Peeling chemiczny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Peeling chemiczny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Peeling chemiczny

Peeling chemiczny to zabieg złuszczenia skóry preparatami chemicznymi w celu likwidacji niedoskonałości skóry, wygładzenia i odmłodzenia. Peeling chemiczny polega na nałożeniu na skórę substancji ( kwasu glikolowego lub kwasu trójchlorooctowego), która po kilku dniach doprowadza do nasilonego złuszczania naskórka . Po zabiegu można odczuwać kilkuminutowe pieczenie, które potem ustępuje.

Wskazania do zabiegu peelingiem chemicznym to : blizny po trądziku, przebarwienia, rogowacenie posłoneczne, skóra łojotokowa, zaskórniki, wiotkość skóry, zmarszczki mimiczne. Peelingi chemiczne najlepiej robić wczesną wiosną lub jesienią - oczywiście obowiązuje wtedy używanie kremów z filtrami na co dzień.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Peeling chemiczny

Taki sam efekt dale peeling azjatycki, a jest bezpieczniejszy, bo naturalny. Składa się z mieszanki ziół, które wciera się w skórę przez ok 6 min. Po zabiegu następuje okres łuszczenia się skóry i wszystkiego co niepotrzebne, czyli to, co wymieniła Samantha.

3

Delicjous, czy zabieg peelingu azjatyckiego można wykonać samodzielnie czy również wyłącznie w gabinecie dermatologicznym lub w salonie u kosmetyczki? Pytam, bo zaznaczyłaś, że jest on naturalny, więc w moim odczuciu powinien być również znacznie łagodniejszy od chemicznego.

4

No własnie ja sie tu dołączam do pytania OLinki- wiem że wątek stary, ale problem ten sam big_smile I mam pytanie: czy trzeba sie jakos przygotowac do wizyty u skometyczki jesli chodzi o peeling chemiczny? ile to kosztuje i ile zabiegów trzeba powtórzyc?

5

Olinka napisał/a:

Delicjous, czy zabieg peelingu azjatyckiego można wykonać samodzielnie czy również wyłącznie w gabinecie dermatologicznym lub w salonie u kosmetyczki? Pytam, bo zaznaczyłaś, że jest on naturalny, więc w moim odczuciu powinien być również znacznie łagodniejszy od chemicznego.

Matko Boska, Olinko, dopiero teraz przeczytała Twojego posta big_smile

Odpowiadając na Twoje pytanie - zabieg ten wykonuje się w salonie kosmetycznym. Nie w każdym nawet jest on w ofercie, także trzeba szukać. Czy łagodniejszy od chemicznego? Na pewno, bo nie traktujemy skóry kwasami, tylko ziołami. Robiłam sobie ten peeling i myślałam, że się wścieknę wink Ma w składzie coś podobnego do naszego ostu, a więc i pełno kłujących drobinek - w sumie o to chodzi, bo coś musi nam ten naskórek zetrzeć, ale najgorsze, że po zmyciu papki z twarzy te drobinki na niej dalej zostają, więc nie ma mowy o przyłożeniu czegokolwiek do twarzy, podrapaniu się, podparciu i rękę czy nawet przyłożeniu twarzy do poduszki. Po zabiegu przez kilka dni nie można używać żadnych kremów. Cel tego jest taki, aby "wkurzyć" skórę jeszcze bardziej, żeby się łuszczyła. No oczywiście jak po każdym mocniejszym peelingu, trzeba też uważać na wyjścia z domu - nie za dużo słońca i zimna.

Sprawdza się tu jednak powiedzenie, że żeby być piękną trzeba pocierpieć, bo efekt jest zadowalający. Skóra oczyszczona, gładka, rozświetlona i odmłodzona. Także mogę szczerze polecić peeling azjatycki.

6

Czy któraś z was korzystała z takich peelingów chemicznych? Interesuje mnie ile to kosztuje i ile zabiegów musiała bym przejść żeby pozbyć się zaskórników i rozszerzonych porów. Czy efekty faktycznie są widoczne?

7

Uważam jednak, że aby uzyskać maksymalny efekt i do tego aby pilling był bezpieczny dla skóry i zdrowia powinien być przynajmniej zlecony przez dermatologa. Jest mnóstwo pilingów działających na różne problemy. Te, które są mocne i mają działanie lecznicze powinny być wykonane przez lekarza. Bardzo polecam piling kwasem ferulowym a na zaskórniki salicylowym. Najnowsze pilingi mają nanocząsteczki, które głęboko wnikają - odbudowując struktury w skórze właściwej - działają więc odmładzająco - np. ferulac, nomelan (ten leczy trwale przebarwienia- nie tak jak dermamelan, po którym wracają)

8

Poszedłem do jednego zabiegu w salonie kosmetycznym.

9 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-02-12 12:22:03)

Robiłam zabieg na rozstęp[y wybrany przez dermatologa w klinice spam idealnie dobrał zabieg do moje cery i już widzę znaczną poprawę zabieg nazywał się spam czy coś takiego. Polecam zwłaszcza po ciąży!

10 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-02-12 12:22:29)

ja byłam na peelingu TCA (wykonany z wykorzystaniem kwasu trójchlorooctowego) w spam i jestem bardzo zadowolona z efektow. Tak wlasciwie to jak czesto pozwalacie sobie na wizyty w salonach i klinikach? Drogie panie jak dla mnie jeden raz w miesiacu to jest minimum!

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Peeling chemiczny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024