Witam,
szukam książki, która pokazałaby dziecku, że są na świecie różne religie, ale takiej ilustrowanej, przystępnym językiem... Może coś komuś wpadło w ręce, w oko?
Jest taka książeczka "I człowiek stworzył bogów".Nie pamiętam autora ale znajdziesz na pewno w necie.Co prawda to książka dla dzieci trochę starszych ale czterolatka też zrozumie.Opisuje trzy popularne w Europie religie monoteistyczne ale od czegoś warto zacząć.Moja córka uwielbiała w tym wieku Clifforda- w kilku odcinkach jest mowa o katolicyzmie i judaizmie w fajny sposób.
Córka od dziecka obracała się w wieloreligijnej społeczności- mam w rodzinie dziadków wyznania Mojżeszowego,druga babcia jest adwentystką a ciotka Swiadkiem Jehowy.Córka ma przyjaciółkę,która jest buddystką.
To o wiele lepsze niż książka,szczególnie,że takowych na naszym rynku brakuje.
To zależy czy chcesz wychować dziecko w wierze. Wg mnie porada Pani z góry dotyczy dziecka ateisty tudzież agnostyka, choć mogę się mylić. I wymyślił człowiek bogów. Dobre.
To zależy czy chcesz wychować dziecko w wierze. Wg mnie porada Pani z góry dotyczy dziecka ateisty tudzież agnostyka, choć mogę się mylić. I wymyślił człowiek bogów. Dobre.
Proszę Cię nie ośmieszaj się.
Od razu widać,że o książce nie masz bladego pojęcia,nigdy jej nie miałeś w ręku a opinię o niej wysnuwasz na podstawie tytułu,którego nawet nie potrafisz przytoczyć poprawnie.
To tak jakbym ja wysnuła opinię, na podstawie Twej wypowiedzi,że każdy Krzysztof czyta wyłącznie Nasz Dziennik:)
Jest książeczka "Jak Jeżyk z Prosiaczkiem Boga szukali i co z tego wynikło".
Jeśli jesteś agnostyczką, ateistką i w takim duchu chcesz wychowywać dziecko- polecam. Co prawda przedstawia 3 religie z naszego kręgu kulturowego, ale od czegoś trzeba zacząć.