Wakacje w Łebie - jakie wrażenia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wakacje w Łebie - jakie wrażenia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1 Ostatnio edytowany przez CupraFR (2011-04-05 16:30:23)

Temat: Wakacje w Łebie - jakie wrażenia?

http://1.1.1.1/bmi/www.majowka.sylwesteroferty.pl/grafika/leba-majowka.jpg

http://1.1.1.5/bmi/fabrykastylow.pl/wp-content/uploads/2010/05/leba_plaza01_big.jpg

http://1.1.1.4/bmi/www.bank-zdjec.com/foto_galeria/1704_leba2_b.jpg

http://1.1.1.1/bmi/republika.pl/ntlmkirpluk/foto/LEBA2.JPG

Łeba - jedno z najwspanialszych dla mnie nadmorskich miast. Zeszłe wakacje przemile spędzone w fajnym, cichym i tanim miejscu campingowym. Wydmy to coś wspaniałego, robiące wrażenie tereny i te góry piasku wywierają spory zachwyt. Dodatkowe atrakcje umilają czas przy niepogodzie. Wybiorę się w tym roku tam na pewno nie raz. To miasto przywołuje w mojej głowie też romantyczne chwile spędzone z moim mężczyzną, także jest moim numer jeden jeśli chodzi o miasto nadmorskie. Gorąco polecam tym, którzy się jeszcze wahają i zastanawiają. smile

Jakie macie wrażenia po wizycie w tym mieście? Czy chcecie je jeszcze odwiedzić? A może macie zamiar w tym roku?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wakacje w Łebie - jakie wrażenia?

Przyznaje, wydmy robią wrażenie, piękny z nich widok na morze, las i jezioro, również nas urzekły.
Uważajcie jednak na piasek aby nie przedostał się do aparatu.
Zresztą sama wyprawa na wydmy też ma swój urok jest to strefa  ciszy więc i powietrze czyściutkie.
Dla ciekawych historii polecam  zwiedzanie  wyrzutni rakiet w Rąbce i wejście na wieże widokową.
Dla mnie odkryciem byl bialutki piasek na plaży inny niż na innych plażach.
Polecam też plażowanie na dzikich plażach w Łebie, mało ludzi można poszaleć.
Jeśli chodzi o główną plaże to jak dla mnie zbyt dużo ludzi.
W Łebie brakowało mi takiej morskiej smażalni ryb jaką nawiedzaliśmy we Władku.
Niewiem czy byłaś ale Łeba to również park dinozaurów-polecam, bardzo, bardzo polecam.
To co mi przeszkadzało to ciasnota na drogach, problem z zaparkowaniem samochodu i częsty brak zasięgu komórki.

3

tak, masz racje. Minusem było to, że nie było gdzie zostawić samochodu. hmm Przynajmniej pół godziny zajęło nam znalezienie jakiegokolwiek miejsca. Poza tym w Łebie były też fajne imprezy. Miło je wspominam. smile Ten  czerwony autobus który tam jeździł poprzedniego lata był świetny. Biały piasek podobnie jak Ciebie też mnie zaskoczył.
Do parku dinozaurów mamy zamiar wybrać się w tym roku, bo w zeszłym nie starczyło nam zwyczajnie czasu. Urlop niestety się kończył. smile
Podobnie jak Ty, raczej odwiedzaliśmy te dzikie plaże. Wkurzało mnie tez, że ludzie rozstawiali sobie mega duże parawany. W ten sposób plaża tak się tłoczyła, że nie było gdzie nawet ręcznika rozłożyć. hmm Ale minusy przytłacza nadmiar plusów. smile

4

My byliśmy w sierpniu, plaża strzeżona była zapchana więc wybraliśmy się nie co dalej i nie żałowaliśmy,piękny widok i niemal cała plaża nasza.
Dziewczynom podobały się też patrole konne, konie na plaży cudny widok.
Do parku dinozaurów polecam jechać rano pózniej kolejki do wjeścia aż się zawijają, my mieliśmy problem z wyjazdem.

Całkiem możliwe, że kiedyś się miniemy na ciasnych łebskich uliczkach smile

5

No całkiem możliwe. big_smile Hehe. Patrole konne?? Nie widziałam. hmm Rozejrzę się uważnie w te wakacje.

6

Łeba to cudowne miasto! w dziecinstwie zawsze jeździłam na kolonie do Łeby, byłam 5 razy i teraz też chętnie bym tam wrociła..niestety funduszy brak;)naprawde polecam!:D

7

W Łebie przeszkadzało mi tylko to, że nie było takiego porządnego miejsca, gdzie można tanio i dobrze zjeść. Wszystko było takie nijakie, a jak już znaleźliśmy miejsce z klimatem, to było potwornie drogo. hmm

8

Od jakiegoś czasu wypoczywam właśnie w Łebie. Głównie dlatego że znalazłam tam świetne miejsce do noclegów - Pensjonat Villa Mare . Świetna lokalizacja , z 200-300 metrów od centrum Łeby i tyle samo jest do plaży . Pokoje czyste a obsługa jak w wysokiej klasy hotelu . Zdecydowanie polecam, warto jednak wcześniej zająć sobie miejsce, bo Pensjonat zyskuje na popularności i czasem ciężko o terminy.

9

Tak, ten hotel jest jest ok, sama mogę go polecić.

10 Ostatnio edytowany przez Aquarius (2012-11-03 13:44:00)

Chciałem zaprosić wszystkich zainteresowanych na wczasy w miejscowości Wicie nad morzem. Miejscowość Wicie jest niewielka. Nie ma tam tłumów jak w większych kurortach nadmorskich więc bez problemu można zaparkować samochód oraz poleżeć plackiem na plaży smile dodam że plaża jest czysta i naturalna. Oprócz tego jest duże malownicze jezioro Kopań i inne atrakcje , jak festyn letni, place zabaw dla dzieciaków , oczywiście bary, restauracyjki, stołówki też są , więc nie ma problemu z zaopatrzeniem. Polecam

11

Mam nadzieję że Admin potraktuje mnie łaskawie i chociaż odblokuje linki w "stopce" aby każdy zainteresowany mógł się zapoznać z miejscem noclegowym w Wicie. NIE jestem SPAMEREM i nigdy nie zamierzam być , pozdrawiam

12

Byłam w Łebie jakiś czas temu,sorry,ale nie przypadła mi do gustu.Chodzi mi oczywiście o samo miasto,bo morze wszędzie jest piękne.Po kilku dniach moje dzieciaki strasznie się nudziły,zobaczyliśmy chyba wszystko co tylko się dało,dobrze,że jest tam salon z grami na automatach,bo inaczej nie przetrwała bym.

13

Teraz byłam w Łebie z chłopakiem na tydzień. Wrażenia pozytywne smile Dosyć ładne, nieduże miasto, co za tym idzie wszędzie blisko i można dojść, ładna plaża, choć trochę mała jak dla mnie, dużo restauracji z przystępnymi cenami, sklepów też dużo, tylko wadą jest dla mnie brak Biedronki czy Lidla, przydałaby się, tanio, a w tych sklepikach w Łebie różnie tongue Spaliśmy w dwóch kwaterach i było bardzo komfortowo, czysto, właściciele mili, dostęp do łazienki, kuchni bardzo dobry, koc, parawany do tego, czyli taki standard, to co powinno być było i dobrze smile I to udało mi się dorwać za 35 zł, potem drożej bo za 50 zł, ale też dobrze smile Dużo atrakcji poza tym, dlatego mimo średniej pogody nie nudziło nam się, polecam park dinozaurów, byliśmy tam 3 godziny, a i tak czasu nie starczyło nawet na połowę, super jest też muzeum motyli, w którym też spędziliśmy wiele czasu i dowiedzieliśmy się wiele ciekawych informacji. Muzeum erotyki też zwiedziłam, nic specjalnego, ale można zajść. Teraz jest kino 7d, byłam na paru filmach, jeden zrobił na mnie wrażenie- szkoda tylko, że trwa tak krótko. Nie starczyło czasu i pieniędzy na wydmy, Rąbkę, ale to się nadrobi wink Sporo ludzi, ale i tak miły klimat- polecam Łebę smile

14

Łeba jest rewelacyjna. Uwielbiam ją i staram się spędzać tutaj każde wakacje. Super plaża, dużo atrakcji, dobre restauracje i noclegi dostosowane do potrzeb - tańsze, droższe - jakie chcecie smile

15

Post przeniesiony:

matka80 napisał/a:

Postanowiłam krótko napisać dlaczego warto wybrać się do Łeby, nie tylko dla plaży, ale innych licznych atrakcji:

1. Wydmy - polska Sahara. Świetne miejsce żeby chociaż przez chwilę poczuć się jak w Egipcie.
2. Park Dinozaurów - pogodna nie dopisuje? Poświęćcie kilka godzina na spacer w towarzystwie dinozaurów. Do tego liczne atrakcje dla dzieci, ogromny plac zabawa, wioska indiańska, mini zoo. Po prostu super
3. Żywy labirynt - największy tego typu obiekt w Polsce. Nie jest łatwo Mrugnięcie
4. Fokarium - nie byliście na Helu w fokarium? Nie szkodzi. Niedaleko Łeby, jakieś 10 km drogą na Nowęcin, znajduje się fokarium połączone z licznymi akwariami. Super miejsce, koniecznie trzeba zobaczyć.
5. Czarny Staw, zwany Łabędzim - odrestaurowany rok temu jest po prostu prześliczny. Klimatyczne alejki, piękny mostek, a do tego towarzystwo dzikiego ptactwa. Obowiązkowo!

Te i pozostałe atrakcje do zobaczenia tutaj: [niedozwolony link]

A Wy macie jakieś ulubione miejsca w Łebie?

16

Mnie od Łeby skutecznie odstraszają tłumy, jak dotąd nie byłam.

17

Witam. Ja wlasnie wybieram sie do Łeby w terminie od 11 - 15 .08 ale niestety nigdzie nie ma wolnych pokoi  hmm dostalam urlop niespodziewanie ... co mam robic kurcze... ktos cos nie wie ? wink

18

Łeba to jedno z polskich, nadmorskich miast, które trzeba odwiedzić - chociażby tylko ze względu na wydmy! Byłam dwa lata temu i bardzo miło wspominam.
Ciekawą atrakcją jest też Żywy Labirynt smile

19

Witam,w dniu 11.06.2018 udalam sie z siostra ok godziny 12 do żółtego meleksa w celu dojechania do dino parku.Meleks stał pusty był tylko kierowca.Na pozór sympatyczny starszy pan w białej czapce.Od samego poczatku zaczelismy rozmowe na rozne tematy.Pan opowiadal o swoim zyciu prywatnym i zawodowym,po czym w pewnej chwili zaproponował sprzedaż tanszych biletow do dino parku.Pomyslalysmy ze jako pracownik posiada takie bilety w celu prywatnym i po prostu dorabia sprzedajac je.Wiadomo jak to studentki kazdy grosz do liczy wiec ucieszylysmy sie z tanszej opcji a Pan z zarobku.Kierowca z usmiechem na twarzy sprzedal dwa bilety i udalismy sie w droge,do dino parku.Po dojechaniu i podejsciu do bramek wejsciowych okazało ze bilety sa wykorzystane i nieaktualne.Podeszlysmy do kasy w celu wyjasnienia sytuacji,zawołano szefostwo i wezwano tego kierowce.Oczywiscie Pan wyrzekl sie w zywe oczy,po czym poszedl z szefostwem na osobnosc poza naszymi plecami.Po chwili wrocil do swojego meleksa jakby nigdy nic i jezdzi do dzis a szefostwo nie wyciagnelo z tego zadnych konsekwencji jakby wszyscy byli w jdnej wielkiej zmowie mafijnej.Jestesmy tym faktem bardzo oburzone i ostrzegamy wszystkich turystow,informacje umiescimy na wszelkich mozliwych stronach.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wakacje w Łebie - jakie wrażenia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024