"ile" na Bierzmowanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » "ile" na Bierzmowanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: "ile" na Bierzmowanie?

Pomocy!!! zostałam zaproszona na Bierzmowanie i mam pełnić funkcje śwadka. Ile należy "dać do koperty"? Jak myślicie? To nie żadna rodzina, ale bliska i dobra sąsiadka smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "ile" na Bierzmowanie?

Wiesz, ja pierwsze słyszę, ze na bierzmowanie daje się prezenty. U mnie było tak, ze świadek szedł do kościoła i tyle. Nie było imprezy, prezentów itp. I wśród moich znajomych i rodziny było tak samo.

3

u mnie podobnie jak u Agatki aczkolwiek teraz juz tak sie zmienia ze dzieci myslac o (np) komuni sw, mysla czy dostana komputer czy quad badz skuter. chciwosc zabila dla niektorych ludzi wartosci religijne, ja natomiast przyznac sie moge ze blizej mi do ateisty niz wierzacej osoby

4

Ja też nie wiedziałam, że na Bierzmowanie daje się prezenty i zaskoczyło mnie to, że mój świadek podarował mi drobiazg z tej okazji.

Jeśli chcesz coś dać w prezencie to niech będzie coś niewielkiego, drobnego - może to być np. skromna bransoletka.

5

No ja na bierzmowanie dostałam prosownice od światka... to podejrzewam iż wartośc tego prezentu to okolo 200 zł neutral

ale ja bym zaproponowala, dziewczynce kupić jakąś srebą biżuterie...kolczyki + biżuteria smile

6

moim świadkiem była moja kuzynka- rok starsza ode mnie;
dostałam od niej wisiorek, naprawdę śliczny smile

skoro to jest dla Ciebie tylko sąsiadka to myślę, że jakiś drobiazg z biżuterii byłby dobrą opcją np. jakieś kolczyki smile

7

mysle,ze delikatna bransoletka bedzie prezentem jak najbardziej odpowiednim.

8

ja tez nic nie dostalam z tej okazji wink

9

Cos ze srebra? hmm... SWIETNY POMYSŁ big_smile
Nom za moich czasów tez nic sie nie "prezentowało" ale wiem,że teraz ludziska dają hmm ;p

10

ja też nie spotkałam się z tym żeby dawać pieniądze z tytułu bierzmowania. ja dostałam tylko od świadkowej/ bratowej spódniczkę którą ona uszyła.  i tyle .

11

na bierzmowanie raczej nie daje się prezentów. Zazwyczaj zaprasza się tylko gości i się "świętuje". Często świadkowie dają medalik.

12

Moja corka w ubieglym roku byla u bierzmowania syn trzy lata temu ale z tej okazji nie dostali żadnych prezentów,dlatego jestem zdziwiona .Jeżeli uważasz że powinnaś coś dać to tak jak proponują dziewczyny coś z biżuterii najlepiej srebrnej żeby po latach było miłą pamiątką.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » "ile" na Bierzmowanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024