8 Cech idealnego faceta ... Co sądzicie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » 8 Cech idealnego faceta ... Co sądzicie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 65 ]

Temat: 8 Cech idealnego faceta ... Co sądzicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 8 Cech idealnego faceta ... Co sądzicie ?

A tak z ciekawości ta Pani to kto?

3

Krejzolka82 napisał/a:

Szczerze mówiąc,nie wiem.... smile

4

theonlyone napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Szczerze mówiąc,nie wiem.... smile

Aha big_smile

Wracając do tematu to najbardziej zgadzam się z Nią w punktach, 5,7,8.

5 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-10-31 11:02:45)

To blogerka. No w większości prawdę powiedziała, tylko w brzydki sposób. W wielu punktach bym się zgodziła, ale nie podkreślałabym, że jeśli mężczyzna nie spełnia tych cech, to jest gorszy. Niektóre wymagania są trochę absurdalne, np. jeśli facet zarabia średnią krajową to jest życiowym nieudacznikiem albo jeśli pracuje na etacie, to też coś z nim nie tak. Tzn. uważam przedsiębiorczość i duże zarobki za ogromny atut, ale nie postawiłabym sprawy aż tak ostro. Co do różnicy wieku też nie do końca się z nią zgodzę, bo 10 lat to dla mnie za dużo. Idealnie jest 4-5 lat. Bardzo słabe są jej słowa, że mężczyzna musi być lepszy od niej. Dla mnie to jest równoznaczne z faktem, że taki facet będzie frajerem, jeśli mając te wszystkie te "idealne" cechy będzie chciał kobietę taką jak ona, która nawet nie umie się ładnie pomalować. No i to jej wymaganie, że mężczyzna ma się nie obrazić, gdy mu powie, że jest głupi. Przecież tylko frajer będzie wytrzymywał z kobietą, która nawet nie jest piękna, a jeszcze mówi mu takie rzeczy. big_smile

Generalnie po tym jej wywodzie pomyślałam tylko tyle, że łatwo jej będzie znaleźć bardziej inteligentnego mężczyznę.

6

"Facet, który uważa się za feministę i jest za równouprawnieniem kobiet i mężczyzn, to absolutnie nie jest facet, którym mogłabym być zainteresowana".

Czyli żabcia szuka ropucha.  smile Skoro szuka, to pewnie znajdzie.

7

No i wyszlo szydlo z worka.
Kolejna zepsuta ksiezniczka co ma w glowie pstro, ale wymagania to ma kosmiczne.
Nawiasem mowiac to wideo potwierdza wiekszosc stereotypow o blondynkach.
Chce miec faceta inteligentniejszego od siebie, ale chce moc go nazwac glupim. Brawo za konsekwencje.
Podoba jej sie stary porzadek, ale nie chce byc kura domowa. Brawo za konsekwencje.
To juz lepsze sa feministki, bo one chca rownosci - a ta uwaza sie za jakiegos ubermenscha.
Ciekawe tylko czy w ogole czy o Nietzschem slyszala.
Wspolczuje mezczyznom, ktorzy beda latac za nia, bo pani "osmy cud swiata" postawila wymagania.
Gorzej jak kasa sie skonczy i firma zbankrutuje, to pewnie bedzie koniec "wielkiej milosci".
Chociaz w sumie o milosci to ona nic nie mowila... Moze zamiast slubu powinno sie z nia podpisac kontrakt.
Od takich jak ona to sie trzeba trzymac z dala.
W zasadzie po co komu taka lala? Zeby sie polansowac w towarzystwie?
Troche malo.
Obiadu nie ugotuje, loda nie zrobi bo "wielka pani". Choc przeciez zupelnie przecietna.

8

A ja sie pytam:
Skoro ten facet ma byc WE WSZYSTKIM lepszy od niej- to czemu on ma chciec sie z nia zwiazac?

Co ona ma takiego do zaoferowania temu " idealowi", czego by ideal nie znalazl na kazdym rogu?

PS ogolnie zgadzam sie z matwiejem...
Zenujaca niekonsekwencja wymagan....

9

NIE WIERZE!!!
Oldorando sie ze mna zgadza.
To chyba jakies swieto.
A no ta, przeciez jest Haloween.
Na dzien dobry zostalismy postraszeni blond cizia, to bardziej przerazajace niz nocleg na cmentarzu.

10

matwiej napisał/a:

NIE WIERZE!!!
Oldorando sie ze mna zgadza.
To chyba jakies swieto.
A no ta, przeciez jest Haloween.
Na dzien dobry zostalismy postraszeni blond cizia, to bardziej przerazajace niz nocleg na cmentarzu.

Tej, tej, tej....

Ja tu odnosze sie do tego co piszesz, nie do ciebie- jako osoby..
Jak piszesz logicznie i sensownie( co tez mnie zdumialo!) to przyznaje ci racje.

A cizia istotnie...." rozkoszna"...hahahhah

11

Hm, może z trzema punktami bym się zgodziła max., ale też nie do końca....

12

Oj dobra, Pani ma taki ideał faceta.
Każdy ma prawo mieć taki ideał, jaki mu pasuję.

13

Z takimi wymaganiami będzie szukać baaardzo długo. A jak już znajdzie, to nie wiadomo czy "On" będzie chciał "Ją" smile.

14

agusia587 napisał/a:

Z takimi wymaganiami będzie szukać baaardzo długo. A jak już znajdzie, to nie wiadomo czy "On" będzie chciał "Ją" smile.

No ok. ale to Jej sprawa.

15

Krejzolka82 owszem. Nie twierdze że nie smile.

16

Theonlyone co Ty na yt szukasz big_smile? No czemu się o to pytasz?

Przyznaje się bez bicia nie chciało mi się tego obejrzeć. Jednak ważnym jest w jakim celu chcemy mężczyzny/kobiety o dokładnie takich cechach charakteru. Jedna pani chce zaradnego, aby siedzieć na tyłku i nic nie robić - żyć jak w bajce. Ja chciałam (mam) zaradnego mężczyzny, abym mogła w razie czego na Niego liczyć i nie martwić się o przyszłość. Mam dwie nogi i ręce, więc pracować mogę i lubię smile. Jeden chce dobrze gotującą kobietę, aby nic w tym aspekcie nie robić jak hrabia. Inny chce dobrze gotującą kobietę, aby razem z Nią coś ugotować, bo sam lubi właśnie w taki sposób spędzić czas.
Tak samo z wieloma innymi cechami smile.

17

Sądzę, że... sponsora szuka.

18

Martainn napisał/a:

Sądzę, że... sponsora szuka.

Prestiz...martain, prestiz....

( ja to nazywam " przystawka do wiezy eifella", sama jest tyle warta, ile wart jest facet u jej boku, istotnie, to czesto spotykane)

19 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2015-10-31 19:09:23)

Mysle ze to dla beki albo dla kliknięć z reklam.
Bloger tez tworzy jakaś postać to niekoniecznie on sam albo ona.
Ma taka maniere mowienia jakby była hmm ze wsi .

Jezeli ma takie duze wymagania ( bez wzgledu czy znajdzie sie jakiś łoś ktory bedzie chcial je spełnić).
To szczerze mowiac mogłaby być bardziej urodziwa.
Z opisu kandydata to raczej opis sponsora .
Moze trafi na takiego ktory ja wyru.. bardzje niz ona jego smile
Natomiast tak sobie pomyslalem ze jezeli jest tak dobra aktorka w łózko jak na tym filnie to coz moze byc troche drętwo.
Moze jednak sie rozwinie z czasem i czyms pozytywnie zakoczy smile

20

Jesli znajdzie faceta spelniajacego jej oczekiwania, to bedzie znaczylo, ze jest go warta....
Logiczne, nie?

21

No trzeba przyznać, że raczej jest dość przeciętna i do tego na maxa zrobiona. Totalnie nie mój typ, ale to już inna opowieść:)

22

A co ma Jej wygląd do wymagań tongue. Ten Pan do urodziwych nie należy, a zobaczcie jakie ma WYMAGANIA wink.
https://www.youtube.com/watch?v=K5Gy5sZR03c

23

Nie muszę oglądać tego gniota, aby wiedzieć co w nim jest. BA, nie muszę czytać komentarzy, aby wiedzieć że oglądanie tego to czas stracony. Z jednego prostego powodu. Ani jedna kobieta, ani jeden facet na tej planecie nigdy nie spełni oczekiwań swojego partnera i nigdy nie będzie posiadał kompletu zalet czy cech.
Każdy, KAŻDY kto takich oczekuje, nie szuka, nie oczekuje miłości, związku, ale zwyczajnie, wymiany handlowej - coś za coś.

A jeżeli mimo wszystko, naprawdę potwierdza się to co niektórzy napisali, to współczuję tej ubogiej dziewczynie. Bo ona jest uboga, nie ma nic do zaoferowania swoim ewentualnym partnerom, może być co najwyżej dobrym pojemnikiem na spermę.
Moja żona np. to wspaniała kobieta. Inteligentna, oczytana, mająca pasje i hobby. Ale oprócz tego wszystkiego, jest cholernie zapominalska i praktycznie co dziennie czymś musi przyburaczyć, i to nie czymś małym. Taka niezdarność na początku związki jest nawet slodka, ale po latach, kiedy co dziennie trzeba zmieniać dętkę przy rowerze, albo coś naprawiać, no może co drugi dzień, zaczyna nieźle wkurzać.

Ja z kolei należę do ludzi którzy z każdego, nawet najbardziej głupiego pomysłu, mogą zrobić pieniądze. Zajmuję się domem, bo zarządzam firmą z domu, prasuje, sprzątam i gotuję i uwielbiam wręcz zabawy i czas z dziećmi. Mimo tego jestem cholernie wybuchowy i chociaż to często słomiany wybuch, to wiem, że bardzo boli domowników.

na to wszystko mamy jedną receptę. pokochaliśmy swoje wady.

24

Ale o co chodzi, bo nie wiem.
Dziewczyna ma wymagania, a co jej nie wolno?
Obejrzeć, pośmiać się i zapomnieć big_smile

25 Ostatnio edytowany przez ZwykłyFacet (2015-10-31 20:29:38)

To wideo jest bardziej prawdziwe niż większość postów Pań na tym forum w tematach wymagań co do partnerów. Idealny obraz współczesnej kobiety szukającej (do związku) sponsora-człowieka żyjącego za nią-jelenia któremu można przyprawić rogi. "Wymarzony" partner to połączenie bankomatu z Kenem (nie ma organów płciowych i łatwo można go zrobić w konia ale fajnie pokazać koleżankom) ewentualnie menelem (traktującym ją w wiadomy dla tego typu osobników sposób - dający "emocje" - ona wtedy "coś czuje") ale ogolonym, ubranym w garnitur i jeżdżącym dobrym samochodem.
Super film.

26

ZwykłyFacet napisał/a:

To wideo jest bardziej prawdziwe niż większość postów kobiet na tym forum w tematach wymagań co do partnerów. Idealny obraz współczesnej kobiety szukającej (do związku) sponsora-człowieka żyjącego za nią-jelenia któremu można przyprawić rogi. Idealny partner to połączenie bankomatu z Kenem (nie ma organów płciowych) ewentualnie menelem (traktującym ją w wiadomy dla tego typu osobników sposób) ale ogolonym, ubranym w garnitur i jeżdżącym dobrym samochodem.
Super film.

Matko ZwykłyFacet o prawdziwości naszych postów raczej nie masz prawa decydować tongue. Bo w takim wypadku Twoje posty w równie dużym stopniu są wyssane z palca - niezgodne z rzeczywistością.

27

ZwykłyFacet napisał/a:

To wideo jest bardziej prawdziwe niż większość postów Pań na tym forum w tematach wymagań co do partnerów. Idealny obraz współczesnej kobiety szukającej (do związku) sponsora-człowieka żyjącego za nią-jelenia któremu można przyprawić rogi. "Wymarzony" partner to połączenie bankomatu z Kenem (nie ma organów płciowych i łatwo można go zrobić w konia ale fajnie pokazać koleżankom) ewentualnie menelem (traktującym ją w wiadomy dla tego typu osobników sposób - dający "emocję" - ona wtedy "coś czuje") ale ogolonym, ubranym w garnitur i jeżdżącym dobrym samochodem.
Super film.

Może masz rację i dziewczyna faktycznie dorabiała sobie w taki sposób na studiach. Ostatnio to bardzo modne, ale przynajmniej dziewczyna jest szczera.
Szczerość w tych czasach to produkt deficytowy. Ludzie teraz sami siebie potrafią oszukiwać, że są lepsi niż w rzeczywistości.

28

Ale ja ją szanuję - nie ściemnia i nie opowiada bredni tylko szczerze mówi jak jest.

29

Czy nie ściemnia, to bym nie powiedziała. Może ma taki styl, że na siłę ubarwia i kreuje swoje wypowiedzi na kontrowersyjne, by zwiększyć liczbę odsłon. Wtedy to ma niewiele wspólnego ze szczerością.

30

oldorando napisał/a:

A ja sie pytam:
Skoro ten facet ma byc WE WSZYSTKIM lepszy od niej- to czemu on ma chciec sie z nia zwiazac?

Co ona ma takiego do zaoferowania temu " idealowi", czego by ideal nie znalazl na kazdym rogu?

PS ogolnie zgadzam sie z matwiejem...
Zenujaca niekonsekwencja wymagan....

No jak to?! Przecież ona została blogerką, to wielki sukces w XXI w! Aaaa... i zapomniałabym, jest taka "pienkna". :>
Laska po prostu szuka jelenia. wink

31 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-11-02 07:08:55)

Czy ja wiem, czy taka piękna:P Jest zrobiona na maxa, a wygląda nieco jak... facet::D No i ma strasznie irytujący sposób mównienia:D Ciągle gdzieś wzrokiem ucieka... znaczy się zmyśla:D

32

A ja uważam, że jest brzydka, im dłużej na nią patrzę. Wygląda właśnie jak transwestyta przez ten sztuczny makijaż. Nie umie się pomalować, ale nie przeszkadza jej to, by udzielać rad dotyczących kosmetyków i makijażu. A potem dziwne, że po ulicach chodzi tyle kobiet, które nie mają pojęcia jak się pomalować. big_smile

33 Ostatnio edytowany przez adiafora (2015-11-02 11:23:59)

nie wiem, nic nie widze na tej przegladarce bo nie otwiera mi sie video.
Dla mnie idealny facet nie musi miec 8 cech, wystarczy jedna. Musi byc mezczyzna! :-)

34

Serio? No bo taki przemocowiec czy alkoholik też są mężczyznami. Przynajmniej tak mają wpisane w dowodzie.

35

cslady napisał/a:

Serio? No bo taki przemocowiec czy alkoholik też są mężczyznami. Przynajmniej tak mają wpisane w dowodzie.

rozumiem, ze to do mnie? :-)
odpowiadam zatem:
tak jak nie kazdy facet z widlami to Posejdon, tak nie kazdy facet z jajami to mezczyzna :-)

36

A może mi ktoś streścić, co ten osobnik na YT wysmarował? big_smile
Po sądząc po ilości minusów pod filmem, wydaje mi się, że to nie jest mądre. wink

37

adiaphora napisał/a:

tak jak nie kazdy facet z widlami to Posejdon, tak nie kazdy facet z jajami to mezczyzna :-)

No właśnie, tutaj dochodzi i tak szereg cech, które musi spełnić facet, by być "mężczyzną". Czyli na jedno wychodzi. smile

38

Martainn napisał/a:

Czy ja wiem, czy taka piękna:P Jest zrobiona na maxa, a wygląda nieco jak... facet::D No i ma strasznie irytujący sposób mównienia:D Ciągle gdzieś wzrokiem ucieka... znaczy się zmyśla:D

Z mojej strony to była ironia, też mi się nie podoba, wygląda trochę jak żaba. big_smile

39

cslady napisał/a:
adiaphora napisał/a:

No właśnie, tutaj dochodzi i tak szereg cech, które musi spełnić facet, by być "mężczyzną". Czyli na jedno wychodzi. smile

oczywiscie, ze mozna sobie tworzyc listy cech wg upodoban, ale to jest taki koncert zyczen, ktory traktuje z przymruzeniem oka  :-)
Dla mnie prawdziwy  mezczyzna to przede wszystkim odpowiedzialnosc. To cecha ktora wyroznia mezczyzne od samca.
Moze do tej odpowiedzialnosci dodalabym jeszcze poswiecenie.
A cala reszta to juz wodotryski ;-)

40 Ostatnio edytowany przez czarna lilia (2015-11-02 13:22:50)

Ta pani jest bardzo irytujaca i pusta jak bęben Rollingstonsow.
A co do cech idealnego faceta , jak dla mnie to wyglada to mniej wiecej  tak:
Dobry ,madry ale nie przemadrzaly, odpowiedzialny, dojrzaly emocjonalnie,cieply romantyczny ale nie z przesada, posiadajacy wlasne zdanie ale nie forsujacy tego znania na sile,umiejacy sie pzyznac do swoich bledow, lubiacy dzieci psy i koty,z poczuciem humoru ale i taktu, lubiacy pomagac innym , spokojny , spntaniczny.Taki z ktorym mozna konie krasc ale jednoczesnie calyczas czuc sie jak na randce.
Wyglad to dla mnie mniej wazne ale milo by bylo zeby byl wysoki i z gatunku tych większych Panow ale nie silowniany pompek.

A poza tym zgadzam sie z adiaphora, to jest koncert zyczen a konczy sie tak ze spotykamy kogos i nie mamy zielonego pojecia dlaczego sie wlasnie w tym zakochujemy

"Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości."
Paulo Coelho

41

Jestescie bardzo nieobiektywni oceniajac jej urode. Ona brzydka?! Przeciez ona jest ladna patrzac chlodno, i trzezwo. Co do pogladow - nie roznia sie one niczym od tego co tutaj zazwyczaj wypisujecie, tylko ze wy robicie to w bardziej zawoalowany sposob, a ona - bezposredni. Ma prawo miec takie marzenia, co w tym zlego?

42

Jak to oglądałam to mało nie padlam ze śmiechu lol To chyba prowokacja. A smieje sie z niej juz cala Polska

43 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-11-11 23:57:09)

cslady napisał/a:

To blogerka. No w większości prawdę powiedziała, tylko w brzydki sposób. W wielu punktach bym się zgodziła, ale nie podkreślałabym, że jeśli mężczyzna nie spełnia tych cech, to jest gorszy. Niektóre wymagania są trochę absurdalne, np. jeśli facet zarabia średnią krajową to jest życiowym nieudacznikiem albo jeśli pracuje na etacie, to też coś z nim nie tak. Tzn. uważam przedsiębiorczość i duże zarobki za ogromny atut, ale nie postawiłabym sprawy aż tak ostro. Co do różnicy wieku też nie do końca się z nią zgodzę, bo 10 lat to dla mnie za dużo. Idealnie jest 4-5 lat. Bardzo słabe są jej słowa, że mężczyzna musi być lepszy od niej. Dla mnie to jest równoznaczne z faktem, że taki facet będzie frajerem, jeśli mając te wszystkie te "idealne" cechy będzie chciał kobietę taką jak ona, która nawet nie umie się ładnie pomalować. No i to jej wymaganie, że mężczyzna ma się nie obrazić, gdy mu powie, że jest głupi. Przecież tylko frajer będzie wytrzymywał z kobietą, która nawet nie jest piękna, a jeszcze mówi mu takie rzeczy. big_smile

Generalnie po tym jej wywodzie pomyślałam tylko tyle, że łatwo jej będzie znaleźć bardziej inteligentnego mężczyznę.

Dla mnie niektóre rzeczy ok, np kultura osobista, pewność siebie, ale np właśnie nazywanie zarabiających średnią krajową nieudacznikami nie jest dla mnie ok. Rozwijanie się jest fajne, ale nie musi dla mnie akurat oznaczać wielkich zarobków i dla mnie osobiście, gdyby facet zarabiał mniej ode mnie, to gdyby to nie było drastycznie mniej, to nie ma problemu. Drastycznie mniej lepiej nie, bo ciężko by było, bo wiadomo ciężko się utrzymać w Polsce, mało kto zarabia na tyle dużo, by te dużo mniejsza zarobki drugiej strony wyrównać. Ok, nie pracowałam długo, szukam, ale no potem jak będę pracować, to będę się starać, bo o to tutaj chodzi, jak facet też się stara i efekty są potem, to jest ok. A w końcu będą. No czy ta kobieta jest mądra to nie chcę oceniać po pozorach, bo czasem ktoś wygląda tak, a jest inaczej, różnie bywa. Niemniej z wyglądu mocno zrobiona, więc no prawdziwe piękno to nie jest. Rację ma co do akceptacji, jak się z kimś jest to nie ma sensu i jest niefajne próbowanie zmieniania tej osoby. No co innego rozmowa o jakichś nawykach co mogą przeszkadzać, a co innego próba zmieniania osobowości drugiej osoby itp. Za to z wiekiem mam podobnie jak piszesz, dla mnie 10 lat starszy to ok, by popatrzeć, bo jasne jest wielu fajnych facetów w wieku 34-35 lat, czyli 10 lat starszych ode mnie, ale jakoś przy nich czuję się bardziej jak młodsza siostra, więc tak popatrzeć mogę, ale do związku wolę tak do około 5 lat starszego, choć wiadomo czasem ktoś wygląda młodziej, starzej, bywa, a tak się jakoś złożyło, że mój facet 4 lata starszy akurat.

44 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-11-12 00:04:20)

facetJAKwielu napisał/a:

Nie muszę oglądać tego gniota, aby wiedzieć co w nim jest. BA, nie muszę czytać komentarzy, aby wiedzieć że oglądanie tego to czas stracony. Z jednego prostego powodu. Ani jedna kobieta, ani jeden facet na tej planecie nigdy nie spełni oczekiwań swojego partnera i nigdy nie będzie posiadał kompletu zalet czy cech.
Każdy, KAŻDY kto takich oczekuje, nie szuka, nie oczekuje miłości, związku, ale zwyczajnie, wymiany handlowej - coś za coś.

A jeżeli mimo wszystko, naprawdę potwierdza się to co niektórzy napisali, to współczuję tej ubogiej dziewczynie. Bo ona jest uboga, nie ma nic do zaoferowania swoim ewentualnym partnerom, może być co najwyżej dobrym pojemnikiem na spermę.
Moja żona np. to wspaniała kobieta. Inteligentna, oczytana, mająca pasje i hobby. Ale oprócz tego wszystkiego, jest cholernie zapominalska i praktycznie co dziennie czymś musi przyburaczyć, i to nie czymś małym. Taka niezdarność na początku związki jest nawet slodka, ale po latach, kiedy co dziennie trzeba zmieniać dętkę przy rowerze, albo coś naprawiać, no może co drugi dzień, zaczyna nieźle wkurzać.

Ja z kolei należę do ludzi którzy z każdego, nawet najbardziej głupiego pomysłu, mogą zrobić pieniądze. Zajmuję się domem, bo zarządzam firmą z domu, prasuje, sprzątam i gotuję i uwielbiam wręcz zabawy i czas z dziećmi. Mimo tego jestem cholernie wybuchowy i chociaż to często słomiany wybuch, to wiem, że bardzo boli domowników.

No tak, o to właśnie chodzi, jeżeli zapomnimy, że każdy ma wady to jest źle. Taka osoba nie stworzy dobrego związku. No choć wiadomo jak mówi się o swoich wymaganiach, to nie oznacza, że nie rozumie się, że człowiek ma wady. No po prostu chodzi, by te podstawy dla kogoś były, by było o czym rozmawiać, patrzeć w tym samym kierunku, a przy tym wady są już mniej istotne. Dziwnie bym się czuła z facetem bez żadnych wad, każdy jakieś ma i to nadaje też jakiejś wyjątkowości i póki to nie są wady naprawdę ogromne, tylko drobne to jest ok.

Niechcący post pod postem.

45 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-11-12 07:32:53)

lilly25 napisał/a:

Jestescie bardzo nieobiektywni oceniajac jej urode.

Może Cię zaskoczę, ale ocena ZAWSZE jest nieobiektywna. Obiektywny to może być fakty, ale nie ocena.

Przeciez ona jest ladna patrzac chlodno, i trzezwo

Twoim zdaniem. Moim zdaniem nie. Ma męskie rysy twarzy. Przy tych brwiach i makijażu wygląda jak facet. Większość znajomych facetów powiedziała, że nie zwróciłaby na nią uwagi na ulicy. Na zdjęciach po retuszu wygląda nawet nieźle, na filmikach bez już znacznie gorzej.
Co do pogladów. To każdy może szukać sponsora. Jej sprawa. Inna kwestia, że facet z cechami jakie wymieniła raczej jakąś tam blogerką by się nie zainteresował. Dlatego prawda. Każdy może mieć marzenia.
No i czy poważny jest ktoś kto cały film gada, że facet ma być taki i owaki, ma mieć to i tamto, to może, a tego nie może, a na sam koniec, że "ją ma akceptować jaka jest". Wątpię czy facet z tymi cechami by taki był. Ale jak już napisałem. Marzyć dobra rzecz.

46

Krótko mówiąc,facet z takimi cechami niekoniecznie zainteresuje się kimś takim,jak ona wink

47

theonlyone napisał/a:

Krótko mówiąc,facet z takimi cechami niekoniecznie zainteresuje się kimś takim,jak ona wink

Dokładnie mam to samo zdanie.

48

Uśmiałam się big_smile

Pani wykazuje taką logikę rozumowania, że totalnie powala. Jasne, super zarabiający, super przedsięborczy, super inteligentny facet powinien się zainteresować...mało zarabiającą, siedzącą na tyłku, przygłupią kurlewną, bo ona "pienkna" jest i ma wymagania big_smile

49

Przecież jest ekskluzywną blogerką. Słaba sztuka?:D

50

Ja se obejrzałam ze dwa więcej filmiki tej pani i chyba już się migreny na cały dzień dorobiłam od tego... Jak bym była mężczyzną, to bym jej zapłaciła tylko po to, żeby na zawsze, absolutnie i definitywnie usunęła się z mojego życia tongue

51 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-11-12 13:18:31)

truskaweczka19 napisał/a:

Za to z wiekiem mam podobnie jak piszesz, dla mnie 10 lat starszy to ok, by popatrzeć, bo jasne jest wielu fajnych facetów w wieku 34-35 lat, czyli 10 lat starszych ode mnie, ale jakoś przy nich czuję się bardziej jak młodsza siostra, więc tak popatrzeć mogę, ale do związku wolę tak do około 5 lat starszego, choć wiadomo czasem ktoś wygląda młodziej, starzej, bywa, a tak się jakoś złożyło, że mój facet 4 lata starszy akurat.

No właśnie. big_smile Poza tym już baaaaardzo trudno znaleźć fajnego i wolnego faceta w tym wieku, bez żadnych przejść. No i raczej kiepsko z 36-latkiem (10 lat starszy ode mnie) dopiero zakładać rodzinę. Przecież najpierw trzeba się dobrze poznać, więc wszystko się przeciągnie. Chociaż jak kto lubi, kwestia gustu i priorytetów.

52

Nie znam żadnego mężczyzny, który na mus szukałby 10 lat młodszej partnerki jak ma dobrze po trzydziestce. O czym on ma niby rozmawiać z 22 latką, która ledwo co skrawek świata zobaczyła? Przecież to zupełnie inne stadia rozwojowe.

Chyba, że jest kimś, kto lubi kreować się na nieomylnego guru, któremu pasuje, że młoda, niedoświadczona panna będzie się w niego wgapiać jak cielę w malowane wrota. Ale to patologia, a my tu o patologii nie rozmawiamy.

53

A należy też zwrócić uwagę, że w okolicach 40 u mężczyzny rośnie ryzyko chorób genetycznych u dziecka jeśli takowe chcieliby mieć.

54

Beyondblackie napisał/a:

Nie znam żadnego mężczyzny, który na mus szukałby 10 lat młodszej partnerki jak ma dobrze po trzydziestce. O czym on ma niby rozmawiać z 22 latką, która ledwo co skrawek świata zobaczyła? Przecież to zupełnie inne stadia rozwojowe.

Chyba, że jest kimś, kto lubi kreować się na nieomylnego guru, któremu pasuje, że młoda, niedoświadczona panna będzie się w niego wgapiać jak cielę w malowane wrota. Ale to patologia, a my tu o patologii nie rozmawiamy.

He he he he smile Pyszne! Ja tam miałem 13 lat różnicy i było w dechę wink Od razu człowiekowi świat się bardziej kolorowy wydaje tongue

55 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2015-11-12 22:56:35)

Zwykły, ja nie piszę o dymaniu smacznej nastolatki big_smile

Mnie bardziej chodziło o to, że raczej z kimś takim nie wchodzi się w poważny związek, nie traktuje się na serio. A jeżeli dwudziestokilkulatka z sianem w głowie łudzi się, że przyciągnie jako partnera niezwykle intelegentnego, zamożnego i przedsiębiorczego faceta, jeszcze w dodatku 10 lat starszego, to jest to jedynie ewidencją jej bezdennej głupoty i braku zrozumienia, że jej młodość i uroda ma bardzo krótki shelf life.

56

Nektarynka53 napisał/a:

Przyznaje się bez bicia nie chciało mi się tego obejrzeć.

Mnie też, po drugim kryterium odpuściłam wink, ale nie sposób zgodzić się z tym, że każdy z nas ma w swojej głowie jakiś ideał, a czy uda mu się taki w życiu spotkać, a potem z nim związać, to już zupełnie inna bajka.

facetJAKwielu napisał/a:

Podpisuję się obiema łapkami. Nie jest żadną sztuką pokochać ideał, znacznie trudniej jest akceptować drugiego człowieka takim, jaki jest, bo nawet jeśli na początku patrzymy na partnera przez różowe szkiełka, to czas zwykle odkrywa także te mniej pociągające cechy. Dopiero wtedy można stworzyć dobry, oparty na zdrowych zasadach związek, kiedy chcemy i potrafimy rozumieć oraz kochać całość.

57

Najgorsze jest to że takie kretynki implementują w głowach młodych dziewczyn taki obraz faceta, że w najbliższej dekadzie to czeka nas apokalipsa samotności.

58 Ostatnio edytowany przez Nektarynka53 (2015-11-13 09:10:25)

Martainn napisał/a:

A należy też zwrócić uwagę, że w okolicach 40 u mężczyzny rośnie ryzyko chorób genetycznych u dziecka jeśli takowe chcieliby mieć.

A jakich? Nie pytam, bo nie wierzę tylko jestem Ciekawa smile. Bo wynika z tego, że dziewczyny wybierając starszych i "dojrzalszych" (w cudzysłowiu, bo dojrzałość niektórych Panów po 30 brałabym pod wątpliwość wink) tak naprawdę narażają własne potomstwo.
To czy nie lepiej "za młodu" poddać zamrożeniu nasienie?

Beyondblackie napisał/a:

A jeżeli dwudziestokilkulatka z sianem w głowie łudzi się, że przyciągnie jako partnera niezwykle intelegentnego, zamożnego i przedsiębiorczego faceta, jeszcze w dodatku 10 lat starszego, to jest to jedynie ewidencją jej bezdennej głupoty i braku zrozumienia, że jej młodość i uroda ma bardzo krótki shelf life.

Wówczas taka dziewczyna, ale nie zapominajmy że są dojrzałe osoby w tym wieku, po kilku latach dostaje "oświecenia", że ten facet wcale nie musiał być taki inteligentny, czy przedsiębiorczy (no zamożność zależna jest od wielu czynników i nie zawsze musi być naszą zasługą tylko np. rodziny) jak na swój wiek. Tylko na ten czas imponował czymś na co jej rówieśnicy będą pracować później.
Dla mnie problem wówczas mają obie strony wink, bo wyrwać niedoświadczoną nastolatkę (nie mówiąc o przykładach "kup mi jeansy" big_smile) jest o wiele prościej, niż dojrzałą kobietę. Podobnie jest w przypadku mężczyzn.

Olinka napisał/a:
Nektarynka53 napisał/a:

Przyznaje się bez bicia nie chciało mi się tego obejrzeć.

Mnie też, po drugim kryterium odpuściłam wink, ale nie sposób zgodzić się z tym, że każdy z nas ma w swojej głowie jakiś ideał, a czy uda mu się taki w życiu spotkać, a potem z nim związać, to już zupełnie inna bajka.

Oczywiście, że to prawda. Ale coś sądzę (nie obejrzałam, więc mogę gdybać ale na yt jest więcej takich kwiatków w przypadku obu płci wink), że cechy idealnego mężczyzny według tej Pani mają ścisły związek ze światem zewnętrznym, a mało ze światem wewnętrznym człowieka smile. To jest charakterystyczne dla naszych czasów - nie co my mamy do zaoferowania, ale jakie dobra ma ktoś innym do dania.

59

https://www.youtube.com/watch?v=IJZOW8zPGWw
Na szczęście na yt są także mądre kobiety smile

60 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-11-14 01:25:00)

A ja tam myślę, że specjalnie to powiedziała, bo ona ma bardzo kontrowersyjne wypowiedzi.
Porusza wszelkie kontrowersyjne tematy jakie można.

Tak się nad jednym tylko zastanawiam, że Cslady stwierdziła, że ona jest brzydka... w sumie nie jest tongue

A, i pani z YT jest korwinistką, co już samo przez się przekreśla dla mnie zdolność logicznego myślenia (w przypadku podejścia Korwina do kobiet).

Ale są też NIEKTÓRE aspekty w których się z nią zgodzę:
1. Że kobiety szybciej dojrzewają big_smile
2. Że zawód "syn" przekreśla (w sensie 40latek bezrobotny u mamusi)
3. Że ma być dobrze wychowany, ale nie rozumiem tego tak jak pani z filmu wink
4. Również nie interesuję się facetami z brodami bo mnie nijak nie pociągają, choćby byli najpiękniejsi poza tą brodą big_smile big_smile big_smile
5. Powinien akceptować to jaka jestem i absolutnie nie myśleć o kurze domowej wink

61 Ostatnio edytowany przez oczy Lwa (2015-11-17 22:02:18)

Najzabawniejsze ze ludzie sami nieidealni,niepiekni zawsze najczesciej kogos krytykuja...

jak to sie mowi "JAK ktos nie ma nic madrego do powiedzenia ,to doczepi sie wygladu"

62

Kobieta mówi otwarcie, czego chce i fala oburzenia rośnie.

Jest świadoma swoich potrzeb, wie co nią kieruje, nie rozumiem robienia z tego afery.

63

Dla mnie ten filmik wogole nie jest inspiracja.
8 najważniejszych cech wg mnie : wrażliwość na krzywdę,zaradność ,opiekuńczość,męskość i siła ,inspiracje/hobby,wierność ,logiczne myślenie ,ciepłe serducho smile

64 Ostatnio edytowany przez Jozefina (2015-12-12 16:42:10)

kammiś napisał/a:

A ja tam myślę, że specjalnie to powiedziała, bo ona ma bardzo kontrowersyjne wypowiedzi.
Porusza wszelkie kontrowersyjne tematy jakie można.

O a to ciekawe do tego stopnia ze az poszukalam tych kontrowersyjnych tematoe i wypowiedzi. I np na Yout... jest
https://youtu.be/EGHqRc2jnfU
A na blogu kilka bardzo kontrowersyjnych wpisow typu  Ulubione perfumy Malgorzaty Rozenek i 15 najlepszych filmow swiatecznych.   Wszelka kontrowersja

65

sokulsss napisał/a:

Dla mnie ten filmik wogole nie jest inspiracja.
8 najważniejszych cech wg mnie : wrażliwość na krzywdę,zaradność ,opiekuńczość,męskość i siła ,inspiracje/hobby,wierność ,logiczne myślenie ,ciepłe serducho smile

gdzie się chowią takie dziewczyny jak ty?

Posty [ 65 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » 8 Cech idealnego faceta ... Co sądzicie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024