Cześć.
Studniówka zbliża się wielkimi krokami, a ja jeszcze nie mam nic kupionego. Rozmawiałem z partnerką i ona idzie w pudrowo-różowej sukience. Chciałbym się trochę pod nią dopasować i np kupić muchę w takim samym kolorze co jej sukienka. Jaki wybrać kolor garnituru (czarny/granatowy?) i ogólnie doradźcie coś
Liczę na Waszą pomoc bo chcę jej zrobić niespodziankę
Studniówka w lutym, ale chciałbym kupić już wszystko na dniach.
Czarny garnitur jest odpowiednim na pogrzeb.
Ubierz się pod kolor jej oczu Zrobić komuś niespodziankę strojem? Nigdy o czymś takim nie słyszałam. W zupełności wystarczy, jeżeli skorzystasz z tych trzech zasad: 1. schludnie 2. estetycznie - bez plam czy zabrudzeń na koszuli/spodniach 3. oszczędnie, ale z klasą.
Ubierz się pod kolor jej oczu
Zrobić komuś niespodziankę strojem? Nigdy o czymś takim nie słyszałam. W zupełności wystarczy, jeżeli skorzystasz z tych trzech zasad: 1. schludnie 2. estetycznie - bez plam czy zabrudzeń na koszuli/spodniach 3. oszczędnie, ale z klasą.
Z niespodzianką chodziło mi o to, że zakupu dokonam sam bez jej pomocy, ale przy okazji stosując się do naszej umowy, że coś wezmę z koloru pudrowo różowego. Myślałem o tej muszcze (w ostateczności krawacie) i chciałem zapytać jaki odcień garnituru bardziej by pasował
Ciemny grafit. Plus bladoróżowa muszka/krawat i kawałek materiału w klapie.
Ciężko Ci będzie dobrać identycznie taki odcień krawatu/muszki bez konsultacji z nią , Wystarczy, że kupisz odcien czy dwa inny i już będzie wyglądać beznadziejnie, więc na Twoim miejscu chyba poprosiłabym o kawałek materiału z tej sukienki ( może z halki ?) albo niech Ci wyśle zdj , choć inne światło też może sprawić , że odcień wyda się inny niż w rzeczywistości
felizaa dobrze pisze. Masz możliwość dostać kawałek materiału z tej sukienki, albo chociaż ją zobaczyć na żywo?
Studniówka jest wydarzeniem, które wymaga wieczorowego garnituru, a ten powinien być czarny, ciemnogranatowy lub grafitowy. Znana jest zasada: "never grey after eight", czyli "szary nigdy po ósmej", ale już grafit poza nią wykracza.
Gdybym miała Cię ubrać, to proponowałabym efektowny, grafitowy garnitur (osobiście nie podobają mi się granatowe), eleganckie czarne buty, ale krawat czy muszka niekoniecznie dopasowane do koloru sukienki partnerki - od tej zasady już od dosyć dawna się odchodzi.
9 2016-11-27 19:04:41 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-11-27 19:05:43)
Odchodzi się od dopasowania -powiadasz (i to było napisane rok temu)? A u nas stale na to zwracają uwagę... zacofani są w małomiasteczkowej społeczności.
Czyli mężczyzna może mieć np. krawat bordowy a kobieta pomarańczową suknie? Chyba coś jednak do siebie musi pasować.
Chciałabym się więc doradzić. Załóżmy, że garnitur granatowy, buty czarne, to jaki kolor krawata, aby nie raził do sukienki partnerki ale też pasował do każdej jej kreacji?