potęga naszej podświadomości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » potęga naszej podświadomości

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: potęga naszej podświadomości

Czytałam ostatnio książkę o potędze naszej podświadomości - o tym jak wiele ona może zdziałać w naszym realnym życiu. Zastanawiam się czy to na prawdę działa. Były tam np. hasła tego typu: Nigdy nie mów: "Nie potrafię!". Pokonuj lęk następującym stwierdzeniem: "Dzięki bezgranicznej mocy podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych!"Waż starannie słowa, każda bowiem nieprzemyślana sylaba zemści się na tobie. Nigdy nie mów: "To nie wypali!", "Stracę posadę!", "Nie mam na zapłacenie czynszu!" Twoja podświadomość nie zna się na żartach. Urzeczywistnia każdą myśl.  Twoja świadomość jest "odźwiernym". Jej główne zadanie polega na ochronie podświadomości przed szkodliwymi odczuciami. Uwierz, że dobro może się wydarzyć, że właśnie się dzieje. Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Wybierz pomyślność i dostatek! Co o tym myślcie? Czy to na prawdę tak działa ? Mi się wydaj ,ze takie bezgraniczne POZYTYWNE myślenie i nakręcanie się moze mieć też dużo negatywnych skutków i w ostateczności przynieść rozczarowanie. Ale jestem ciekawa waszych opinii.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: potęga naszej podświadomości

Bardzo ciekawy temat, co myślicie dziewczyny?
Ja należę do osób, które uważają, że szczęście jest decyzją, najwięcej zależy od nas samych. Fakt jest zdeterminowany, ale nasz stosunek do niego to w dużym stopniu zasługa pozytywnego myślenia. Oczywiście nie można przesadzać, by nie zatracić obiektywizmu, ale spotkałam się z sytuacjami, gdzie coś się nie udało, bo dana osoba z góry była nastawiona na porażkę i od poczatku zachowywała się tak, jakby sprawa była przesądzona. To ściąga na nas konsekwencje z zewnątrz. Idąc na rozmowę kwalifikacyjną z nastawieniem: "i tak mnie nie przyjmą" jesteśmy przygaszeni, bez energii i sami obniżamy swoje szanse.

3

Myślenie pozytywne i ukierunkowanie naszej podświadomości właśnie na nie to połowa sukcesu...albo nawet mniej. Myślę, że najwięcej zależy od nas, od naszych starań. Coś w stylu "Nie mam na zapłacenie czynszu" i zmiana myślenia/stwierdzenia na " mam na zapłacenie czynszu" chyba nie wiele zmieni jeśli nic nie zrobimy, aby mieć na ten czynsz. I tak jest w wielu sytuacjach-bez naszego DZIAŁANIA i WIARY w to że się uda nic się nie uda;)
Potrzeba i jednego i drugiego. Myślę, że takie ksiażki uświadamiają nam jak ważne jest pozytywne myślenie, ale zastosowanie tego jest trudniejsze. Jednak życzę Wam kobietki by potęga podświadomosci nami zawładnęła!
A książka którą czytałam o tym zagadnieniu to Joseph Murphy "Potęga podświadomości"

4

Chodź za wiele naszych sukcesów i porażek odpowiadają po prostu okoliczności, czy przypadki, to jednak ogromna, moim zdaniem, jest rola naszego nastawienia i myślenia. Nie ulega wątpliwości, że ludzie o pozytywnym nastawianiu radzą sobie lepiej niż ludzie z nastawieniem: "I tak mi się nie uda..." Kiedy z góry zakładamy porażkę, trudno jest nam dać z siebie wszystko, zapętlamy się w swoich negatywnych oczekiwaniach i w efekcie  dostajemy to, czego oczekujemy. Natomiast ludzie, którzy oczekują sukcesów, częściej wyznaczają sobie trudniejsze cele oraz podejmują się większej ilości zadań. Dlatego to jak o sobie myślimy ma wielkie znaczenie. Nie koniecznie trzeba włączać w to podświadomość, ponieważ zupełnie świadomie możemy sterować własnymi myślami. Jeśli masz ochotę june, to mogę polecić trochę literatury z tej działki, tylko muszę wydobyć z pamięci:)
Pozdrawiam:)

5

Ja właśnie tez jestem po lekturze Joseph Murphy "Potęga podświadomości". No i w sumie czytałam tylko jego książkę. Jak możecie polecić jeszcze jakąś inną lekturę z tej tematyki to będę bardzo wdzięczna smile

6

Witam serdecznie!

Osobiście uważam że Potęga podświadomości jest niesamowita,wracam wciąż do niej...początki były dla mnie trudne w pojęciu tego wszystkiego jak to działa o co w tym wszystkim chodzi,rzucałam ja w kąt aby ponownie do niej wrócić...było to dla mnie dość skomplikowane a zaczęłam ją studiować jakieś 7 lat temu kiedy szukałam czegoś hm...SIEBIE i znalazłam własnie w tej książce...szukałam tak wielu odpowiedzi i przyszły one w najmniej oczekiwanym momencie... nabyłam jeszcze  kilka innych tego autora książek,bardzo mi przypadł do gustu...
Tak to prawda że nie tylko pozytywne myslenie się liczy i sprawi że nasze życie stanie sie piekne ale także działanie jest potrzebne ale myślę że najpierw trzeba zacząć od zmiany swojego sposobu myslenia a jest to długa i ciężka praca ja wciąż to robię i nigdy nie przestanę...miałam tak bardzo zabrudzony umysł...!

7

Eliza, całkowicie się z tobą zgadzam. Ja też wiele lat temu zaczęłam naukę Życia na nowo, z nowym nastawienie umysłu. Jak swój umysł nakierowałam na sukces, to i moje działania poszły za myśleniem tak samo posłusznie, jak poprzednio tworzyły kłopoty.
Warto wyrobić sobie pogląd na podstawie kilku różnych autorów, ale najważniejsze jest sprawdzić jak to działa na sobie samej. To proste. Samo myślenie o życiu i intelektualne rozważania NIGDY nie zastąpią samego Życia. Warto o tym pamiętać i do dzieła.

Pozdrawiam cieplutko.
http://www.gabinetpodaniolami.com/

8

Kiedyś byłam bardzo nieszczęśliwa, nic mi sie nie układało, czułam się nikim, kompletnym zerem. Płakłam po nocach i miałam zwyczaj prosić Boga, żeby mnie zabił (!), a jak nie to "niech pokażę mi jak żyć".
"Pomóż mi Boże!" - prosiłam łkając.
Pewnego dnia poszłam z koleżanką do księgarni. Mój wzrok przyciągnęła pewna książka. Oczywiście jako zyciowy nieudacznik nie miałam pieniędzy na tego typu rarytasy jak książka. Koleżanka widząc moje zainteresowanie ksiązką stwierdziła obojętnie, że ma ją w domu.
- Naprawdę?? - ździwiłam się.
- Tak, jak chcesz to możemy iść do mnie i ci pożycze.
Pierwszy raz pożyczyłam coś i nie oddałam. Tak zaczęłam życie od nowa...

9

Ja w tej chwili czytam ksiazke Carolle Isabel "Uzdrawiajaca samoakceptacja" - swietna, goraco tez polecam rowniez Louise L.Hay " Mozesz uzdrowic swoje zycie". Obie pozycje sa o tym, jak nalezy uczyc sie pozytywnego myslenia i jak wiele w naszym zyciu zalezy od tego, ze powiemy zyciu "TAK", ze zaakceptujem siebie w pelnie itd. Warto przeczytac, bo daja duzo pozytywnej energii.

10

Bardzo wiele rzeczy w życiu przydarzyło mi się zgodnie z utwierdzeniem, że głeboka sugestia czyni cuda. Kiedys modliłam sie powtarzając słowa, ze chciałabym mieć w zyciu "dobrego chłopa" . Spotkałam mężczyzne z którym byłam bliska założyc rodzine - i jak się nazywał??? "Dobrychłop. No ale taki dobry wcale nie był....Dzis kocham kogo innego i tak niefortunnie nie formułuuje pragnień,

11

june napisał/a:

Ja właśnie tez jestem po lekturze Joseph Murphy "Potęga podświadomości". No i w sumie czytałam tylko jego książkę. Jak możecie polecić jeszcze jakąś inną lekturę z tej tematyki to będę bardzo wdzięczna smile

polecam ksiazki autora ricka warrena np. ,gdy zycie stawia trudne pytania, albo , zycie swiadome celu, ja czytam - analizuje i ucze sie od nowa.pozdrawiam terka

12 Ostatnio edytowany przez ATKA 333 (2008-12-14 18:33:55)

Joseph Murphy pisze o potędze podświadomości w swoich książkach....Jeśli kogoś ten temat interesuje to polecam..."Potęga podświadomosci" "Potęga ludzkiego ducha" "pokonaj lęk i obawy" "Energia z kosmosu" "Magia wiary" jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę...:)

13

Uważam, że najważniejsze jest samodoświadczenie i wypróbowanie zdobytej wiedzy w praktyce.
Jestem przekonany, że istnieje w nas siła, która niestety rzadko wychodzi na jaw.
Moc zmieniania naszej rzeczywistości, jak chcemy. Kierując się tym przekonaniem, szukałem odpowiedzi
Ale w końcu ją znalazłem polecam gorąco producenta energiczna-wiecznosc.pl poszukajcie w google

14

Joseph Murphy pisze o potędze podświadomości w swoich książkach....Jeśli kogoś ten temat interesuje to polecam..."Potęga podświadomości" "Potęga ludzkiego ducha" "Pokonaj lęk i obawy" "Energia z kosmosu" "Magia wiary" jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę...:) - Prawda jest taka, że książka nic sama nie da jeśli nie będziesz chciała nic zmienić:)

15

Czytałam tą książkę parę lat temu. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Może nie uwierzysz, ale stosując się do porad zawartych w tej książce - przyjmowałam je bezkrytycznie - od kilku lat nie mam problemów z pieniędzmi. Akurat w tym czasie brakowało mi pieniędzy i wszystkie myśli skierowałam na ich zdobycie. Udało się i dzisiaj mogę potwierdzić że to działa ( pozytywne myślenie).  Ale.....nie zawsze. Jeśli wbijesz sobie do głowy, że chcesz być np. super pianistą albo śpiewać jak Górniak, to czy tym pozytywnym myśleniem coś takiego spowodujesz? NIE. NIE MA SZANS. Więc to działa, ale w granicach rozsądku.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » potęga naszej podświadomości

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024