Coraz mniej czasu mam na sprzątanie. W sobotę zamiast odpoczywać to obstawiam, że 90% osób sprząta....
Zakup takiego robota co robi za nas robotę jest troszkę kosztowne. Decyduję się jednak zakupić coś takiego. Takie same dylematy mialam jak kupowałam zmywarkę i teraz żyć bez niej nie mogę bo w końcu coś faktycznie odciążyło mnie od codziennych obowiązków.
Jak Wy to widzicie? Ja przymierzam się do tego z firmy Mamibot. Ostatnio mój mąż, który czyta takie pisma technologiczne podrzucił mi ranking, w którym jeden z ich robotów wypada bardzo obiecująco. Chyba nie wie co kupić mi na święta i czeka na akcept
2 2018-12-03 13:33:18 Ostatnio edytowany przez Gosia1962 (2018-12-03 13:35:55)
Ja mam taki odkurzacz Roomba od roku.
Jestem zachwycona.
Nie zdaje on egzaminu, gdy na podlodze ciagle walaja sie rozne rzeczy, zabawki itp. Bo wtedy wszystko trzeba pozbierac i usunac z podlogi, by on sie nie zaplatal i to wtedy jest czasochlonne.
My (juz) nie mamy malych dzieci i ten odkurzacz to dla nas fantastyczna rzecz.
Mamy 5 pokoi, dywany, dywaniki itp. Nasz "Willi" radzi sobie z tym doskonale.
Nawet zatrzymuje sie przed schodami i...wraca. Nie spadnie. Cofa sie pomalutku. Wlazi pod szafy, lozka itp.
Po kazdym pokoju oprozniam szufladke i Willi jedzie dalej.
Naladowany jest akurat na te 5 pokoi.
Ale jak jest rozladowany, to samodzielnie maszeruje na stacyjke, ktora stoi sobie podlaczona do pradu w przedpokoju.
Naladuje sie i samodzielnie (!) znow zaczyna tam, gdzie przestal.
Jak dla mnie fantastyczny nabytek.
Koty sa rowniez zachwycone.:-)