Czy te wymiary są b. duże? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy te wymiary są b. duże?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1 Ostatnio edytowany przez WerkaDe (2014-09-21 12:09:00)

Temat: Czy te wymiary są b. duże?

Mam w biodrach 102 cm, w udzie 60, w talii 66. Czy Waszym zdaniem powinnam sie jak najszybciej brać za siebie, bo to wymiary grubasa, czy wrzucić na luz? Ogólnie jestem bardzo aktywna fizycznie, chodzę na siłownię, dużo jeżdżę rowerem prawie jak zawodowiec tongue Raz zrzucam sporo kg, a potem mam okres "czarnej dziury" i nic mi się nie chce, więc pochłaniam wszystko ;p Przez wakacje sporo przytyłam, niestety - lenistwo, brak znajomych i faceta, posiadówki przed kompem ze szklanką alko jedną po drugiej zrobiły swoje ;P Dodam, że mój metabolizm idzie w tempie Ruchów Browna. Chciałabym się wziąć za jakąś dietę, ale wątpie, że wytrzymam. W ogóle czuję się jak okropna, tłusta kreatura i zazdroszczę mojej najlepszej przyjaciółce, która jest szczupłą, seksowną laską. Macie dla mnie jakieś rady?Z góry dzięki wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy te wymiary są b. duże?

Nie, nie wydaje mi się to jakoś dużo. Pewnie masz taką budowę, że masz szerokie biodra. No bo jakbyś była gruba, to pewnie i talia byłaby duża, a po talii widać, że jest szczuplutka i to mocno smile Tak że po prostu masz większe biodra, co np ja mam podobnie, jak i szczupła jestem, to i tak biodra mam duże, więc wymiary też mam spore i wtedy, ale tu nie ma co się przejmować, taka budowa.

3

Dzięki, dodam, że teraz jestem w takiej fazie"roztycia", ale potrafię mieć w biodrach 97 cm, w udzie 57, w talii nawet 62 - takich wymiarów pragne big_smile

4

Gdyby powyższe wymiary były w calach, miałabyś powody do niepokoju wink

5

Rada jest prosta i banalna! Jeśli nie odpowiada ci Twoja figura i źle się czujesz w swoim ciele, to bierz się do roboty! Aktywność fizyczna przede wszystkim, do tego 4 (nie 5) posiłków dziennie w równych odstępach czasu z dużą ilością warzyw, wbrew pozorom nie przesadzaj z owocami np. bananem czy winogronami. czekolada i napoje won z domu, żeby nie kusiły wink zresztą sama wiesz dobrze pewnie jak to działa, chodzi tylko o Twoje chęci, ktore, jak wiadać są niewielkie. Niestety kochana samo się nie zrobi, więc ruszaj tyłek na rowerek, a po nowy rozmiar spodni będziesz jechać niedługo ;D

6

WerkaDe napisał/a:

Mam w biodrach 102 cm, w udzie 60, w talii 66. Czy Waszym zdaniem powinnam sie jak najszybciej brać za siebie, bo to wymiary grubasa, czy wrzucić na luz? Ogólnie jestem bardzo aktywna fizycznie, chodzę na siłownię, dużo jeżdżę rowerem prawie jak zawodowiec tongue Raz zrzucam sporo kg, a potem mam okres "czarnej dziury" i nic mi się nie chce, więc pochłaniam wszystko ;p Przez wakacje sporo przytyłam, niestety - lenistwo, brak znajomych i faceta, posiadówki przed kompem ze szklanką alko jedną po drugiej zrobiły swoje ;P Dodam, że mój metabolizm idzie w tempie Ruchów Browna. Chciałabym się wziąć za jakąś dietę, ale wątpie, że wytrzymam. W ogóle czuję się jak okropna, tłusta kreatura i zazdroszczę mojej najlepszej przyjaciółce, która jest szczupłą, seksowną laską. Macie dla mnie jakieś rady?Z góry dzięki wink

Ciężko powiedzieć czy te Twoje wymiary to dużo czy mało - podałaś nam tylko suche liczby, a np ja osobiście jeżeli już się jakiejś kobietce przyglądam to je wygląd oceniam na podstawie całości sylwetki a nie po jednym udku. Liczy się całokształt.

Piszesz, że dużo jeździsz na rowerze... i co dostrzegasz tego jakieś efekty? Bo jazda jeździe nie równa... jeżeli katujesz się na jakiś mocnych podjazdach to nie schudniesz a tylko zbudujesz mase mięśniową. Żeby schudnąć należy jeździć dużo ale tak żeby nie obciążać nóg siłowo - wtedy organizm mecząc się i po półgodziny jazdy zaczyna spalać tłuszcz, mam nadzieje, że o tym wiesz.
Odżywiaj się zdrowo, nie katuj się żadną dietą. Jak masz w miare kondycje to kup sobie skakanke... ja w miesiąc skacząc po godzinie dziennie straciłem około 3kg a wcale nie byłem gruby, więc i chudnąć nie było z czego, bardziej dla kondycji to robiłem.

7 Ostatnio edytowany przez WerkaDe (2014-09-21 14:37:54)

Tak, mam wiedzę na temat żywienia i sportu. Na rowerze potrafię jeździc długo, nawet do 2-4 godzin co kilka dni. Dieta też spoko, nic smażonego, kurczak pieczony(pierś), warzywa, owsianka na sniadanie, owoce na IIś +1,5 litra wody dziennie.A tak czas spędzam na siłowni ok. 4x w tygodniu- najpierw lekkie godzinne ćwiczenia siłowe na pupę i nogi później orbitrek 20 min i bieżnia 30 min. Tylko ostatnio miałam taki wielki skok motywacji, ćwiczyłam jak szalona przez 2 tygodnie, nie zobaczyłam żadnych efektów(na które de facto byłam napalona), a wiem, że to nie tak od razu. I zniechęciłam się. Teraz siedzę najedzona ;p A trzeba cierpliwości

8 Ostatnio edytowany przez nbm (2014-09-21 15:52:26)

Lovelka17 napisał/a:

Rada jest prosta i banalna! Jeśli nie odpowiada ci Twoja figura i źle się czujesz w swoim ciele, to bierz się do roboty! Aktywność fizyczna przede wszystkim, do tego 4 (nie 5) posiłków dziennie w równych odstępach czasu z dużą ilością warzyw, wbrew pozorom nie przesadzaj z owocami np. bananem czy winogronami.

4 posiłki to za mało. Załóżmy, że wstajesz o 7, wg Twojej rady ostatni posiłek zjadłaby o 16-18? A co potem? Lepiej jeść częściej i mniej aniżeli "głodować". Tak dobrać sobie godziny posiłków, aby ostatni spożyć ~4h przed snem.

9

nbm napisał/a:
Lovelka17 napisał/a:

Rada jest prosta i banalna! Jeśli nie odpowiada ci Twoja figura i źle się czujesz w swoim ciele, to bierz się do roboty! Aktywność fizyczna przede wszystkim, do tego 4 (nie 5) posiłków dziennie w równych odstępach czasu z dużą ilością warzyw, wbrew pozorom nie przesadzaj z owocami np. bananem czy winogronami.

4 posiłki to za mało. Załóżmy, że wstajesz o 7, wg Twojej rady ostatni posiłek zjadłaby o 16-18? A co potem? Lepiej jeść częściej i mniej aniżeli "głodować". Tak dobrać sobie godziny posiłków, aby ostatni spożyć ~4h przed snem.

Jesli chcesz schudnąć to musisz ukrócić jedzenie, jesli będzie jadła 4 posiłki, które odpowiednio zapewnią jej energię i składników odżywczych to będzie dobrze. A 4 godziny przed snem to g prawda, bo to w zależności, o której kładzie się spać. Ostatni posiłek powinien być najpoźniej o 18-19, bo później nasz metabolizm spada na łeb na szyję

10 Ostatnio edytowany przez nbm (2014-09-21 16:31:06)

Lovelka, przykro mi, ale klepiesz bzdury. Zakładając średnio 8h sen, wstając o 7, idziesz spać o 23. Ok, wtedy jesz ostatni posiłek o  19, ale w międzyczasie możesz pozwolic sobie tylko 2 razy wrzucić cos na ząb przez 12h? smile

A co w przypadku prac zmianowych? Budzisz się o 16, o 19 kolacja i potem jedziesz na okruszkach?

11

Lovelko, korzystniejsze jest jedzenie pięciu posiłków, a nie czterech. Dlaczego? Gdy jemy częściej, o regularnych porach to nasz organizm nie magazynuje tłuszczu. O jedzeniu 4h przed snem nie słyszałam, z tego co wiem, to ostatni posiłek powinien być 2h przed zaśnięciem. Od bananów wara! Mają dużo kalorii, ale także dużo cennego potasu! wink

12

Ja zakładam typowe funkcjonowanie, czyli praca w dzień, niezbyt późne kładzenie się spać.
Dla ciebie bzdury, dla mnie nie. Tak mnie uczono i tak pisać będę smile

13

daenerys7 napisał/a:

Lovelko, korzystniejsze jest jedzenie pięciu posiłków, a nie czterech. Dlaczego? Gdy jemy częściej, o regularnych porach to nasz organizm nie magazynuje tłuszczu. O jedzeniu 4h przed snem nie słyszałam, z tego co wiem, to ostatni posiłek powinien być 2h przed zaśnięciem. Od bananów wara! Mają dużo kalorii, ale także dużo cennego potasu! wink

Ty mówisz o sytuacji gdy wagę chcemy utrzymac i dążymy do zdrowego trybu życia, ja mówię o sytuacji, w której kobieta chce schudnąć.

14

Gdy ktoś chce schudnąć to powinien przede wszystkim zwiększyć aktywność ruchową, a kalorie ograniczyć minimalnie. Biegam (nie po to by schudnąć, lubię) i nie wyobrażam sobie jechać na samych sałatkach. Chudnąć trzeba z rozumem. Najbardziej mnie śmieszy, jak ktoś nagle odstawia sól i nie używa jej wcale, a potem się dziwi, że mdleje i słabnie. Sól w nadmiarze jest paskudna, ale trochę też trzeba (sód, potas). Do odchudzania ogólnie trzeba cierpliwości, bo jak się chce za szybko, to później równie szybko wraca. Lovelko, gdy przejdzie się na zdrowy tryb życia, to się chudnie, tylko wolniej (i tak jest zdrowiej).

15

4 posiłki dla schudnięcia są wystarczające jeśli dobrze opracowane i dają szybsze efekty, jak zejdzie z wagi, rozbije na 5 jesli będzie tak potrzebować, chociaż jak sie przyzwyczai, to zapewne zostanie przy 4.

16

Lovelka17 napisał/a:

Ja zakładam typowe funkcjonowanie, czyli praca w dzień, niezbyt późne kładzenie się spać.

Kto Cię uczył? Domorosły dietetyk, rodzice?

17

nbm napisał/a:
Lovelka17 napisał/a:

Kto Cię uczył? Domorosły dietetyk, rodzice?

Daruj sobie złośliwości, nikt cię nie zmusza do zmiany zdania, ja wyrażam swoje, które notabene było mi przekazane przez dietetyka.

18 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-09-21 17:04:09)

Tabela idealnych proporcji kobiecego ciała:

1 - budowa drobnokoścista
2 - budowa średniokoścista
3 - budowa grubokoścista

(To jakiego rodzaju budowy jesteśmy najłatwiej sprawdzić obejmując przegub dłoni kciukiem i palcem wskazującym drugiej dłoni - jeżeli występuje luz - budowa drobnokoścista, jeżeli palce się stykają - budowa średnia, jeżeli palce nie obejmują przegubu- budowa grubokoścista.)

http://twoj-lekarz.prv.pl/proporcje%20kobiet.gif

19

Nie jest zle. Tylko 20cm grubsza ode mnie jesteś.
Co robić? Moze tak przestac zazdroscic, zdrowiej zaczac zyc, a nie jak fleja?

20 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-09-21 20:10:30)

Iceni napisał/a:

Tabela idealnych proporcji kobiecego ciała:

1 - budowa drobnokoścista
2 - budowa średniokoścista
3 - budowa grubokoścista

(To jakiego rodzaju budowy jesteśmy najłatwiej sprawdzić obejmując przegub dłoni kciukiem i palcem wskazującym drugiej dłoni - jeżeli występuje luz - budowa drobnokoścista, jeżeli palce się stykają - budowa średnia, jeżeli palce nie obejmują przegubu- budowa grubokoścista.)

http://twoj-lekarz.prv.pl/proporcje%20kobiet.gif

O bardzo dobrze, BMI i uniwersalne wymiary nie sprawdzają się u każdego. Ja ważyłam 79 kilo przy moim 175-176 cm i chociaż to było według BMI 7 kilo za dużo to wszyscy mi mówili żebym przestała się odchudzać bo obojczyki, twarz miałam zapadnięte, a właśnie jestem grubokoścista, do objęcia nadgarstka brakuje mi około 3 cm a nie jest tłusty czy coś ;P

Jak byłam dzieckiem miałam zaburzenia hormonalne i robiono mi badanie na wiek kości, rtg nadgarstka i ocenienie wieku, miałam jakieś 12 lat a kości jak 22 latka.

21

WerkaDe napisał/a:

Mam w biodrach 102 cm, w udzie 60, w talii 66.

Niestety nie podałaś ile masz wzrostu, a to jest istotne kryterium, bo same obwody jeszcze niewiele nam mówią.

Iceni, niektórzy twierdzą, że powinnam przytyć, choć ja sama dobrze czuję się we własnej skórze, a wychodzi na to, że przy budowie drobnokościstej, jaką posiadam, w talii powinnam być jeszcze szczuplejsza tongue. Dzięki wielkie, bo teraz mam argument nie do zbicia big_smile.

22

Wzrost 177 cm

23

No widzisz, teraz to zupełnie zmienia postać rzeczy - wychodzi na to, że przy takim wzroście i z tak wąską talią masz ładną, kobiecą sylwetkę wink. Ważne jednak, abyś Ty sama ze sobą i w swoim ciele czuła się dobrze.

24

Łe to ja liczyłem, że troche ponizej 170. Jak ja przy wzroscie 180cm mam 90 coś w biodrach (a nie jestem typem gdzie mam wieksze biodra niz ramiona) to co to jest to 100cm? Kobieta przeciez jest bardziej kobieca gdy szersza niżej. Moze ciut mogłabys spaść, ale az tak wiele to chyba nie. Z reszta sama powinnas sie dobrze czuc ze soba, wiec jesli chcesz byc szczuplejsza to działaj. To nie moze byc wątek ktory bedzie pocieszał, a i tak w głowie sie nic nie zmieni bo znow spojrzysz na siebie i bedzie zle.

25

Eee,no nie ma co porównywać nawet, wiadomo, że kobieta ma szersze biodra od faceta thepass. Dla mnie to normalne wymiary, nic dziwnego. Nie każda kobieta będzie miała wąskie biodra i fajnie, ja sama lubię swoje szerokie. Autorka za to ma talię, a ja mam sylwetkę, że nawet jak szczupła, to talii mało, więc pozazdrościć mogę tejże. Jak się ma taką budowę, to i zawsze biodra będę większe, ja i szczuplutka zawsze miałam je szersze, nie wążiutkie, taka moja koleżanka tak samo. Tutaj to budowa taka.

26

U mnie wszystko się zgadza yikes tylko nogi mam dłuższe niż w tej tabeli big_smile

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy te wymiary są b. duże?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024