problem z dobraniem kosmetyków do twarzy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » problem z dobraniem kosmetyków do twarzy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: problem z dobraniem kosmetyków do twarzy

od jakiegoś czasu mam problem z dobraniem kosmetyków do twarzy. kiedyś używałam żelu i kremy z serii Nivea Young i było wszystko w porządku, ale po jakimś czasie przestały mi służyć. Od tamtej pory szukam czegoś odpowiedniego i znaleźć nie mogę... za każdym razem moja skóra na policzkach, koło nosa i w okolicach ust jest napięta, wysuszona i łuszczy się, a z kolei czoło i sam nos są tłuste sad próbowałam już kosmetyków do skóry suchej i do mieszanej różnych firm - za każdym razem lipa. jedynie maseczki nawilżające dają mi ukojenie, niestety krótkotrwałe.

Macie jakieś pomysły co może mi pomóc? Może warto udać się do dermatologa?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: problem z dobraniem kosmetyków do twarzy

Dermatolog z pewnościa dobierze dobre kosmetyki, jednak do tego czasu możesz spróbować kremu nawilżającego firmy L'oreal Happyderm , jest bardzo dobry, radzi sobie z wysuszoną skórą, oto on:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:aKVe-_Q1i_JImM:http://www.stylistka.pl/img/kosmetyk/34/happyderm-l-oreal_46_4.jpeg

3

Jeśli skóra ci się tak przesusza proponuję tran w kapsułkach - ładnie natłuści ci skórę (oczywiście mówię o tym do łykania). Nie wiem czy możesz już łykać kwas hialuronowy, ale on z kolei nawilża. A osobiście jestem zachwycona algami; ceranova z algami, tyle, że on jest dla kobiet 30+. Ale może maseczki z alg lub jakieś potrawy je zawierające.
Tran spokojnie możesz kupić.

4

Od pewnego już czasu przerzuciłam się na kosmetyki naturalne. Są delikatniejsze i nie zawierają chemii, która podrażnia i wysusza

5

Albo kup sobie krem firmy AA z taka zieloną nakretka- jest on intensywnie nawilzający wiec nie powinnas miec wysuszonej skóry po jego uzywaniu wink

6

a może do apteki?
Tam z pewnością ktoś doradzi Ci coś dobrego.

7

Witajcie, jeśli macie problem z określeniem jaka jest wasza skóra, to możecie na skorawrazliwa.pl zrobić odpowiednie testy, które pomogą wam to określić.

8

Amelia* napisał/a:

a może do apteki?
Tam z pewnością ktoś doradzi Ci coś dobrego.

Zgadzam sie, ze powinnas isc do apteki - wczoraj bylam w superpharmie i maja tam 25 % obnizki na kremy wiec warto sprobowac teraz.

9

Dodam od siebie, ze ta promocja w superpharm trwa do 10.03 i obejmuje naprawde dobre markowe produkty: vichy, la roche, inneov. Na wasze problemy z sucha skora polecilabym kosmetyki la roche, sama sie o nich przekonalam niedawno, sa dosyc drogie, ale naprawde wydajne: seria lipikar i hydrphase do buzki sa rewelacyjne. A ceny promocyjne sa bardzo atrakcyjne, zawsze chociaz warto wyprobowac,. Jak nie beda dla was odpowiednie to bedziecie szukac dalej smile. Teraz na rynku jest dosyc sporo produktow, poza tym sprzedawcy, farmaceuci powinni tez odpowiednie srodki polecic. Nasze polskie produkty tez sa dosyc dobre, wiec naprawde asortyment mamy szeroki smile

10

Witam!
Mam pytanko na które mam nadzieje ktoś mi odpowie, doradzi, bo kompletnie w tym temacie jestem zielona...., a mianowicie mam, że tak powiem lat 25+....i jeszcze nigdy nie stosowałam żadnych pudrów, podkładów, fluidów itd..., a wiadomo, że skóra nie zawsze jest taka jaką byśmy chciały... Czasem trzebaby było "zatuszować" jakąś niedoskonałość, albo wychodząc gdzieś chciałabym mieć "ładniejszą" twarz, .....no , ale ..... i tu właśnie mój problem...., bo nie wiem czego użyć???
Czy któraś z Was może mi doradzić jakiego produktu użyć na sam początek-jak na razie tylko, żeby zatuszować co nieco i żeby makijaż ładnie się prezentował-do jasnej cery???
Pozdrawiam

11 Ostatnio edytowany przez oliwka (2010-03-22 10:37:32)

Dziewczyny,żeby dobrać właściwy krem z którego będziemy zadowolone trzeba określić swój rodzaj cery.Ruda z tego,co opisujesz masz cerę mieszaną. I powinnaś dobierać kosmetyki do tego typu cery. Nie zawsze kosmetyk,który kupimy będzie nam służył i będzie tym odpowiednim. Dlatego tak długo musimy szukać,aż znajdziemy odpowiedni.Wiem,że jest to wkurzające,ale zdarza się, że trafisz na właściwy krem,ale będzie on zawierał jakiś składnik na który źle reagujesz i już będzie coś nie tak.Ja również bardzo długo szukałam odpowiednich kremów do twarzy. Twarz myj żelem właściwym do cery mieszanej i po umyciu zanim nałożysz krem przetrzyj tonikiem wtedy taki krem lepiej się wchłania.Stosuj też dwa razy w tygodniu peeling do twarzy i co najważniejsze pij dużo wody,ponieważ trzeba pamiętać o nawilżaniu skóry, również od wewnątrz,bo to ma też duży wpływ.

wjej724 napisał/a:

Witam!
Mam pytanko na które mam nadzieje ktoś mi odpowie, doradzi, bo kompletnie w tym temacie jestem zielona...., a mianowicie mam, że tak powiem lat 25+....i jeszcze nigdy nie stosowałam żadnych pudrów, podkładów, fluidów itd..., a wiadomo, że skóra nie zawsze jest taka jaką byśmy chciały... Czasem trzebaby było "zatuszować" jakąś niedoskonałość, albo wychodząc gdzieś chciałabym mieć "ładniejszą" twarz, .....no , ale ..... i tu właśnie mój problem...., bo nie wiem czego użyć???
Czy któraś z Was może mi doradzić jakiego produktu użyć na sam początek-jak na razie tylko, żeby zatuszować co nieco i żeby makijaż ładnie się prezentował-do jasnej cery???
Pozdrawiam

No na pewno musisz zacząć od zakupu potrzebnych i odpowiednich  kosmetyków dla Twojej cery. Musisz dobrać właściwy podkład,puder jak i korektor,aby zatuszować niedoskonałości. Podkład zawsze wybieraj w tonacji Twojej skóry lub o jeden ton jaśniejszy, nigdy ciemniejszy. Umytą twarz przetrzyj delikatnie tonikiem i nałóż krem.Poczekaj aż się wchłonie. Następnie możesz nałożyć korektor na miejsca,które chcesz ukryć i który ukryje niedoskonałości np.sińce pod oczami.Musisz go delikatnie wklepać. Potem nałóż dokładnie podkład i rozsmaruj go delikatnie specjalną gąbką lub opuszkami palców.Na podkład możesz nałożyć puder w kulkach lub kamieniu,który powoduje trwalszy efekt.Ja stosuję puder w kulkach,który nakładam pędzlem zaczynając od nosa,kości policzkowe,broda i czoło.Na zakończenie maluję tuszem rzęsy,a usta błyszczykiem. To taki makijaż na co dzień.

12

Dziękuję za odpowiedź Oliwko!!!
Pozdrawiam

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » problem z dobraniem kosmetyków do twarzy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024