Nie mam pojecia czy był taki temat na forum.
Otóż w porze jesienno-zimowej mojemu facetowi zaczęły pękać usta.Jednak wszytsko się ciągle nasila i teraz na dolnej wardze ma takjakby skorupkę.Zwykłe kremy nie pomagają,więc moze macie jakieś pomysły jak to leczyć ?
proponuje wazeline mi pomaga
Miód:)
Tak jak dziewczyny radzą miód jest najlepszy. Niech posmaruje usta grubą warstwą miodu a po kilku minutach po prostu zliże. Powinien tez regularnie smarować usta kremem, wazeliną lub np. pomadką bezbarwną.
Wszystko przez brak odpowiedniego nawilżenia. Stosowałabym to co już wcześniej pisały dziewczyny.
Usta cały czas powinny być nawilżone.
Jak najbardziej podpisuje się pod tym, co napisały dziewczyny Proponuje też smarować usta na noc grubą warstwą maści z witaminą A- do kupienia w aptece za gorsze. I najważniejsze- ŻADNEGO OBLIZYWANIA UST!
Gothka,łatwo mówić Ja sama pożeram wszystko z ust,więc on tym bardziej
Dzięki wszytskim za rady .
proponuje wazeline
mi pomaga
Podpisuję się obiema rękami
Ja stosuję ostatnio tisane, ładnie pachnie i wargi mi mniej pękają. Nie powiem, ze na 100% działa, ale jest nieźle.
Dobre są też balsamy do ust bielendy, np. z oliwek.
Wypadałoby skomentować sytuację i poinformować co i jak.
Kupiłam mu balsam do ust z Neutrogeny.W ekspresowym tempie wsyztsko znikło,więc gorąco polecam
o dobrze wiedzieć co pomogło Twojemu facetowi na spękane usta. Sama kiedyś używałam balsamu neutrogeny, ale już mi się skończył i zaczęłam się rozglądać za innym kosmetykiem do pielęgnacji ust. W końcu teraz idzie wiosna, a potem lato i trzeba się zaopatrzyć w taki kosmetyk, który przede wszystkim będzie chronił przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Z koleżankami z pracy zrobiłyśmy zbiorowe zamówienie i kupiłyśmy sobie masło kakaowo - wiśniowe Palmers. Mam nadzieję, że przesyłka przyjdzie szybko, bo już się nie mogę doczekać kiedy je wypróbuję.
Pomadki ochronne Nivea dla mężczyzn, moi koledzy używali i bardzo sobie chwalili.
Po za tym miód, i w dalszym ciągu krem, najlepiej zwykła Nivea albo bambino, te kremy dziecięce, są dobre na wszytko.
TISANE - do kupienia w aptece