaja,to milam znajomego,ktoremu prawie nigdy nic nie pasowalo,czesto krytykowal ludzi szczegolnie kobiety,ta brzydka a ta taka itp.. ale one wcale nie byly brzydkie, czesto byly nawet atrakcyjniejsze od niego
,a on zaden pieknis,niezbyt atrakcyjny byl,czasami wysmiewal wrecz innych.Czasami nawet probowal manipulowc,sprawiac zeby ten ktos czul sie gorszy od niego,narzucic komus swoj gust..Wielki Pozer..