Kiedy kobieta jest starsza od mezczyzny o 11 lat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy kobieta jest starsza od mezczyzny o 11 lat

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 108 z 108 ]

66

Odp: Kiedy kobieta jest starsza od mezczyzny o 11 lat
HardBreaker napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Gdyby Val  Kilmer inwestował tyle kasy w wygląd co Tom smile) to wyglądałby lepiej.

Zacznijmy od tego, że Val Kilmer miał raka gardła. A jak wiadomo choroba ta potrafi wyniszczyć.

Tego nie wiedziałam, ale są też  mężczyźni w jego wieku  którzy się zapuszczają lub odpuszczają.   .

Zobacz podobne tematy :

67

Witaj DLA, nie wiem, na ile taka odpowiedź Ci się przyda, bo u mnie akurat sytuacja jest odwrotna - to mąż jest dużo starszy ode mnie (ja tuż po 30-tce, on w wieku mojego ojca). Staż związku ponad 5 lat. Piszę, bo zastanowiły mnie w Twoim wpisie te ewentualne „głupie komentarze”, których się obawiasz i obawa o to, że różnica wieku „wyjdzie”. U nas już wyszła w tym sensie, że jest widoczna wizualnie i... no właśnie, czy coś z tego wynika? Zdarza się, że ktoś w urzędzie czy na imprezie weźmie go za mojego ojca albo dziwnie się spojrzy, ale nie wydaje mi się, żeby to miało mieć jakiekolwiek znaczenie. W każdym razie nie ma dla mnie, bo jestem pewna swoich uczuć i słuszności wyboru.

Miałam też w najbliższej rodzinie przykład różnicy wieku w drugą stronę, gdzie to żona (niestety już ś.p.) była starsza o bodajże 14 czy 15 lat. Mąż do samego końca świata za nią nie widział i do dzisiaj, dobrych kilka lat po jej śmierci, warczy na znajomych, którzy sugerują mu jakiś nowy związek czy choćby niezobowiązującą randkę z nową kobietą.

Czego konkretnie się obawiasz? Złośliwych komentarzy przypadkowych osób?Czy może chodzi o jakieś silne przekonania typu żartobliwie wspomniany już przez kogoś w tym wątku rzekomy „termin przydatności” kobiety? smile Jasne, ktoś może powiedzieć, że jeszcze nie rozumiem problemu, bo mam 30, a nie dajmy na to 50 lat, do tego różnica wieku jest u mnie w drugą stronę. Ale mam nadzieję, że nigdy go nie odczuję. Patrzę na moją mamę, na rówieśniczki i znajome mojego męża i w większości przypadków widzę atrakcyjne, zadbane kobitki i naprawdę nie miałabym nic przeciwko, żeby za te 20 czy 30 lat wyglądać tak jak one - bez żadnych botoksów czy innych wypełniaczy smile

68

No nie wiem, ale czemu w sumie kobieta ma się czuć gorzej? Mężczyzna często gęsto traktuje młodszą kobietę jako coś do pochwalenia się.. Takie podwójne standardy, a czemu nie rozpatruje się związku z różnicą lat jako po prostu jako związku z miłości? Zawsze to budzi kontrowersje, ale hallo.. jest XXI wiek a my nadal zaściankowo. Nie wszystko opiera się na wyglądzie i na tego typu rzeczach. Tu chodzi o uczucia.

69

muchama napisał/a:

Takie podwójne standardy, a czemu nie rozpatruje się związku z różnicą lat jako po prostu jako związku z miłości?

Bo nie oceniamy samego związku, ale to czy przetrwa?

muchama napisał/a:

Zawsze to budzi kontrowersje, ale hallo.. jest XXI wiek a my nadal zaściankowo.

Ale hallo wciąż mówimy o biologii kobiet i mężczyzn, coś się zmieniło w tej dziedzinie w XXI wieku?

70 Ostatnio edytowany przez justa_pl (2020-06-02 18:58:28)

HardBreaker napisał/a:
muchama napisał/a:

Takie podwójne standardy, a czemu nie rozpatruje się związku z różnicą lat jako po prostu jako związku z miłości?

Bo nie oceniamy samego związku, ale to czy przetrwa?

muchama napisał/a:

Zawsze to budzi kontrowersje, ale hallo.. jest XXI wiek a my nadal zaściankowo.

Ale hallo wciąż mówimy o biologii kobiet i mężczyzn, coś się zmieniło w tej dziedzinie w XXI wieku?

Tak, zmieniło się to, że w XXI wieku już wiemy, że bilogia nie jest przeszkodą do takich związków. Niestety, niektórzy dalej mentalnie tkwią w zamierzchłych czasach i trudno przyjąć im do wiadomości , że zachodzą zmiany w spoleczeństwie, obyczajowości, norm itd. Ludzie żyją dłużej, dbają o siebie, dobrze się odżywiają, antybiotyki, kosmetyki - wszystko to ma wpływ na jakość życia, sprawność ,wygląd. Wiek emerytalny kobiet podniesiono do 65- 67 lat ( w wiekszosci krajów UE, w Polsce przez chwile też) a to oznacza, że kobiety w wieku do 65 lat nadal są czynne zawodowo, czyli na wysokich obrotach zamiast robić na drutach i zajmować się wnukami. Wiec wlasnie to zmieniło się w XXI w.
To jest podobna sytuacja jak z rodzeniem dzieci przez kobiety. Jeszcze 30 lat temu jedyny słuszny i oczywisty czas na rodzenie to 19 - 22 lata. Dzisiaj kobiety coraz częsciej decyduja się na macierzyństwo w wieku 32- 37 lat. W Niemczech to już prawie norma. Czyli okazało się,  że i tu biologia w tym nie przeszkadza.

71 Ostatnio edytowany przez HardBreaker (2020-06-02 20:40:56)

justa_pl napisał/a:

Tak, zmieniło się to, że w XXI wieku już wiemy, że bilogia nie jest przeszkodą do takich związków.

A w jaki sposób chcesz zmienić męską biologię żeby nie ciągneło facetów do tych płodnych kobiet?
Tu jest 11 lat różnicy gdy on będzie mieć 49 to ona będzie 60letnią babcią. Biologia będzie na niego nadal silnie oddziaływać, w domu będzie czekać mało podniecająca partnerka, a poza domem młodsze koleżanki.
Jak się któraś uweźmie na niego, to będzie mogła iść jak po swoje.

72

Taaak, bo 60 letni mężczyżna to takie super seksi ciasteczko dla 30- 40 latki, która właśnie rozkręca się choćby seksualnie, a facet niestety w drugą stronę. Jemu nic nie zwisa, nie siwieje, nie przybywa, bo starość tylko kobiet dotyka, a mężczyźni to tylko mężnieją.
Są gusta i guściki, wyjątki od reguł i standardów , upodobania niezależnie od płci i konfiguracji wiekowej. Takie związki z różnicą wieku są i z takim samym prawdopodobieństwem są udane jak związki rówieśników- nic nie ma znaczenia jeśli jest miłość.
HB rówieśnicy też mogą się rozstać, bo jednej ze stron zachce się nowszego/młodszego modelu.

73 Ostatnio edytowany przez HardBreaker (2020-06-02 21:17:06)

Meliska21 napisał/a:

Taaak, bo 60 letni mężczyżna to takie super seksi ciasteczko dla 30- 40 latki, która właśnie rozkręca się choćby seksualnie, a facet niestety w drugą stronę.

Jaki 60 letni mężczyzna? Mówimy o 49 latku.

Meliska21 napisał/a:

Takie związki z różnicą wieku są i z takim samym prawdopodobieństwem są udane jak związki rówieśników- nic nie ma znaczenia jeśli jest miłość.
HB rówieśnicy też mogą się rozstać, bo jednej ze stron zachce się nowszego/młodszego modelu.

Różnią się znacząco prawdopodobieństwem.

74

HardBreaker napisał/a:

A w jaki sposób chcesz zmienić męską biologię żeby nie ciągneło facetów do tych płodnych kobiet?
Tu jest 11 lat różnicy gdy on będzie mieć 49 to ona będzie 60letnią babcią. Biologia będzie na niego nadal silnie oddziaływać, w domu będzie czekać mało podniecająca partnerka, a poza domem młodsze koleżanki.

Po co od razu zmieniać biologię (czy to męską, czy damską), pożądanie ludzka rzecz. Nie lepiej zmienić podejścia do takich pojawiających się zauroczeń czy pociągów do osób trzecich i nie usprawiedliwiać zdrad „bo to stara kobieta była”?

75

Lupe napisał/a:

Po co od razu zmieniać biologię (czy to męską, czy damską), pożądanie ludzka rzecz. Nie lepiej zmienić podejścia do takich pojawiających się zauroczeń czy pociągów do osób trzecich i nie usprawiedliwiać zdrad „bo to stara kobieta była”?

Pierwsze słyszę żeby głodny człowiek zmienił podejście do "jedzenia". A co do zrad to ja ich nie usprawiedliwiam tylko przewiduje.

76 Ostatnio edytowany przez justa_pl (2020-06-02 21:53:01)

HardBreaker napisał/a:
justa_pl napisał/a:

Tak, zmieniło się to, że w XXI wieku już wiemy, że bilogia nie jest przeszkodą do takich związków.

Hehe, czyli według Twojego pojęcia biologii to do miłosci , związku mają prawo wyłącznie piękni i młodzi ? A jak ktoś już odbiega od normy piękna ( gruby, chudy, z krzywymi nogami) i nie jest młodzieńcem, to nie ma szans na szczęśliwy zwiazek i szkoda zachodu ? W takim razie to bez znaczenia czy autorka tworzy zwiazek z młodszym mężczyzną cz równolatkiem , bo wcześniej czy później się zestarzeją a jak ona  się zestarzeje to już po zawodach , bo dookoła tyle pięknych i młodych ...już po mężu ....bo on dalej piękny i młody przecież mimo wieku.
Sorry za sarkastyczny ton ale tak to wyglada wg.Ciebie.

77

justa_pl napisał/a:

Sorry za sarkastyczny ton ale tak to wyglada wg.Ciebie.

Nic nie zrozumiałaś i mi się już odechciewa więcej tłumaczyć.

78

HardBreaker napisał/a:

Pierwsze słyszę żeby głodny człowiek zmienił podejście do "jedzenia". A co do zrad to ja ich nie usprawiedliwiam tylko przewiduje.

Ale jak głodny ma zasadę, że nie stołuje się na mieście, to może chyba powiedzieć „o, jedzenie, smacznie wygląda”, pójść dalej i najeść się w domu?

79

Weszłam w związek z mężczyzną, który ma 11 lat starsza żonę. Jesteśmy razem ponad dwa lata, wiele razy myślałam żeby odejść, ukrywamy się. Nie wiem czy w to wszystko wierzyć, ale kobieta ponoć go szantażuje i grozi. Mają razem dziecko, ona już jest po jednym rozwodzie. Przykra sprawa, nawet mu warunków nie mogę postawić bo wiem, że wyjścia nie ma. Miał ok 20 lat jak się w niej zakochał. Nie piszcie mi porad, ponoć 1 jej donos wystarczy, żeby zburzyć jego całą karierę.

kiedy kobieta jest starsza od mezczyzny o 11 lat i sa szczesliwi, kochaja sie, ich dzieci sa tez happy tworza fajna rodzine.To caly zewnetrzy swiat moze sbie cmoknac.
Nigdy nie wiesz co przyniesie jutro ciesz sie szczesciem tu i teraz a nie rozmyslaj o nie istotnych problemach. Bo to co mysla inni nie jest wogole istotne. Czasy sie zminily dzisiejsze 50tki to jak 50 lat temu 35letnie kobiety. Bardziej o siebie dbaja sa bardziej swiadome. Mlodosc jest przesunieta o 10lat.
Sam mam troche starsza partnerke jestesmy razem 27lat , koleje lata tylko jej dodaja uroku. Juz nie moge sie doczekac kiedy bedziemy sie scigac z balkonami albo kto bedzie sprawnieszym dziadkiem na mecie zycia. Takze bohaterko tematu ciesz sie i zyj tym co masz bo zycie jest krotkie i ulotne.

81 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-10-01 01:05:32)

Ona3329 napisał/a:

Weszłam w związek z mężczyzną, który ma 11 lat starsza żonę. Jesteśmy razem ponad dwa lata, wiele razy myślałam żeby odejść, ukrywamy się. Nie wiem czy w to wszystko wierzyć, ale kobieta ponoć go szantażuje i grozi. Mają razem dziecko, ona już jest po jednym rozwodzie. Przykra sprawa, nawet mu warunków nie mogę postawić bo wiem, że wyjścia nie ma. Miał ok 20 lat jak się w niej zakochał. Nie piszcie mi porad, ponoć 1 jej donos wystarczy, żeby zburzyć jego całą karierę.

A co Tobie napisać?
Nie nie ma wyjścia tak musi być.Na zawsze już do końca życia.Potrzask,pułapka ,ślepa uliczka,to silniejsze od was ,życie i okrutny los ,świat was dopadł niesprawiedliwie,nie ma mocnych taka dola i niewola ,ale jest wasze "małe,szczęście" to spokojna czaszka,przetrwacie przeszkody i przeciwności wszystkie  ,choć przez moment przez chwilkę będzie warto ,nie zapomnisz nigdy tych chwil ,wspomnienia będziesz mieć przepiękne, od czasu do czasu, to musi wystarczyć ,na więcej nie licz ,układ był pewnie jasny od początku dla Ciebie ,a że wpadłaś możliwe i prawdopodobne w coś jak zniewolenie czy rodzaj uzależnienia to inna sprawa .
Siedź sobie żądaj rość oczekuj niemożliwego od faceta jak chcesz w tym układzie ,kto Ci co może zabronić ,wiedziałaś chyba że facet jest żonaty od żony nie może odejść, rozwieść się z nią , jak nie wiedziałaś ,ale wyszło na jaw  i niby pogodziłaś się "wybaczając" kłamstwo pozostając z nim dalej w relacji to sorry jesteś durna po prostu,albo odleciałaś w kosmos z emocjami,masz straszliwe deficyty jesteś desperatką,nie jesteś za bardzo przytomna i trzeźwa ,więc skąd ten przebłysk wątpliwości - czyżby sielanka się skończyła i masz jednak oczekiwania ,pragnienia,potrzeby, marzenia ,które męczą dręczą odbierają spokój ,spać nie dają rozczarowanie przyszło i zgorzknienie się pojawiło,frustracja,niezgoda na to na co na początku być może pochopnie powierzchownie zbyt szybko pod wpływem emocji się zgodziłaś też niby ,licząc że coś kiedyś gdzieś się zmieni .
Facet "na pewno " powiedział Tobie prawdę uczciwie i szczerze ,bo każdy prawdziwy mężczyzna nigdy nie zdradzi dobrej żony i jest zawsze wierny takiej (ironia z odrobiną sarkazmu to jest ,żeby nie było że naprawdę generalizuje i ostatnie zdanie jest poważne).Jego żona to potwór,skrzyżowanie zołzy,hetery z borderką ,pijaczką,psychopatko socjopatką z depresją i narcystycznym zaburzeniem osobowości ,bije go nie szanuje, jeść i spać  nie daje,każe pracować ,nie sypia z nim ,nie rozumie go,zamknęła go w ciemnej klatce ( o ile takie klatki są ciemne) i szantażuje ,jest zaborcza ,kontroluje ,i zazdrośnica ,nawet na chwilę nie spuszcza go z oka .
Nie masz ruchu - nie możesz nic ,ani odejść ,ani być z nim  .

82

Oczywiście że ta żona to zła czarownica smile stara  na dodatek. smile

Skąd się biorą takie naiwne dziewczynki: pewnie z tych wszystkich bajek w dzieciństwie.

83

A co Tobie napisać?

W moim wpisie nie chodziło o mnie, nie jestem też desperatka. Znam w jakiś sposób temat takiej różnicy wieku. Moim zdaniem to nie jest do końca zdrowe i myślę że może być budowane na deficytach. Nie wyobrażam sobie mieć 11 lat młodszego faceta, mam nadzieję że to się nie zmieni. Nigdy nie chciałam też być w ukrywanym związku. Jednak świat nie jest czarno biały i nie chce tak oceniać. Mimo wszystko  sądzę, ze takie związki nie są budowane równymi siłami. Co więcej, świadomie wykorzystuje się młodzieńcze ideały takich ludzi bo sory ale będąc po 30tce to raczej już bajek się nie ogląda.

84 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-10-01 19:02:41)

Ona3329 napisał/a:

A co Tobie napisać?

W moim wpisie nie chodziło o mnie, nie jestem też desperatka. Znam w jakiś sposób temat takiej różnicy wieku. Moim zdaniem to nie jest do końca zdrowe i myślę że może być budowane na deficytach. Nie wyobrażam sobie mieć 11 lat młodszego faceta, mam nadzieję że to się nie zmieni. Nigdy nie chciałam też być w ukrywanym związku. Jednak świat nie jest czarno biały i nie chce tak oceniać. Mimo wszystko  sądzę, ze takie związki nie są budowane równymi siłami. Co więcej, świadomie wykorzystuje się młodzieńcze ideały takich ludzi bo sory ale będąc po 30tce to raczej już bajek się nie ogląda.

A o kim pisałaś?

Ona3329 napisał/a:

Weszłam w związek z mężczyzną, który ma 11 lat starsza żonę. Jesteśmy razem ponad dwa lata.

Jak nie jesteś desperatką to chyba dobrze.
Nie jesteś pierwsza w takiej sytuacji i raczej z tego co napisałaś dość schematycznie ten wasz romans przebiega - nic nadzwyczajnego pewnie,ale nie prosisz o nic od użytkowników to nie ma co pisać .
Poczytaj wątki kobiet z podobna historią wiek żony jest w sumie mało istotnym szczegółem i usprawiedliwianiem ( jednym z wielu z pewnością nie jedynym) zastosowanym do romansowania też nic oryginalnego wystarczył jednak i jest  skutecznym i dla niego i dla Ciebie zadziałało i jest jak jest.

Ty musisz go uratować ? Z tej jego niedoli ,bezkrytycznie, i bezwarunkowo trwać, wspierać oceniać jego żonę tylko po, słowach, użalaniu się nad sobą ,żeby on mógł wracać do niby rodziny,musisz  być arbitrem stronniczo,bo jak inaczej ,co będzie was jeszcze napędzać i nakręcać do romansowania oprócz wspólnej awersji i namiętności jakie proporcje tego i czy potraficie rozdzielić relacje tak żeby nie wpływały na siebie niszcząco, do jego starszej żony, musisz być jak on - - niesamodzielna i nieporadna moralnie, przytakiwać mu, pomagać mu wypierać jego wyrzuty,tuszować kłamstwa,rozwiewać dylematy i rozterki, jeżeli je jeszcze jakieś tam ma oraz pocieszać i zabawiać,godzić się na to na co nie masz wewnętrznej zgody głębiej i wbrew być może własnym zasadom,rezygnować z życia bez tajemnic sekretów ukrywania, ze swobody i jawności,chyba że konspiracja Ciebie bardzo jara i kręci przez ten cały czas ,trochę pewnie pomaga przystosować się i przetrwać, to że porównując się z jego żoną jesteś czujesz się być może jakaś lepsza, a on taki biedny uciemiężony ,  wierzyć i ufać tylko jemu, być tylko po jego stronie ,trudna misja, wymaga kochania kogoś bardziej niż siebie i poświęceń przerastających zdolności psychiczne ludzi ,kończą się przeważnie taki historie źle dla kochanek i już.Takie życie szaro czarne,białoszare bure i kosmate.

85

Nie jest czarno biały napisała Pani którą widzi żonę jako czarną a siebie jako białą  wink

86

Paslawek chyba mam do czynienia z psychologiem. Skąd te wnioski i podsumowania. Nie czuje się ofiarą, wiem co zdecydowałam, niczego nie muszę, nie czuje się też lepsza. Jak się poznaliśmy to był moim znajomym, nie wiedziałam że żona tyle starsza, on też się tego nie wstydził. Zauważyłam już na starcie jak jeszcze mi nawet przez myśl nie przeszło, że będziemy razem, że wydawania co pół godziny, pyta gdzie jest i ciągle wydaje mu polecenia. Nie usprawiedliwiam się też, sądzę że takie związki nie są do końca...nawet nie wiem jak to nazwać...i tak wiem, pisałam to ja...W ponad dwuletnim związku w ukryciu:/

87

Tak jakby nie było młodszych kontrolujących męża. 
Nie masz związku w ukryciu tylko romans. A to jest różnica.

88 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-10-01 19:19:27)

Ona3329 napisał/a:

Paslawek chyba mam do czynienia z psychologiem. Skąd te wnioski i podsumowania. Nie czuje się ofiarą, wiem co zdecydowałam, niczego nie muszę, nie czuje się też lepsza. Jak się poznaliśmy to był moim znajomym, nie wiedziałam że żona tyle starsza, on też się tego nie wstydził. Zauważyłam już na starcie jak jeszcze mi nawet przez myśl nie przeszło, że będziemy razem, że wydawania co pół godziny, pyta gdzie jest i ciągle wydaje mu polecenia. Nie usprawiedliwiam się też, sądzę że takie związki nie są do końca...nawet nie wiem jak to nazwać...i tak wiem, pisałam to ja...W ponad dwuletnim związku w ukryciu:/

Skoro jest tak "idealnie" to czemu wiele razy chciałaś się z nim rozstać ?

Moje wnioski i podsumowania są z życia z doświadczeń różnych ,swoich i nie swoich,
właściwie to trochę też pytania do Ciebie na które tez nie musisz odpowiadać przecież.Nie ma też obowiązku i przymusu widzieć tego jak ja i myśleć tak samo to oczywistość .
Inaczej trochę widzi się romans w trakcie, inaczej widzi się siebie po nim a jeszcze inaczej z pewnego dystansu.O ile ma się chęć na refleksje,a nie kolejną ucieczkę i znieczulanie.
Refleksje i wnioski też nasuwają się po lekturze wielu wątków z podobnymi historiami na tym forum, wiele potwierdzeń tu dostałem ,i rozszerzenia jakby wiedzy o emocjach i postawach w romansach.

89

Przepraszam, chciałbym zadać pytanie pomocnicze. Od kiedy kurwienie się, upadek moralny i robienie z siebie kretynki nazywamy związkiem? To nie jest nawet Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich, to jest degrengolada.

90

Nostradamus92 napisał/a:

Przepraszam, chciałbym zadać pytanie pomocnicze. Od kiedy kurwienie się, upadek moralny i robienie z siebie kretynki nazywamy związkiem? To nie jest nawet Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich, to jest degrengolada.

Jak dla mnie degrengolada jest wtedy, gdy kobieta po 30tce bierze się za nastolatka. Każdy ma swój punkt widzenia, sam robisz z siebie kretyna.

Ona3329 napisał/a:

... ponoć 1 jej donos wystarczy, żeby zburzyć jego całą karierę.

Niezmiennie fascynuje mnie wiara w takie głodne kawałki big_smile

92

Ona3329 napisał/a:
Nostradamus92 napisał/a:

Jak dla mnie degrengolada jest wtedy, gdy kobieta po 30tce bierze się za nastolatka. Każdy ma swój punkt widzenia, sam robisz z siebie kretyna.

A co w tym złego, jeśli ten nastolatek ma, powiedzmy, 19 lat i prawo do kierowania swoim życiem po swojemu?

93

DLA napisał/a:

Witam,

Chcialabym abyscie podzielili sie swoimi doswiadczeniami ze zwiazkow kiedy kobieta jest starsza od mezczyzny o 11 lat. Ja jestem w takim zwiazku prawie juz od roku, mieszkamy ze soba od kilku miesiecy. Ja mam syna 13 lat z poprzedniego zwiazku a on corke lat10. Ja nie wygladam na swoj wiek, moze dlatego z glupimi komentarzami kiedy wychodzimy gdzie razem, sie nie spotkalismy. Mamy wspolnych przyjaciol, ktorzy nas zaakceptowali i dla nich to stalo sie zupelnie normalne.Bardzo dobrze sie rozumiemy,mamy wspolne zainteresowania. Potrafimy ze soba rozmawiac godzinami, a tematy sie nie koncza.Sex super.Jednak martwi mnie jak to moze wygladac za pare lat? A jak to jest u was?Chcialabym aby wypowiedzialy sie osoby ktore w takich zwiazkach sa juz latami.Boje sie ze za pare lat ta roznica wieku wyjdzie a najbardziej poszkodowana w takicm wypadku jest niestety kobieta.

Odezwijcie sie prosze

Przykro mi. Znam związek (trwały) gdzie babka jest kilka lat starsza od faceta, ale to chyba jakieś 6 lat OIDP. Ja osobiście (jakkolwiek KILKA lat starsze mnie kręciły zaraz po dwudziestce, na wczesnym etapie studiów) nie wyobrażam sobie dziś bycia ze starszą od siebie, ale są tacy którym to nie przeszkadza, szanuję to; ja po prostu bym nie mógł. Może coś jest w tym, że zgodnie wszyscy dają mi mniej niż mam, a i sam się zdecydowanie nie czuję na swój wiek. wink

94

Ona3329 napisał/a:
Nostradamus92 napisał/a:

Nie. Degrengolada jest wtedy kiedy młoda siksa dobiera się do portfela żonatemu koledze i nazywa to związkiem..

95

Nowe_otwarcie napisał/a:

a i sam się zdecydowanie nie czuję na swój wiek. wink

To jest jakiś postęp ,bo ostatnio to nie było z tym wesoło OIDP smile
Trzymaj się tego,  swój "wiek" to rzecz właściwie względna

96

Nowe_otwarcie napisał/a:
DLA napisał/a:

Witam,

Chcialabym abyscie podzielili sie swoimi doswiadczeniami ze zwiazkow kiedy kobieta jest starsza od mezczyzny o 11 lat. Ja jestem w takim zwiazku prawie juz od roku, mieszkamy ze soba od kilku miesiecy. Ja mam syna 13 lat z poprzedniego zwiazku a on corke lat10. Ja nie wygladam na swoj wiek, moze dlatego z glupimi komentarzami kiedy wychodzimy gdzie razem, sie nie spotkalismy. Mamy wspolnych przyjaciol, ktorzy nas zaakceptowali i dla nich to stalo sie zupelnie normalne.Bardzo dobrze sie rozumiemy,mamy wspolne zainteresowania. Potrafimy ze soba rozmawiac godzinami, a tematy sie nie koncza.Sex super.Jednak martwi mnie jak to moze wygladac za pare lat? A jak to jest u was?Chcialabym aby wypowiedzialy sie osoby ktore w takich zwiazkach sa juz latami.Boje sie ze za pare lat ta roznica wieku wyjdzie a najbardziej poszkodowana w takicm wypadku jest niestety kobieta.

Odezwijcie sie prosze

Przykro mi. Znam związek (trwały) gdzie babka jest kilka lat starsza od faceta, ale to chyba jakieś 6 lat OIDP. Ja osobiście (jakkolwiek KILKA lat starsze mnie kręciły zaraz po dwudziestce, na wczesnym etapie studiów) nie wyobrażam sobie dziś bycia ze starszą od siebie, ale są tacy którym to nie przeszkadza, szanuję to; ja po prostu bym nie mógł. Może coś jest w tym, że zgodnie wszyscy dają mi mniej niż mam, a i sam się zdecydowanie nie czuję na swój wiek. wink

A rok starsza, albo trzy lata?

Z własnego podwórka, koleżanka ma 11 lat młodszego faceta - to takie maksimum.
Reszta różnic, gdzie ona jest starsza od niego, to dwie koleżanki z mężami młodszymi o dokładnie 4 lata, jedna z mężem młodszym o 3 i jedna z młodszym o dwa. O reszcie nie wiem, bo sie nie pytałam, a wiek czasam trudno określić.
Teraz pomyślałam, ze te przykłady 4-2 lata różnicy w związkach to w zasadzie równolatkowie.
Wychodzi na to, że 11 lat różnicy to dopiero jest różnica.

Odwrotnie, dwie koleżanki mają mężów równo 11lat starszych, co dziwo, gdy zbliżały się do 30ki, zacierały się różnice w wyglądzie między nimi a ich mężami. A teraz jest odwrotnie, one po 40 ,mężowie po 50tce i róznicę widać bardzo na niekorzyść mężów.

97

67Eve napisał/a:

A co w tym złego, jeśli ten nastolatek ma, powiedzmy, 19 lat i prawo do kierowania swoim życiem po swojemu?

Widzę to dokładnie tak samo. Ona3329 podobno kocha swojego kochanka, a jednak ocenia go bardzo nisko. Myśli o nim jak o kimś słabym, niemającym wiele do powiedzenia w kwestii podejmowania ważnych, życiowych decyzji, podatnym na manipulacje i wpływy. Łatwiej jest jej cały "ciężar" przerzucić na podstępną żonę, która rzekomo uwiodła młodszego od siebie mężczyznę i zapewne siłą zaciągnęła do ołtarza. To w pewien sposób zmazuje z niej poczucie winy, które od siebie odpiera, choć równocześnie w jej wypowiedziach pojawia się wiele wskazujacych na to sprzeczności, pomijam przy tym, że chwilami wyraźnie się gubi.

98

rossanka napisał/a:

one po 40 ,mężowie po 50tce i róznicę widać bardzo na niekorzyść mężów.

Bo, że facet się lepiej starzeje od kobiety to mit. Jakoś nie widać tego po nich lol

A różnica wieku, jeśli charaktery są zgodne a ptysie szczęśliwe razem, ma sto-osiemdziesiąte-dziewiąte znaczenie.

99

DeepAndBlue napisał/a:

Bo, że facet się lepiej starzeje od kobiety to mit. Jakoś nie widać tego po nich lol

Może kwestia genów. Jednak niestety fakt jest taki, że jak ostatnio patrzyłem na profile kobiet w wieku od 43 w górę, to u każdej było już widać wiek (co mnie utwierdziło w słuszności ustawienia górnej granicy wieku potencjalnych kobiet na 41); mnie z kolei regularnie babki mówiły w ub. roku (bo w styczniu jeszcze z żadną nie zdarzyło się spotkać) że wyglądam młodziej niż na swój wiek (ostatnia powiedziała nawet że bardzo młodo, zresztą wątpiła na początku w aktualność zdjęcia, które zamieściłem na profilu). Kto wie? Może natura mi pomogła żebym nie musiał być ze starszą albo równolatką? big_smile

DeepAndBlue napisał/a:

A różnica wieku, jeśli charaktery są zgodne a ptysie szczęśliwe razem, ma sto-osiemdziesiąte-dziewiąte znaczenie.

Tylko coś takiego może mieć sto-osiemdziesiąte-dziewiąte znaczenie gdy już jest wytworzona silna więź; a tak się składa, że na początku znajomości ta różnica wieku jest bardzo dobrze widoczna i nic jej nie przesłania. A ja np. niestety należę do tych, dla których kobieta jednak musi mieć wizual (nie sam wygląd się liczy, ale samo wnętrze nie będzie mnie w kobiecie pociągać, już to przerabiałem, nie wyszło).

100

Nowe_otwarcie napisał/a:
DeepAndBlue napisał/a:

Może kwestia genów. Jednak niestety fakt jest taki, że jak ostatnio patrzyłem na profile kobiet w wieku od 43 w górę, to u każdej było już widać wiek (co mnie utwierdziło w słuszności ustawienia górnej granicy wieku potencjalnych kobiet na 41); mnie z kolei regularnie babki mówiły w ub. roku (bo w styczniu jeszcze z żadną nie zdarzyło się spotkać) że wyglądam młodziej niż na swój wiek (ostatnia powiedziała nawet że bardzo młodo, zresztą wątpiła na początku w aktualność zdjęcia, które zamieściłem na profilu). Kto wie? Może natura mi pomogła żebym nie musiał być ze starszą albo równolatką? big_smile

DeepAndBlue napisał/a:

Tylko coś takiego może mieć sto-osiemdziesiąte-dziewiąte znaczenie gdy już jest wytworzona silna więź; a tak się składa, że na początku znajomości ta różnica wieku jest bardzo dobrze widoczna i nic jej nie przesłania. A ja np. niestety należę do tych, dla których kobieta jednak musi mieć wizual (nie sam wygląd się liczy, ale samo wnętrze nie będzie mnie w kobiecie pociągać, już to przerabiałem, nie wyszło).

Może jesteś faktycznie jakimś niesamowitym wyjątkiem. Ja jednak widzę bardzo dużo zaniedbanych mężczyzn nie tylko starszych, ale niestety też młodszych. Problemem bardzo dużym jest u mężczyzn nadwaga i brak dbania o zęby. Już nie wspominając o słabym przywiązywaniu wagi do ubioru.

101

Jeśli chodzi o samą twarz, to natura dała mężczyznom grubszą, wolniej starzejącą się skórę, ale równocześnie mężczyźni, w przeciwieństwie do kobiet, o nią wystarczająco nie dbają, co w pewnym wieku sprawia, że nawet ten dar od natury niewiele pomaga, bo na twarzy pojawiają się wyraźne bruzdy i robi się ona szara, smutna. Sądzę, że to jest właśnie przyczyna, że w pewnym wieku kobiety mimo wszystko wyglądają lepiej od swoich rówieśników. O innych zaniedbaniach nie wspominając.

102 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-01-06 18:25:06)

Dzisas autorze wątku, tzn nie autorko ale Pan Nowe Otwarcie. jakie to ma znaczenie że wygląda się młodo w aspekcie drugiego związku do końca życia w założeniu. .?
Ja tez wyglądam mlodo i co , tego? big_smile
Wiecznie  młodzi i nie będziemy, ludzi musi łączyć coś więcej niż ładna buźka, coś musi być w nich takiego pociągajacego by byli dla innych super i z swymi włosami i bez włosów:) I że zmarszczkami.
Inaczej za 10 lat bedziesz przechodził kolejne rozstanie..
O masakra co Ty tu wypisujesz i jaka to plycizna..
Nastawienie do życia masz takie rozdygotane  że lepiej popracuj nad charakterem  bo ten nasza twarz odbija jak nic. smile

103

Słyszałam o takiej parze, różnica 7lat i żyli że sobą bardzo długo.
Z tym seksem to prawda, młodszy mężczyzna od kobiety to idealne dobranie. Podobnie jest z młoda kobieta i starszym mężczyzna.

104

Ela210 napisał/a:

ludzi musi łączyć coś więcej niż ładna buźka,

No zgadzam się, sama ładna buźka nie wystarczy, ale jest mimo wszystko potrzebna. Bo nawet przy najlepszym wnętrzu ( ale bez dość ładnej buźki i ciała) chemii nie będzie smile

105

Osobiście jestem bardzo sceptyczna w związkach z taką różnicą wieku, nawet gdy to facet jest ten starszy, bo jednak ludzie wychowywali się w trochę innych czasach, różniła się ich młodość
Jak się kochacie, to bez problemu
Statystycznie kobiety żyją dłużej, więc przynajmniej nie zostaniesz sama na starsze lata

106

Ja jestem starsza wprawdzie o 7 lat.Poznalismy sie w pracy,ja po rozwodzie 27,a on 20 lat.Podobał mi sie odrazu,ale wiedziałam ze jest młodszy.Po czasie zaczełam rozmawiac z nim,zaiskrzyło,chcialam z nim być,ale sie bałam ze mnie zostawi...,odrazu mowie ze nigdy wcześniej nie podobali mi sie mlodsi,poprostu czułam sie bezpiecznie przy nim,nie potrafiłam zerwac tego zwiazku, i tak zostalismy parą.Ludzie w pracy nam dogadywali,ja sie bałam ze mnie w koncu zostawi,ale w chwili obecnej ja mam 37 a on 30,bardzo go kocham,mysle ze on mnie również,jestesmy po ślubie i mamy 6 letnią córeczke i 8miesiecznego syna razem.Nie wyobrazam sobie życ z kimś innym.Tu nie chodzi o wygląd ale o relacje,charaktery,mój były był starszy a w zachowaniu podejściu do zycia nie dorównał mu do stóp.Seks mi sie podoba,myśle ze jemu też bo zazwyczaj to on sie dobiera♥️

107

Ja jestem starsza wprawdzie o 7 lat.Poznalismy sie w pracy,ja po rozwodzie 27,a on 20 lat.Podobał mi sie razu,ale wiedziałam ze jest młodszy.Po czasie zaczełam rozmawiac z nim,zaiskrzyło,chciałam z nim być,ale sie bałam ze mnie zostawi...,razu mowie ze nigdy wcześniej nie podobali mi sie młodsi,po prostu czułam sie bezpiecznie przy nim,nie potrafiłam zerwać tego związku, i tak zostaliśmy parą.Ludzie w pracy nam dogadywali,ja sie bałam ze mnie w końcu zostawi,ale w chwili obecnej ja mam 37 a on 30,bardzo go kocham,myślę ze on mnie również,jesteśmy po ślubie i mamy 6 letnią córeczkę i 8miesiecznego syna razem.Nie wyobrażam sobie żyć z kimś innym.Tu nie chodzi o wygląd ale o relacje,charaktery,mój były był starszy a w zachowaniu podejściu do życia nie dorównał mu do stóp.Seks mi sie podoba,myśle ze jemu też bo zazwyczaj to on sie dobiera♥️

108

Są różne fetysze. Starsza kobieta? To najdziwniejszy fetysz. Po 30 już mocno widać u kobiet zmęczenie życiem, można się okłamywać jakimiś tapetami czy maseczkami ale wieku nie zmienią.

Jak ktoś lubi starsze to co mi do tego. Ciężko mi jednak w to uwierzyć.

Posty [ 66 do 108 z 108 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy kobieta jest starsza od mezczyzny o 11 lat

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024