Peeling skóry głowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Peeling skóry głowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Peeling skóry głowy

Witam!
Właśnie oglądałam program w TV i usłyszałam tam, po raz pierwszy w życiu, że jest coś takiego jak peeling skóry głowy. Stosuje się go przed umyciem włosów. Ma na celu to, co normalny peeling do ciała, z tym, że skóra głowy lepiej po nim oddycha i z tego co pamiętam (o ile dobrze) to głowa się tak nie przetłuszcza. Szukałam już preparatów w internecie, ale nic nie znalazłam, żadnego konkretu więc postanowiłam napisać, bo na pewno znajdą się Panie z doświadczeniem w tej sprawie. Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Peeling skóry głowy

Słyszałam o peelingu skóry głowy ale wykonywanym w salonach fryzjerskich. Osobiście nie korzystałam więc nie wiem jakie efekty big_smile A taką domową receptą na peeling skóry głowy i włosów jest połączenie ulubionego szamponu lub odżywki z cukrem, kawą mieloną, zmielonymi płatkami owsianymi lub solą morską smile

3

a tu właśnie chodzi o to, że można go samemu wykonywać kosmetykiem, w domu, na spokojnie, za niewielkie pieniądze... dlatego napisałam.

4

Słyszałam o tym i tez nie znalazłam kosmetyków do robienia takiego peelingu w domu, a w salonach to droga zabawa...więc ja mieszam cukier z peelingiem do ciała i masuje jak najęta skórę głowy smile peeling to peeling wink a później maska nawilżająca i koniecznie pamietaj, żeby to dobrze spłukać.

Jest też tak ,że dobrze w roli oczyszczającego peelingu fajnie działają płukanki ziołowe.Takie ziołowe płukanie nie tylko myje, ale i działa antybakteryjnie. Możemy wykorzystać m.in. pokrzywę, tymianek i szałwię. Fajnie peelinguje też soki z 1-2 cytryn.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Peeling skóry głowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024