Słabsze dni w naszym życiu i metody jak sobie z nimi radzić . - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Słabsze dni w naszym życiu i metody jak sobie z nimi radzić .

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Słabsze dni w naszym życiu i metody jak sobie z nimi radzić .

Witajcie wieczorową , a właściwie już nocną porą ;)

Na co dzień jestem osobą dla której nie ma rzeczy niemożliwych . Uważam, że przy odrobinie chęci i cierpliwości można ułożyć sobie świetny plan dzięki któremu osiągniemy (prawie ;) ) wszystko . Żyję sobie z takim przekonaniem, stosuję się do niego i zazwyczaj wychodzi na moje , ale zdarzają się dni kiedy moje pozytywne myślenie trafia szlag .
Czasem miewam wieczory kiedy dochodzę do wniosku , że mogę coś poprawić w swoim życiu , a następnego dnia gdy coś mi nie wyjdzie (a uwierzcie, że niekiedy WSZYSTKO potrafi się sprzysiąc przeciwko mnie ;) ) dochodzę do wniosku , iż moje życie jest beznadziejne i popadam  w stan kompletnej obojętności na wszystko . Dopada mnie zły humor na który składa się złość i smutek.  Podziwiam moich bliskich bo  mi samej z sobą jest ciężko  wytrzymać, a co dopiero im ... Wtedy zazwyczaj mam wszystko w głębokim "poważaniu" , wychodzę z domu jedynie po zakupy i ewentualnie z psem , nie odczuwam potrzeby "wyglądania ładnie" (makijaż, ładne uczesanie i tym podobne) ... Takie słabsze dni potrafią czasem trwać tydzień , dwa ... A czasem trwają trzy dni .

Dziewczyny , czy miewacie coś takiego bądź może przynajmniej podobnego?
Jak sobie z tym radzicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Słabsze dni w naszym życiu i metody jak sobie z nimi radzić .

każdy ma słabsze i gorsze dni niestety albo moze i stety bo takie dni też są nam potrzebne ,
u mnie złość i jakiś dziwny smutek pojawiają się najczęściej kiedy mam zwyczajnie pms'a ;-p gospodarka hormonalna warjuje no i tracę dobrą formę , choć staram się nad tym pracować jednak i czasem się udaje :0)
a może w tych okresach Twojego nakręcenia i działania zbyt dużo od siebie wymagasz ? czy czasem nie chcesz być perfekcjonistką i oby wszystko działo się po Twojej myśli ? ja siebie na takim podejściu łapałam i teraz patrze na te gorsze dni z dystansem choć czasem mi się to nie udaje ;-p
warto planować i być dobrze zorganizowanym i tego nie przekreśli jakaś wpadka czy odstępstwo od "normy" to jest naturalne inaczej bylibyśmy maszynami bez prawa do pomyłek a to byłoby straszne ...
warto zaakceptować te gorsze dni:) one moga być dla nas wskazówką że np zbyt wiele obowiązków na siebie nakładamy , za bardzo dużo pracujemy , chcemy być zawsze na tip top i organizm wtedy mówi dość tez chce polecniuchowac wyłączyć szybki tryb a przejść na wolniejszy ( bez makijażu , stresów , obowiązków) a że nam się wydaje że już z nami tragedia ! to dlatego popadamy w dół ;-p
ja teraz jestem po tej drugiej stronie tzn napięta jak sprężyna i obowiązkowa na maksa bo przed ważnym egzaminem i czuje że lista obowiązków zaczyna mnie przytłaczać dlatego zamieniam codziennie dosłownie sowje czarnowidztwo w stylu : o jej nie zdam ...na :mam wpływ tylko na dzisiejszy dzień i to nim mogę zająć się tak żeby był owocny a co będzie potem czas pokarze , zaczyna działać !
może na Ciebie tez podziała , uśmiechnij się do siebie tylko dzisiaj i dzisiaj bądź dla sibie łaskawa a zobaczysz że jutrzejszy dzień Ci to wynagrodzi smile

3

Jako, że jestem sadystką, to podczas słabszych nocy dobijam się jeszcze bardziej, słuchając smętnych utworów (zwłaszcza tych, które w jakiś sposób mi się dodatkowo kojarzą z przykrymi chwilami). Wtedy się wypłaczę, nie wyśpię, ale na drugi dzień jakoś jest mi lżej (może dlatego, że poprzedniej nocy wszystkie swe siły zużyłam na płacz i nie mam już siły na nic?). W każdym bądź razie od dawna tak robię i chyba czasem tego potrzebuję, żeby się w pełni wyładować, odreagować.

4

słabsze dni.
całe zycie z tym walczę. możesz poczytać inne wątki w których mi NetKobietki pomagają jak zwalczyć moją "złą" metodę.
wiem, z doświadczenia, że życie  hatruje i pewne słabsze dni już nie robią takiego wrażenia. czy są sposoby walki? pewnie są, ale trzeba silnej woli, wierz mi.

5

Ja muszę się przyznać, że ostatnio miałam dość poważnego "doła". Zastanawiałam się, co dalej ze mną będzie, co powinnam zrobić, kiedy plan A upada w kilku dziedzinach życia jednocześnie. Chodziłam smutna, podminowana i często płakałam, kiedy ktoś pytał o drażliwe tematy...
Przeszło. Nie wiem do końca jak i kiedy, ale myślę, że przede wszystkim pomogła mi wiara i trochę samotności na łonie natury. Ktoś kiedyś powiedział, że kryzys możemy wykorzystać do tego, żeby wejść na wyższy poziom w życiu. Trzeba zastanowić się nad tym, co było do tej pory, zrobić małe podsumowanie i ustanowić sobie nowe cele.
Spisałam sobie kilka myśli dotyczących kryzysu na kartce i włożyłam ją do portmonetki. Czasami wracam do niej, kiedy jest mi smutno, czasami przypadkiem, kiedy czegoś szukam... Warto sobie przypominać o tym, że choć gorsze dni się zdarzają, załamania przychodzą, nie można się poddawać. Przecież nie na darmo się mówi, że "co nas nie zabije, to nas wzmocni".
Moim zdaniem trzeba robić wszystko, żeby nie dać się zwariować. Z natury jestem optymistką i nie lubię się dołować np. muzyką (choć czasami odstępuję od tej reguły). Kiedy jest mi źle, włączam sobie skoczną muzykę (np. funk) i tańczę sobie, śpiewam, gotuję... Bardzo pomocne są też dla mnie długie spacery. Idę przed siebie gdzie mnie nogi zaniosą. Poprawa humoru jest wtedy wprost proporcjonalna do przebytych odległości...
Polecam moje sposoby walki z handrą. Wypróbujcie, a może i Wam pomogą... smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Słabsze dni w naszym życiu i metody jak sobie z nimi radzić .

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024