Korporacja czy mała firma? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Korporacja czy mała firma?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Korporacja czy mała firma?

Stoję właśnie przed dylematem - dostałam jednocześnie dwie propozycje pracy w małej prywatnej  firmie i  w korporacji, i naprawdę nie wiem, na którą się zdecydować. Zarobki są właściwie takie same, ale jeśli chodzi o resztę to mogą być różnice. Jakbyście stały przed podobnym wyborem,  na co byście się zdecydowały? Mnie przerażają takie korporacyjne klimaty i poczucie bycia szarą masą, w małej firmie jest inaczej...ale sama nie wiem!Jakie są Wasze doświadczenia w korporacjach i małych firmach, co jest lepsze?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Korporacja czy mała firma?

ja akurat pracuję w korporacji, czasem myślę że to teatr groteski!!!jakieś dziwne zwyczaje, które mają zintegrować  na siłę 200 osób!!!nie wolno korzystać z internetu, z Gadu Gadu, Skype'a, monitorują nasz każdy krok i ruch na komputerze!!! nawet nie można rozmawiac prze komórkę, bo to jest strata czasu, czasu pracy oczywiście...a jak sobie załatwiam np, kredyt mieszkaniowy to też nie mogę korzystać z telefonu???no najwyżej po godzinach pracy...czasem czuję się jak w Big Brother!!!!!ale cóż czasem człowiek nie ma zbyt dużego wyboru!!!chyba jednak wolałabym małą firmę, tam by mnie nikt  nie kontrolował!!!a na pewno nie tak!!!

3

w malej firmie jest OK, mozna si e duzo nauczyc, wlasciwie trzeba robic wszystko i przez to  si e czlowiek uczy, tu si e odczuwa rozwoj, ktory niekoneicznei czuje sie skokiem na wyzsze stanowisko, ale ma sie poczucie ze sie jest kims!!!

4

moja kolezanka miala swoja wlasna firme, prowadzila ja ze znajomym, al e znudzilo si e jej, chciala zobaczyc jak to jest pracowac w okreslonych  godzinach, a nie ciaglych nadgodzinach, miec kolezanki z pracy, uczestnicztyc  w pogaduchach przy porannej kawie czy jakis firmowych wyjsciach, no  i z tych powodow zamknela wlasna firme i pzreszla do korporacji. poki co jest zadowolona i podoba jej sie, bo ma stala stabilna prace, stale zarobki i nie musi sie martwic czy uda sie wygrac przetarg, czy bedzie klient, czy beda zlecenia...troche ja rozumiem!

5

Poruszony tutaj została jedna z podstawowych kwestii w karierze. Który pracodawca to najlepszy pracodawca dla mnie. Wielu ludzie spogląda w stronę wielkich i znanych korporacji. To dobrze czy źle? To zależy. Osobiście znam wielu ludzi którzy pracują w małych firmach często rodzinnych i zarabiają 5 a nawet 10 razy tyle ile osoby po wielu latach w korporacjach. Ci ludzie znacznie bardziej zdążyli się również rozwinąć i posiadają niezwykle cenne umiejętności i doświadczenie. Zatem jaka jest najlepsza firma?

Najlepsza firma to firma do której najbardziej pasują Twoje talenty. Aby mieć pewność do której firmy pasujesz należy zyskać samoświadomość do jakiego etapu rozwoju organizacji i jakiej kultury organizacyjnej pasujesz najbardziej z punktu widzenia sposobu w jaki naturalnie zachowujesz się w środowisku pracy.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Korporacja czy mała firma?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024