Niedawno zaczęłam pracowac w dużej korporacji amerykańskiej. Na co dzień obowiązuje nas elegancki styl ubierania, w piątki możemy zakładac dżinsy...Ale czy to oznacza,że mam codziennie nosić kostium???Jakie kolory sa dopuszczalne i czy mogę pozwolić sobie na sweterki, sukienki itp. szczególnie teraz gdy są upały????Bo chodzenie w czarnych spodniach i żakiecie jakoś mi się nie uśmiecha gdy na dworze 30 stopni!!!
Musisz się zaopatrzyć w jaśniejszy kostium i kupić kilka bluzek koszulowych, mogą być z krótkim rękawem, i powinno wystarczyć- codziennie ina bluzka i kadego dnia będziesz inaczej ubrana:) co do sweterków to zależy od firmy, w niektórych są niedopuszczalne i trzeba nosić tylko kostiumy, tak wiec dowiedz się czy jest to możliwe:)ja zwykle chodzę w jednych spodniach od kostiumu i mam kilka białych bluzek, nudno mało urozmaicenie ale do pracy idealne...nadrabiam po godzinach pracy:)
Ma być elegancko, ale to nie oznacza nudno i poważnie. Myślę, że możesz sobie pozwolić na koszulowe bluzki, ale też różne sweterki, orginalne bluzeczki czy topy, które można spokojnie założyć pod żakiet!
wazne sa tez buty... wbrew pozorom ludzie patrza tez na nogi... ;-)
jesli tanio to moge poradzic CCC, moze cos wygodnego wpadnie Ci akurat w oko...
powodzenia!!!
Nie mogę się nie zgodzić co do tych butów. Jak zaczynałam pracę w biurze nie miałam żadnych odpowiednich ubrań, więc powoli kompletowałam biurową garderobę: koszule, zakryte koszulki, przyzwoite spódnice, spodnie w kant, stonowane kolory etc. Przyznaję jednak, że najwięcej zainwestowałam w buty, bo nie dość, że są szalenie ważym elementem stroju, to jednak wydaje mi się, że muszą być dobre - lepiej 2 pary porządnych niż 6 byle jakich, dlatego raczej polecałabym venezię lub ecco. Jeśli chodzi o koszule, to mogę Ci podpowiedzieć (ponieważ w sklepach te dobre są baaardzo drogie), że kupuję na allegro, najchętniej od miss_sabre - rozmiarówka trzyma się, a jakościowo bardzo przyzwoite.
Moda biurowa wcale nie musi być szara i nudna- no chyba że macie bardzo wymagających przełożonych i surowy dress code . Oczywiście trzeba stosować się do wymaganych zasad, ale trochę nowszych trendów można sprytnie przemycić w dodatkach. Ciekawi mnie, czy macie jakieś ulubione zestawy w których chętnie idziecie do pracy i które mieszczą się w granicach dress codu. Zestawy w których mimo wszystko czujecie się komfortowo i kobieco? Podzielcie się Waszymi doświadczeniami
. Czy macie z biurowym ubiorem jakieś problemy??
Oto moje typy :
Bardzo eleganckie stroje.. są kobiety które potrafią bardzo gustownie ubrać się do pracy.. Np. spódnica do kolan.. lub spodnie.. koszula.. wysokie obcasy.. dobrej jakości rajstopy.. czy pończochy.. modna fryzura.. biżuteria.. i mamy prosty przepis na kobietę z klasa .. co do w\w butów najbardziej podobają mi się te na brązowej drewnianej platformie z małym wycięciem na palcach
..
W "Pretty One" można kupić gustowne kreacje przeznaczone właśnie dla kobiet biznesu.
moNniaaaa, cudne zestawy! Ten granatowy żakiet jest po prostu przepiękny! Można wiedzieć jakiej jest marki?
moNniaaaa, cudne zestawy! Ten granatowy żakiet jest po prostu przepiękny! Można wiedzieć jakiej jest marki?
Marynarka jest marki Esprit
11 2013-01-24 14:51:26 Ostatnio edytowany przez pomaranczowa 1 (2013-01-24 14:57:55)
ja polecam do biura waskie , spodnice olowkowe. Mam ich mnostwo, dlugie, lekko przed kolanko, do kolan i bardzo sie sprawdzaja.
Do tego mozna kombinowac mase bluzek, apaszek zakietow
Dla mnie nie ma nic lepszego
ale w tym stylu, tez lubie:
12 2013-01-24 15:00:18 Ostatnio edytowany przez mortisha (2013-01-24 15:02:43)
moNniaaaa- to co tutaj wrzucilas jak ulał pasuje do pracy biurowej/administracyjej
pomaranczowa 1-bardzo stylowy ubiór, zwlaszcza na jesień czy wiosne w sam raz
Dziewczyny świetne są te Wasze zestawy - z jednej strony eleganckie, z drugiej kobiece i oryginalne. Mi się wydaje, że elegancki strój warto ozdobić delikatnie dodatkami we własnym stylu, by czuć się dobrze.
Spódnice ołówkowe są świetne, ale takie kobiece eleganckie spodnie czy garnitury też mają swój urok i potrafią prezentować się bardzo seksownie. Kwestia jest jeszcze taka, jakie dobierzemy do nich dodatki.
niestety w korporacjach czesto tak jest ze trzeba ubierać się ładnie. Trzeba wiec lubić tego typu prace:)
Ja już nie mam pomyslu w co ubrać sie do pracy. Codziennie chodze w podobnym zestawie.
17 2014-07-14 17:47:10 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-07-14 18:38:50)
Też miałam ten sam problem. Każdego ranka nie wiedziałam co mam na siebie włożyć. Ubrania do pracy zawsze kojarzyły mi się tylko z koszulą i spodniami w kant, ewentualnie z żakietami. Ale coraz częściej się ostatnio przekonuję, że w biurze wcale nie trzeba wyglądać nudno. Znalazłam kilka porad niedozwolony link i skutecznie wcielam je w życie
no ja tak samo juz nie mam pomysłow do pracy hehe )ale codziennie staram sie w czyms innym zawsze pryzchodzic:)
Elegancko nie znaczy kostium. To też sukienka, eleganckie spodnie z żakietem.
Największy problem jak ubrać się do pracy, aby wyglądać elegancko i profesjonalne przy jednoczesnym podkreśleniu kobiecości... Też miałam z tym problem, ale odkryłam ubrania marki SU unusual woman. W szczególności polecam sukienki w stylu biznesowym o prostej formie i z oryginalnych tkanin!
ja lubię ciuchy w stylu causual. Nie przepadam za takimi sztywnymi garsonkami, ale mam sporo żakietów czy spodni które można łączyć z eleganckimi i sportowymi ubraniami.
Francja elegancja Wyzywająco niekoniecznie, ale na spódniczki takie nie za krótkie można się pokusić. Ja zakładam czarną marynarkę i spodnie i tyle.
Do takiego zestawu warto dobrać bluzki wizytowe, na każdym zrobią dobre wrażenie zobaczysz. Przynajmniej ja zawsze czuje się w takich idealnie. Najlepiej przygotować sobie kilka wariantów ciuchów wtedy nie trzeba będzie tracić tyle czasu rano, wystarczy tylko wyszukać ulubione, tutaj mam różne warianty bluzek https://domodi.pl/odziez/odziez-damska/ … e-damskie, sama mam już kilka i jestem bardzo zadowolona. Czasami nawet muszę je pożyczać koleżance z pracy, bo nie daje mi żyć. Oszczędza teraz na wakacje i nie może nic sobie kupić.
Wygodne żakiety masz tutaj https://www.lejdi.pl/k82,zakiety-marynarki-bolerka.html i zainteresuj się, bo w pracy jednak trzeba zadbać o wizerunek. Żakiety faktycznie projektowane pod kobiety, dopasowane, proste w pielęgnacji, prosta kolorystyka. Niektóre na znaczących przecenach.
Mi Pinterest daje wiele - wpisuję "smart casual" i mam. Trzymam się podstawowych stonowanych kolorów: czerni, bieli, beży, brązów, zawsze wychodzi elegancko. No i materiały - nigdy poliester, zawsze wygląda tanio, trzymam się wiskozy i bawełny z tańszych opcji, z droższych len, wełna, kaszmir. Do takiej luźniejszej elegancji też nie warto lecieć w dodatki - delikatne kolczyki, łańcuszki.
Ogólnie staram się nie szaleć z dodatkami, czasami mniej znaczy więcej https://westwatches.pl/pl/zegarki-damskie POlecam to miejsce, można dobrać tam dla siebie klasyczny damski zegarek.
Ja wkładam pod wszystko co mam dodatkową warstwę z miss invisible, bo łatwo to później zmieścić w torbie i na wierzch bluzki/koszulki/koszuli jeansowa katana albo ramoneska. Eleganckie ubrania kupuję głównie w sklepach internetowych:
https://shopngo.pl/
Od siebie daję namiar na katalog, w którym mozńa znaleźć aktualne promocje w sklepach odzieżowych.
A jakie polecicie wygodne buty do pracy stojącej?
Jestes bizneswomen , a nie wiesz jak sie do pracy w biurze ubrac
Wszelkie do biegania, najlepiej 0.5 do 1 rozmiar większe niż Twój rozmiar. Ja pracuję wewnątrz, więc zawsze kupuję buty wykończone tekstylną siateczką na wierzchu, żeby stopy choć trochę oddychały. Niektóre moje koleżanki z pracy ( pracujemy po min 8 godz na nogach) mają crocksy i sobie chwalą, ale ja jakoś nie mogę się przekonać
W ostatnim czasie często nosze równięż sneakersy na koturnie ewentualnie półbuty jak chcę danego dnia czuć się bardziej elegancko: https://podhale24.pl/szkola/artykul/104 … owany.html
bkacpa, jagczy, Turkanka i Pietrazka to spamerskie multikonto, które zalewa swoimi głupio-naiwnymi pytaniami, na które zaraz przychodzi odpowiedź, całe forum