Metoda Restylan i Dysport - metody na czasowe usuwanie zmarszczek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Metoda Restylan i Dysport - metody na czasowe usuwanie zmarszczek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez Samantha (2010-02-09 17:09:42)

Temat: Metoda Restylan i Dysport - metody na czasowe usuwanie zmarszczek

Metoda Restylane

( stosowana na bruzdy nosowo - wargowe , lwie zmarszczki )

Stosuje się w tej metodzie wypełnianie zmarszczek na skórze twarzy , wypełnianie nierówności i zagłębień skóry Restylanem. Metodę tę stosuje się także do powiększania i korekcji kształtu ust. Zabieg polega na wstrzyknięciu do skóry na odpowiednią głębokość materiału wypełniającego zazwyczaj po użyciu znieczulenia miejscowego. W okresie 6-12 miesięcy implant ulega stoponowej resorpcji do organizmu.

Metoda Dysport

(zmarszczki poprzeczne czoła, lwie zmarszczki , kurze łapki )

Stosuje się w tej metodzie wygładzenie zmarszczek toksyną botulinową (Dysportem ) co odbywa się poprzez selektywne osłanianie mięśni mimicznych przede wszystkim w okolicy czoła ( zmarszczki "lwie" między ) i wokół oczu ("kurze łapki " ) Dysport wstrzykuje się igłą bezpośrednio do mięśnia odpowiedzialnego za daną zmarszczkę. Wygładzenie skóry pojawia się w okresie do 7 dni po zabiegu i utrzymuje się przez 5-12 miesięcy.

Przeciwskazania do zastosowania obu metod :

alergia na preparaty , choroby płytki nerwowo - mięśniowej , przyjmowanie antybiotyków aminoglikozydowych, rozległe uszkodzenia, zażywanie preparatów przeciwkrzepliwych

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Metoda Restylan i Dysport - metody na czasowe usuwanie zmarszczek

A kwas hialuronowy nie jest łagodniejszy???

3

Właśnie Restylane jest żelem kwasu hialuronowego. Stabilizowany kwas hialuronowy wykorzystywany przy produkcji Restylane jest pochodzenia niezwierzęcego i jest oparty na opatentowanej technologi NASHA ( Stabilized Non Animal Hylauronic Acid ), polegającej na stabilizacji kwasu hialuronowego co oznacza także, że niewymagane jest przeprowadzanie testów skórnych przed zabiegiem Restylane a ryzyko reakcji alergicznej lub związanej z nadwrażliwością jest zminimalizowane.

4

Teraz już chyba większość kwasów nie jest pochodzenia zwierzęcego... Jednak próbę i tak bym wolała, żeby mi zrobili przed ostrzykiwaniem. Osobiście słyszałam lepsze opinie o Juvederm (prawie nie boli, bo ma lidokainę w składzie, gładsza konsystencja). Co nie zmienia faktu, że kwasem hialuronowym w fantastyczny sposób można poprawić wiele "niedoskonałości" na twarzy. Łącznie z powiększeniem ust.

5

Jak konsultowałam piersi u doktora Wiatroszaka to rozmawiałam też o Sculptra - bezoperacyjny lift za pomocą kwasu polimlekowego. Robiła to może któraś z was?

6

krucjata napisał/a:

Jak konsultowałam piersi u doktora Wiatroszaka to rozmawiałam też o Sculptra - bezoperacyjny lift za pomocą kwasu polimlekowego. Robiła to może któraś z was?

A można wiedziec ile kosztuje ten zabieg u wspomianego przez Ciebie doktora ?
Bo jak patrzyłam w stolicy to ceny jednak sa lekko wysokie ,delikatnie mówiąc ;-)

7

1200 razem z konsultacją. cena zależy od zużytego preaparatu a on ma duże zniżki bo ma duże doświadczenie, sporo operuje wiec może sobie pozwolić na takie ceny

8

A może tutaj warto poddac sie zabiegowi Restylane ,który kształtuje powierzchnię skóry wykorzystując zawartą w nich tę samą naturalną substancję, która znajduje się w naszym organizmie - kwas hialuronowy.To mysle jest jedna z najlepszych metod na usunięcie zmarszczek.

9

jest kilka znanych mi metod wpełniania zmaszczek. chyba do najbardziej popularnych należą właśnie wypełnianie bruzd kwasem hialuronowym, czy botox. Też obiło mnie się o uszy, że kwas hialuronowy jest łagodniejszy niż botox, ale chyba użycie jednego czy drugiego preparatu zależy od tego, jak głęboka jest dana zmarszczka.
Ale wypełnianie zmarszczek, za pomocą kwasu hialuronowego, czy botoxu to nie jedyne metody. Czytałam też, że można pozbyć się zmarszczek za pomocą zabiegu sculptra.
ale mnie najbardziej zaciekawił zabieg o nazwie regeneris, w którym wykorzystuje się naszą własną krew, a dokładnie osocze. Jest to metoda, która jest bardzo dobra dla osób z alergią.
Tutaj znalazłam http://www.facebook.com/note.php?note_i … 2453002855   trochę informacji na temat tego zabiegu. A wy co o nim myślicie??

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Metoda Restylan i Dysport - metody na czasowe usuwanie zmarszczek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024