Kobiece metody manipulacji i nacisku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobiece metody manipulacji i nacisku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Kobiece metody manipulacji i nacisku

W oczach mężczyzn kobiety to urodzone manipulantki, wywołują łzy na zawołanie, wpędzają w poczucie winy, stosują szantaż emocjonalny, lekki nacisk, przekupstwo i obietnice, a wszystko wyłącznie po to, aby zmiękczyć jego serce, wpędzić w poczucie winy i osiągnąć zamierzony cel.

A Wy, drogie Netkobietki, jakie stosujecie metody manipulowania swoim mężczyzną? Bywają one skuteczne czy częściej jednak zawodzą? Czy uważacie, że takie formy nacisku są absolutnie w porządku czy może jednak czujecie się z tym niekomfortowo?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobiece metody manipulacji i nacisku

Kiedyś stosowałam, ale wolę jednak zwyczajnie porozmawiać . Także dlatego, że lepiej się dzięki temu czuję ze sobą, a także dlatego, że mój ukochany twierdzi, że moje manipulacje na niego po prostu nie działają big_smile
Czasem płakałam, by coś uzyskać, ale raczej to kiepski sposób, jak mój facet się uprze, to już raczej nie ma bata tongue

3

Nigdy nie próbowałam wywołać litości u faceta by coś osiągnąć lub zdobyć, więc łzy, smutek na twarzy to nie w moim stylu.

Jestem straszną gadułą, więc jedyne co działało na moich mężczyzn to cisza z mojej strony, wyczuwali błyskawicznie, że coś jest nie tak i robili wszystko żeby sytuacje naprawić smile więc mój sposób na manipulacje to mały "foszek".

Choć przyznam się, że kokieterią i uwodzeniem też wiele osiągnęłam, gdy nie chciało mi się np gotować w domu i miałam ochotę odpocząć od kuchni (a mój partner uwielbiał "domowe obiadki") potrafiłam już od samego rana być bardzo miła i czuła (i mam tu też na myśli seks), bez problemu wówczas godził się na wszystko co proponowałam danego dnia smile

4

Staram się przede wszystkim rozmawiać. Ale przyznaję, że jeśli targają mną silne emocje, bądź duży żal, to rozpłakanie się przychodzi mi bardzo łatwo. Nie robię tego, by chłopaka rozmiękczyć, to nawet nie jest zależne ode mnie, choć staram się powstrzymywać.

Zdarza mi się strzelać focha, chociaż pracuję nad sobą i właściwie nie pamiętam, kiedy był ostatni. Jeden z najbardziej znaczących fochów był o to, że zmienił zdanie na temat wakacji. Umówiliśmy się, że w jednym roku jedziemy na Mazury (jego ukochane miejsce), a w następnum w Bieszczady (moje ukochane miejsce). W tym roku stwierdził, że on właściwie nie lubi gór, nie lubi chodzić i żebyśmy znowu jechali na Mazury. Twierdził też, że ja go zmuszam do tego wyjazdu! I nie pomogły stwierdzenia, że to niesprawiedliwe, że egoistyczne, bo ja z nim pojechałam mimo, że nie przepadam za jeziorami, że w zeszłym roku nie miał nic przeciwko i trzeba było się nie zgadzać... no cóż. Próbowałam, nie pomogło, no to foch.

5

Nie posługuję się żadnymi metodami manipulacji i nacisku, a moje emocje są szczere. Jeżeli jest jakiś problem, rozmawiam o nim ze swoim mężem.
Nie lubię tych kobiecych manipulacji - fochów, płaczu. Właśnie przez to, że kobiety mają skłonności do manipulacji, mężczyźni tak je postrzegają. Pal licho, jeśli mężczyzna nie generalizuje. Gorzej, jeśli uważa, że wszystkie są takie same, bo tylko na takie trafia. Szkoda, że kobiety szczere, niehumorzaste, czasami tracą przez manipulantki.

6

Takie metody nie są w porządku. Należałoby przed zastosowaniem manipulacji zadać sobie pytanie czy sama chciałabyś by ją na Tobie stosowano. Ciekawe jaka byłaby Twoja odpowiedź.

A dodałabym nawet, że wśród mężczyzn także jest wielu manipulantów. I wątpię, że ktokolwiek chce by nim manipulowano. Po to umiemy mówić, żeby próbować się dogadywać.

7

Słowo manipulacja źle się kojarzy, więc tak jak podejrzewałam - od razu same świętości się tu ujawniają smile Tymczasem pod to pojęcie można podciągnąć wszelkie metody mające doprowadzić do osiągnięcia celu.

Szczerość nie wyklucza manipulacji. Nic nie jest czarne albo białe. Niemal wszystko można przedstawić w różny sposób. Chociazby każda z nas ma swoje sposoby mówienia partnerowi o nieprzyjemnych rzeczach. Przecież można zakomunikować: "obdrapałam Twój samochód. Jakieś 70 cm, z prawej strony. Ubytki lakieru, lekkie wgięcie w okolicy drzwi pasażera". A można tak: "Kochanie, mialam dzisiaj paskudny dzień, szef mnie wnerwił niemiłosiernie, więc jak już wsiadłam do auta to tak się do Ciebie spieszyłam, że nie zdążyłam w porę uskoczyć przed takim słupkiem, który niespodziewanie wyskoczył mi na drogę. I teraz masz samochodzik w taki artystyczny wzorek z boku..." To drugie to przecież manipulacja.
Ale w jakim szczytnym celu. Chroni przed:
a) zawałem serca partnera
b) awanturą
c) utytułowaniem kobiety niedorobioną sierotą lub innymi tytułami zaleznie od rozmiarów zbrodni i wrodzonej/nabytej kultury osobistej partnera
d) jazdą komunikacją miejską przez najbliższe x czasu

Moja naczelna metoda manipulacji to przede wszystkim poczucie humoru. To zawsze działa, nie tylko na partnera. Rozładowuje napięte sytuacje, sprawia, że łatwiej dojść do porozumienia. Inną techniką manipulacyjną jest zaskakiwanie. Ludzie przyzwyczajają się do schematów. W momencie, kiedy schemat zostaje przerwany - człowiek (w tym kontekście - mężczyzna) traci pewność siebie, nie do końca wie co ma zrobić i jak się zachować. Wtedy łatwo mu narzucić własny pomysł na słowa i czyny smile

8

Vinngo ulżyłaś mi. Czytając powyższe wypowiedzi, wypadam bardzo blado. Dość często manipuluję. Są to drobne manipulacje ale zawsze manipulacje. Moją niezawodną techniką manipulacyjną jest  również  humor. Nie płaczę, nie histeryzuję. Staram się zawsze załagodzić sytuację tak aby nie doprowadzić partnera do zawału i przede wszystkim w ten sposób uzyskuję ?łagodniejszy wymiar kary? tongue

9

apoteoza napisał/a:

Vinngo ulżyłaś mi. Czytając powyższe wypowiedzi, wypadam bardzo blado. Dość często manipuluję. Są to drobne manipulacje ale zawsze manipulacje. Moją niezawodną techniką manipulacyjną jest  również  humor. Nie płaczę, nie histeryzuję. Staram się zawsze załagodzić sytuację tak aby nie doprowadzić partnera do zawału i przede wszystkim w ten sposób uzyskuję ?łagodniejszy wymiar kary? tongue

Jak ktoś mówi, że nie manipuluje to jest w błędzie.
-wizerunek-wygląd, strój, gesty-wszystko to instrumenty manipulacji
-rozmowa kwalifikacyjna-jak przekonać do siebie, do tego co się robi.
-gdy na czymś nam zależy też stosujemy manipulację-słowo "proszę"  jest formą wpłynięcia na sprawę

10

dayzi napisał/a:
apoteoza napisał/a:

Jak ktoś mówi, że nie manipuluje to jest w błędzie.
-wizerunek-wygląd, strój, gesty-wszystko to instrumenty manipulacji
-rozmowa kwalifikacyjna-jak przekonać do siebie, do tego co się robi.
-gdy na czymś nam zależy też stosujemy manipulację-słowo "proszę"  jest formą wpłynięcia na sprawę

Dobrze, ale czasami jest tego nadmiar... Płacz na zawołanie (by wzbudzić w nim litość), pseudo-zdrady, żeby wzbudzić czyjąś zazdrość, zastawianie wszelkiego rodzaju pułapek...

11 Ostatnio edytowany przez vinnga (2013-11-12 00:48:44)

Wklejanie tego samego postu we wszystkie możliwe miejsca nie jest dobrym pomysłem na naszym forum. Mod. Vinnga

12

Tak, ale tylko w stosunku do jeszcze gorszego manipulatora, więc mu się należało...

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobiece metody manipulacji i nacisku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024