usuwanie pieprzyków - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » usuwanie pieprzyków

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 56 ]

1

Temat: usuwanie pieprzyków

Zauważyłam, że od wakacyjnego słońca i solarium zaczęły mi się robić kilka lat temu pieprzyki na plecach i rękach. Na początku była małe - niestety od tego czasu urosły. Miałam nadzieję, że jakoś znikną jak się przestanę opalać, ale niestety tak się nie stało. Są teraz takie czarne i brzydkie - jest ich kilka, ale one się chyba rozsiewają. Jestem totalnie załamana. Słyszałam, ze można je usunąć u dermatologa laserem czy któraś z was miała taki zabieg ? Czy to boli ? Razi mnie ich wygląd, ale boję się żeby za jakiś czas nie powstał zn ich jakiś czerniak- tyle się teraz o tym słyszy ...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: usuwanie pieprzyków

Czesc,
No wiec ja mialam ten sam problem, od najjasniejszych bo bardzo ciemne, niektore sie powiekszaja i powstaja nowe drobniutkie, przynajmniej u mnie na calym ciele, na plaskie pieprzyki jest sposob, ja usuwam je laserem w gabinecie prywatnym, 1 sztuka kosztuje okolo 40 zl, ale cena zalezy od pipniec lasera a nie d pieprzyka, prznajmniej tam gdzie ja robie, natomiast takie grube pieprzyki usuwa sie juz u onkologa, bo trzeba je poddac badaniu hostepatologicznemu, na kase chorych mozesz sie normalnie zarejestrowac. Plaskich nie usuwaja na kase chorych. I mnie osobiscie nie bolalo. Grube usuwa sie po zastrzyku znieczulajacym to miejsce, a te plaskie tez tak mozna lub poprzez chwilowe trzymanie lodu czyli chwilowe ochlodzenie miejsca. Efekt jest ladny tylko ze jak sie ma duzo pieprzykow to sie mozna troszke wykosztowac. Ja usuwalam na buzi, rekach, nogach, brzuchu, dekolcie i szyji :-) 10 dni po zazwyczaj juz odpada strupek i do tego czasu nie powinno sie chodzic na basen. Takze te po dwoch tygodniach widac ladny efekt czyli brak pieprzyka. I chyba to wszystko na ten temat.

3

HMM ja mam na twarzy w okolicach ust od urodzenia, ale teraz to juz jest wielka kula, rosło pomalutku przez całe moje zycie i ma teraz przeszło cm! Bardzo sie powiększyło i jest odstajace i to dość konkretnie, w czasie ciąży zauważyłam że inne całkiem płaskie też urosły do wielkich rozmiarów, w ogóle te co miałam to się powiększyły i są odstające. Teraz mam 2 na twarzy i trzeci się pojawił jak byłam w ciąży.

Mnie osobiście to nie przeszkadza, ale nie wiem czy powinnam to usunąć bo to np. cos rakowego, gdybym miała usuwać to nie wiem czy potem by się czasem coś z tego nie zrobiło.

4

po co je usuwać big_smile one są sexy tongue cool

5

Hej!! Ja chyba mam najwiekszy problem z was wszystkich odkąd pamietam na twarzy mam dużo pieprzyków conajmniej 6 nadaje sie do usuniecia sa wypukłe. Jeden z nich jest jaśniejszy od wszystkich i co pewien czas przy dotyku boli. Oczywiście udałam sie z tym do dermatologa jednak trafiłam chyba na dość niekompetentna pania doktor która nie wstając z za biurka oznajmiła ze owszem może dac mi skierowanie do hirurga jednak musze liczyc sie z tym ze blizny oszpeca moja twarz bardziej niz pieprzyki. Myślalam o prywatnym usunieciu jednak ze wzgledu na to ze jestem studentka boje sie ze nie bedzie mnie stac na taki zabieg. Od tamtej pory nie czynie nic zeby cos z nimi zrobic chociaz jest to moje najwieksze marzenie, chciała bym to zrobic z powodów czysto estetycznym, chociaz moi przyjaciele i znajomi twierdza ze nie powinnam bo one sa tak naturalne na mojej twarzy jak np nos:) oprócz tego mam tez wystajacego pieprzyka na plecach troche wyzej niz linia biustonosza, ale najbardziej martwi mnie pieprzyk na podbrzuszu który zaczął rosnąc jakies dwa lata temu i rosnie nadal. chyba powinnam udac sie do kompetentnego lekarza:)

6

Mam problem  : mam na twarzy 2 pieprzyki nie są wypukłe. Jak moge je usunąc ? Rodzice sie nie zgadzają bo mówią że po usunięciu mogę dostac raka albo coś w tym stylu sad jestem załamana bo wydaje mi sie że wyglądam głupio i z tego powodu mam doła sad
Może są jakieś kremy ? Błagam pomóżcie sad:(:(:(:(

7

Usuwa się je właśnie dlatego, żeby nie rozwinęły się w raka.

8

Tak to prawda ponieważ jak je codziennie podrażniamy po przez wycieranie ręcznikiem lub podobne czynności to właśnie wtedy one mogą zmienić się w złośliwe znamię .Więc koniecznie do dobrego dermatologa a on zdecyduje co dalej.
Jeżeli chodzi o oszpecenie po usunięciu to są teraz metody usuwania laserem .Nie boli a znamię jest tak mało widoczne że prawie nie zauważalne

Witam !

Ja również zauważyłam u siebie pare lat temu tendencję, do powstawania pieprzyków...
Na słońcu uwielbiałam siedzieć godzinami - solarium? raz, dwa razy w miesiącu.
Dziś pieprzyków mam całą masę. Onkolog zakazał wychodzenia na słońce, bez odpowiedniego filtra.
A filtr muszę stosować o numerze 100....czyli w ogóle nie widać opalenizny.
Cztery pieprzyki miałam usunięte, gdyż zaczęły rosnąć, "rozlewać się" i zmieniać.
W zeszłym tygodniu byłam u onkologa i zlecił mi, bym usunęła trzy kolejne, gdyż go nie pokoją.
Koszt - za darmo NFZ, także z tym nie ma problemów.Pare lat temu usuwałam to prywatnie i koszt był dość wysoki, gdyż za 4pieprzyki
płaciłam ok 1000zł.
Zagrożenie czerniakiem to nie zabawa....A autopsji powiem, że lepiej unikać słońca a w szczególności solarium...
Zresztą teraz jak nie podobam się sobie, bo jestem zbyt blada idę do tzw. kabin - gdzie w spreyu pani psika mi samoopalaczem. Wybierasz sobie tonację. W pierwszych dniach kolor jest nienaturalny - az zbyt brązowy...ale po kilku dniach ładnie to zaczyna wyglądać a koszt nie jest zbyt duży. ok 50-60zł za całe ciało - w porównaniu z solarium, nie jest źle  -a efekt już po pierwszym razie :-)
Opalenizna jest równomierna!kolor schodzi gdzieś po 3-4tygodniach.
Więc dziewuszki dajcie luz z solarium i oszczędzajcie się na słońcu!

PS Lepiej usunąc pieprzyki, które znajdują się w miejscach, gdzie są często podrażniane...np.na wysokości skarpetek - codziennie podrażniamy, na plecach - przy zapięciu od stanika etc.

Pozdrawiam!

10

Tylko moi rodzice nie chcą się zgodzic na usunięcie pieprzyków i nie wiem jak ich przekonac sad pomocy

11

beatcom5 jakim laserem usuwałaś płaskie pieprzyki i gdzie?

12

Post przeniesiony:

witch77 napisał/a:

Witam, mam pytanie . Co sądzice o uswaniu pieprzyków? Mam mieć konsultacje u onkologa chirurga( sama się zapisałam) , bo mam pieprzyki które mnie denerwują , a właściwie przeszkadzają . Są w miejscach ,gdzie je drażnię np. łańcuszkiem. Boję się tej wizyty. A czy samo wycinanie boli? Czy miałyście podobny przypadek?

13

Xenax3 napisał/a:

Tylko moi rodzice nie chcą się zgodzic na usunięcie pieprzyków i nie wiem jak ich przekonac sad pomocy

lepiej usunąć, pieprzyki mogą być niebezpieczne! Jakie masz te znamiona i gdzie? Jak chcesz sobie poczytać, to tu masz: http://www.estmedica.pl/usuwanie-zmian- … .html#text
Ja ostatnio usunęłam, miałam przy nosie taką brązową brodawkę, wstydziłam się jej od dziecka, okropne to było. I to jeszcze w bardzo widocznym miejscu.

14

Miałam dwa pieprzyki  i usunęłam je za pomocą kremu, który kupiłam na Allegro. Trochę kosztował ale warto było. Nie boli i nie ma blizn.

15

Też mam problem z pieprzykami, bo oprócz kilku małych i płaskich mam jeden, który się powiększył i ma nierówne brzegi (a takie mogą być niebezpieczne). Kilka lat temu bałam się go usunąć, bo możliwy był jedynie zabieg chirurgiczny, ale teraz się zdecydowałam, bo mamy już taką możliwość jak lasery wink I tak troszkę się boję, ale po zabiegu na pewno podzielę się wrażeniami, bo mam go już jutro smile

16

Ja miałam usuwany pieprzyk na plecach. Zawsze jak nosiłam spodnie ocierały one się o znamię i leciała krew. Poszłam więc do lekarza i usunęłam chirurgicznie. Stało się to 7 lat temu, więc wtedy zbytnio nie było możliwości o laserze (zwłaszcza w moich stronach). Jednak lekarz zrobił wszystko sprawnie, nic nie czułam, a po zdjęciu szwów nie ma prawie znaku, więc wszystko ładnie wygląda smile

17

mojej kolezanki mama zmarła przez usuniecie pieprzyka. W skutek usuniecia pieprzyka powstał czerniak, kobiety sie nie uratowalo.. nie wszystkie pieprzyki mozna usuwac..

18

Butterfly - bzdura - bardzo często spotyka się tego typu opinie. Nie umiera się z powodu usuwania pieprzyków, tylko z tego powodu, że za późno został usunięty; to właśnie przed jego usunięciem zaczął już się rozwijać ten czerniak, nie po.

Sam usuwałem jednego na nodze.

19

mordismon napisał/a:

Butterfly - bzdura - bardzo często spotyka się tego typu opinie. Nie umiera się z powodu usuwania pieprzyków, tylko z tego powodu, że za późno został usunięty; to właśnie przed jego usunięciem zaczął już się rozwijać ten czerniak, nie po.

Sam usuwałem jednego na nodze.

nie zadna bzdura!! kolezanki mamie przeszkadzał bo zawadzał jej z tyłu na plecach wiec poszła go usunac i w papierach ma ze rak skóry powstał z powodu usuniecia pieprzyka wiec mi nie wmawiaj ze zle pisze bo nie lubie takiego czegos!!

20 Ostatnio edytowany przez mordismon (2010-11-12 17:50:54)

Po co ta złość, kobieto, i mnogość wykrzykników. Ile ty masz lat? To albo lekarz nie wyciął go w całości podczas zabiegu (o tym nie wspominam, bo to partactwo), albo było, jak mówię. Sam przez to przechodziłem, więc mam, moja droga, większe doświadczenie w tych sprawach - trochę się tym interesowałem. Też wiem, co piszę. A w papierach można też pisać różne rzeczy.

I jeszcze jedno - na przyszłość - nie ma potrzeby, by cytować całą treść posta, który jest okienko wyżej - to się mija z celem.

21

Byłam w Elite na usunięciu nieszczęsnego pieprzyka i szczerze polecam. Okazuje się, że niepotrzebnie się bałam smile zabieg jest prawie bezbolesny (czułam lekkie pieczenie), a miejsce po nim goi się póki co bezproblemowo. Pani wykonująca zabieg była bardzo miła i skutecznie rozładowała całe moje napięcie smile Jak na razie codziennie przemywam rankę wodą z mydłem i zaklejam sobie plasterkiem (pieprzyk był na plecach, więc nie chcę obcierać ranki). Podobno będzie się goiło ok. miesiąca.

22

Dziewczyny, mam pytanko-czy żeby usunąć pieprzyk laserowo potrzebna jest jakaś recepta/zaświadczenie od dermatologa? Moje pieprzyki są co prawda niegroźne ale mam ich sporo i strasznie mi to przeszkadza.... hmm

23

wiesz powiem ci szczerze, że nie mam pojęcia, czy potrzebne jest jakieś skierowanie, albo recepta.
Poza tym wydaje mi się, że jak pójdziesz do zaufanego i sprawdzonego miejsca ( i lekarza przede wszystkim ) a zrobisz to prywatnie nie przez fundusz to chyba nie jest potrzebna jest recepta. Jeśli mieszkasz w Krakowie albo okolicy możesz się umówić na konsultacje z dr Klaudią Zwiorek - Czech, ona jest świetna jeśli chodzi o usuwanie pieprzyków.

24

Ja usuwałam pieprzyka u onkologa.Dostałam skierowanie,poszłam i onkolog z miejsca mi go zlikwidował.Fakt,że był to pieprzyk wystający i w kolorze beżowym.Miałam go na szyi i strasznie urażałam się łańcuszkiem.

25

Najlepiej jest na poczatek zrobic dermatoskopie komputerowa calego ciala (tj wszystkich zmian) bo czasem jest tak, ze te male niepozorne pieprzyki sa grozne. Poza tym po zwyklym badaniu pod szkielkiem nie da sie dokladnie zbadac zmiany i jeszcze jak sie bada komputerowo to mozna na przestrzeni lat obserwowac znamie czy sie powieksza czy sie zmienia. Po takim badaniu lekaz najbardziej precyzyjnie okresli czy nalezy usuwac zmiany czy nie. A jesli chodzi tylko o wzgledy estetyczne to z tego co wiem chyba nie ma przeciwskazan do usuwania pieprzy

26

Ja miałam w miejscu intymnym takie znamię. Nawet nie wiem ile tam był i skąd się wziął. Dopiero ginekolog na wizycie powiedział mi o nim. Potem podejrzewano u mnie czerniaka, bo był on dość duży, o nieregularnych kształtach, ciemny. Wycięli mi go i na szczęście okazało się, ze to tylko zwykłe znamię. Także lepiej kontrolować wszystkie zmiany na ciele i jeśli pojawi się coś niepokojącego, to od razu udać się do lekarza.

27

Też mam znamię, ale na szczęście nie powiększa się, tylko niestety jest w niefajnym miejscu, ponieważ boję się, żeby mi ramiączko nie podrażniało tego. Byłam kiedyś u lekarza i mi powiedziano, że jak nie trzeba to nie usuwać, troszkę żałuję, bo słyszę, że teraz to praktycznie każdy usuwa znamiona

28

JA MAM DUŻY PROBLEM Z TYMI PIEPRZYKAMI Z ROKU NA ROK JEST ICH CORAZ WIĘCEJ A DO TEGO ONE ROSNĄ. MÓJ PROBLEM JEST O TYLE DUZY ŻE MAM JE NA TWARZY DEKOLD SZYJA I TO SĄ TE PŁASKIE MAJĄ BARDZO CIEMNY KOLOR. BYŁAM U LEKARZA KAZAŁ ICH NIE OPALAĆ I POWIEDZIAŁ ŻE NIE MA TAKIEJ OPCJI ŻE JE USUNĘ BO BLIZNY BĘDĄ BARDZIEJ SZPECIŁY. JA WIEM ŻE DUŻO LUDZI TWIERDZI ŻE TO DODAJE UROKU ALE JA ICH NIE NAWIDZĘ ONE MNIE SZPECĄ JA SIĘ BARDZO ŹLE Z TYM CZUJĘ. NIEATRAKCYJNA BRZYDKA I NIJAKA. CZY TO PRAWDA CO TEN LEKARZ MOWI? CZY MOŻE JEST DLA MNIE JAKIŚ RATUNEK?

29

Widzę, że większość osób usuwa znamiona laserem. Czy po takim usunięciu wykonywane jest badania histopatologiczne?
Ja miałam kilka znamion usuwanych chirurgicznie. Właściwie u mnie to już norma- co jakiś czas usuwam kilka znamion ponieważ nieciekawie wyglądają, mają nieregularne kształty i zmieniaja kolory. Na szczęście tylko wyglądają groźnie:)

Aby usunąc znamię skierowanie do chirurga jest konieczne:)

30

Po laserze nie ma takich badań - dlatego przed usunięciem lekarz musi dokładnie zbadać znamię żeby stwierdzić, czy można je spokojnie usunąć laserem, czy może lepiej je wyciąć i dać wycinek do badań. Przynajmniej u mnie tak było - może to zależy też od lekarza mój był na pewno bardzo odpowiedzialny za co jestem mu wdzięczna smile

31

Jeśli po słońcu powstają u was pieprzyki, tzn., że zaserwowałyście sobie za dużo słońca i skóra ma dość. Jesteście przedstawicielkami rasy "kaukaskiej" i wasza skóra tak właśnie będzie zawsze reagowała na opalanie hmm

32

Ja mam dużo znamion melanocytowych barwnikowych najpewniej. Z 10 na plecach i 10 na tułowiu. Szpecą mnie i wyglądam jak dotkniety przez diabła. Mam nadizeje że uda mi się wyciąć te swiństwa bez wkładu finansowego. Chyba jutro pójdę do dermatlologa. Sam bym sobie to powycinał, ale nie mam dośiwadczenia i nie wiem jak smile

33

Ja właśnie jestem po usunięcie dwóch pieprzyków, czekam na wynik histopatologiczny. Były ciągle podrażnianie i tylko z tego względu onkolog zalecił ich usunięcie u chirurga-onkologa. Raczej nic z tego nie będzie, ale i tak nie opalam się już od kilku lat. Nie lubię i nie czuję takiej potrzeby. Tzn korzystam ze słońca, pięknej pogody ale nie leżę plackiem.

34

Ja tez juz się nie opalam specjalnie, ale dawniej lezalam plackiem i co lato mialam nowe pieprzyki

35

Z pieprzykami itp. trzeba iść do dobrego chirurga onkologa, który oceni, czy warto usuwać, czy nie

36

ja polecam usunięcie. lapiej sie wtedy opalać, nie wystawia się ich, nie prowokuje.
ja miałam usunięte 4 i ani śladu a wcale takie wielkie nie były

37

Właśnie dzisiaj idę usunąć pieprzyka z pleców, robię to dlatego, ponieważ jest wystający i zawsze się obawiam czy go nie naruszę. Jeśli robią się Tobie pieprzyki od słońca i jeszcze ciemnieją i się powiększają to warto chociaż raz do roku pójść do dermatologa je skontrolować. Ja ogólnie jestem cała w pieprzykach, więc jak ostatnio poszłam na kontrolę to 20 minut mnie kobitka oglądała smile smile Potem pójdę znów po okresie nasłonecznienia. Ostatnio tyle się naczytałam o czerniakach, że faktycznie lepiej pójść i wszystko sprawdzić smile

38

jak miałam kiedyś znamionka to przed opalaniem je zaklejałam, chroniła, było to męczące, wycinać małe plasterki strasznie męczące  smile
lepiej usunąć-a jeśli nie-kontrolowac. warto zapozać się z kryterium oceny znamion-które sa norma, które niepokoja

39

Dokładnie, czasami niewiele trzeba, żeby z małego znamienia coś się obrzydliwego zrobiło. Znajomy mojego teścia miał pieprzyka i przez przypadek kiedyś go mocno rozdrapał, potem zaczęło się to paskudzić, on czekał aż się zagoi, jak zdecydował się pójść do lekarza to było za późno, bo już jakieś świństwo mu się w to wdało i zmarł. Dlatego ja też postanowiłam usunąć takiego wystającego, którego czasem zdarza mi się podrażnić, zwłaszcza, że jest na plecach i trudno go kontrolować.

40

Jedno jest pewne - potrzebna jest konsultacja z lekarzem prędzej czy później smile
Jeśli chodzi o bliznę, to prawie śladu nie mam. Smarowałam ją różnymi mazidłami - głównie z silikonem.

41

Pewnie, że się zawsze trzeba z lekarzem skontaktować jak coś niepokoi i lepiej wcześniej. A czym smarowałaś bliznę?

42

usunęłam sobie dwa wielkie pieprzyki, które miałam na brzuszku. Nigdy ich specjalnie nie opalałam, ale lekarz dermatolog poradził bym je jednak usunęła. blizn już praktycznie nie widać, smarowałam je Gentamycyną.

43

Iwona132 - mój wujek miał coś podobnego, to znaczy miał pieprzyka na policzku, którego niechcący naruszył podczas golenia a ponieważ z powodu na swoją pracę - przebywał większość czasu na mocnym słońcu -> okazało się, że to był czerniak... Smutna historia sad( No ale dlatego sama ponieważ jestem brunetką i też mam trochę pieprzyków regularnie je obserwuję. W razie czego dobrym chirurgiem jest doktor Kratochwil z Wrocławia. Bo w końcu to u specjalistów trzeba kontrolowac takie zmiany skórne.

44

Proszę o radę w sprawie moich nietypowych pieprzyków.

Jakiś czas temu ( kilka miesięcy ) zauważyłam pieprzyk na wardze sromowej większej, od wewnętrznej strony. Staram się go omijać przy goleniu, ale jest to dosyć trudne bo mam go tam, gdzie zawsze pare włoskój urośnie. Nie jest duży, ok 3 mm, ale raczej nieregularny i chyba ma małą czarną kropke, chociaż sam jest brązowy. (trudno to ocenić w tamtych okolicach).

Problem w tym, że jakiś miesiąc temy zauważyłam obok niego kolejny -małą brązową kropeczkę. A kilka dni temu następny, ale już dalej, bardzo blisko łechtaczki.

Czy to jest normalne, że one się tak mnożą? A może były wcześniej i ja ich nie widziałam?

Lepiej iść do gina czy do dermatologa?

45

Mam pytanie, wiecie może jakie rodzaje zmian skórnych mogą być usuwane laserowo? Czy pieprzyki (nie wystające, płaskie) mogą być usunięte laserem? No i czy lekarz może odmówić usunięcie pieprzyka i dlaczego/w jakiej sytuacji?

46

Również jestem po usunięciu pieprzyka który był w miejscu gdzie mi ramiączko od stanika go drażniło, czasem swędział. Chirurg - onkolog powiedział że lepiej za wczasu usunąć niż później czasem choć niekoniecznie coś by się miało z nim dziać. No więc usunęłam, tylko teraz po wynik muszę iść...

47

A czy blizna po takim wycięciu jest większa niż pieprzyk? Ciekawa jestem czy warto wycinać go na twarzy w miejscu bardzo widocznym...

48

Usunięcie pieprzyków można zrobić u kosmetyczki (sama robiłam) jest to szybki,niedrogi zabieg i mało bolesny. Jest kilka sposobów usunięcia pieprzyków,np.prądem z którego skorzystałam. Miałam usunięte trzy pieprzyki 2małe-niebolesne odrazu się zagoiły i jeden większy-lekkie ukłucie i dłużej się goił. Nie pozostała żadna blizna,ranka...po pieprzykach nie ma śladu wink

49

Sonia, usuwanie pieprzyków u zwykłej kosmetyczki nie jest bezpieczne. Poza tym za kilka lat mogą się one odnowić. Dermatolog mi powiedział, że powinno je się usuwać u chirurga z badaniem histopatologicznym, wtedy będzie pewne, że usunięty został na stałę i czy nie był rakotwórczy.

50

Lejdi_in_red napisał/a:

Sonia, usuwanie pieprzyków u zwykłej kosmetyczki nie jest bezpieczne. Poza tym za kilka lat mogą się one odnowić. Dermatolog mi powiedział, że powinno je się usuwać u chirurga z badaniem histopatologicznym, wtedy będzie pewne, że usunięty został na stałę i czy nie był rakotwórczy.

potwierdzam, lepiej niech zobaczy onkolog, ja jestem świeżo po usunięciu dwóch znamion, teraz zostało mi do usunięcia takie niewinnie wyglądające coś, ale też zrobi to onkolog, w życiu nie poszłabym z tym do kosmetyczki, bałabym się
pozdrawiam

51

Ja zdecydowalam sie na usuniecie pieprzyka laserem z polecenia.Polecono mi dr Mirackiego,ktorym tym sie zajmuje.Oczywiscie pieprzyk byl sprawdzony i nie bylo przeciwskazan do zabiegu.Zadnego sladu ani blizny nie mam.laser bardzo fajna rzecz pod warunkiem ze w sprawdzonym miejscu i wykonany przez osobe ktora sie zna na tym.Pozdrawiam

A czy któraś z Was może usuwała zmiany skórne w luxmedzie w Wawie? ostatnio strasznie mi zaczal doskwierac znaczek, chyba sie rozrata jakos, nie wiem sad chcialabym sie dowiedziec czy moge usunąć

53

W luxmedzie nie, ale znajoma siostry jakoś latem wycinała w mesoclinic. Teraz nie ma śladu. Też mam znamię na przedramieniu i pokaźny pieprzyk na udzie. Kusi mnie żeby coś z tym zrobić, ale ciągle mam obawy.

mnie ciekawi LM bo tam mi najbardziej po drodze zazwyczaj, przejdę się chyba w końcu to skonsultować jakoś bo czasem do szaleństwa doprowadzają mnie te znamiona,a mam kilka różnych typów, nawet nie wiem czy wszystko sie kwalifikuje do usunięcia

55

Ja też tak mam,że jak nie posmaruje sobie twarzy blokerem w lecie to niestety zawsze coś tam mi wyskoczy i niestety póżniej już nie znika ale jest pare które chciałabym usunąć,zwłaszcza jeden pod stanikiem co prawda miałam od urodzenia ale przez ten czas się stopniowo powiększał i po prostu mi przeszkadza ale boje się że wtedy mi się sprzeciwi a nie wiadomo czy nie mam bliznowca

mam takie jakby strzepki skóry, nie wiem jak to określić lepiej, mam takie dwa i wlasnie rozrastają się ciągle. Kiedyś jak były mniejsze to to tak nie przeszkadzało, ale teraz to nawet w noszeniu bielizny mi przeszkadza. Ktoś orientuje się ile takie zabiegi usuwania znamion albo przebarwień kosztują mniej więcej?

Posty [ 56 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » usuwanie pieprzyków

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024