chciałabym mojej przyjaciółce na urodziny kupić jakąś dobrą lokówkę do włosów, która będzie robiła ładne, trwałe i luźne loki, taka która nie będzie przypalała włosów ani ich nie przesuszała. Chciałabym poznać wasze opinie na temat jaką lokówkę powinna wybrać, doradzicie coś
ja sobie kupiłam nie tak dawno lokówkę babyliss bronze shimmer, ona wlaśnie daje efekt taki fal na włosach a nie loki, na pewno znajdziesz na necie jak to wygląda, ja jestem zadowolna z zakupu
3 2020-08-31 20:34:26 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-31 20:35:08)
Specjalnie nie podam marki, bo widzialam że wiele firm produkuje taką lokówkę: moje ostatnie odkrycie: urządzenie w ksztalcie spłaszczonego walca, z powłoką metaliczną i jednocześnie włosiem do wygladzania..
Dla mnie rewelacyjne i szybko modeluje włosy.
Wdzięczne w obsłudze,
Ja widziałam automatyczną lokówkę z funkcją pary, jestem bardzo ciekawa jak to się to sprawdza i jak działa na włosy. Moja siostra się przymierza do zakupu, mam nadzieję, że się zdecyduje to sobie też sama popróbuję jak to działa
Używam już 2 lata Rowenta Beauty Brush Activ Premium Care, na początku byłam bardzo zadowolona, łatwo się nauczyłam układać fryzurę, żeby wygłądała jak od fryzjera, ale po jakimś czasie szczotki się zdeformowały i juz zaczynają szarpać włosy.....
Miałam sprzęty Remingtona i Babyliss (aktualnie prostownica z funkcja pary z grzebyczkami - c u d o), wiec moge polecić te dwie marki.
Cześć
Mam pytanie bo jestem na etapie zakupu szczotki do włosów z " dzika"
Wiem brzmi ekstremalnie a czy może stosowałaś taką szczotkę.
Znalazłam najtańszą na stronie portalu notino.pl
Mam długie kręcone włosy, niestety ostatnio bardzo mi " lecą" i salonie
fryzjerskim mi poleconą do roszczesywania
Czy stosowałaś oby taką szczotkę
Dzięki i pozdrawiam
Witam,
Ja stosuję akurat tą szczotkę z " dzika"
I muszę przyznać, że był to strzał w dzisiątkę
Cena jak na szczotkę nie jest tania.
A jakiej firmy masz szczątkę jeśli można wiedzieć?
Co do szczotki dzika, to jak się sprawdzi też zależy od porowatosci włosów, tym wysoko może być średnia w stosowaniu, bo może puszyc, stąd ew dobrze będzie użyć oliwki i odżywki na szczotkę, jakby odżywic włosie, i umyć je później. Jeśli chodzi o markę to polecam Olivia Garden
Jeszcze się waham nad kupnem tej szczotki
Podejmę decyzję na dniach bo muszę się jakoś rozczesywać
co myślicie o lokówkach automatycznych? Córka sobie zażyczyla takie urządzonko pod choinkę, sama mam krótkie włosy więc za bardo się na lokówkach nie nam, zastanawiam się czy faktycznie są prostsze w obsludze od tradycyjnej lokówki?
12 2023-03-02 09:43:54 Ostatnio edytowany przez Aarah (2023-03-02 09:44:09)
ja używam takiej lokówki z trzema rolkami, bo kręcone zwykłą nie do końca mi się podobają, a ta lokówka do fal robi bardzo ładny efekt
Z paczką znajomych często oorganizujemy wypady w góry, puszcze, nad jakieś jeziorko czy plaże generalnie jeździmy po Polsce ale 2-3 razy do roku uda nam się wyrwać gdzieś za granicę. Zwykle jeździmy autostopem ewentualnie busem jeśli trafi się dobra okazja cenowa. O ile pozwala na to podłoga śpimy w namiotach. Długo nie mogłam przeboleć, że nie mogę zabrać, swojej lokówki, właściwie to mogłam ale raz, zajmuję to trochę miejsca w torbie, dwa na wyjazdach ciężko bywa z prądem i trzy ideą naszych wspólnych wycieczek jest w miarę możliwości odcięcie się od technolgii .A ja po prostu lubię loki i wszyscy mówią mi, że dobrze w nich wyglądam dlatego to była to dla mnie rozterka Na jednym z wyjazdów we wrześniu ubiegłego roku, poznałam Agnieszkę która wcześniej miała dokładnie ten sam problem co ja, ale znalazła rozwiązanie i się z nim ze mną podzieliła,
Poleciła mi papiloty do kręcenia włosów https://sklep.hurtania.pl/akcesoria-do- … 046ok.html są niedrogie, nie potrzebują prądu, zajmują niewiele miejsca w bagaża i co najważnieje – robią robotę - jestem z nich naprawdę zadowolna.
Automatyczna lokówka to dobry wynalazek Używam sense iq z philipsa i loki układają się dość szybko, a jak psiknę lakierem to trzymają się dość długo.
Spotkać się można z lokówkami turystycznymi między innymi w Labor - https://laborpro.pl/B271-Labor-pro-Mini … nowa-p350. Firma ma doświadczenie w małych urządzeniach, dobra cena i jednocześnie na tyle wysoka wydajność, że ułożenie loków zajmie kilka chwil.