krwawienie i plamienie juz miesiac czasu?! pomocy! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » krwawienie i plamienie juz miesiac czasu?! pomocy!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: krwawienie i plamienie juz miesiac czasu?! pomocy!

Witam jestem tu nowa.. Moze bedzie ktos z podobnym problem.. Mam 20 lat od pewnego czasu mam nie reguralne miesiaczki ostatnia miesiaczka dwa miesiace temu (28.08). Od miesiaca czasu mam plamienia na poczatku byle one skape koloru brazowego z odrobina krwi czasem nawet bardziej brazowo czarne. 2 tygodnie temu myslalam ze dostalam normalnej miesiaczki ale krwawienie jest do tej pory.. Czasami nie ma nic przez caly dzien a czasami jest wiecej.. Dodam ze zadnego bolu nie mam i nie mialam czuje sie normalnie. Czy to moze byc cos powaznego? Obecnie mieszkam za granica bede w polsce za dwa tygodnie wybiore sie do ginekologa ale chciala bym mniej wiecej wiedziec co mi moze dolegac! Prosze o odpowiedz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: krwawienie i plamienie juz miesiac czasu?! pomocy!

Nikt Ci tu nie postawi wlasciwej diagnozy, prawdopodobnie masz problem z hormonami. Uzbroj sie w cierpliwosc bo nic  pewnego tutaj ani przez internet sie nie dowiesz, potrzebne jest badanie.

3

Zaczynam juz panikowac ze to moze byc jakas powazna choroba majac codziennie juz tak dlugo krwawienie i plamienie masakra sad

4

Panika w niczym Ci nie pomoze a jesli ma Cie wykanczac to idz teraz do ginekologa bez wzgledu na cene  i  nie czekaj dwa tygodnie.

5

Niestety badania i wizyta prywatnie sa bardzo drogie.. Bede musiala jednak poczekac.

6

a nie masz ubezpieczenia? nie ma jakiegos pogotowia czy pomocy medycznej dla obcokrajowcow? moze polski lekarz?

7

Obecnie nie mam poniewaz nie pracuje.. Znaczy sie mogla bym sie zglosic do szpitala ale rachunek by byl bardzo wysoki. Moj chlopak trafil do szpitala dwa miesiace temu z zakarzeniem krwi cos go ugryzlo i rachunek za 2 doby w szpitalu 2,000 euro. Bez ubezpieczenia tylko prywatnie.

8

Strasznie drogo ale to pobyt dwa dni no ale rozumiem,ze nie masz wyjscia. Nie martw sie nie umrzesz a kolor ciemny tez wystepuje przy krwawieniach. Ale piszesz,ze masz chlopaka-a to nie ciaza przypadkiem? Ale mialabys bole brzucha, nabrzmiale piersi.

9

Nie robilam testu ciazowego bo nie mam zadnych objaw ciazy.. Ale ciaze jest mozliwa moze powinnam zrobic test? Wlasnie jezeli chodzi o jakie kolwiek bole to nie mam.

10

Zrob test na wykluczenie jednej z przyczyn.

11

Tak zrobie z samego rana jutro i dam znac jaki byl wynik.. A jezeli test bedzie negetywny co to moze byc?

12

To optowalabym za problemem z hormonami. Gdybys miala kase to wystraczyloby juz badanie na tarczyce, na poziom hormonow. Daj znac jutro.

13

Dzieki wielkie dam znac smile

14

Hej zrobilam z rana test jedna kreska wienc nie jestem w ciazy sad a krwawienie jest i nie wyglonda na to zeby wgl chciala ustapic sad sad

15

No to jak powiedzialam - tylko badanie i lekarz.Nikt Ci wirtualnie niestety nie moze pomoc sad

16

Tyle teraz tych chorob mlodych dziewczy spotyka tyle sie naczytalam i sie panicznie boje ze to moze byc rak.. Ale nic mi nie pozostaje tylko byc dobrej mysli.

17

Karolina-spoko, jest jeszcze mnostwo innych dolegliwosci po drodze wink

18

Wiem wiem mam wizyte umowina na 2 Listopada wienc wszystko sie w tedy okaze smile

19

Napisz potem co powiedzial lekarz, ok?

20

Jasne napewno napisze smile

21

Hej a wiec mialam napisac co mi dolega po wizycie u ginekologa.. Okazalo sie ze mam torbiela na lewym jajniku o wielkosci 2cm i 9 pozostalych pecherzykow.. Dostalam od ginekologa tabletki hormonalne.. Od razu mi wypisal recepte na 3 miesiace poniewaz mieszkam za granica.  W ten sam dzien po wizycie zazylam pierwsza tabletke i na drugi dzien krawawienie ustalo. Jestem spowrotem w Niemczech. Juz biore tabletki 2 tydzien, za 3 miesiace jak bede w Polsce mam wrocic na kontrole do niego. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i torbiele znika po tych tabletkach dodam ze przepisal mi silne tabletki hormonalne ktore mam brac 3 tygodnie i 1 tydzien przerwy.. Pozdrawiam

22

Hej Karolina. Też mam taki sam problem jak Ty w hormonami. Jak sobie z tym radzisz?

23

Hej, narazie w porzadku biore tabletki codziennie czasami mam silne skurcze pod brzuchem ale to przez tabletki.. Tez masz torbiele i terapie hormonalna? Pozdrawiam

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » krwawienie i plamienie juz miesiac czasu?! pomocy!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024