Torebki - duże czy małe? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Torebki - duże czy małe?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 76 ]

Temat: Torebki - duże czy małe?

Ostatnio natknęłam sie na sklep tylko z dyżymi torebkami. Podobno są najmodniejsze. Ale jest tak wiele innych sklepów, które promują torebki malutkie, jaką mam wybrać?
Macie jakieś propozycje?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Torebki - duże czy małe?

Hejka a jaki styl preferujesz? Sportowy, miejski, elegancki, na luzie ? Bo tak trudno będzie wklejać zdjęcia smile A jak podasz w jakim stylu czegoś szukasz to będzie łatwiej polecać:) Rzeczywiście coś w tym jest że teraz są modne większe torebki, ale klasyka  czyli małe np do jakiejś ładnej sukienki wyjściowej) jest zawsze modna więc ... to na prawdę kwestia preferencji ...

3

Podobno wielkie torby świadczą o tym,że kobiety się wszystkim przejmują, bo wraz z wielgachną torbą dźwigają wszystkie swoje problemy. Najlepsze są torebki średnich rozmiarów, i niekoniecznie eleganckie, bardzo fajnie prezentują się sportowe lub miejski styl w kolorze khaki. Jesli miałabym kupować dużą to w jakimś ciemnym kolorze, bo byłaby uniwersalna:)

4

Cześć.
W sumie styl, jaki w danym momencie prezentuję zależy od mojego nastroju - niekiedy biorę typowo miejskie torebki,( kupiłam sobie taką fajniutką w sklepie internrtowym Intrigo - na groszkach jest artykuł o nich), ale w sumie można ją tez nosić do stroju sportowego, a jak sie uprzesz, to nawet do jakiejś fajnej sukienki pasuje smile. A jak  mnie coś napadnie ;P , to zabieram nawet na jakies małe zakupy bardziej elegancką. Ale w sumie najbardziej przydatne są te uniwersalne. Tylko wielkość.. Może takie, które mieszczą format a4? Wtedy możesz nosić w niej wszystko i nikt Tobie ni epowie, ze się tak bardzo przejmujesz:D.

5

Ja gustuję i w dużych i małych choć te pierwsze przeważają w mojej garderobie big_smile muszę mięć z reguły wszytko pod ręką dlatego duża torba to dla mnie zbawienie i najlepiej żeby była jakaś niespotykana:) ostatnio rozglądam się za jakąś sportową bo muszę mieć na treningi

6

ja preferuje tylko duże torebki, przez moją pracę- ale potrzebuję zorganizowaną torebkę, tzn z przegrudkami itp.

7

Stanowczo tylko duze torebki smile

8

duuuże przeważają big_smile a widziałyście ostatnio coś ciekawego?

9

Zdecydowanie duże, co ja bym do małej zmieściła? Bo na pewno nie to co noszę teraz... tongue A co ciekawego? Kupiłam sobie ostatnio fajną granatową płócienną wielką torebkę. I jest naprawdę wielka big_smile. A ostatnio staram się wygrać torebkę zaprojektowaną przez Małgorzatę Kożuchowską dla Jacobs:
http://www.groszki.pl/groszki/1,80237,5 … skiej.html

10

ja ostatnio kupiłam sobie sportową torbę na treningi big_smile a co do torby zaprojektowanej przez M.K to ciekawa, mogłabym taka mieć big_smile

11

widzialam te torebke , przydalaby mi sie bardzo , bo lubie ten kolorek i mam duzo takich dodatkow

12

no ja też dokonałam zakupu, ale małą kopertówkę nabyłąm- potrzebuję do małej czarnej smile
ale ta Kożuchowskiej przydałaby mi się do pracy, no i pasowałaby do większości moich ciuchów

13

jakby nie patrzec to modny kolorek

14

No mi też się przede wszystkim podoba kolorostyka tej torby. Jest taka ładna, dodająca otuchy smile

15

zdecydowanie duże - mam tyle do pomieszczenia "niezbędników" smile

16

Nigdy nie patzre na modę, jestem osoba przy kości wieć mam wieksza torebke, ale uwierz sa i minusy jej starsznie długo portwela szukam

17

ja wole duze torby, bo duzo moge w nich zmiescic

18

lubię duże torby. jestem dość mała/niska, więc z dużą torb a wyglądam jak z walizką big_smile haha. poza tym chyba jak każda kobieta mam bałagan w torbie a bałagan kojarzy mi się z tym, że jest tam wszystko... bo ngdy nie wiadomo co się przyda xDDD

19

Chyba ogólnie jest taka zasada że duża kobieta powinna nosić większą torebkę (mała przy niej po prostu zginie) a mała kobietka powinna nosić torebki średnie i małe - duże by ją przytłoczyły smile

20

jak dla mnie to średnia/ duża. Jest tyle rzeczy które noszę przy sobie, że w małą bym się nie zabrała
no i na wykłady i ćwiczenia dobra, bo A4 wejdzie. Na zakupy dobra, bo drobiazgi można włożyć

21

mimo, że może smiesznie wyglądam z dużą torbą( chociaż mi się zdaje, że nie bo wszyscy się przyzwyczaili) ja tak  lubię.

22

Ja widziałam ostatnio świetną torebke na stronie Ecco - model nazywa się Esashi City Shopper
co myslicie? bo mysle nad jej kupnem:)
na zime mam czarny klasyczny płaszcz a mysle o tej w kolorze srebrnym:)
wyglada na pojemna

23

Ja preferuję styl sportowy i uwielbiam duże torebki bo są najpraktyczniejsze. Można w nich pomieścić nie tylko komórkę i krem do rąk, ale np. książki, czy dokumenty. Wiadomo, że czasami nie potrzebujemy brać ze sobą masy rzeczy i wówczas się sprawdza również mała torebka, ale jakoś te duże do mnie bardziej przemawiają.

ja mam wrazenie że teraz jest moda na malutkie i na duże. natomiast tych średnich jest mało. ja preferuję większe, bo jednak noszę kilkogramy róznych, oczywiście najpotrzebniejszych rzeczy tongue

25

jestem za dużą torbą. wszystko tam zmieszcze.

ale lubię też małe z długim paseczkiem.
ogólnie t uwielbiam torebki smile

26

Do pracy czy na zakupy polecam wielką torbę XXL lub średnią. Na imprezę, wyjście do kawiarni czy kina polecam małą torbę. W mojej szafie przeważają malutkie - mam różne kolory i fasony, na krótkich i długich paskach, duże torby przeciwnie - klasyczne fasony i uniwersalne barwy. Każda kobieta w szafie powinna mieć i małą i dużą torbę.

27

jak najwięcej toreb !
mi tam nigdy mało ;p

28

Zgadzam się!!! Torebek nigdy mało

29

Generalnie wolę duże torebki, do których można wszystko włożyć. Chociaż czasem mam kłopot ze znalezieniem czegokolwiek, co irytuje mojego chłopaka wink Ale na imprezę dobrze jest wziąć małą, poręczną torebkę. Ja bez torebki się nie ruszam smile

30

ja powiem tak- ja nie zwracam uwagi na mode ale na wygode i funkcjonalność. ja wybieram zawsze duże torebki bo lubie mieć ze sobą wszystko. i zwracam uwage na dużą ilośc kieszonek żebym mogła utrzymać chociaż mały pożadek,bo jak do takiego worka czasem wrzuce kluczyki od samochodu to potem 10 minut szukam i musze wszytsko wykładać.

31

Agatka napisał/a:

Generalnie wolę duże torebki, do których można wszystko włożyć. Chociaż czasem mam kłopot ze znalezieniem czegokolwiek, co irytuje mojego chłopaka wink Ale na imprezę dobrze jest wziąć małą, poręczną torebkę. Ja bez torebki się nie ruszam smile

ja mam odwrotnie,na dyskoteki biore duże torebki bo lubie wziąść czasami zapasowe,wygodniejsze buty smile a małe nosze na wesela itp ale niestety wtedy mój chłopak ma wtedy wypchane kieszenie i sie na mnie denerwuje smile no ale co ja zrobie że lubie mieć wszytsko sad

32

Moim zdaniem do sportowego stylu pasuje najbardziej duża torebka lub taka średnia (trzymana w ręce- z krótką 'rączka') a do bardziej eleganckiego- ta mniejsza. Uważam że im bardziej eleganckie ubranie tym mniejsza torebka. Ale to tylko moje odczucie...

Dla każdego coś innego wink

33

Młode dziewczyny/kobiety najcześciej wybierają torebki duże(bez względu na styl). Małe to jak dla mnie dobre są dla emerytek lub ewentualnie  do wieczorowego stroju na jakiś bankiet.

34

i butów nigdy mało ;p jeszcze. he

35

Hehe i pasków i ozdóbek:) wiadomo:)

A ja zawsze jak mam małą torebkę to i tak całą resztę noszę w kieszeniach więc trochę to bez sensu hmm heh

36

duża xD ja mam nawet bardzo duża xD ale np jak jutro jade w delegacje nie musze nic wiecej brac tylko ja tongue

37

DUZA-xxxxl. na grubo! big_smile

38

Ja wolę średnie, ale raczej duże.
mi odpowiada styl raczej sportowy wink

39

ja lubię duże a do tego jeszcze takie oldschoolowe, czasami znajdzie się jakiś rarytasik na aukcji albo w maminej szafie tudzież w sklepach internetowych mających taki asortyment.

40

dużeeeeeeeeeeee, a na przyjęcia, do teatru -małe

Ja ostatnio sobie kupilam B Makowsky -firmy i jest super! Mieszcze wszystko co potrzbuje
http://www.zappos.com/product/7538512
Ps. Nie zaplacilam tyle, bo znalazlam w outlecie smile

42

ja na codzień nosze dużą torbę, bo lubie mieć pod ręką prostownicę, płaskie buty, ksiązkę;D a na impreze zabieram malutką, na pasku, żebym mogła z nia nawet tańczyć;D a modne są teraz i duże i małe, jednak średnie wyszły z mody;P

43

ja noszę średnie torby, jestem  malutka więc duże odpadają wink mam swoje ulubione, które noszę najczęściej smile

44

Zgadzam się ze stwierdzeniem że torebek nigdy nie mało tongue
Sama mam mnóstwo w domu i mój chłopak dostaje białej gorączki kiedy słyszy "kochanie musze sobie kupić torebkę bo nie mam w czym chodzić" Hahaha no cóż bywa tongue
Ja preferuje duże torebki smile Ale małe też mam ale bardzo rzadko w nich chodze smile 
I nie zgadzam się że duże torebki to bardziej pasują do sportowego ubioru. smile

45 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-04-15 17:43:13)

Wybór zalezy tylko od Ciebie, ja na codzien do szkoły/pracy wolę większą torbę, ale na takie wyjścia, imprezy mam mniejsze takie kopertóweczki na jedno ramie. Mimo wyglądu moja np. jest bardzoo pojemna wink

46

Raczej duże, co by pomieścily sie książki na uczelnie. Ale male też mam ze dwie. Chociaż teraz chyba większą uwagę zwracam na tę większe wink Im więcej się tam zmieści, tym lepiej dla mnie wink

47

Te największe jakie są teraz modne, powodują, że widać torebkę, a nie widać mnie big_smile, dlatego też preferuję średnie i małe smile;.

48

Ja nosze torebki do okazji,ale teraz mam duza i wiecznie w niej szukam,

Bo mam w niej wszystko co musze miec w danej chwili..

49

Na codzien preferuje duże torby . A na elegancko małe smile - kopertówki albo takie maleństwa zakładane przez ramie

50

Już od wielu sezonów modne są torby duże, i poza tym, że modne to również bardzo praktyczne - pomieszczą wszystkie gadżety kobiety. To nie oznacza jednak, że torebki małe powinny iść w niepamięć - te całkiem malutkie i eleganckie nadal są dużo bardziej odpowiednie na duże wyjścia i w dodatku poręczniejsze.  Z torbami możemy szaleć, podstawą jest to, abyśmy czuły się swobodnie i wygodnie z naszą torbą i aby pasowała do naszego stylu.
Wskazówka dla pań o filigranowej figurze: uważajcie na zbyt duże torby - torba ma być Waszym dodatkiem, a nie Wy dodatkiem do torby smile

51

Najlepiej mieć taką i taką smile

Wiadomo na jakieś wyjście do klubu, wesele, niedzielne odwiedziny u rodziny etc. wystarczy mała torebka.
A na co dzień studia, szkoła, praca itd. lepiej mieć przy sobie dużą torebkę, żeby wszytko do niej zmieścić smile

pozdrawiam

52

To zależy co gdzie i kiedy tak na prawdę. smile Mam pełno małych torebek ale mam też parę dużych. Ale jeśli mam do zabrania ze sobą coś więcej niż chusteczki i portfel to biorę ze sobą dużą torbę i takie torby lubię. Zawsze mogę się wyposażyć w większą ilość rzeczy. big_smile

53

No zależy gdzie. Na co dzień mam taką torbę, że pół szafy tam włożę wink

54

Zdecydowanie wolę duże torebki, do których można włożyć parę naprawdę "niezbędnych" rzeczy smile. Tylko później jest problem, żeby cokolwiek w niej znaleźć smile.
Małe kopertówki zabieram ze sobą tylko na jakieś uroczyste wyjścia.

55

Hmm, mam i jakieś mniejsze torebki i większe. Częściej jednak noszę większą np na uczelnię.

56

http://coco-fashion.pl/Torebki-c18.html polecam ci tą stronkę z torebkami może znajdziesz coś dla siebie

57

Do pracy lubie duże i pakowne torby ale na spacer najlepej tzw. nerkę aby schować klucze i komórke.

58

na imprezy małe, tylko na portfel, grzebień i błyszczyk, w pozostałych sytuacjach wielkie workowate torby są niezastąpione smile

59

Kurczę, ale wiecie, że o tych wielkich toreb, w których nosimy pół mieszkania, niszczą nam się kręgosłupy? ;/

60

Duże torebki są bardzo modne, np. listonoszki, albo takie do ręki. Małe pasują bardziej na bal, czy tez wesele. Nie sprawdzają się na codzień, bo mają mało miejsca.

61

Wg mnie torba nie musi być duża, ważne zeby można było odpowiednio przechować rzeczy, więc dobrze żeby miała kilka kieszeni, przegródek itp smile
Ja mam akurat większą, ale ma też sporo kieszeni. Łatwo się w niej szuka potrzebnej rzeczy tongue Więc polecam też torebki w kształcie prostokąta smile W nich się nie mieszają rzeczy jak w worku tongue
http://www.diversesystem.com/__files/_products/10016319/bez/thumb215_torba_volonta_1.png

62

Wydaje mi się że w swojej garderobie warto mieć zarówno dużą jak i mała torebkę. W dużej torebce zawsze można zmieścić wszystkie niezbędne rzeczy wink a mała też może się przydać na przykład do wyjścia na spacer. Ja bardzo lubię torebki wink dla tego nie mogłam ograniczyć się do jednej lub dwóch, mam ich kilka, najczęściej kupuję od firmy Baron. Mają duży wybór fajnych torebek z dobrej jakości skóry, dlatego kupując mam pewność że torebka będzie długo mi służyć smile

63

Mam ogrom  torebek więc raczej raz biore duża a raz mała. Czasem kopertową wink Zalezy co planuje w nia włozyć wink

64

również preferuję duże torebki, lubie jak mam przy sobie wszystko czego mi potrzeba smile

65

Warto mieć duże i małe, na różne okazje, ale najczęściej chodzę  dużymi - można zmieścić wszystko, łącznie z kosmetykami, jedzeniem, parasolem itd. smile

Posty [ 1 do 65 z 76 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Torebki - duże czy małe?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024