Witam.
Chciałbym sie zapytać jakie prezenty dawaliscie swoim dziewczyna na pierwsza rocznice chodzenia ze soba Piszcie swoje propozycje z góry wielkie dzięki
Z moim chłopakiem nie wymienialiśmy się żadnymi prezentami. Był namiot, ognisko i drogie wino (mniam). A przede wszystkim był on - mój największy prezent:):)
Ja myślę że każda dziewczyna chciałaby w rocznice przeżyć coś romantycznego coś takiego żeby mogła na długo o tym zapamiętać Proponowałabym jakąś kolację np. w domu, przy świecach, z dobrym winem, kwiatami, nastrojową muzyką
A do tego mógłbyś coś dobrego ugotować
Jeśli nie masz talentu kulinarnego możesz zamówić pizzę ale wytnij ją w kształcie serca
Ja na jej miejscu byłabym zachwycona
Żaden prezent nie zastąpi tak mile spędzonego wieczoru
ja mam to samo pytanie z tym że jestem dziewczyna ;d i nie wiem co chlopakowi dac ;d
Ja na naszą pierwszą rocznicę mam zamiar mu dać siebie w specjalnym "wydaniu"- nauczę się striptizu
Ja mam 16lat to raczej wyklucza kolacje w domu i wino:P Mysle nad zproszeniem jej do reustauracji na kolacje i piekna roze kupic:) nie wiem czy cos jeszcze? Myślałem tez nad tym zeby ja zabrac do hotelu na caly dzien ale nie wiem czy nieletnim wynajmuja:( orientujecie sie jak to jest?
7 2008-08-22 13:33:14 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-08-22 13:36:55)
Ja na naszą pierwszą rocznicę mam zamiar mu dać siebie w specjalnym "wydaniu"- nauczę się striptizu
![]()
a wiesz, że mój też się dopytuje kiedy mu zatańcze i ciągle powtarzam, że na naszą rocznicę? a że to już za pare miesięcy dlatego w innym wątku pytam jak to zrobić najlepiej kiedy macie rocznicę?
a co do pytania. do hotelu chyba dowód trzeba mieć.
8 2008-08-22 13:38:18 Ostatnio edytowany przez hana220372 (2008-08-22 13:39:55)
fryc08 ja na Twoim miejscu odpuściłabym sobie kolację a zrobiła to w inny sposób.
Kupiłabym jedną długą, czerwoną różę(bez jakichkolwiek dodatków) i jakieś super dobre czekoladki. Zabrałabym ją na romantyczny spacer w jakieś przepiękne miejsce i w blasku księżyca patrząc jej w oczy i trzymając za dłonie wyznała jej swoją miłość. Ta róża oczywiście dla niej a czekoladkami oboje byście się objadali. To bardziej romantyczne niż restauracja a już wogóle hotel. A jeśli bylibyście głodni to zawsze można kupić coś na wynos i zabrać ze sobą. To taki mały wieczorny piknik. Wyobraź sobie: gwiazdy, księżyc i Wy dwoje objęci, zakochani...czyż to nie cudowne.
Twoja dziewczyna powinna być zachwycona, bo ja napewno bym była nawet teraz.
powodzenia
dziewczyny co o tym sądzicie?
ach piekne chwile
Nasza rocznica przypada na pazdziernik, wiec już chyba czas zacząć się uczyc:)
Hana ma rację,w takiej chwili najlepiej być tylko we dwoje z dala od reszty świata
Czytając posta Hana az sie rozmarzyłam.:) Cudowny wieczór tylko we dwoje. Własnie tak sobie to wyobrazam.:)
Nasza rocznica przypada na pazdziernik, wiec już chyba czas zacząć się uczyc:)
Hana ma rację,w takiej chwili najlepiej być tylko we dwoje z dala od reszty świata
o! to opowiesz mi jak było i czy to w ogóle jest takie straszne my mamy swoją rocznice w sylwestra o godzinie 00.00 xD więc będziesz mogła mi powiedziec co i jak ^^
CookieBitch rocznica w noc sylwestrową to jest dopiero wyzwanie. Coś wymyślimy wspólnie tylko co jakiś czas przypominaj nam o tym na naszym przyjaciółkowym wątku. To będzie nie lada wyzwanie a o Tobie Ansja też nie zapomnimy, jak narazie jesteś pierwsza w kolejności. Dziewczyny już zaczynam myśleć!!!
oczywiscie, przypomne
Oł maj gad! Ja pierwsza???? Dobra, będę twarda i dam radę
Tylko proszę o wskazówki!!
kurcze no że też jestem po rocznicach bo po ślubie to wystarczy szybki numerek dwa razy do roku urodziny i rocznica hi hi .........:) ( żarcik)
Zawsze można zrobić wyjątek od reguły :D
Tak Ty pierwsza. uf.. ciastka maja zawsze szczęście (^.- )
Pewnie, przetrę Wam tor A co, do odważnych świat należy
Tylko zaznaczam- w październiku, dokładnie 19
19 października to muj syna ma 4 latka
Ooo...Widzisz Aga, Ty tez masz okazję do świętowania
No pięknie 19 października to niedziela. Super-dzień wolny więc większe pole do popisu.
Dziewczyny co Wy takie zestresowane tymi rocznicami a swoją drogą to ciekawe co tam u naszego 16-to latka. Nic konkretnie nie napisał kiedy ma tą rącznicę i co postanowił.
Bo on to miał chyba poażne zamiary ztym hotelem
też bym miała będąc w jego wieku i to facetem ; >
Pewnie i miał poważne zamiary ale my jesteśmy starsze i musimy być bardziej odpowiedzialne. Ja to bym wolała właśnie tak romantycznie w świetle księżyca i te mniamniuśne czekoladki. he he
Niedziela powiadasz..hmm...:D:D To będzie kolejna okazja do świętowania
pytacie sie co tam u mnie no to tak:P narazie to nic nowego nie wymyslilem:p co do tego hotelu to tylko tak powiedzialem:D też mysle ze to nie zbyt dobry pomysl:P mysle o tym wieczorze pod gwiazdami ale jest jedno male ale:( a mianowicie to ze nie ma gdzie u mnie za bardzo zorganizowac takiego wieczoru:( mieszkam co prawda na wsi ale nie ma gdzie:( zastanawiam sie nad jakas romantyczna kolacja w reustauracji tylko takiej na poziomie:P A rocznice dokladnie mamy 22 wrzesnia to jest poniedzialek ale rocznice chyba zrobimy w weekend:) dziewczyna mi cos wspominala ze w ten dzien by sie napila szampana oczywiscie z %:D tylko jakies mijsce pasuje znalesc:(a co do prezentu to sie zastanawiam nad ta roża i czekoladkami by jej życie było słodkie jak te czekoladki:P ale zawsze jej dawalem jakis prezent na mikolajki urodziny walentynki imieniny to nie wiem czy teraz cos kupic czy nie? Ona lubi bardzo mode wiec chyba jakas bizuterie:) Mam pomysl tez taki żeby zrobić wlasnorecznie misia dla mojej kochanej:P ale nie wiem czy do tej okazji bedzie to pasowac czy np poczekac z tym do swiąt:P
No wiesz co, mieszkasz na wsi i mówisz, że nie ma tam miejsca na taki wieczór. Ja też mieszkam na wsi i wiem, że takich miejs jest pełno. Człowieku rozejrzyj się dookoła. Przecież tych zakątków jest ogrom!!! Gdzieś pod jakimś fajnym drzewem, na trawie(możesz zabrać kocyk). Matko, aż mnie poniosło. Masz tyle możliwości. Jesteście niepełnoletni ale szampan no dobra ok. Do tego może zrób sam jakieś fajne wymyślne kanapki i kup owoce(winogrona-karmicie się nimi nawzajem). Róża i czekoladki a jak ci mało to kup jej jakąś śliczną srebną bransoletkę na rękę.
Daj spokój z tą restauracją, to dla starszych. A jeszcze możesz pomyśleć i zabrać na ten wieczór i zapalić podgrzewacze zapachowe tylko dobrze byłoby je umieścić, każdy z osobna w jakimś szklanym naczynku(żeby Wam nie gasły). Jakiś Ty mało romantyczny.
a tak apropo to dopiero zakumałam 22 września-to moja też rocznica ale ślubu(bez entuzjazmu)
do szampana to truskawki koniecznie i bita śmietana w spraju no bo tak pod gwiazdami na kocyku i jak tak się upierasz na prezent to proponuje łańcuszek z łamanymi imionami ty nosisz jej imie ona twoje to takie symboliczne.
albo łańcuszek z połóweczką serca a druga na twojej szyji, wygląda to jakby serce było przełamane
Aga truskawki są super ale to będzie wrzesień więc z truskawkami mały problem e te ze sklepu to już nie takie dobre no i nie za tanie.
eh jak szalec to szalec
o ja piernicze..ale macie pomysly
ja z swoim były kupiliśmy sobie obrączki srebrne na pierwszą rocznice z wyryta data od spodu:) moja to teraz plywa gdzieś w wiśle
nie do końca tak starsze.. ja mam 17 lat no prawie 18
hmmm... duzo tutaj ciekawych propozycji dostaje faktycznie najlepsze bedzie z tą kolacja po gwaizdami
musze miejsce znalesc fajne i romantyczne żeby nikt nam nie przeszkadzal
szampan, winogrono to swietny pomysl
co do tej bizuterii to chyba kupie nam takie literki na szyje bo kiedys dziewczyna mi o tym mowila ze moze kupilibysmy sobie to akurat bedzie okazja teraz
te swiece zapachowe to dobry pomysl tylko zeby faktycznie nie wialo bo zgasną. Wielkie dzieki za propozycje
zeby swiece nie zgasly... kup znicze. przepraszam ale mam glupawke dzisiaj
Hehe dobry humor to podstawa:D
moja pierwsza myśl to też były znicze ale to były by jaja a może małe rozluźnienie atmosfery hi hi
a tak poważnie to te świeczuszki można włożyć nawet w jakieś fajne słoiczki i możesz na nich namalować serduszka
Ha ha ha, znicze Fajne macie pomysły:) Może od razu wybierzecie się na cmentarz. Tam będzie dopiero romantycznie. Ona będzie się trzęsła ze strachu a Ty ją będziesz przytulać.
Nie no, żartuję sobie.
Buziaki.
I udanych rocznic:):):)
41 2008-08-25 19:54:24 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-08-25 20:58:21)
a czemu nie?? xDD cmentarz. miodzio. na pewno nie zapomni tego wieczoru ;d
Cmentarz napewno taka rocznice to zapamieta
ze swieczkami to sie dopiero zobaczy w ten sam dzien co bedzie rocznica
Dziewczyny, bo wystraszymy naszego nowego kolegę!
Może jeszcze którejś w najbliższym czasie szykuje się rocznica?
Hejka - mi się szykuje rocznica. Trzecia rocznica bycia ze sobą Dopiero w październiku co prawda, ale byłabym wdzięczna za pomysły bo chciałabym go zaskoczyć, a widzę ,ze Wam ich nie brakuje : przerabialiśmy już wieczór w knajpce na zamku i - w tamtym roku - rocznicowy weekend w Pradze. Acha dodam ,że jestem strachliwa i cmentarz z góry odpada
Co proponujecie ?
No dziewczyny mamy nad czym myśleć. Kurcze była knajpka na zamku i Praga, hmmm wspinamy się na wyżyny.
A tak wogólę to witam moje województwo, nareszcie ziomalka.
No, no, no ? co by tu wymyślić. Proponuję może zatem weekendzik w Zakopanem ? Październik, góry w kolorach jesieni, Krupówki i uroczy wieczór w góralskiej chatce z fajną góralską muzyką w tle przy jakimś grzańcu, a potem miły górski hotelik
Ja juz chyba podjelem decyzje bedzie kolacja pod gwiazdami, kocyk, szampan, winogrono i preznecik w postaci połowek serca z literka imienia drugiej osoby
(tylko nigdzie nie moge takich znalesc
wie moze ktos gdzie moge takie zakupic?) Coś mnie wlasnie podkusilo zeby wyjsc na wasze forum i teraz nie zaluje nigdzie mi takiej fachowej pomocy nie udzielili
Jak mi sie uda ta rocznica to bede w siódmym niebie
Wielkie dzieki
Mysle ze pozwolicie żebym tu jeszcze kiedys zagladnal ;>
imiona może wygrawerować ci jubiler, złotnik jak kto woli, bo tak to napewno nie znajdziesz kompletu serduszka z waszymi imionami
za moich czasów pamiętam, że było serce z napisem i love you z dwoma łańcuszkami i się je łamało na pół.
no i dostałam piękną bronsoletkę z wygrawerowanym moim i jego imieniem i datą. Możesz tym zastąpić serca, jeśli nie uda ci się ich znaleźć
zaglądaj często, kobiety lubią pomagać
Pogada nie pozwala na zrobienie rocznicy pod golym niebem bo calyczas pada:(
Zastanawiałam się w co u Ciebie, bo przecież rocznica w poniedziałek. Pamiętam, ja w ten sam dzień mam rocznicę ślubu. Nie napisałeś czy masz prezent dla swojej dziewczyny. Musimy szybko myśleć co zrobić. Mam pytanie. Jak stoisz z kasą?
Spokjnie prezent juz mam:P Sa to literki na lancuszku pierwszych liter naszych imion:) Tylko mam jeden problem bo moja dziewczyna jedzie wlanie w pon rano na wycieczke klasowa na ktora byla zmuszona(taka wychowawczynie ma;/) i wraca dopiero w piatek. ja bardzo nielubie jak ona wyjezdza na dlugo i to jeszcze z kims. Wiec pewno zrobimy rocznice po powrocie jej czyli w nastepny weekend. jeszcze szampana chyba bede kupowal bo to trzeba uczcic:D Aaaa a Tobie wszystkiego najlepszego:) a dokladniej wam:P
Popularny ten 22 września Ja też mam święto - 7 rocznicę ślubu!
Życzę wszystkim świętującym cudownych chwil.
Dziękuję za życzenia. Widzę, że tego dnia będzie więcej tych rocznic.
A co do ciebie nasz mężczyzno to nie bądź aż tak bardzo zazdrosny. To tylko klasowa wycieczka a Twoja dziewczyna bardzo Cię kocha. Wiesz daj jej ten prezent już w niedzielę wieczorem. Bedzie jej napewno miło, a w poniedziałek i każdy kolejny dzień gdy spojrzy na łańcuszek z pierwszą literą Twojego imienia, uśmiechnie się i pomyśli o tobie i Waszej miłości. Mam nadzieję, że za tydzień będzie ładniejsza pogoda i nasz plan wypali a jak nie to szybko wymyślimy coś innego równie fajnego.
na przekór pogodzie pozdrawiam gorąco
Czytając wcześniejsze posty postanowiłam i ja poprosić o profesjonalną radę. W grudniu mam pierwszą rocznice chodzenia. Wymyślanie kolacji itp to raczej sprawa mężczyzny, bardziej myślałam, aby dać mu coś symbolicznego, ale nie mam pojęcia co. A striptizu mu nie zrobię bo to jeszcze nie pora:P
O Tobie ewccia też pomyślimy tylko musisz nam przypominać, bo u mnie czasami z pamięcią bywa krucho.
No wczoraj byla niedziela i moja Ania dostala moja literke a ja jej:) mimo to że ona wyjezdza bylo naprawde cudownie:) rocznice zrobie jak wróci:) A dzisiaj rano wyslalem jej smsa ze slodkimi zyczeniami z okazji rocznicy:) Spróbuje sie nie zalamywac po jej nie obecnosc:) bo obiecalem:p
Minał nastepny weekend i nadal nie bylo rocznicy:( poklocilismy sie o jej towarzystwo bo za duzo przebywa w meskim a ja jak spotkam kolezanki z klasy i powiem im tylko czesc to juz jest zla. moze uda se w ten weekend co bedzie tylko musimy sobie pare spraw wyjasnic.
Oj niedobrze się dzieje, niedobrze...
Wyjaśnijcie sobie wszystko i to jak najszybciej.
cholera!!!!!!!!!!!!! znowu posluchala plotek i mozna powiedziec ze ze mna zerwala;/ sprobuje wszystko opowiedziec. Byla na zielonej po szkole a jak wrocila to doniosly mnie sluchy ze sie do niej dowalali inni no to chcialem to wyjasnic i porozmawialem spokojnie bez grozb i wulgaryzmu czy cos takiego mialo mijsce powiedzial ze nie (a nawet my sie zakumplowali) ale wsypal takiego goscia no to juz do niego ostro powiedzialem i co mu grozi itp ale pozniej porozmawialismy sobie(on juz kiedys mi weszedl pod nogi i tez chodzilo o moja dziewczyne) a dzisiaj dziewczyna nie wiem od kogo sie dowiedziala ze grozilem komus z kim sobie tylko pogadałem a teraz nawet kumple jestesmy. paranoja. caly z nerwow chodze. nie dosc ze walcze o nia i wyjasniam sprawy to ze mna bez rozmowy zerwala. jeszcze anonima dostalem ze niby ona cos mogla z tamtym co mu grozilem robila. roznosily mnie tu bo nic nie wiem. jezuuuuuuuuuu
Kochany spokojnie, tylko spokojnie. Naprawdę jesteś wsciekły! Dzisiaj Dzień chłopaka a ona taki numer Ci wycięła.:(
Co plotki potrafią zrobić z ludźmi. Spróbuj jeszcze raz na spokojnie i sam na sam z nią porozmawiać. Mam nadzieję, że wysłucha Ciebie a i sama się wytłumaczy. Nie pozwól sobą pomiatać. Jesteś super gość i jeśli ona tego nie docenia to ma problem.
2 godziny przed tym co mnie poinformowala ze zerwala ze mna to zloszyla mi zyczenia z okazji dnia chlopaka:( jak dostalem tego smsa to nie mialem juz sil pytac sie co i jak. Juz spobie troche pogadalismy a dzisiaj na realu pogadamy. Zapytam sie co sie przyczynilo do zerwania i ustalimy pewne warunki zeby znowu nie domowien nie bylo. Bede chcial żeby zerwala wszelki kontakt z tym jednym gosciem ktory juz sie dowalał do niej od jakiegos czasu zeby znowu nie bylo jakis glupich plotek na ich temat. A pozniej przekonam ja ze nie ma co tracic takiej milosci z powodu plotek i jakis nie domowien. Nie wiem czego ona to zrobila. Znaczy troche sie domyslam bo ona jakas dziwna sie stawala jak przestalem rozmawiac z nia o seksie czyli o tym pierwszym razie. Jestem tego pewny ze ona tego chciala tylko nie umiala powiedziec a ja nie nalegalem wtedy kiedy mowila ze sie boi. Puszczam juz w nie pamiec ta cala zielona szkole i zaczne zyc terazniejszoscia a przeszlosc niech zniknie z pamiecia. Trzymajcie kciuki za nas zeby znowu w nas zabila ta nasza wielka milosc bo ja ją zawsze bardzo Kocham.
A dzięki za komplement:) chyba jednak taki super nie jestem jesli nie potrafiłem temu zapobiec:( a tak blisko bylo do naszej rocznicy na ktora tak dlugo czekalismy:( <zalamany> I co teraz bedzie:( w tak pieknej chwili to sie stalo:(
No fakt Wasza rocznica nie wypaliła ale teraz masz poważniejszy problem. Plotki naprawdę potrafią zniszczyć bardzo wiele.
Mam nadzieję, że porozmawialiście bardzo szczerze i wszystko się wyjaśniło. Nie pozostawiajcie żadnych niedomówień. Myślę, że powinniście porozmawiać również o tym Waszym pierwszym razie. Zapytaj się jej czy naprawdę tego pragnie, bo cię kocha i chce to z Tobą przeżyć czy tylko chce zaszpanować przed kumpelkami, że ma to już za sobą. Jeśli naprawdę kocha to nie ugnie się przed presją otoczenia. Jesteście w trochę głupim wieku gdzie dziewczyny bardzo często wierzą na ślepo swoim koleżankom.
Życzę Wam jak najlepiej powodzenia.
No i jestem wlasnie po rozmowie:) wypadła nawet nawet tylko jakos nie byla za bardzo tematow do dyskusji bo zgadzalismy sie ze soba ale to wlasnie dobrze bo oboje chcielismy zgody:) ja jestem zadowolony ze wreszcie bedzie ok a ona nie mowie ze jeszcze sie cieszyc nie moze:( jest tak z brakiem sil do życia:( ale ja caly czas probuje zmienic jej samopoczucie. Postanowilismy przesunac rocznice jak juz bedzie wszystko dobrze. Ale troche mnie dobija to że ona wlasnie ma mala moc w nas:( Własnie mi przyslala takiego smsa "a jesli nam nie wyjdzie?". nie powinna takiego pytania zadawac;( Ale ona juz taka jest ze szybko sie zalamuje i byle co to powoduje. W piatek umowilismy sie na normalne spotkanie czyli bez mowienia o tych rzeczach:) tak naprawde to ja musze ja zawsze potrzymywac na duchu a jak sie juz calkiem zalamie to jest z nia bardzo zle:( Tak jak mi kiedys powiedziala że jej pare razy życie uratowałem bo chciala sie go pozbawic a ja zawsze wkraczlem w to i naprawialem. Teraz dam z siebie 100% żeby sie zakochala na nowo:) a co do tego pierwszego razu to mysle ze to nie jest jakis szpan przed kolezankami bo ja ani ona nie mowi trzecim osobom o naszym intymnym życiu. Zrobimy to jak bedzie z nami super(bo teraz nie bedzie dobrze tylko ma byc super:D) moze w rocznice. Bo zawsze jak cos erotycznego trafi sie nam to przez jakis czas tym żyjemy i rozkoszujemy sie wspomnieniami:) Chce tylko ją i bede walczyl do upadłego!!!:)
jak ty kochasz tą dziewczynę pozazdrościć jej tylko tego... a co do rocznicy to też nie wiem co kupić swojemu... myślałam o czymś takim prostym zwyczajnym ? nasza 3 rocznica