Ciuchy z second hand - pomysły, inspiracje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Ciuchy z second hand - pomysły, inspiracje

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-07-10 10:12:44)

Temat: Ciuchy z second hand - pomysły, inspiracje

Dziewczyny jakie są Wasze doświadczenia z ubraniami z ciucholandów? Da się tam znaleźć coś ciekawego? Może polecicie jakiś sklep w Warszawie.
Szczerze to do tej pory się nie ubierałam w tego typu sklepach, ale dziewczyna ze stanów trochę mnie zainspirowała, a że mam trochę czasu ostatnio i szyć też umiem, to może spróbowałabym robić to co i ona, bo efekty jej pracy są świetne.

niedozwolony link

Tylko czy faktycznie u nas można dostać dobre jakościowo ciuchy? Czy raczej w takich second handach to chińszczyzna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciuchy z second hand - pomysły, inspiracje

Ja osobiście żadko bywam w takich sklepach, specyficzny zapach mnie odrzuca i mam wrażenie ze wszystko mnie swędzi. Ale szczerze zazdroszcze nie którym koleżankom ciuchów z ciucholandu bo nie które są naprawdę niezle jakościowo i nie zniszczone i co najwazniejsze za niska cenę. Raz bylam z kolezanka w takim ciuchaczu, jedna drugiej wyrywała ubrania , szok. Pokręciłam sie i wyszlam a kolezanka miala pełną torbę ciuchów smile trzeba umieć szukać:)

3

Ja w zeszłym miesiącu przełamałam się i poszłam przed weselem, mając potrzebę wyszukania nowej kreacji, a niechęć do wydania kupy kasy. Chociaż nie nastawiałam się na sukces, to w którymś z kolei sklepie koleżanka wynalazła mi dokładnie to, czego szukałam - zgadzały się kolor, długość, materiał, krój minimalnie odbiegał od wymarzonego smile Szok. Wystarczyło wyprać i jest jak nowa. Wiele zależy od szczęścia. W Warszawie są różne zagłębia, zależy z jakiej dzielnicy jesteś, zdradź coś, to będzie łatwiej podpowiedzieć smile

4

Wiesz co, najchętniej to w centrum smile
Ja też jakoś nie miałam do tej pory przekonania do takich sklepów, wydaje mi się, że tam ciężko z rozmiarówką dla mnie będzie - jestem raczej drobna 165 cm, 50kg. W sumie zainspirował mnie do myślenia o takich sklepach pomysł z linka, który wkleiłam, bo tam dziewczyna kupuje różne ciuchy - nawet dużo za duże i super je przerabia.
Niestety chyba nie zobaczycie bo admini usunęli wink No trudno smile

5

Ja jestem jeszcze drobniejsza od ciebie i owszem, problemy są, jak na razie większość ciuchów jakie przejrzałam były dla mnie jak namioty. Ale nie zmienia to faktu, ze da się coś znaleźć. Centrum... Zagłębiem ciucheksów jest ulica Grójecka idąc od Ratusza w stronę Bitwy Warszawskiej. Można sobie zrobić pieszą wycieczkę tak od Placu Zawiszy wgłąb dzielnicy prawą stroną ulicy.

6

O super - może w sobotę się przejdę smile
No właśnie widzisz ta dziewczyna, o której pisałam ona właśnie kupowała takie duuuuże ciuchy i przerabiała je pod siebie. Coś tam obcięła, przeszyła i wychodziły jej super kiecki smile
Chciałabym spróbować z czymś takim - szczególnie jak kupię coś taniego to nie będzie szkoda jak zepsuję wink

7

To jest fajny pomysł smile Ja nie mam smykałki do przeróbek, potrafię coś skrócić, zszyć, ale poważne przeróbki to jeszcze nie moja bajka, może to się zmieni...

8

Herugaa napisał/a:

To jest fajny pomysł smile Ja nie mam smykałki do przeróbek, potrafię coś skrócić, zszyć, ale poważne przeróbki to jeszcze nie moja bajka, może to się zmieni...

najlepsze jest to, że te przeróbki to raczej prosta rzecz, ucięcie rękawa, przeszycie czegoś dodanie paska i gotowe smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Ciuchy z second hand - pomysły, inspiracje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024