Witam!
Właśnie oglądałam program w TV i usłyszałam tam, po raz pierwszy w życiu, że jest coś takiego jak peeling skóry głowy. Stosuje się go przed umyciem włosów. Ma na celu to, co normalny peeling do ciała, z tym, że skóra głowy lepiej po nim oddycha i z tego co pamiętam (o ile dobrze) to głowa się tak nie przetłuszcza. Szukałam już preparatów w internecie, ale nic nie znalazłam, żadnego konkretu więc postanowiłam napisać, bo na pewno znajdą się Panie z doświadczeniem w tej sprawie. Pozdrawiam!
Słyszałam o peelingu skóry głowy ale wykonywanym w salonach fryzjerskich. Osobiście nie korzystałam więc nie wiem jakie efekty A taką domową receptą na peeling skóry głowy i włosów jest połączenie ulubionego szamponu lub odżywki z cukrem, kawą mieloną, zmielonymi płatkami owsianymi lub solą morską
a tu właśnie chodzi o to, że można go samemu wykonywać kosmetykiem, w domu, na spokojnie, za niewielkie pieniądze... dlatego napisałam.
Słyszałam o tym i tez nie znalazłam kosmetyków do robienia takiego peelingu w domu, a w salonach to droga zabawa...więc ja mieszam cukier z peelingiem do ciała i masuje jak najęta skórę głowy peeling to peeling
a później maska nawilżająca i koniecznie pamietaj, żeby to dobrze spłukać.
Jest też tak ,że dobrze w roli oczyszczającego peelingu fajnie działają płukanki ziołowe.Takie ziołowe płukanie nie tylko myje, ale i działa antybakteryjnie. Możemy wykorzystać m.in. pokrzywę, tymianek i szałwię. Fajnie peelinguje też soki z 1-2 cytryn.