Jak pokierować dalej życiem? Jak wygląda Wasze życie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak pokierować dalej życiem? Jak wygląda Wasze życie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Jak pokierować dalej życiem? Jak wygląda Wasze życie?

Cześć. Od jakiegoś czasu głowię się co zrobić dalej ze swoim życiem, nie potrafię podjąć sama decyzji. Może ktoś z Was mi coś podpowie? Może opowiecie też z Waszej perspektywy jak układa Wam się w życiu?

Otóż ja mam 29 lat. Jestem aktualnie sama i myślę, że w najbliższym czasie to się nie zmieni. Jestem po różnych perypetiach, mieszkania z facetami, z rodzicami, teraz wynajmuję pokój po rozstaniu.

Skończyłam studia i w zeszłym roku udało mi się dostać pracę w zawodzie. Lubię swoją pracę, kokosów nie mam, ale bardzo cieszę się, że pracuje w tym, co mnie interesuje. Jest to stabilna praca, wybrana również dlatego, że chciałam stabilizacji z ówczesnym też facetem planowaliśmy rodzinę. Nie wyszło.

I teraz. Nie wiem co mam ze sobą począć. Z jednej strony chciałam stabilnego życia, ważne jest dla mnie posiadać swój kąt, odkąd jestem "dorosła" ciągam się z wynajmem albo pomieszkuje u rodziców, nie czuję się jak u siebie, jestem zdecydowanym domatorem, dużo czasu spędzam w domu, stąd pomysł aby wziąć kredyt na nieduże mieszkanie, utrzymać tą pracę, może z czasem znaleźć coś dodatkowo, jakiś zarobek. Ustatkować się?

Z drugiej strony, może wyjechać za granicę? Czuję, że powinnam wykorzystać to, że jestem sama i jakoś się rozwinąć? Czuję się jakoś do końca nieambitnie z powyższym planem. Znajomi doradzają mi, że jestem właśnie sama, bez dzieci, powinnam się gdzieś dorobić, coś zobaczyć, więcej zarobić?  Mam dylemat.

Mieszkam w większym mieście, 100 km od rodziny, przyjaciół mam blisko, ale większość już ma swoje życia.

Poradzicie mi co zrobilibyście na moim miejscu?

Mieliście może podobnie? Jak się układa Wasze życie w okolicach 30? Chętnie poczytam wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak pokierować dalej życiem? Jak wygląda Wasze życie?

Jak znasz dobrze język to chyba lepiej wyjechać... Z zadowolonych znam tylko tych co wyjechali...

3

Marthe napisał/a:

Jak znasz dobrze język to chyba lepiej wyjechać... Z zadowolonych znam tylko tych co wyjechali...

A ja zadowolonych tych co wyjechali i tych co nie wyjechali. Znam tez takich którzy wrocili bo nie byli zadowoleni i takich którzy nie wyjechali i również nie są zadowoleni smile

4

A nie lepiej wziasc kredyt na swoje mieszkanie zamiast wynajmowac?

5

New Me napisał/a:

A nie lepiej wziasc kredyt na swoje mieszkanie zamiast wynajmowac?

Pewnie ze lepiej - jak jest zdolnosc kredytowa.

Ale Autorka nie wie czy chce w Polsce mieszkać

6

Tak ja pisałam wyżej, myślę o tym, aby wziąć kredyt, tylko mam właśnie dylemat czy go brać czy lepiej np. wyjechać.
Dodam, że język znam komunikatywnie i nie mam żadnej rodziny czy też znajomych za granicą.

7 Ostatnio edytowany przez Marthe (2025-01-30 23:55:26)

Mój brat wyjechał na zachód i rogal nie schodzi mu z twarzy. Wciąż jest gdzieś na wakacjach... W Polsce nie stać go było na nic.

8

Marthe napisał/a:

Mój brat wyjechał na zachód i rogal nie schodzi mu z twarzy. Wciąż jest gdzieś na wakacjach... W Polsce nie stać go było na nic.

Ja planuje wrocic do Polski ,ale dopiero na starosc.

9

Zu.Maja napisał/a:

Tak ja pisałam wyżej, myślę o tym, aby wziąć kredyt, tylko mam właśnie dylemat czy go brać czy lepiej np. wyjechać.
Dodam, że język znam komunikatywnie i nie mam żadnej rodziny czy też znajomych za granicą.

Gdy wyjedziesz, mieszkanie możesz wynająć żeby mieć na ratę kredytu, wtedy to nie będzie obciążenie dla ciebie. Będziesz w ten sposób zabezpieczona, gdy będziesz chciała wrócić.

Żeby zamieszkać za granicą, nie trzeba tam mieć rodziny ani znajomych, wystarczy praca i dobra umowa o pracę.

Możesz tak tkwić w tej stagnacji jaką masz teraz i mieszkać w wynajętym pokoju, ale lepiej chyba zacząć działać, dopóki jest młodość i zdrowie.

Wszystko zależy od ciebie, ty musisz podjąć decyzję.

10

hej, jestem w trakcie nauki tarota smile poczekaj pare miesiecy, moze tygodni, byc moze bede mogla ci podpowiedziec jak odnalezc wlasciwa droge smile smile

11

New Me napisał/a:
Marthe napisał/a:

To może być dobry pomyśł.

12

Za Tobą przemawiają młodość, zdrowie, brak zobowiązań. Pomysł z wyjazdem za granicę to bardzo dobra opcja, warta przemyślenia.

13

Marthe napisał/a:
New Me napisał/a:
Marthe napisał/a:

No jak mówiłaś że do klasztoru?

14

Bert44 napisał/a:
Marthe napisał/a:
New Me napisał/a:

No jak mówiłaś że do klasztoru?

No tak w Polsce tez sa zakony. Poza tym to tez pisalam, ze bede albo w zakonie albo bede na misje jezdzic.  Jeszcze niewiem. Mozliwe, ze pojde do zakonu na okres probny

15

Mam kuzynki  które wyjechały jako młode osoby za ocean. Nigdy nie były z tego zadowolone. Chcą wrócić po osiągnięciu wieku emerytalnego.

16

Maneo napisał/a:

Mam kuzynki  które wyjechały jako młode osoby za ocean. Nigdy nie były z tego zadowolone. Chcą wrócić po osiągnięciu wieku emerytalnego.

Ja planuje wrocic za 5 lat do Polski na stale

17

Mój syn lat 25 wyjechał do Holandii. Nie chciał pracować w PL za minimalną krajową. Tam on jednak miał już kumpli, więc nie jechał w ciemno. Oni przygotowali mu już grunt. Pracę i kwaterę miał  zapewnioną od samego początku. Przyjechał na gotowe. Na wyjazd w ciemno na pewno by się nie zdecydował.
Oglądam program Polacy za granicą. Były tam osoby, które po maturze zabrały z sobą garść dolarów i wyjechały w ciemno za granicę , zaczynając tam wszystko od zera. Ułożyli sobie życie. Mają satysfakcjonującą ich pracę i mieszkanie. Wielu z nich oświadczyło, że nie wróci już do Polski na stałe. Podziwiam ich. Ja nigdy nie odważyłbym się na taki manewr.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak pokierować dalej życiem? Jak wygląda Wasze życie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024